آژانس دیجیتال مارکتینگ سایبریشو
آژانس دیجیتال مارکتینگ سایبریشو

راهنمای جامع ایمیل مارکتینگ

معرفی بازاریابی ایمیلی
دسته بندی: مقالات دیجیتال مارکتینگ
تاریخ نوشته: ۱۴۰۲/۰۳/۱۴
نویسنده: مدیر سایت
مدت زمان مطالعه: 2 دقیقه
بازدید : 325
دیدگاه: 0

اولین ایمیل بازاریابی در سال 1978 ارسال شد و 13 میلیون دلار فروش به همراه داشت! از آن زمان تا به امروز، ایمیل مارکتینگ به یکی از پرکاربردترین روش‌های بازاریابی آنلاین تبدیل شده است. به دلیل راه‌اندازی برخی از کانال‌های جدیدتر تبلیغات نظیر پیام‌رسان‌ها و شبکه‌های اجتماعی، برخی افراد معتقدند که بازاریابی ایمیلی اثربخشی سابق را ندارد؛ بااین‌حال بازاریابی از طریق ایمیل کماکان شیوه‌ای مؤثر برای جذب مخاطبان جدید است و توصیه می‌شود آن را در استراتژی دیجیتال مارکتینگ خود بگنجانید.

ایمیل مارکتینگ سودآورترین و اقتصادی‌ترین کانال بازاریابی است. طبق آمار رسمی بین‌المللی، به ازای هر 1 دلار هزینه برای بازاریابی با ایمیل، به‌طور میانگین شاهد 36 دلار بازگشت سرمایه خواهید بود. به همین دلیل، ایمیل باید از ارکان کلیدی استراتژی بازاریابی دیجیتال شما باشد. عدم استفاده از بازاریابی ایمیلی، معادل از دست دادن فرصت‌های درآمدزایی درخشان است.

اگر هنوز نمی‌دانید که ایمیل مارکتینگ چیست و برای شروع آن سردرگم هستید، کاملاً طبیعی است. این حوزه بازاریابی بسیار گسترده بوده و به‌عنوان یک تازه‌کار یا فردی که تجربه کمی در بازاریابی دیجیتال دارد، ممکن است به‌راحتی مسیر خود را گم کنید. با مطالعه ادامه این مطلب، اطلاعات مفید و کاربردی فراوانی در مورد بازاریابی از طریق ایمیل کسب خواهید کرد.

فهرست مطالب

ایمیل مارکتینگ چیست؟

ایمیل مارکتینگ (Email Marketing) یک استراتژی بازاریابی دیجیتال مستقیم است که از ایمیل برای تعامل با مخاطبان یک کسب‌وکار استفاده می‌کند. ارسال ایمیل به مشتریان فعلی و بالقوه با هدف افزایش آگاهی از برند، ایجاد تعامل، تولید سرنخ بازاریابی و افزایش فروش است. بازاریابی ایمیلی شامل ارسال محتوای تبلیغاتی یا اطلاعاتی به مخاطبان است.

اگر صاحب یک کسب‌وکار هستید (کوچک، بزرگ یا متوسط)، نباید به‌سادگی از کنار ارسال ایمیل‌های بازاریابی عبور کنید. اگر نگاهی به داده‌های معتبر بین‌المللی بیندازید، 4 میلیارد کاربر ایمیل در سراسر جهان وجود دارند که درواقع بیشتر از نصف جمعیت کره زمین است! میانگین بازگشت سرمایه ایمیل مارکتینگ به ازای هر 1 دلار هزینه در سال 2022، برابر با 36 دلار بود.

بازاریابی ایمیلی می‌تواند نقش اساسی در استراتژی بازاریابی یک شرکت داشته باشد و کمک کند تا خریداران به‌طور پیوسته با محصولات یا خدمات آن شرکت در تعامل باشند. به‌عنوان یک بازاریاب ایمیل، شما یک مهمان در صندوق ورودی مشتری خود هستید؛ بنابراین این فرصت را دارید تا در سطح شخصی‌تری با افراد در ارتباط باشید.

دلیل اهمیت ایمیل مارکتینگ چیست؟

اهمیت بازاریابی ایمیلی

47% از رهبران بازاریابی در دنیا، بازاریابی ایمیلی را یکی از مؤثرترین شیوه‌های فروش می‌دانند. این شیوه بازاریابی روشی قدرتمند و مطمئن برای دستیابی به مخاطبان هدف و برقراری ارتباط با آن‌ها است. برخی از دلایل اهمیت بازاریابی از طریق ایمیل شامل این موارد هستند:

  • شناخت مشتری: در بازاریابی ایمیلی، شما مالک ارتباط بین مشتری و خود هستید. تمام داده‌های تولیدشده از طریق ایمیل‌های بازاریابی متعلق به شماست که می‌توانید آن‌ها را تجزیه‌وتحلیل و نتیجه‌گیری کنید. این ویژگی به شما کمک می‌کند تا متوجه شوید مخاطبان جذب کدام ویژگی برند شما می‌شوند و آن‌ها را تقویت کنید.
  • طول عمر بیشتر: آدرس‌های ایمیل نوعی چسبندگی دارند! به این معنا که مردم تمایل دارند پیام‌های خود را برای مدت طولانی‌تری حفظ کنند. بنابراین حتی پس از یک فاصله زمانی، ارتباط با مخاطبان آسان خواهد بود.

  • استفاده آسان: با خدمات ایمیل مارکتینگ عصر جدید، ایجاد و اجرای کمپین‌های بازاریابی با ایمیل آسان‌تر از همیشه شده است. بیشتر سرویس‌های ارائه‌دهنده این خدمات، الگوها و ابزارهای متعددی را برای جمع‌آوری آسان داده‌ها و ارسال سریع ایمیل در اختیار شما قرار می‌دهند.

معرفی انواع ایمیل مارکتینگ

شاید با خود فکر کنید که مردم علاقه‌ای به ایمیل‌های تبلیغاتی با مضمون فروش ندارند؛ اما درواقع این‌طور نیست. درحالی‌که داشتن مجموعه‌ای دقیق از اصول و قوانین ارسال ایمیل برای بازاریابان مفید است، اما حقیقت بسیار ظریف‌تر از این‌هاست! مردم بدشان نمی‌آید که هرازگاهی برخی محصولات به آن‌ها فروخته شود؛ بخصوص اگر تخفیف خوبی هم داشته باشد. تنها سماجت بر روی فروش است که افراد را منزجر می‌کند.

به‌طور خلاصه، موفقیت شما در بازاریابی ایمیلی در گروی یافتن یک قالب مناسب نیست؛ بلکه در مورد ایجاد تعادل بین انواع مختلف ایمیل است. اگر مشترکین مدل‌های مختلفی از ایمیل را دریافت کنند، احتمال بیشتری وجود دارد که محتوای ایمیل شما تأثیرگذار باشد. اگر تاکنون به انواع ایمیل توجه نداشتید، در ادامه با آن‌ها آشنا شوید و در استراتژی ایمیل مارکتینگ خود از تمام آن‌ها در زمان مناسب بهره ببرید.

1) ایمیل خوشامدگویی و تأیید

ایمیل خوشامدگویی، یکی از انواع بازاریابی ایمیلی است

ایمیل‌های تأیید و خوشامدگویی اولین و مهم‌ترین نوع ایمیلی هستند که برای مشترکین یا مشتریان خود ارسال می‌کنید. این ایمیل می‌تواند شامل یک پیام خوشامدگویی ساده و لینک تأیید حساب کاربری باشد. همچنین پیامی شامل معرفی نام تجاری خود و برخی سؤالات متداول افراد، از دیگر گزینه‌های قابل‌قبول برای این شیوه بازاریابی ایمیلی هستند.

2) ایمیل تراکنشی

یکی از انواع ایمیل مارکتینگ، ایمیل تراکنشی است

برخلاف بعضی از انواع ایمیل‌های موجود، ایمیل‌های تراکنشی کاملاً کاربردی هستند. این ایمیل می‌تواند برای تأیید یک خرید، تأیید ثبت‌نام در یک وبینار و مواردی از این قبیل باشند. بیشتر مشتریان از شما انتظار دارند که این ایمیل‌ها را به‌موقع، واضح و مختصر برایشان ارسال کنید.

ازآنجایی‌که ایمیل‌های تراکنشی بر اساس اقدامات مشتری ارسال می‌شوند، تقریباً غیرممکن است که تعداد دفعات یا زمان ارسال آن را از قبل مشخص کرد. بااین‌حال در زمان چیدمان استراتژی ایمیل مارکتینگ، آن‌ها را نیز در نظر داشته باشید.

3) ایمیل لید نرچرینگ

ایمیل لید نرچرینگ، یکی از محبوب ترین انواع بازاریابی ایمیلی است

پرورش سرنخ یا لید نرچرینگ یکی از انواع ایمیل به‌منظور ایجاد ارتباط عمیق‌تر با مشتری است. هدف از ارسال چنین ایمیل‌هایی، ترغیب مشتری به استفاده از محصولات و خدمات متنوع شما است.

برای مثال فرض کنید که یک مشتری محصولی رایگان نظیر «5 شیوه پخت همبرگر» را از وب‌سایت شما دانلود یا خریداری کرده است. حالا شما می‌توانید با ارسال ایمیل‌هایی حاوی لینک مطالب مرتبط با درخواست مشتری یا ارائه کدهای تخفیف، تعامل مشتری با مجموعه خود را افزایش دهید.

4) ایمیل خبرنامه

نوع ایمیل خبرنامه، می‌تواند ورودی های بسیاری داشته باشد

بسیاری از کسب‌وکارها و سازمان‌ها خبرنامه‌های ایمیلی را ارسال می‌کنند تا در ذهن پذیرندگان خود باقی بمانند. بیشتر مشاغل صنعتی از خبرنامه‌های ایمیلی به‌عنوان پایه و اساس برنامه ایمیل مارکتینگ خود استفاده می‌کنند. این نوع ایمیل‌ها ابزاری عالی برای آموزش مشتریان فعلی و مشتریان احتمالی در مورد تجارت شما، مشخصات کارکنان، نقاط قوت و… هستند.

آگاهی از برند، استفاده مجدد از محتوایی که قبلاً تولیدشده و تنوع محتوایی برخی از مهم‌ترین مزایای بازاریابی ایمیلی از نوع خبرنامه هستند. اهداف دقیق خود از ارسال ایمیل خبرنامه را مشخص کنید و همواره به فکر ارتقای سطح کیفی آن باشید.

5) ایمیل های اختصاصی

یکی از پر کاربرد ترین نوع ایمیل مارکتینگ، ایمیل های اختصاصی است

ایمیل‌های اختصاصی یا ایمیل‌های مستقل، حاوی اطلاعات یک پیشنهاد منحصربه‌فرد هستند. به‌عنوان‌مثال می‌توانید به کاربران خود در مورد محصول جدیدی که تولید کرده‌اید خبر دهید و از آن‌ها بخواهید در یک رویداد معرفی محصول که میزبان آن هستید، شرکت کنند.
ایمیل‌های اختصاصی به شما کمک می‌کنند تا زمینه را برای معرفی یک درخواست برای اقدام (CTA) بخصوص فراهم کنید. گاهی اوقات لازم است این ایمیل‌ها را برای تمام مخاطبان پایگاه داده خود ارسال کنید. گاهی اوقات نیز بر اساس علایق و رفتارهای متفاوت مشترکین، باید ایمیل‌های اختصاصی خود را گروه‌بندی کنید.

6) ایمیل های حمایتی

ایمیل های حمایتی، باعث جدب مخاطب های جدید می شود

تمام مدل‌های ایمیل مارکتینگ که تا اینجا به معرفی آن‌ها پرداختیم، با این فرض است که ارتباطات را با استفاده از پایگاه داده خود ایجاد کرده‌اید. اگر قصد دارید به مخاطبان متفاوتی دست پیدا کنید و سرنخ‌های جدید به دست آورید، می‌توانید ایمیل‌های حمایت مالی با نمایش تبلیغات را امتحان کنید.

در این شیوه بازاریابی ایمیلی، شما قالب HTML و متن موردنظر خودتان را در اختیار شرکت ارسال‌کننده ایمیل قرار می‌دهید. مهم‌ترین مزیت این شیوه ایمیل مارکتینگ، تعیین جامعه هدف است. برای مثال می‌توانید مشخص کنید که ایمیل‌های شما به کارمندانی که در مناطق 1، 2، 3 و 4 تهران فعالیت دارند، ارسال شوند. مطمئن شوید که شرکت ارائه‌دهنده خدمات ارسال ایمیل از سابقه قابل‌قبولی برخوردار باشد.

7) ایمیل داستان برند

یکی از پر جذب ترین نوع بازاریابی ایمیلی، ایمیل داستان برند است

داستان‌سرایی می‌تواند ابزار قدرتمندی برای رساندن نقطه نظرات شما به مشتریان فعلی و بالقوه با بهره‌گیری از واکنش‌های احساسی باشد. حالا باید از خودتان بپرسید که آیا یک داستان شخصی و تأثیرگذار در پس برند شما وجود دارد؟ اگر پاسختان به این سؤال مثبت است، به بهترین نحو از آن بهره ببرید.

در میان ایمیل‌های بازاریابی مختلف، داستان برند خود را منتشر کنید و در مورد تاریخچه و سابقه فعالیت خود توضیح دهید. همچنین دستاوردهایی را که از ابتدای فعالیت خود تا به امروز کسب کرده‌اید را برجسته کنید. ایمیل مارکتینگ بر اساس داستان برند باعث ایجاد روابط نزدیک‌تر با مشتریان می‌شود و وفاداری آن‌ها به شما را افزایش می‌دهد.

8) ایمیل های ویدیویی

ایمیل های ویدیویی، یکی از نمونه های موفق بازاریابی با ایمیل است

ایمیل‌های ویدیویی تا حدودی با بازاریابی داستان برند شما همراهی می‌کنند. ایمیل‌های ویدیویی این قابلیت را دارند که از روش‌های خلاقانه و جذاب‌تر، داستان و تخصص مجموعه و برند شما را به اشتراک بگذارند.

گنجاندن ویدیو در ایمیل مارکتینگ یک استراتژی هوشمندانه است. پیام‌های ویدیویی قدرت تعامل بالایی دارند. برخلاف ایمیل متنی که تنها 10% از پیام شما را حفظ و منتقل می‌کند، این رقم برای یک ایمیل ویدیویی حدود 95% است! مطالعات گوناگون نشان می‌دهند که مصرف‌کنندگان و خریداران محصولات گوناگون، تمایل شدیدی به دیدن ویدیوی آن محصولات دارند.

9) ایمیل های بررسی و بازخورد

ایمیل های بررسی و بازخورد چیست

بازخورد چه از نوع مثبت و چه منفی، بسیار ارزشمند است. شما می‌توانید از بازخوردهای منفی برای رفع مشکلات موجود در تجربه کاربری یا ایرادات محصولات خود بهره ببرید. از طرفی بازخوردهای مثبت را برای جذب مشتریان بیشتر به کار بگیرید.

بازاریابی ایمیلی بررسی و بازخورد به شیوه‌های گوناگونی انجام می‌شود. استفاده از فرم‌های بازخورد، نظرسنجی‌های NPS، نظرسنجی‌های CSAT، نظرسنجی‌های CES و تست کاربر تنها بعضی از شیوه‌های رایج در این حوزه هستند. برای ترغیب کاربران به شرکت در نظرسنجی، تخفیف در خرید محصولات یا دریافت خدمات در نظر بگیرید. بازخورد سازنده می‌تواند سرعت رشد مجموعه شما را به‌شدت افزایش دهد.

ایمیل مارکتینگ انواع گوناگونی دارد که باید تعدادی از آن‌ها در استراتژی بازاریابی شما قرار بگیرند. درواقع شما باید مشترکان خود را به‌طور پیوسته مشغول نگه‌دارید و همواره گزینه‌های جذاب و متفاوتی به آن‌ها ارائه دهید.

بررسی چند استراتژی ایمیل مارکتینگ کارآمد

با توجه به این واقعیت که روزانه بیشتر از 293 میلیارد ایمیل ارسال می‌شود، پرسیدن این سؤال اجتناب‌ناپذیر است. در اقیانوسی از ایمیل‌های تبلیغاتی، چگونه می‌توانید کسب‌وکار خود را متمایز کنید و با نرخ کلیک بالاتر، سهم فروش بیشتری به دست آورید؟

پاسخ به این سؤال در استراتژی‌ های بازاریابی ایمیلی نهفته است. حالا که می‌دانید ایمیل مارکتینگ چیست و با شیوه‌های مختلف آن آشنا هستید، بیایید باهم چند استراتژی کاربردی را بررسی کنیم.

1) ایجاد پیام شخصی ضمن توجه به مرزها

ایجاد پیام شخصی ضمن توجه به مرزها، یکی از استراتژی های بازاریابی از طریق ایمیل

شخصی‌سازی ایمیل یک استراتژی ثابت‌شده است و مزایای شگفت‌انگیزی را برای کمپین‌های بازاریابی از طریق ایمیل در پی دارد. بر اساس گزارش Invesp، این نوع ایمیل‌ها در مقایسه با ایمیل‌های شخصی‌سازی نشده، 29% بیشتر باز می‌شوند و نرخ کلیک آن‌ها نیز 41% بیشتر خواهد بود. در گزارش دیگری که توسط Epson ارائه‌شده، 80% مشتریان از برندی خرید می‌کنند که تجربه‌های شخصی‌سازی‌شده را ارائه می‌کند.

بااین‌حال همواره خطوط قرمز و مرز خود با مشتری را حفظ کنید. استفاده بیش‌ازحد از نام مشتری باعث می‌شود که شما عجیب و غیرحرفه‌ای به نظر برسید. در مطالعه‌ای که توسط YouGov انجام شد، 32% از شرکت‌کنندگان اظهار داشتند که پیام‌های شخصی‌سازی‌شده نوعی تجاوز به حریم خصوصی آن‌ها است!

2) عنوان کوتاه و جذاب

47% از دریافت‌کنندگان ایمیل، آن را تنها بر اساس عنوان یا موضوع باز می‌کنند و البته احتمال باز شدن عناوین شخصی‌سازی‌شده 22% بیشتر است. این آمار نشان می‌دهد که انتخاب عنوان یکی از استراتژی‌‌های مهم ایمیل مارکتینگ است. بالاترین نرخ باز شدن ایمیل مربوط به آن‌هایی است که عنوانی به طول 6 تا 10 کلمه دارند. سعی کنید عناوین شما حس فوریت یا انحصار را به کاربران منتقل کند.

امروزه بسیاری از شرکت‌ها برای استفاده از بهترین عناوین ایمیل متناسب با پرسونای مشتری، از نیروهای انسانی کپی رایتر استفاده می‌کنند. این چند کلمه می‌تواند نتیجه کمپین بازاریابی ایمیلی شما را به‌کلی متحول کند.

3) ارسال ایمیل در زمان مناسب

اگر می‌خواهید بدانید که یکی از مهم‌ترین عناصر موفقیت در کمپین ایمیل مارکتینگ چیست، بدون تردید باید به زمان‌بندی درست اشاره‌کنیم. قطعاً شما به دنبال این هستید که نرخ باز شدن ایمیل‌ها و کلیک بر روی لینک‌ها افزایش پیدا کنند؛ بنابراین انتخاب هوشمندانه زمان ارسال، عنصری است که باید روی آن تمرکز کنید.

امروزه بسیاری از شرکت‌ها (حدود 51%) برای پیدا کردن بهترین زمان ارسال ایمیل در حوزه خود، از ابزارهای خودکارسازی استفاده می‌کنند. این ابزارها با در نظر گرفتن متغیرهای گوناگون، بهترین زمان ارسال را تعیین می‌کنند. استفاده از این استراتژی، در زمان و منابع کسب‌وکار شما صرفه‌جویی چشم‌گیری می‌کند.

4) هدایای تبلیغاتی

برای اینکه بازاریابی ایمیلی شما اثربخش باشد، لازم است فهرستی طولانی از ایمیل مشتریان هدف خود داشته باشید. هر فردی که در وب‌سایت، شبکه‌های اجتماعی یا سایر پلتفرم‌های آنلاین از کسب‌وکار شما بازدید کرده، می‌تواند یک خریدار بالقوه باشد. برای دریافت آدرس ایمیل افراد، هدایای تبلیغاتی در نظر بگیرید. این اقدام همچنین می‌تواند به‌طور طبیعی موجب افزایش فروش شما شود.

شاید در ابتدا مجبور شوید هزینه‌هایی را برای تقدیم رایگان هدایا متحمل شوید؛ اما مطمئن باشید که نرخ بازگشت سرمایه در کمپین‌های ایمیل مارکتینگ، این هزینه‌ها را به‌سادگی جبران خواهد کرد.

5) ارسال ایمیل مناسب برای موبایل

یکی از مهمترین استراتژی های ایمیل مارکتینگ، ارسال ایمیل مناسب برای موبایل است

یکی دیگر از استراتژی‌های مهم بازاریابی ایمیلی، ارسال ایمیلی است که بر روی تمام دستگاه‌ها (موبایل، تبلت، لپ‌تاپ و…) به‌درستی نشان داده شود. تصور کنید که ایمیل شما با ظاهر و عملکرد نامناسب بر روی گوشی موبایل باز شود. در چنین شرایطی، مشترکین قادر به تعامل با شما نیستند و قبل از زدن سوت آغاز بازی، شکست سه بر صفر به شما تحمیل خواهد شد.

برای جلوگیری از بروز چنینی مشکلاتی، این اقدامات را جدی بگیرید:

  • ایمیل تک‌ستونی ایجاد کنید.
  • متن مهم را در مرکز قرار دهید.
  • یک دکمه تماس با قابلیت ضربه زدن آسان تعبیه کنید.
  • از فونت با سایز بزرگ استفاده کنید.
  • از تصاویر کوچک استفاده کنید.

6) تقسیم بندی لیست مشترکین

یکی از استراتژی‌های مهم و اثرگذار در جریان کمپین‌های ایمیل مارکتینگ، تفکیک لیست افراد بر اساس متغیرهای گوناگون است. هر نوع از کاربر به اطلاعات خاصی نیاز دارد و باید آن را به‌ شیوه مناسبی دریافت کند. اگر بتوانید این تقسیم‌بندی را به‌درستی انجام دهید، کاربرد بازاریابی ایمیلی به‌مراتب برجسته‌تر از قبل خواهد شد.

بر اساس گزارش سالانه بهینه‌سازی ایمیل توسط Lyris، مشاغلی که از استراتژی تقسیم‌بندی لیست مشترکین ایمیل خود استفاده می‌کنند، 24% فروش بالاتری داشته‌اند. مشترکین کسب‌وکار شما تمایل دارند محتوایی متناسب و مرتبط با علایقشان دریافت کنند.

7) به مشتریان غیرفعال سر بزنید

اگر برای ارسال محتوای مفید از طریق ایمیل سخت‌کوش نباشید، هرسال یک‌چهارم از مشترکین فهرست خود را از دست می‌دهید. فرسایش لیست ایمیل اجتناب‌ناپذیر است؛ اما می‌توانی تا حدی از آن جلوگیری کنید. شما باید استراتژی مناسبی برای فعال کردن مجدد مشتریان غیرفعال خود پیاده‌سازی کنید.

به این نوع کمپین ایمیل مارکتینگ، کمپین بازگشتی یا کمپین تعامل مجدد گفته می‌شود. این استراتژی بازاریابی شامل ارسال ایمیل‌هایی برای مشترکین غیرفعال است. در ابتدا باید مشخص کنید که غیرفعال بودن برای مجموعه شما چه معنایی دارد. برای مثال یک شرکت عدم فعالیت به مدت 3 ماه را به معنای غیرفعال بودن می‌داند؛ اما این مدت‌زمان برای شرکت دیگری، معادل 6 یا حتی 9 ماه است.

آشنایی با کمپین های بازاریابی ایمیلی

انواع کمپین های بازاریابی ایمیلی

قبل از آشنایی با انواع کمپین‌ها، ابتدا باید ببینیم که کمپین ایمیل مارکتینگ چیست؟ به بیان ساده، یک کمپین ایمیلی شامل یک سری اقدامات بازاریابی است که به‌طور هم‌زمان از طریق ایمیل برای چندین نفر ارسال می‌شود. هدف چنینی کمپین‌هایی، تشویق مردم به خرید محصولات، خدمات یا کسب اطلاعات بیشتر در مورد یک شرکت است. ایمیل‌هایی که در یک کمپین استفاده می‌شوند، باید حاوی اطلاعات ارزشمندی بر گروه خاصی از مخاطبان هدف باشند.

پس از پیاده‌سازی هر کمپین بازاریابی ایمیلی، اطلاعات مفیدی از رفتار مشتری کسب می‌کنید که چراغ راه شما برای کمپین‌های آتی خواهند بود. با تولید محتوای مناسب و ارسال آن از طریق ایمیل، روابط خود را با مشتریان بالقوه و بالفعل بهبود ببخشید تا همواره پیگیر محصولات، خدمات و رویدادهای پیرامون برند شما باشند.

در ادامه با تعدادی از کمپین‌های محبوب ایمیل مارکتینگ آشنا خواهید شد:

1) کمپین تبلیغاتی استاندارد

کمپین استاندارد رایج‌ترین کمپین بازاریابی ایمیلی و احتمالاً به گوش شما آشنا است. اگر همین حالا صندوق ورودی ایمیل خود را بررسی کنید، یک یا تعدادی ایمیل تبلیغاتی از برندهای گوناگون در آن مشاهده می‌کنید. این نوع ایمیل‌های کمتر استراتژیک هستند و هدف مشخصی را دنبال نمی‌کنند.

کاربرد ایمیل مارکتینگ استاندارد مانند یک مسلسل است که شما گلوله‌های فراوانی را شلیک می‌کنید، اما تنها تعدادی از آن‌ها به هدف اصلی برخورد می‌کند.

2) کمپین ایمیل فصلی

در هر تعطیلات مهم مانند عید نوروز در ایران یا جشن کریسمس در دنیا، می‌توان کمپین ایمیل مارکتینگ فصلی راه‌اندازی کرد. روز پدر، ولنتاین و روز مادر برخی دیگر از زمان‌های کلیدی برای راه‌اندازی این نوع کمپین‌ها هستند. چه قبل از رویداد و چه پس‌ازآن، فرصت‌های ارسال ایمیل فراوانی برای شما وجود دارد تا میزان فروش سالانه خود را افزایش دهید.

3) کمپین ایمیل هدف دار

با استفاده از بازاریابی ایمیلی خودکار، می‌توانید کاربر خود را با یک سری از ایمیل‌های مرتبط و هدف‌دار مشغول نگه‌دارید. برای مثال ممکن است افراد روی یک لینک از مجموعه ایمیل‌های تبلیغاتی شما کلیک کرده یا محصولی را در سبد خرید قرار داده باشند؛ اما بدون بررسی محصولی بخرند، به یک نظرسنجی پاسخ دهند یا محتوایی را دانلود کنند. بر اساس یک گزارش در سال 2013، بیش از 75% درآمد بازاریابی ایمیلی از Triggered Email یا در اصطلاح ایمیل هدف‌دار به‌دست‌آمده است.

بهترین نرم افزارهای ایمیل مارکتینگ

لیست نرم افزارهای بازاریابی ایمیلی

صاحبان مشاغل به‌طور دائم در تلاش هستند تا تلاش‌های بازاریابی خود را بهبود ببخشند. بازاریابی ایمیلی یک روش بازاریابی قدرتمند است و برای بهره‌مندی از پتانسیل واقعی آن، مهم است که از نرم‌افزارهای مناسب این حوزه استفاده کنید.

این نرم‌افزارها فراتر از ابزاری برای ارسال و ردیابی ایمیل‌ها هستند. درواقع آن‌ها برای افزایش مخاطبان، تقسیم‌بندی لیست‌ها و ترکیب کانال‌های بازاریابی نیز به کمک شما می‌آیند. بااینکه ده‌ها نرم‌افزار در این حوزه وجود دارند، ما به معرفی چند نرم‌افزار برتر از نگاه وب‌سایت Investopedia بسنده می‌کنیم.

  • نرم افزار Mailchimp: اگر به دنبال بهترین نرم‌افزار ایمیل مارکتینگ هستید که استفاده از آن بسیار آسان و فاقد پیچیدگی باشد، Mailchimp انتخاب ایده‌آلی است. این ابزار علاوه بر برنامه‌ریزی کمپین‌ها، گزارش‌های سودمندی از نرخ‌های بازار، نرخ کلیک، نرخ لغو اشتراک و موارد دیگر را ارائه می‌کند. امکان سفارشی‌سازی و ادغام با صدها پلتفرم نرم‌افزاری، از مهم‌ترین ویژگی‌های Mailchimp هستند.
  • نرم افزار ActiveCampaign: برای مجموعه‌هایی که قصد خودکارسازی فرآیند بازاریابی ایمیلی و صرفه‌جویی در زمان را دارند، نرم افزار ActiveCampaign بهترین انتخاب است. این ابزار دارای صدها اتوماسیون از پیش ساخته‌شده است که به شما برای شخصی‌سازی کمپین‌ها کمک می‌کند. ادغام با بیش از 870 نرم‌افزار و پشتیبانی سریع و دوستانه، از ویژگی‌های مهم ActiveChampaign هستند.
  • نرم افزار MailerLite: درصورتی‌که استفاده از برخی نرم‌افزارهای ایمیل مارکتینگ برای شما مشکل است، نرم افزار MailerLite ابزاری ساده و کاربردی است. این محصول دارای یک رابط کاربرپسند برای کشیدن و رها کردن عناصر است که به‌نوبه خود طراحی ایمیل را آسان می‌کند.

مزایای بازاریابی ایمیلی

مزایای بازاریابی از طریق ایمیل

ایمیل مارکتینگ این پتانسیل را دارد که یک ابزار بازاریابی قدرتمند برای کسب‌وکار شما باشد. درحالی‌که می‌توان ده‌ها مزیت این شیوه بازاریابی را نام برد، ما شش مورد از برترین نقاط قوت ایمیل مارکتینگ را با شما به اشتراک می‌گذاریم.

1) افزایش آگاهی از برند

با استفاده از ایمیل می‌توان منابع ارزشمند، محتوای آموزشی، اخبار، به‌روزرسانی‌ها و سایر موارد را با مشترکین به اشتراک گذاشت. تمام این موارد می‌توانند در راستای آشنایی مردم با برند، محصولات و خدمات شما باشند. همواره طراحی قالب و محتوای ایمیل را با هویت برند خود هماهنگ کنید تا اثربخشی آن چندین و چند برابر شود.

2) ایجاد ترافیک ارگانیک وب سایت

ایمیل مارکتینگ یک روش عالی برای جذب ترافیک بیشتر به وب‌سایت شما است. شما می‌توانید بخش‌های از آخرین مقالات خود را در ایمیل به اشتراک بگذارید تا افراد ترغیب شوند نسخه کامل آن را در وبلاگ شما بخوانند. از طرفی می‌توانید لینک‌هایی از صفحات فرود یا صفحات خرید را در محتوای ایمیل خود قرار دهید.

3) افزایش فروش و درآمد

بازاریابی ایمیل به شما کمک می‌کند محصول یا خدمات خود را مستقیماً در معرض دید مشتری قرار دهید و تکنیک‌های تبلیغات مختلف را برای کسب درآمد بیشتر آزمایش کنید. به‌عنوان‌مثال، مقداری تخفیف یا ارسال رایگان را برای اولین خرید مشترکین خود در نظر بگیرید. اشتراک‌گذاری مجموعه‌ای از محصولات هم‌خانواده به‌منظور برجسته کردن یک محصول خاص، یکی دیگر از ایده‌های افزایش فروش و درآمد از طریق ایمیل است.

4) تقویت سایر کانال های بازاریابی

ایمیل شرایط مناسبی برای ادغام کانال‌های بازاریابی در اختیار شما قرار می‌دهد. از طریق ایمیل مارکتینگ می‌توانید ترافیک را به سایر نقاط تماس مشتری نظیر رسانه‌های اجتماعی، صفحات لندینگ و صفحات وبلاگ هدایت کنید. برای مثال می‌توانید یک چالش اینستاگرامی راه بیندازید و مشتریان خود را از طریق ایمیل به شرکت در آن دعوت کنید.

5) مشتریان را مشغول نگه‌دارید

با استفاده از بازاریابی ایمیل، فضایی برای آزمایش پیام‌های خود دارید. انواع گوناگونی از کمپین‌های ایمیلی وجود دارند که می‌توانید از آن‌ها برای ارسال پیام و انجام فعالیت‌های خلاقانه بهره ببرید. تغییر کمپین‌های بازاریابی ایمیلی و ایجاد تنوع در این حوزه، مشتریان را نسبت به برند شما علاقه‌مند و مشتاق خواهد کرد. بعلاوه این اقدام موجب می‌شود تا در ذهن‌ها نفوذ کنید و باقی بمانید.

6) داده های تجاری ارزشمند به دست آورید

ایمیل مارکتینگ به شما کمک می‌کند تا اطلاعات مشتریان خود را جمع‌آوری کنید و در مورد رفتار آن‌ها بیشتر بدانید. این کار را می‌توانید از طریق تجزیه‌وتحلیل یا ارسال نظرسنجی‌های ایمیلی و فرم‌های ثبت بازخورد انجام دهید. درنهایت از این داده‌های ارزشمند برای بهبود تجارت، محصول، خدمات و حتی ایمیل‌های خود بهره ببرید.

بازاریابی ایمیلی پدیده جدیدی نیست و چند دهه است که توسط معتبرترین برندهای بین‌المللی مورداستفاده قرار می‌گیرد. مزایای ایمیل مارکتینگ فراتر از حد انتظار هستند و تمام مجموعه‌های کوچک تا متوسط می‌توانند از آن‌ها بهره‌مند شوند.

نمونه های موفق کمپین بازاریابی ایمیلی

معرفی کمپین های موفق بازاریابی ایمیلی

تا اینجا سعی کرده‌ایم به سؤال «ایمیل مارکتینگ چیست؟» پاسخ دهیم و این شیوه بازاریابی را از جوانب مختلفی بررسی کنیم. بااین‌حال آشنایی با مجموعه‌ها و شرکت‌های موفقی که از این اقدامات برای رشد برند و درآمدزایی خود بهره برده‌اند، خالی از لطف نیست.

در اینجا با چند نمونه ایمیل مارکتینگ موفق آشنا می‌شوید که در ژانویه 2023 در وبلاگ Hubspot منتشرشده‌اند.

  • AutoTrader: شرکت‌های بزرگ همواره در حال تکامل هستند و مشتریان انتظار دارند که تغییر را تجربه کنند. کمپانی AutoTrader از ایمیل مارکتینگ در راستای تغییر شیوه استفاده کرده است. درواقع زمانی که یک کمپانی می‌خواهد نحوه برقراری ارتباط با مشتری را تغییر دهد، باید به‌صورت واضح به آن‌ها هشدار دهد. در این صورت مشترکین شما می‌توانند تنظیمات لازم برای تمیز و مرتب نگه‌داشتن صندوق ورودی ایمیل خود را اعمال کنند.
  • Netflix: کانال‌های پخش استریمی گوناگونی در دنیا وجود دارند که نتفلیکس (Netflix) را می‌توان به‌عنوان معروف‌ترین آن‌ها معرفی کرد. بازاریابی ایمیلی در نتفلیکس شامل ارائه فهرستی از جدیدترین فیلم‌ها و سریال‌ها با توجه به سابقه تماشای هر مشتری است. این ایمیل‌ها حاوی دکمه CTA هستند تا کاربر بتواند نسخه تریلر را تماشا کند.
  • Lita Lewis Fitness: لیتا لوئیس یک کارشناس و مربی تناسب‌اندام است که از طریق ایمیل مارکتینگ، مشتریان را در جریان برنامه و اقدامات آینده خود قرار می‌دهد. سبک ایمیل‌های Lita Lewis به‌گونه‌ای است که انگار در حال تماس با یک دوست قدیمی هستید! از طرفی وجود دکمه‌های CTA ساده و قابل‌مشاهده، ثبت‌نام و به‌روزرسانی‌ها را برای کاربران آسان کرده است.

از دیگر نمونه‌های موفق بازاریابی ایمیلی می‌توان به Starbucks، Venmo، Litmus، LOFT، و Bouy اشاره کرد.

چگونه یک پنل ایمیل مارکتینگ انتخاب کنیم؟

انتخاب پنل ایمیل مارکتینگ

با وجود صدها ارائه‌دهنده خدمات بازاریابی از طریق ایمیل در بازار، انتخاب بهترین گزینه برای کسب‌وکار شما کمی مشکل است. برای اینکه گزینه‌های خود را محدود کرده و درنهایت به بهترین سرویس‌دهنده برسید، این عوامل را بررسی کنید:

  • قیمت گذاری: بودجه شما چقدر است؟ اگر در این بخش محدودیت دارید، از پنل‌های ارزان استفاده کنید.
  • حجم ارسال: چه نوع ایمیل‌هایی را در چه بازه‌ای از زمان قرار است ارسال کنید؟ پاسخ به این سؤال، به شما کمک می‌کند که حجم ایمیل‌های ارسالی را مشخص کنید.
  • تعداد مخاطبین: اگر از قبل فهرستی از مخاطبین آماده کرده‌اید، چند نفر هستند؟
  • طراحی ایمیل: سطح مهارت شما در طراحی ایمیل چقدر است؟ اگر مبتدی هستید، از پنل‌هایی استفاده کنید که قالب‌های آماده متنوعی را در اختیارتان قرار می‌دهند.
  • خودکارسازی: اگر قصد دارید در زمان و منابع خود صرفه‌جویی کنید، در مورد خودکارسازی ایمیل مارکتینگ که توسط هر شرکت ارائه می‌شود، تحقیق کنید.
  • بخش بندی مخاطبان: اگر کسب‌وکار شما نیازمند ایجاد گروه‌های مختلف برای ارسال ایمیل است، مطمئن شوید که پنل موردنظر این قابلیت را داشته باشد.

درنهایت آینده‌نگری داشته باشید و نیازهای هفته‌ها و ماه‌های آینده خود را مشخص کنید. اطمینان حاصل کنید که پنل بازاریابی ایمیلی شما، قابلیت پاسخگویی به نیازهای پیش روی شما را داشته باشد.

هزینه ایمیل مارکتینگ چقدر است؟

هزینه ایمیل مارکتینگ

هزینه‌های بازاریابی ایمیلی به عوامل گوناگونی بستگی دارد که برخی از آن‌ها شامل موارد زیر هستند:

  • بزرگی فهرست ایمیل (تعداد ایمیل‌ها)
  • تعداد ایمیل‌های ارسالی در یک بازه مشخص
  • مشخصات فنی موردنظر
  • سطح پشتیبانی موردنیاز

برخی شرکت‌های کوچک از برنامه‌های ایمیل مارکتینگ رایگان استفاده می‌کنند و از عملکرد آن‌هم راضی هستند! برای سایر شرکت‌ها، این شیوه بازاریابی می‌تواند بین چند تا ده‌ها میلیون تومان هزینه داشته باشد.

زمانی که سرویس‌دهنده‌های مختلف را بررسی می‌کنید، متوجه خواهید شد که قیمت‌گذاری بیشتر آن‌ها بر اساس تعداد ایمیل‌های ارسالی است. این ویژگی در شروع کار به نفع شما است؛ اما زمانی که فهرست شما بزرگ و بزرگ‌تر شود، هزینه‌ها به طرز چشمگیری افزایش پیدا می‌کنند.

درنهایت باید بر اساس حجم ایمیل‌ها و اهمیتی که بازاریابی ایمیلی برای کسب‌وکار شما دارد، بهترین شرکت ارائه‌دهنده این خدمات را انتخاب کنید.

استراتژی درون گرای ایمیل مارکتینگ چیست؟

بازاریابی ایمیلی درون‌گرا (Inbound Email Marketing) با ایجاد محتوای ارزشمند و تجربیات متناسب با آن‌ها، مشتریان را جذب می‌کند. در این استراتژی، ایمیل‌ها به سرنخ‌هایی ارسال می‌شوند که به محصولات شما علاقه نشان داده‌اند یا قبلاً از آن‌ها استفاده کرده‌اند. برای نمونه می‌توان به خبرنامه‌ها، کدهای تخفیف یا جمع‌بندی مطالب برای مشتریان بازگشتی اشاره کرد.

به نظر شما ایمیل مارکتینگ ذاتاً درون‌گرا است؟ ملانی آتیا از Campaigner می‌گوید: «بازاریابی ایمیلی درگیر شدن در یک گفتگو است که می‌تواند هم درون‌گرا و هم برون‌گرا (Outbound) باشد». از طرفی جاستین پریمیک از AWeber Communications به شما می‌گوید: « اگر ایمیل مارکتینگ را درست انجام می‌دهید، قطعاً از نوع درون‌گرا است».

جمع بندی

بازاریابی ایمیلی یکی از قدیمی‌ترین شیوه‌های بازاریابی است که حتی امروزه نیز بسیار کارآمد ظاهر می‌شود. حتماً تا اینجا متوجه شده‌اید که قوانین، نکات و دستورالعمل‌های گوناگونی برای این شیوه بازاریابی وجود دارد، اما مهم‌ترین اصل این است: با مشترکین خود رفتار انسانی داشته باشید (نه ماشینی).

اگر این قانون طلایی را همواره در ذهن نگه‌دارید، دستیابی به تمام اهداف ایمیل مارکتینگ برای شما امکان‌پذیر خواهد بود. زمانی که به اقدامات خود شک دارید و نیازمند راهنمایی و دریافت ایده‌های جدید هستید، تنها کافیست به نمونه‌های برجسته این حوزه سر بزنید.

با مشترکین خود دوست باشید و همیشه برای رفع مهم‌ترین نیازهای آن‌ها تلاش کنید. ارسال ایمیل‌های بی‌هدف و ماشینی را فراموش کنید! اگر متوجه شده‌اید که ایمیل مارکتینگ چیست و چه ارزش‌افزوده‌ای برای کسب‌وکار شما دارد، از راهکارهای موجود در این مقاله برای خلق بهترین کمپین‌های بازاریابی آنلاین بهره ببرید.

هرگز هیچ مقاله یا مطلبی نیست که بدون ایراد و کامل باشد؛ پس شما هم با نوشتن تجربیات و اشتراک‌گذاری اطلاعات خود درزمینهٔ ایمیل مارکتینگ، در بهبود این مطلب ما را یاری کنید.

سوالات متداول

  • ایمیل مارکتینگ شامل چه مواردی است؟

  • بازاریابی ایمیلی برای چه مواردی استفاده می‌شود؟

  • نرخ باز شدن ایمیل چیست؟

  • چگونه یک ایمیل جذاب طراحی کنیم؟

کپی لینک
مفید بود؟

مقالات مرتبط

استراتژی دیجیتال مارکتینگ
افزایش استفاده از اینترنت، کسب‌وکارهای موجود در این حوزه را وادار کرده که تمرکز خود را از بازاریابی سنتی به بازاریابی دیجیتال تغییر دهند. ا…
۱۴۰۲/۰۴/۱۶
212 مشاهده
راهنمای کامل بازاریابی اینترنتی
از گذشته تا به امروز، بازاریابی به معنای دستیابی به مشتریان هدف در مکان‌های گوناگون بوده و است. بااین‌حال امروزه شاهد این تغییر اساسی هستیم…
۱۴۰۲/۰۴/۰۳
224 مشاهده
معرفی ابزار های دیجیتال مارکتینگ
تقویت استراتژی‌های بازاریابی دیجیتال و بازگشت سرمایه بیشتر، در گروی بهره‌مندی صحیح از ابزارهای دیجیتال مارکتینگ است. شما با استفاده از دی…
۱۴۰۲/۰۳/۲۹
225 مشاهده
انواع بازاریابی محتوا
مدل‌های متنوعی از محتوا وجود دارند که می‌توان از آن‌ها برای تبلیغ برند و یافتن مشتری‌های جدید استفاده کرد. با وجود انواع بازاریابی محتوا د…
۱۴۰۲/۰۳/۲۶
246 مشاهده
اهمیت دیجیتال مارکتینگ
زمانه تغییر کرده و به همراه آن، رویکرد کسب‌وکارها در مورد مشتریان نیز متحول شده است. بازاریابی سنتی یک گام به عقب برداشته و در عوض اهمیت دیجی…
۱۴۰۲/۰۳/۲۵
256 مشاهده
دیدگاه کاربران
هنوز دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است. شما اولین نفر باشید.
دیدگاه خود را بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.