آژانس دیجیتال مارکتینگ سایبریشو
آژانس دیجیتال مارکتینگ سایبریشو

انواع دیجیتال مارکتینگ

تکنیک های دیجیتال مارکتینگ
دسته بندی: مقالات دیجیتال مارکتینگ
تاریخ نوشته: ۱۴۰۲/۰۳/۲۳
نویسنده: مدیر سایت
مدت زمان مطالعه: 2 دقیقه
بازدید : 248
دیدگاه: 0

بازاریابی دیجیتال طیف گسترده‌ای از تاکتیک‌ها و فناوری‌های بازاریابی را در برمی‌گیرد که به‌منظور دسترسی آنلاین به مشتریان استفاده می‌شوند. انواع دیجیتال مارکتینگ (Digital Marketing Types)  این امکان را به شما می‌دهد تا بر اساس نیازها و سلیقه‌های مخاطبان هدف، یک استراتژی جامع بازاریابی ایجاد کنید که بهترین نتایج را به همراه داشته باشد. روش های دیجیتال مارکتینگ روزبه‌روز در حال ارتقا هستند و برای موفقیت کسب‌وکار خود، باید با تغییرات همسو شوید.

آشنایی با انواع دیجیتال مارکتینگ و استفاده از چندین کانال بازاریابی دیجیتال، به شما کمک می‌کند تا به تمام مشتریان هدف خود در سراسر اینترنت دسترسی داشته باشید. آشنایی با انواع روش‌ها و تکنیک های دیجیتال مارکتینگ ضروری است؛ اما به این معنا نیست که شما باید از تمام آن‌ها استفاده کنید. همواره قبل هرگونه سرمایه‌گذاری بر روی کانال‌های مختلف بازاریابی دیجیتال، سود یا زیان احتمالی خود را محاسبه و بر اساس آن اقدام کنید.

انواع دیجیتال مارکتینگ به روش‌های گوناگون بازاریابی آنلاین گفته می‌شود که می‌توانند نتایج درخشانی را برای کسب‌وکار شما به همراه داشته باشند. مزایای انجام تکنیک های دیجیتال مارکتینگ شامل افزایش ترافیک وب‌سایت، جذب مخاطبان هدف بیشتر و افزایش آگاهی از برند هستند. بازاریابی محتوا، سئو، بازاریابی رسانه‌های اجتماعی و بازاریابی ایمیلی برخی از رایج‌ترین روش های دیجیتال مارکتینگ هستند.

برای کمک به شما در راستای تعیین بهترین استراتژی بازاریابی دیجیتال، در اینجا مهم‌ترین انواع دیجیتال مارکتینگ را معرفی می‌کنیم. همچنین علاوه بر معرفی هر مورد، مزایا و معایب آن را هم با شما به اشتراک می‌گذاریم.

1. بازاریابی محتوا (CM)

بازاریابی محتوا یکی از شاخه های اصلی دیجیتال مارکتینگ است

خدمات بازاریابی محتوا، ستون فقرات دیجیتال مارکتینگ را تشکیل می‌دهد. این نوع بازاریابی به انتشار محتوای ارزشمند و حاوی اطلاعات مفید مانند پست‌های وبلاگ، ویدیوهای آموزشی و سایر مطالب اشاره دارد. بازاریابی محتوا به شما کمک می‌کند تا با مخاطبان خود ارتباط برقرار کنید و به سؤالات و ابهامات آن‌ها پاسخ دهید.

تنها کاری که باید انجام دهید این است که نیازهای مخاطبان خود را به‌طور کامل درک کنید. پس‌ازآن دیگر مهم نیست که چه نوع محتوایی را منتشر کنید! اگر محتوای شما ارزش‌افزوده‌ای را برای زندگی مشتریان به همراه داشته و موجب بهبود تجربه کاربری آن‌ها شده، پیروزی از آن شماست.

محتوا باید به‌طور منظم منتشر شود. وقفه‌های طولانی در انتشار محتوا موجب سرخوردگی کاربران و دور شدن آن‌ها از کسب‌وکار شما می‌شود. بازاریابی محتوا یکی از انواع دیجیتال مارکتینگ است که برای بهبود برقراری ارتباط با مخاطبان هدف در تمام کانال‌های بازاریابی انجام می‌شود. بنابراین لازم نیست همواره در محتوای خود به تبلیغ محصولات، خدمات یا نام تجاری خود بپردازید. تنها محتوایی تولید کنید که برای کاربران مفید باشند.

مزایای بازاریابی محتوا:

  • انتشار محتوا رایگان است. درواقع شما به‌جای پرداخت هزینه ارسال پیام از طریق رسانه‌های سرد، بر روی جذب رایگان مشتری برای برند خود تمرکز می‌کنید.
  • تولید محتوا یکی از تکنیک های دیجیتال مارکتینگ است که در تمام استراتژی‌های بازاریابی دیجیتال، حضور مستقیم دارد.
  • محتوا بسیار گسترده است. شما می‌توانید با تولید محتوای آموزنده، الهام‌بخش یا سرگرم‌کننده، برند خود را بسازید.

معایب بازاریابی محتوا:

  • بازاریابی محتوا یکی از انواع دیجیتال مارکتینگ با رقابت شدید است. بنابراین کسب رتبه بالا برای کلمات یا عبارات کلیدی موردنظرتان در گوگل، زمان‌بر خواهد بود.
  • ثبات و کیفیت برای اثرگذاری محتوا الزامی است. محتوای شما باید حین برندسازی و دستیابی به اهداف تجاری شما، نیازهای مشتریان را به‌خوبی برآورده کند.
  • اگر خودتان شخصاً قادر به تولید محتوا نیستید، باید هزینه استخدام یک متخصص بازاریاب دیجیتال را بپردازید که مبلغ قابل‌توجهی است.

قدم های بعدی:

  • مشخص کردن 4 الی 5 موضوع اصلی که می‌خواهید روی آن‌ها تمرکز داشته باشید. این موضوعات از یک سو باید نیازهای مشتریان هدف شما را برآورده کنند و از سوی دیگر باید برای برند شما مفید باشند.
  • فرمت‌های محتوا که مناسب کانال‌های بازاریابی موردنظرتان هستند را مشخص کنید (مقالات، تصاویر، ویدیو و غیره).
  • کانال‌های بازاریابی که قصد انتشار محتوا در آن‌ها را دارید، مشخص کنید (وب‌سایت، شبکه‌های اجتماعی خاص و غیره).

2. بهینه سازی موتورهای جستجو (SEO)

معرفی شاخه بهینه سازی موتورهای جستجو یا سئو

هدف سئو این است که وب‌سایت یک کسب‌وکار را در بهترین رتبه‌های صفحه نتایج موتور جستجو (SERP) –به‌ویژه گوگل- قرار دهد. این فرآیند یکی از مهم‌ترین انواع دیجیتال مارکتینگ است که درنهایت موجب افزایش ترافیک وب‌سایت یک کسب‌وکار اینترنتی خواهد شد. سئو به سه بخش سئو داخلی (On page SEO)، سئو خارجی (Off page SEO) و سئو تکنیکال (Technical SEO) تقسیم می‌شود. از کلمات موجود در صفحات وب گرفته تا نحوه لینک‌‌سازی داخلی و خارجی سایت شما به سئو مرتبط است.

فارغ از اینکه در چه حوزه یا صنعتی فعالیت دارید، بیشتر اقداماتی که در راستای بهینه‌سازی سایت شما انجام می‌شوند، ثابت هستند. گوگل برای تصمیم‌گیری در مورد ارتباط کلمات کلیدی مورد جستجوی کاربران با کلمات موجود در صفحات سایت شما، از الگوریتم‌های مختلفی استفاده می‌کند. اگر سئوی سایت شما به‌درستی انجام شود، بدون تردید یکی از بهترین تکنیک های دیجیتال مارکتینگ برای توسعه کسب‌وکار اینترنتی، سئو (SEO) خواهد بود.

مزایای سئو:

  • بهینه‌سازی موجب قرار گرفتن صفحات سایت شما در نتایج برتر گوگل می‌شود. از این طریق علاوه بر افزایش اعتبار برند، مشتریان بیشتری محصول یا خدمات شما را می‌بینند.
  • سئوی سایت در مقایسه با روش‌هایی نظیر بازاریابی پرداخت به ازای هر کلیک (PPC)، مقرون‌به‌صرفه‌تر است.

معایب سئو:

  • سئو ارتباط تنگاتنگی با محتوای وب‌سایت و فناوری ساخت آن دارد. درصورتی‌که در این بخش‌ها ضعف داشته باشید، بهینه‌سازی نیز با مشکل روبه‌رو خواهد شد.
  • گوگل پیوسته الگوریتم‌های خود را تغییر می‌دهد و این موضوع ممکن است مانع تلاش‌های بازاریابی شما شود.
  • سئو یکی از انواع دیجیتال مارکتینگ است که پیاده‌سازی و حصول نتیجه آن به زمان نیاز دارد.

قدم های بعدی:

  • سئو با تولید محتوای خوب آغاز می‌شود که زیرمجموعه سئو داخلی سایت است. یک استراتژی محتوای خوب را تدوین کنید و همواره به دنبال پیدا کردن بهترین کلمات کلیدی باشید.
  • همواره از به‌روزرسانی‌های الگوریتم‌های گوگل مطلع شوید و روش های دیجیتال مارکتینگ خود در حوزه سئو را با آن‌ها سازگار کنید.
  • به‌عنوان یک فرد مبتدی، سیستم مدیریت محتوا (CMS) و افزونه‌هایی را انتخاب کنید که کار با آن‌ها ساده و قابل‌فهم باشد.

3. بازاریابی موتورهای جستجو (SEM)

SEM، همان بازاریابی تبلیغ به ازای هر کلیک است

بازاریابی موتورهای جستجو به تبلیغات پولی اشاره دارد که در بالای SERP ظاهر می‌شوند. هزینه تبلیغات معمولاً به تعداد کلیک‌هایی که لینک موردنظر دریافت می‌کند بستگی دارد. بنابراین به آن «تبلیغات به ازای هر کلیک» (PPC) گفته می‌شود. زمانی که مبلغی را برای دریافت این خدمات تبلیغاتی پولی پرداخت می‌کنید، برچسب «Ad» در کنار URL شما ظاهر می‌شود که به معنی تبلیغ است.

باوجوداینکه مردم می‌دانند که این علامت به معنای پرداخت پول برای قرار گرفتن در صفحه نخست گوگل است، اما بازهم بسیاری از کاربران روی این لینک‌ها کلیک کرده و محتوای سایت را بررسی می‌کنند. به همین دلیل بازاریابی موتورهای جستجو یا PPC، کماکان یکی از انواع دیجیتال مارکتینگ محبوب و کاربردی است.

هزینه اجرای این نوع تکنیک های دیجیتال مارکتینگ، در درجه اول به میزان رقابت برای کلمات کلیدی شما بستگی دارد. کلمات کلیدی رقابتی که افراد زیادی در تلاش برای گرفتن رتبه بر روی آن‌ها هستند، معمولاً بسیار گران‌تر از سایر کلمات کلیدی هستند. شما همچنین می‌توانید تعیین کنید که تبلیغات شما در کدام مناطق جغرافیایی نمایش داده شوند.

مزایای SEM/PPC:

  • بازاریابی موتورهای جستجو می‌تواند بدون هیچ زحمتی شما را در فهرست نتایج برتر گوگل در SERP نمایش دهد.
  • شما تنها زمانی هزینه این نوع تبلیغات را پرداخت می‌کنید که کاربران بر روی لینک وب‌سایت شما کلیک کنند و وارد آن شوند.

معایب SEM/PPC:

  • هدف قرار دادن کلمات کلیدی محبوب، اغلب بسیار گران است.
  • بیشتر مردم نسبت به تبلیغات در نتایج جستجو تردید دارند و ترجیح می‌دهند به نتایج جستجوی طبیعی یا ارگانیک اعتماد کنند.

قدم های بعدی:

  • بازاریابی موتورهای جستجو و به‌ویژه تبلیغات کلیکی شیوه‌ای مناسب برای تولید سرنخ‌های بازاریابی است. ابتدا تحقیقات کاملی در مورد کلمات کلیدی انجام دهید و سپس ترکیبات مختلفی را آزمایش کنید تا ببینید کدام‌یک اثربخشی بیشتری دارد.
  • بازاریابی موتورهای جستجو یکی از انواع دیجیتال مارکتینگ است که پس از مدت کوتاهی می‌تواند بسیار پیچیده شود. برای جلوگیری از اتلاف سرمایه خود، این نوع تبلیغات را به آژانس‌های بازاریابی دیجیتال حرفه‌ای بسپارید.

4. بازاریابی رسانه های اجتماعی (SMM)

SEM، همان بازاریابی تبلیغ به ازای هر کلیک است

سوشیال مدیا مارکتینگ، یکی دیگر از زیرشاخه های دیجیتال مارکتینگ است که فرصت‌های ایده‌آلی برای تعامل نزدیک با مخاطبان هدف را در اختیار شما قرار می‌دهد. در مقایسه با سایر کانال‌های بازاریابی نظیر تلویزیون، بیلبورد و حتی تبلیغات آنلاین، رسانه‌های اجتماعی بعد کاملاً جدیدی را به انواع دیجیتال مارکتینگ اضافه کرده‌اند. درواقع شما به‌جای اینکه پیام‌های خود را به‌صورت یک‌طرفه برای مخاطبان هدف ارسال کنید، می‌توانید گفتگویی دوطرفه و تعاملی واقعی در لحظه را امکان‌پذیر کنید.

اینکه از کدام پلتفرم شبکه‌های اجتماعی استفاده کنید، به نوع مخاطب هدف شما بستگی دارد. به بیان ساده هر جا که مشتریان هدف شما حضور داشته باشند، شما هم باید حضور برجسته داشته باشید. به‌عنوان‌مثال، طبق اطلاعات مرکز تحقیقات Pew، اینستاگرام برای دستیابی به مخاطبان 25 تا 29 سال و فیسبوک برای پیدا کردن مخاطب‌های بالای 65 سال ایده‌آل هستند.

بخش مهمی از بازاریابی رسانه‌های اجتماعی به تجزیه‌وتحلیل وابسته است. تمام بازاریابان این حوزه باید به کمک ابزارهای تحلیلی و دانش خود، عملکرد پست‌ها، استوری‌ها و کمپین‌های شبکه‌های اجتماعی را ارزیابی کنند. نتایج این بررسی‌ها، در ادامه پیاده‌سازی استراتژی‌ها سوشیال مدیا تأثیرگذار خواهند بود.

مزایای بازاریابی رسانه های اجتماعی:

  • چند برابر تلاش خود پاداش می‌گیرید. مردم محتوای جذاب و کاربردی را لایک می‌کنند، در مورد آن نظر می‌دهند و با دوستان خود به اشتراک می‌گذارند.
  • بازاریابی رسانه‌های اجتماعی یکی از انواع دیجیتال مارکتینگ است که نرخ تبدیل را افزایش می‌دهد.
  • تبلیغات فیسبوک یا اینستاگرام به شما این امکان را می‌دهد که مشتریان خاص را هدف قرار دهید پیام خود را به افراد مناسب منتقل کنید.

معایب بازاریابی رسانه های اجتماعی:

  • شبکه‌های اجتماعی چالش‌برانگیز هستند و الگوریتم‌های آن‌ها در گذر زمان تغییر می‌کنند. در کنار این چالش، همواره فرمت‌های جدیدی از محتوا معرفی می‌شوند و شما نیز باید استراتژی‌های خود را به‌طور مکرر تغییر دهید.
  • منتشر کردن انواع پست و استوری در رسانه‌های اجتماعی ساده به نظر می‌رسد؛ اما انجام کارآمد و مداوم این اقدامات، یکی از روش های دیجیتال مارکتینگ است که به تخصیص تلاش و زمان بالایی نیاز دارد.

قدم های بعدی:

  • شبکه‌های اجتماعی مناسب کسب‌وکار خود را پیدا، و آن‌ها را به بخش اصلی راهکارهای دیجیتال مارکتینگ خود تبدیل کنید.
  • همچنین در مورد ایجاد محتوا و فرمت محتوایی که قرار است در هر کانال توزیع شود، تصمیم بگیرید.
  • یک تقویم محتوایی ایجاد کنید که در آن تعداد و نوع محتوا، همچنین روز و ساعت آن مشخص‌شده باشد.
  • رسانه‌های اجتماعی یک فضای تعاملی است. بنابراین علاوه بر انتشار محتوا، برنامه ثابتی برای پاسخگویی به مخاطبان خود داشته باشید. این گفتگوها موجب افزایش وفاداری به برند و جلب اعتماد مشتریان می‌شود.

5. افیلیت مارکتینگ (AM)

افیلیت مارکتینگ, یکی از انواع بازاریابی های دیجیتال است

بازاریابی وابسته (Affiliate Marketing) یکی از انواع دیجیتال مارکتینگ و به معنای برون‌سپاری تبلیغات به افراد یا شرکت‌های دیگر است. وبلاگ نویسان و وب‌سایت‌های تجارت الکترونیک محبوب در ازای دریافت هزینه‌ای مشخص یا اصطلاحاً کمیسیون، تبلیغات برند شما را انجام می‌دهند.

برای ایجاد اثربخشی بیشتر در حوزه افیلیت مارکتینگ، بهتر است با فرد یا مجموعه‌ای کار کنید که در حوزه کاری یا صنعت شما شناخته‌شده باشد. این افراد می‌توانند محتوای مناسب‌تر، مرتبط‌تر و جذاب‌تری برای تبلیغ کسب‌وکار شما تولید کنند.

مزایای افیلیت مارکتینگ:

  • شما از امتیاز مخاطبان فرد یا وب‌سایت موردنظر برخوردار هستید. بنابراین در اوایل کار نیازی نیست منتظر ساخته‌شدن جامعه خود بمانید.
  • ارتباط با یک شخص یا مجموعه محبوب، این امکان را به شما می‌دهد که جامعه مخاطبان هدف خود را بزرگ و بزرگ‌تر کنید.

معایب افیلیت مارکتینگ:

  • تصمیم‌گیری در مورد وب‌سایت‌ها یا افراد مناسب که درخور برند شما باشد تصمیم‌گیری کنید. همچنین باید بهترین شیوه برای مشارکت با آن‌ها را پیدا کنید.
  • بسیاری از افراد و وب‌سایت‌ها در مورد پرداخت هزینه‌ها بدگمان هستند. بنابراین باید دقت و شفافیت کاملی در این بخش وجود داشته باشد.
  • افیلیت مارکتینگ یکی از انواع دیجیتال مارکتینگ است که به پیگیری و نظارت زیادی نیاز دارد. پس از برون‌سپاری، باید پیوسته بر افراد و شرکت‌هایی که با ‌آن‌ها همکاری دارید، نظارت کنید.

قدم های بعدی:

  • با تحلیل و بررسی خدمات این حوزه آغاز کنید تا ببینید چه نوع برنامه‌هایی وجود دارند و هزینه هرکدام چقدر است.
  • آنچه از کمپین افیلیت مارکتینگ خود انتظار دارید را به‌طور شفاف مشخص کنید.

  • فهرستی از افراد احتمالی که با برند شما همخوانی کافی دارند، مشخص کنید. سپس با آن‌ها تماس بگیرید و شرایط خود را شرح دهید.
  • اطمینان حاصل کنید که آن‌ها دستورالعمل‌های برند شما را متوجه شده‌اند و می‌دانند که تا چه اندازه مجاز به پیشروی هستند و کجا باید متوقف شوند.

اینفلوئنسر/افیلیت مارکتینگ از انواع دیجیتال مارکتینگ هستند که هدف یکسانی را از طریق کانال‌های متفاوت دنبال می‌کنند. درواقع شما از افراد، وب‌سایت‌ها و صفحات سوشیال مدیای معروف و محبوب برای تبلیغات کسب‌وکار خود استفاده می‌کنید. با انتخاب بهترین افراد و مجموعه‌ها، اثربخشی این شیوه بازاریابی را دوچندان کنید.

6. اینفلوئنسر مارکتینگ (IM)

اینفلوئنسر مارکتینگ، بازاریابی از طریق افراد معروف در شبکه های اجتماعی است

اینفلوئنسر مارکتینگ (Influencer Marketing) یکی از انواع دیجیتال مارکتینگ و بسیار شبیه به افیلیت مارکتینگ است. با این تفاوت که اینفلوئنسر مارکتینگ یکی از تکنیک های دیجیتال مارکتینگ است که تنها به شبکه‌های اجتماعی نظیر اینستاگرام، توییتر و فیسبوک محدود می‌شود. شما می‌توانید با پرداخت کمیسیون به افراد یا صفحات شناخته‌شده و محبوب در رسانه‌های اجتماعی، برند خود را تبلیغ کنید.

هنگامی‌که این افراد محصولات، خدمات یا برند شما را برای مخاطبان خود تبلیغ می‌کنند، دنبال‌کنندگان وفادار به توصیه آن‌ها عمل کرده و از شما خرید می‌کنند. طبیعتاً ممکن است فکر کنید که تنها یک خواننده یا بازیگر معروف می‌تواند به تبلیغ کسب‌وکار شما در رسانه‌های اجتماعی کمک کند؛ اما باید بدانید که این شیوه بازاریابی برای حوزه B2B نیز کاربردی است. البته در این حوزه، شما باید از افراد جدی، منحصربه‌فرد و مرتبط با صنعت خود استفاده کنید.

مزایای اینفلوئنسر مارکتینگ:

  • به‌جای اینکه ماه‌ها منتظر ساخت جامعه بزرگی از کاربران خود باشید، از مخاطبان موجود در صفحه اینفلوئنسرها بهره ببرید.
  • ارتباط با یک شخصیت محبوب، موجب نتایج فوری برای کسب‌وکار شما شده و بخصوص گزینه‌ای ایده‌آل برای جذب مخاطبان جوان است.

معایب اینفلوئنسر مارکتینگ:

  • این‌طور نیست که گمان کنید تنها یک سلبریتی را برای تبلیغ کسب‌وکار خود انتخاب می‌کنید و سریعاً معجزه اتفاق می‌افتد! اینفلوئنسر مارکتینگ یکی از انواع دیجیتال مارکتینگ است که به تحقیق فراوانی برای پیدا کردن بهترین فرد متناسب با تجارت شما نیاز دارد.
  • بی‌اعتمادی فراوانی در مورد اینفلوئنسرها و پایبندی آن‌ها به وعده‌هایشان وجود دارد. بنابراین مطمئن شوید که شفافیت بالایی در موارد مالی وجود داشته باشد.

قدم های بعدی:

  • ابتدا هدف و دستاوردهای خود از اجرای کمپین اینفلوئنسر مارکتینگ را مشخص کنید.
  • فهرستی از اینفلوئنسرها که برای تبلیغات برند شما مناسب هستند، تهیه کنید.
  • درنهایت با تمام اسامی فهرست خود تماس بگیرید تا از خدمات و قیمت‌های هریک مطلع شوید.

7. ایمیل مارکتینگ (EM)

ایمیل مارکتینگ، یکی از انواع روش های دیجیتال مارکتینگ

زمانی که شخصی از وب‌سایت یا کسب‌وکار شما بازدید می‌کند، سعی کنید او را از راه‌های گوناگون به حضور در فهرست ایمیل خود دعوت کنید. دریافت ایمیل در هنگام ثبت‌نام در سایت یکی از رایج‌ترین شیوه‌های دریافت ایمیل است. شما می‌توانید در بازه‌های زمانی مختلف، ایمیل‌هایی در مورد فروش، رویدادهای ویژه یا زمان انتشار محصولات برای مخاطبان خود ارسال کنید.

بازاریابی ایمیلی اغلب دست‌کم گرفته می‌شود و برخی شرکت‌ها روی آن سرمایه‌گذاری نمی‌کنند. بااین‌حال بر اساس داده‌های وب‌سایت Lyfe Marketing، به ازای هر دلاری که صرف ایمیل مارکتینگ می‌شود، بین 37 تا 40 دلار بازگشت سرمایه حاصل می‌شود.

بازاریابی ایمیلی یکی از انواع دیجیتال مارکتینگ است که با هدف برقراری ارتباطی صمیمی‌تر با مخاطب انجام می‌شود. بر همین اساس، پیام‌های شما باید تا حدودی صمیمی و شخصی باشد؛ بااین‌حال نباید در این مورد زیاده‌روی کنید و خطوط قرمز ارتباط با مشتری را زیر پا بگذارید.

مزایای ایمیل مارکتینگ:

  • الگوریتم تکنیک های دیجیتال مارکتینگ به‌طور پیوسته در حال تغییر هستند؛ اما بازاریابی ایمیلی یکی از انواع روش های دیجیتال مارکتینگ است که الگوریتم ثابتی دارد.
  • ارسال منظم ایمیل برای مخاطبان موجود در فهرست ایمیل، کسب‌وکار و محصولات شما را در ذهن آن‌ها نهادینه می‌کند. حالا زمانی که قصد خرید داشته باشند، شما را به یاد می‌آورند.

معایب ایمیل مارکتینگ:

  • بسیاری از ایمیل‌هایی که با هدف تبلیغات ارسال می‌شوند، هرگز توسط مخاطبان باز نمی‌شوند. بنابراین شما باید عناوینی جذاب و مرتبط با موضوع انتخاب کنید که مخاطبان را به باز کردن ایمیل‌ها ترغیب کنند.
  • مشتریان می‌توانند اشتراک خود را لغو کنند تا ایمیل‌های تبلیغاتی شما برای آن‌ها ارسال نشود. شما باید برای افزایش ارزش ایمیل‌های خود در چشم مشتریان، از شیوه‌های گوناگون استفاده کنید.

قدم های بعدی:

  • یکی از نرم‌افزارهای کارآمد حوزه بازاریابی ایمیلی نظیر Mailchimp، ConvertKit یا GetResponse را انتخاب کنید.
  • ایمیل مشتریان هدف خود را با استفاده از روش‌های رایج یا خلاقانه گردآوری کنید.
  • به مقررات و اصول ارسال ایمیل پایبند باشید تا مشتریان خود را کلافه و منزجر نکنید.
  • ارسال ایمیل یکی از انواع دیجیتال مارکتینگ است که به ثبات نیاز دارد. از طرفی به‌جای اینکه پیوسته تبلیغات یا لینک فروش محصولات خود را برای مخاطبان ارسال کنید، مطالب مفید و کاربردی در اختیار آن‌ها قرار دهید.

8. موبایل مارکتینگ (MM)

یکی از راهکارهای دیجیتال مارکتینگ، بازاریابی موبایل است

با توجه به اینکه امروزه مردم زمان زیادی را صرف استفاده از گوشی موبایل می‌کنند، بازاریابی موبایلی یکی از مهم‌ترین اجزای دیجیتال مارکتینگ است. شاید این موضوع عجیب به نظر برسد؛ اما موبایل مارکتینگ به‌اندازه خود بازاریابی دیجیتال گسترده است و با دیگر انواع دیجیتال مارکتینگ هم‌پوشانی دارد. بخصوص زمانی که تصمیم دارید مخاطبان جوان‌تر را هدف بازاریابی قرار دهید، این شیوه بازاریابی اهمیت ویژه‌ای پیدا می‌کند.

موبایل مارکتینگ تمام اقداماتی که بر روی دسکتاپ انجام می‌دهید را در برمی‌گیرد؛ با این تفاوت که باید با گوشی موبایل منطبق و سازگار شود. تبلیغات درون برنامه‌ای، ارسال پیام‌های متنی و استفاده از برنامه‌های پیام‌رسان اجتماعی، برخی از مهم‌ترین اقدامات در حوزه موبایل مارکتینگ هستند.

بر اساس تحقیقات گوگل، 27% مردم در سراسر جهان از جستجوی صوتی تلفن همراه استفاده می‌کنند. شاید این موضوع در ایران هنوز به‌خوبی جا نیفتاده باشد؛ اما به‌زودی شاهد وقوع آن خواهیم بود. نمی‌توان این واقعیت را نادیده گرفت که سفر کاربران اینترنت در موبایل به طرز چشم‌گیری در حال افزایش است و این آمار روزبه‌روز افزایش پیدا می‌کند.

مزایای موبایل مارکتینگ:

  • این روزها بیشتر مردم به‌جای استفاده از لپ‌تاپ یا کامپیوترهای شخصی، با گوشی موبایل خود وارد اینترنت می‌شوند. با استفاده از تکنیک های دیجیتال مارکتینگ در حوزه موبایل، به‌سادگی می‌توان مشتریان هدف را افزایش داد.
  • بازاریابی موبایل یکی از انواع دیجیتال مارکتینگ است که می‌توان مخاطبان هدف را با حصار جغرافیایی (Geo-Fencing) پیدا کرد.

معایب موبایل مارکتینگ:

  • تبلیغات موبایلی نرخ کلیک پایینی دارند.
  • فضای صفحه‌نمایش موبایل در مقایسه با لپ‌تاپ یا مانیتورهای مجزا کم‌تر است و ازاین‌رو کمتر می‌توان بر روی عناصر بصری مانور داد.
  • بیشتر مردم از وقفه‌ای که پیام‌های تبلیغاتی در حین کار با برنامه‌ها و بازی‌ها ایجاد می‌کنند، ناراضی هستند.

قدم های بعدی:

  • بهینه‌سازی وب‌سایت برای موبایل یکی از پیش‌نیازهای موبایل مارکتینگ است که باید در زمان طراحی سایت به آن پرداخته شود. درواقع وب‌سایت شما باید به‌صورت واکنش‌گرا (Responsive) طراحی شود تا در تمام دستگاه‌ها در دسترس باشد.
  • شما می‌توانید یک اپلیکیشن طراحی کنید، بازاریابی پیامکی فوری را پیاده‌سازی کنید و خدماتی را در قالب مکان‌یابی جغرافیایی ارائه دهید.
  • تمام عناصر موبایل مارکتینگ را ساده و کوتاه پیاده‌سازی کنید.
  • همواره برای آسایش کاربران خود، از متن‌های واضح و دکمه‌های بزرگ استفاده کنید.
  • برای ویدیوهای خود زیرنویس تعبیه کنید تا افرادی که گوشی موبایل خود را در حالت سکوت قرار داده‌اند، از محتوای ویدیویی شما در موبایل استفاده کنند.

تجزیه و تحلیل بازار در انواع دیجیتال مارکتینگ

تجزیه و تحلیل بازار در انواع بازاریابی دیجیتال

یکی از مهم‌ترین مزایای حوزه های دیجیتال مارکتینگ که موجب محبوبیت فراوان آن شده، قابلیت پیگیری و تخمین بازدهی فرآیندهای گوناگون است. این در حالی است که تبلیغات رادیویی یا بیلبوردی در بازاریابی سنتی، فاقد چنین مزیت مهمی بودند. تجزیه‌وتحلیل‌ها در بازاریابی نوین به کسب‌وکارها کمک می‌کنند تا رفتار کاربران را در سطوح بسیار عمیق‌تر و دقیق‌تری ردیابی کنند. برای مثال: کاربران چند بار روی یک لینک کلیک می‌کنند، هر چند وقت یک‌بار ایمیل‌هایشان را باز می‌کنند، یا چه مدت در یک صفحه وب وقت می‌گذرانند.

حجم اطلاعات حاصل از تجزیه‌وتحلیل عملکرد تکنیک های دیجیتال مارکتینگ بسیار زیاد است. بخصوص برای کسب‌وکارهای متوسط یا بزرگ، بررسی تمام این اطلاعات مانند نوشیدن آب از شلنگ آتش‌نشانی است! بااین‌حال بازاریابان باید معنی داده‌ها را به‌طور دقیق درک کنند و از نتایج تحلیل‌ها در استراتژی‌های خود بهره ببرند.

ابزارهای متعددی برای سنجش میزان موفقیت کمپین‌ها در انواع دیجیتال مارکتینگ وجود دارند. بیشتر بازاریابان بسته به نیاز خود و مخاطبان، ترکیبی از این ابزار را برای تحلیل داده‌های بازاریابی خود به کار می‌گیرند. گوگل آنالیتیکس (Google Analytics) یکی از پرکاربردترین ابزارهای تجزیه‌وتحلیل در بازاریابی دیجیتال است. این ابزار را می‌توانید بر اساس نیاز خود، به شیوه‌های متنوعی سفارشی‌سازی کنید. شایان‌ذکر است که این ابزار به‌طور رایگان در اختیار شما قرار دارد.

یکی از مهم‌ترین دلایل بررسی و تحلیل عملکرد کمپین‌ها در مراحل دیجیتال مارکتینگ، جلوگیری از هدر رفتن بودجه در مسیرهای بی‌‌ثمر است. برای مثال اگر یک کمپین سوشیال مدیا بازدهی مناسبی ندارد، بهتر است به‌سرعت متوقف شود تا در زمان، هزینه و منابع کسب‌وکار خود صرفه‌جویی کنید. بسیاری از مواقع نیز با تجزیه‌وتحلیل اطلاعات کمپین‌های خود، راهکارهایی عالی برای بهبود آن‌ها پیدا خواهید کرد.

چه زمانی و چگونه از روش های بازاریابی دیجیتال استفاده کنیم؟

زمان استفاده از انواع دیجیتال مارکتینگ

بسیاری از افراد برای انتخاب یک یا تعدادی از انواع دیجیتال مارکتینگ برای کسب‌وکار خود دچار تردید هستند. بسته به مرحله‌ای که کسب‌وکار شما در آن قرار دارد، استفاده از انواع شاخه های دیجیتال مارکتینگ نتایج درخشانی به همراه خواهد داشت.

برای کسب‌وکارهای جدید که به دنبال افزایش تعداد مخاطبان خود هستند، تکنیک‌های SEM، افیلیت مارکتینگ، اینفلوئنسر مارکتینگ و شبکه‌های اجتماعی انتخاب‌های خوبی به شمار می‌آیند. زمانی که جامعه مخاطبان خود را ایجاد کردید، بر روی ایجاد محتوای ارزشمند و ایجاد وفاداری از طریق بازاریابی ایمیلی تمرکز کنید. محتوای خود را با در نظر گرفتن اصول سئو ایجاد کنید تا جذب ترافیک ارگانیک صفحات وب‌سایت شما افزایش پیدا کند.

برای اینکه استراتژی‌های انواع دیجیتال مارکتینگ خود را ارتقا دهید، از افراد و بازاریابان توانمند کمک بگیرید. افراد خلاق، باتجربه و بادانش می‌توانند نتایج کمپین‌های شما را متحول کنند. همچنین اگر نیروهای دیجیتال مارکتینگ در مجموعه شما استخدام هستند، بر روی ارتقای دانش آن‌ها سرمایه‌گذاری کنید.

جمع بندی

انتخاب بهترین استراتژی‌ها و تکنیک های دیجیتال مارکتینگ برای کسب‌وکار شما، می‌تواند بسیار دشوار باشد. بسیاری از مواقع تنها با آزمون‌وخطا می‌توان به بهترین استراتژی دست پیدا کرد. یکی از ضروری‌ترین مواردی که باید برای شروع انواع دیجیتال مارکتینگ در نظر بگیرید، مخاطبان شما هستند. از کانال‌هایی وارد شوید که مخاطبان هدف شما در آن‌ها حضور دارند و محتوایی تولید کنید که نیاز آن‌ها را برطرف کند.

اگر می‌خواهید توجه مخاطبانی که اطلاعات زیادی در مورد صنعت شما دارند را به خود جلب کنید، محتوای عمیق و حاوی اطلاعات مفید ارائه دهید. امروزه فضای اینترنت پرشده از محتوای سطحی و بی‌کیفیت؛ شما این مسیر اشتباه را دنبال نکنید.

اگر در تلاش برای جذب مخاطبان جوان هستید، رسانه‌های اجتماعی یکی از بهترین انواع دیجیتال مارکتینگ برای این منظور هستند. با تحقیق و بررسی دریابید که کدام‌یک از پلتفرم‌های شبکه‌های اجتماعی حجم بیشتری از مخاطبان هدف شما را در خود جای‌داده‌اند؛ سوشیال مدیا مارکتینگ خود را ازآنجا آغاز کنید.

هیچ‌کدام از روش های دیجیتال مارکتینگ را نمی‌توان به‌عنوان بهترین گزینه و نسخه بهبودی تمام کسب‌وکارها معرفی کرد. اطلاعات موجود در این مقاله را در کنار تحلیل‌های اولیه از بازار هدف قرار دهید تا بهترین شیوه‌های بازاریابی آنلاین تجارت خود را پیدا کنید. با بهره‌مندی از انواع دیجیتال مارکتینگ سازگار با کسب‌وکار و مخاطبان خود، پیشرفت‌های سریعی را مشاهده خواهید کرد.

سوالات متداول

  • آژانس دیجیتال مارکتینگ چه نوع مجموعه‌ای است؟

  • هدف نهایی انواع دیجیتال مارکتینگ چیست؟

  • آیا استراتژی‌های بازاریابی دیجیتال می‌توانند موجب افزایش فروش آنلاین شوند؟

کپی لینک
مفید بود؟

مقالات مرتبط

استراتژی دیجیتال مارکتینگ
افزایش استفاده از اینترنت، کسب‌وکارهای موجود در این حوزه را وادار کرده که تمرکز خود را از بازاریابی سنتی به بازاریابی دیجیتال تغییر دهند. ا…
۱۴۰۲/۰۴/۱۶
220 مشاهده
راهنمای کامل بازاریابی اینترنتی
از گذشته تا به امروز، بازاریابی به معنای دستیابی به مشتریان هدف در مکان‌های گوناگون بوده و است. بااین‌حال امروزه شاهد این تغییر اساسی هستیم…
۱۴۰۲/۰۴/۰۳
230 مشاهده
معرفی ابزار های دیجیتال مارکتینگ
تقویت استراتژی‌های بازاریابی دیجیتال و بازگشت سرمایه بیشتر، در گروی بهره‌مندی صحیح از ابزارهای دیجیتال مارکتینگ است. شما با استفاده از دی…
۱۴۰۲/۰۳/۲۹
231 مشاهده
انواع بازاریابی محتوا
مدل‌های متنوعی از محتوا وجود دارند که می‌توان از آن‌ها برای تبلیغ برند و یافتن مشتری‌های جدید استفاده کرد. با وجود انواع بازاریابی محتوا د…
۱۴۰۲/۰۳/۲۶
252 مشاهده
اهمیت دیجیتال مارکتینگ
زمانه تغییر کرده و به همراه آن، رویکرد کسب‌وکارها در مورد مشتریان نیز متحول شده است. بازاریابی سنتی یک گام به عقب برداشته و در عوض اهمیت دیجی…
۱۴۰۲/۰۳/۲۵
262 مشاهده
دیدگاه کاربران
هنوز دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است. شما اولین نفر باشید.
دیدگاه خود را بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.