آژانس دیجیتال مارکتینگ سایبریشو
آژانس دیجیتال مارکتینگ سایبریشو

استراتژی دیجیتال مارکتینگ

استراتژی بازاریابی دیجیتال
دسته بندی: مقالات دیجیتال مارکتینگ
تاریخ نوشته: ۱۴۰۲/۰۴/۱۶
نویسنده: مدیر سایت
مدت زمان مطالعه: 2 دقیقه
بازدید : 356
دیدگاه: 0

افزایش استفاده از اینترنت، کسب‌وکارهای موجود در این حوزه را وادار کرده که تمرکز خود را از بازاریابی سنتی به بازاریابی دیجیتال تغییر دهند. از طرفی شرکت‌ها همواره استراتژی دیجیتال مارکتینگ خود را به‌روز می‌کنند. به‌روزرسانی استراتژی بازاریابی دیجیتال با هدف مقاومت در برابر پیچیدگی‌ها و عدم قطعیت‌های بازار، استفاده از ابزارهای پیشرفته و مدرن CRM و بهره‌مندی از رسانه‌های آنلاین برای دستیابی به مخاطبان هدف انجام می‌شود.

تدوین استراتژی دیجیتال مارکتینگ قوی برای کسب موفقیت‌های سازمانی در چشم‌انداز کسب‌وکارهای امروزی بسیار مهم است. تمام شرکت‌هایی که در دنیای دیجیتال شکوفا می‌شوند، معمولاً منابع قابل‌توجهی را به توسعه استراتژی های جدید دیجیتال مارکتینگ در مجموعه خود اختصاص می‌دهند. در طی این فرآیند، سازمان‌ها تلاش می‌کنند که از طریق پلتفرم‌های دیجیتال و شبکه‌های اجتماعی مختلف به مخاطبان هدف خود دسترسی پیدا کنند.

در این مقاله علاوه بر پرداختن به تعریف استراتژی دیجیتال مارکتینگ، در مورد اهمیت، مراحل، نحوه پیاده‌سازی و چند نمونه موفق از آن نیز صحبت می‌کنیم.

فهرست مطالب

استراتژی بازاریابی دیجیتال چیست؟

آشنایی با استراتژی بازاریابی دیجیتال

استراتژی دیجیتال مارکتینگ (Digital Marketing Strategy) برنامه‌ای برای حضور موفق در اینترنت از طریق کانال‌های آنلاین است. جستجوی ارگانیک، رسانه‌های اجتماعی، تبلیغات پولی و سایر رسانه‌های مبتنی بر وب (مانند وب‌سایت) این کانال‌های را تشکیل می‌دهند. هدف تدوین استراتژی دیجیتال مارکتینگ، افزایش آگاهی عمومی در مورد برند، محصولات یا خدمات شما و جذب مشتریان بیشتر است.

شناسایی مکان، چرایی و چگونگی سودآوری یک کسب‌وکار آنلاین، یکی از مهم‌ترین بخش‌های پیاده‌سازی استراتژی بازاریابی دیجیتال است. شناخت این موارد به تدوین یک برنامه بازاریابی کمک می‌کند که با نیازهای مشتری و اهداف تجاری شما همسو باشد.

درواقع یک استراتژی دیجیتال مارکتینگ اصولی به کسب‌وکار شما کمک می‌کند تا از طریق رسانه‌های منتخب، به اهداف دیجیتالی خاصی دست پیدا کنید. جالب است بدانید که معمولاً مفهوم استراتژی‌های بازاریابی دیجیتال با تاکتیک‌های بازاریابی دیجیتال اشتباه گرفته می‌شوند! به دلیل اهمیت تشخیص و تفکیک درست این موارد، در ادامه تفاوت‌های آن‌‌ها را هم پوشش می‌دهیم.

چرا داشتن استراتژی دیجیتال مارکتینگ مهم است؟

اهمیت استراتژی بازاریابی دیجیتال

از کسب‌وکارهای کوچک گرفته تا کسب‌وکارهای متوسط و بزرگ به دنبال تدوین و پیاده‌سازی بهترین استراتژی‌های بازاریابی آنلاین هستند. بدون پیروی از یک استراتژی اصولی در این حوزه، احتمال سبقت گرفتن از سایر رقبا و کسب موفقیت بسیار ناچیز است. موارد زیر از مهم‌ترین دلایل اهمیت تدوین استراتژی بازاریابی دیجیتال برای حضور موفق در فضای آنلاین هستند:

1) مزیت رقابتی نسبت به رقبا

استراتژی‌های بازاریابی دیجیتال به کسب‌وکار شما کمک می‌کنند که همتایان تجاری خود را کنترل کرده و همچنین از آن‌های پیشی بگیرید. این استراتژی‌ها شامل راه‌حل‌هایی کاربردی در راستای برانگیختن خلاقیت و نوآوری در طراحی، توسعه و ارتقای محصول هستند.

2) مرتبط ماندن

محیط کسب‌وکارهای فعلی به‌گونه‌ای است که مرتبط ماندن به اولویت اصلی بسیاری از سازمان‌ها تبدیل‌شده. رقبای شما با سرعت بالایی پیشرفت می‌کنند و شما هم باید برای حفظ مشتریان فعلی و جذب مشتریان جدید، با این پیشرفت‌ها هم‌راستا شوید. استراتژی دیجیتال مارکتینگ از طریق ابزارها و تکنیک‌های مدرن به شما کمک می‌کند تا عناصر بازاریابی خود را به‌روز، مرتبط و قابل‌رقابت نگه‌دارید.

3) دستیابی به مخاطبان جهانی

انواع استراتژی بازاریابی دیجیتال تنها برای جذب مشتریان محلی یا مشتریان یک کشور نیستند؛ شما از طریق یک استراتژی درست می‌توانید مشتریانی از سراسر دنیا برای محصولات و خدمات خود پیدا کنید. شاید در نگاه اول مشکل به نظر برسد، اما امروزه میلیون‌ها کسب‌وکار از این ویژگی بهره می‌برند تا جامعه مشتریان و درآمد خود را توسعه دهند.

مقایسه تاکتیک و استراتژی دیجیتال مارکتینگ

تاکتیک های استراتژی دیجیتال مارکتینگ

استراتژی‌ها و تاکتیک‌های بازاریابی دیجیتال دو مفهوم مهم هستند که اغلب در فضای دیجیتال مارکتینگ به‌جای یکدیگر استفاده می‌شوند. بااین‌حال این دو اصطلاح معانی مختلفی دارند و اهداف گوناگونی را دنبال می‌کنند.

تاکتیک‌های دیجیتال مارکتینگ به اقدامات یا تکنیک‌های خاصی گفته می‌شود که برای دستیابی به یک هدف بازاریابی استفاده می‌شوند. درواقع تاکتیک‌ها گام‌های کوچکی هستند که برای به سرانجام رساندن یک استراتژی بزرگ برداشته می‌شوند. برای مثال بهینه‌سازی یک وب‌سایت برای موتورهای جستجو، تبلیغات آنلاین و ایجاد محتوای رسانه‌های اجتماعی برخی از تاکتیک‌های مهم بازاریابی دیجیتال هستند. این تاکتیک‌ها اغلب به‌صورت کوتاه‌مدت اجراشده و بر اساس میزان اثربخشی، تنظیم یا اصلاح می‌شوند.

از سوی دیگر استراتژی دیجیتال مارکتینگ را داریم که شامل طرح‌های بازاریابی گسترده‌تر با رویکردهای فراگیرتر برای دستیابی به اهداف اصلی تجاری است. چنین استراتژی‌هایی شامل اهداف بازاریابی کلی مجموعه، چشم‌انداز رقابتی، مخاطبان هدف و بودجه هستند. استراتژی بازاریابی دیجیتال یک نقشه راه برای اجرای تاکتیک‌های این حوزه است و معمولاً بر روی دستیابی به موفقیت‌های بلندمدت تمرکز دارد. بهینه‌سازی برای موتورهای جستجو، بازاریابی محتوا، بازاریابی رسانه‌های اجتماعی، بازاریابی ایمیلی و کمپین‌های اینفلوئنسر مارکتینگ برخی از نمونه‌های استراتژی دیجیتال مارکتینگ هستند.

توجه به این نکته مهم است که در عین وجود تفاوت‌های مشخص بین استراتژی و تکنیک دیجیتال مارکتینگ، این دو اصطلاح ارتباط نزدیکی باهم دارند. تاکتیک‌ها بلوک‌های سازنده استراتژی هستند که بدون وجود آن‌ها، موفقیت یک استراتژی بعید است. درعین‌حال بدون وجود یک استراتژی بازاریابی دیجیتال روشن و مشخص، تاکتیک‌ها بدون جهت هستند و نمی‌توانند اهداف موردنظر شما را محقق کنند.

هم استراتژی‌ها و هم تاکتیک‌های دیجیتال مارکتینگ از اجزای مهم طرح بازاریابی دیجیتال هستند. شما با درک تفاوت‌های این دو می‌توانید یک استراتژی بازاریابی جامع ایجاد کنید که به‌طور مؤثر برای جذب مخاطبان هدف و سایر اهداف بازاریابی مناسب باشد.

مراحل و نحوه تدوین استراتژی دیجیتال مارکتینگ

کارشناسان، مدیران و متخصصان بازاریابی دیجیتال از استراتژی‌های گوناگونی برای موفقیت کسب‌وکار خود استفاده می‌کنند. میزان تخصص افراد، نوع و اندازه کسب‌وکار، منطقه جغرافیایی، اهداف کلی و خلاقیت فردی نقش مهمی در تدوین این استراتژی‌ها دارند. بااین‌حال برای اینکه بتوان بدون پرداختن به حواشی به بهترین استراتژی بازاریابی دیجیتال رسید، طی کردن این مراحل ضروری هستند:

4) ساخت شخصیت خریداران (پرسونا)

یافتن پرسونا یکی از مراحل استراتژی دیجیتال مارکتینگ است

برای تدوین هر استراتژی بازاریابی –دیجیتال یا غیر دیجیتال- باید بدانید که برای جذب چه کسانی بازاریابی می‌کنید. بهترین استراتژی‌های بازاریابی دیجیتال بر اساس شخصیت دقیق مخاطبان هدف یا همان خریداران ایجادشده‌اند. شما هم باید ساخت پرسونای خریداران خود را به‌عنوان اولین گام تدوین استراتژی بازاریابی دیجیتال پیاده‌سازی کنید.

پرسونای خریدار نشان‌دهنده مشتری ایده‌آل شما است. تحقیق، نظرسنجی و مصاحبه با مخاطبان هدف کسب‌وکار شما از شیوه‌های مؤثر ایجاد پرسونا است. همواره سعی کنید که اطلاعات شما بر اساس داده‌های واقعی باشد؛ زیرا فرضیات در مورد خریداران می‌تواند استراتژی بازاریابی شما را در مسیر اشتباهی به حرکت درآورد.

اینکه چه نوع اطلاعاتی را برای ساخت پرسونای خود جمع‌آوری کنید، به کسب‌وکار شما بستگی دارد. برای مثال اینکه شما در تجارت B2B یا B2C فعالیت دارید یا محصولی با قیمت بالا یا پایین می‌فروشید. منطقه جغرافیایی، سن، درآمد، عنوان شغلی، اولویت‌ها، جنسیت و مواردی از این قبیل می‌توانند برای ایجاد پرسونا کارساز واقع شوند.

5) شناسایی اهداف و ابزار دیجیتال مارکتینگ موردنیاز

برای ساختن استراتژی بازاریابی دیجیتال باید ابزار های مناسب را شناسایی کنید

اهداف بازاریابی شما باید همواره به اهداف کسب‌وکار شما گره بخورد. به‌عنوان‌مثال اگر هدف تجاری شما افزایش 20 درصدی درآمد است، اهداف بازاریابی شما باید ایجاد 50 درصد سرنخ بیشتر باشد. این افزایش سرنخ می‌تواند از طریق رسانه‌های اجتماعی، وب‌سایت و… انجام شود. شما می‌توانید از یک الگوی طرح بازاریابی سطح بالا برای ترسیم استراتژی دیجیتال مارکتینگ سالانه، شناسایی اولویت‌ها و… استفاده کنید.

شما می‌توانید اهداف مختلفی را برای بازاریابی دیجیتال خود مشخص کنید، اما به‌هرحال باید میزان موفقیت خود در طول مسیر را اندازه‌گیری کنید. ابزار های دیجیتال مارکتینگ متعددی برای سنجش میزان موفقیت راهبرد بازاریابی دیجیتال وجود دارند که می‌توانید از آن‌ها بهره ببرید.

برای مثال می‌توان به داشبورد گزارش‌دهی در پلتفرم HubSpot اشاره کرد که همه داده‌های بازاریابی و فروش شما را در یک مکان قرار می‌دهد. از این طریق به‌سرعت می‌توانید تعیین کنید که چه اقداماتی برای بهبود استراتژی شما در آینده مفید، و چه اقداماتی بی‌فایده هستند.

6) ارزیابی کانال ها و دارایی های دیجیتال مارکتینگ موجود

ارزیابی کانال ها و دارایی های دیجیتال مارکتینگ موجود از اقدامات استراتژی دیجیتال مارکتینگ است

شما باید همواره دارایی‌ها و کانال‌های موجود در بازاریابی دیجیتال را بررسی کنید تا متوجه شوید که باید چه مواردی را در استراتژی دیجیتال مارکتینگ خود بگنجانید. برای اینکه از سردرگمی در امان باشید، همواره هدف اصلی و تصویر آینده را در ذهن خود تصور کنید.

آنچه دارید را جمع‌آوری کنید و هر عنصر یا دارایی بازاریابی خود را در یک صفحه گسترده نظیر گوگل شیت یا اکسل دسته‌بندی کنید. با این اقدام می‌توانید تصویر واضح و شفافی از رسانه‌های مالکیتی، رسانه‌های کسب‌شده و رسانه‌های پولی خود داشته باشید.

رسانه‌های مالکیتی به همان رسانه‌هایی گفته می‌شود که در حال حاضر متعلق به شرکت شما است. وب‌سایت، رسانه‌های اجتماعی و وبلاگ نمونه‌هایی از این نوع رسانه‌ها هستند. رسانه کسب‌شده به تبلیغاتی اشاره دارد که از طریق بازاریابی دهان‌به‌دهان به دست می‌آورید. ارائه تجربه کاربری لذت‌بخش و انتشار محتوا در وب‌سایت‌های دیگر در این دسته قرار می‌گیرند.

درنهایت رسانه‌های پولی به انواع کانال‌های بازاریابی دیجیتال اطلاق می‌شود که برای جلب‌توجه خریداران در آن، پول خرج می‌کنید.پست‌های رسانه‌های اجتماعی پولی و Google AdWords مثال‌هایی از این نوع رسانه‌ها هستند.

7) بررسی و طراحی کمپین های رسانه ای مالکیتی

درباره طراحی کمپین های رسانه ای مالکیتی

رسانه‌هایی که متعلق به شما هستند در قلب یک استراتژی دیجیتال مارکتینگ قرار دارند و معمولاً در قالب محتوا ارائه می‌شوند. درواقع هر پیامی که از طرف برند شما پخش می‌شود، این قابلیت را دارد که به‌عنوان محتوا طبقه‌بندی شود. بخش‌هایی از وب‌سایت مانند درباره ما، پست‌های وبلاگ، توضیحات محصول، پادکست‌ها و اینفوگرافیک‌ها برخی از محتواهای رسانه‌های مالکیتی هستند.

محتوا نقش مهمی در تبدیل بازدیدکنندگان به سرنخ‌ها و مشتریان ایفا می‌کند و درعین‌حال حضور آنلاین شما را بهبود می‌بخشد. هنگامی‌که این محتوا برای موتورهای جستجو بهینه شود، قادر است ترافیک ارگانیک شما را افزایش دهد. هر هدفی که در پس استراتژی دیجیتال مارکتینگ شما باشد، باید از ترکیب مدل‌های گوناگون محتوا استفاده کنید. برای شروع تصمیم بگیرید که کدام محتوا برای رسیدن به اهداف بازاریابی شما مناسب‌تر است.

صفحات شما دارای تعدادی محتوا است. قبل از هر اقدامی، ابتدا محتوای موجود در صفحات خود را بررسی کنید. برای مثال اگر به دنبال سرنخ‌های بازاریابی بیشتر هستید، صفحاتی که بیشترین بازدید در یک سال اخیر داشته را مشخص کنید. در قدم بعدی، شکاف‌های موجود در محتوای خود را شناسایی و برطرف کنید. درنهایت یک برنامه تولید محتوا ایجاد کنید که با استراتژی بازاریابی دیجیتال شما سازگار باشد.

8) بررسی و طراحی کمپین های رسانه ای کسب شده

برای تدوین استراتژی بازاریابی دیجیتال باید طراحی کمپین های رسانه ای کسب شده بررسی شود

ارزیابی رسانه‌های کسب‌شده در مقابل اهداف فعلی، ایده‌هایی عالی به شما می‌دهد که زمان خود را بیشتر در کدام کانال‌های بازاریابی صرف کنید. توجه کنید که سرنخ‌ها یا مشتریان جدید شما از کجا می‌آیند و هر منبع رسانه‌ای که به دست آورده‌اید، از مؤثرترین تا کم اثرترین رتبه‌‎بندی کنید. این اطلاعات را می‌توانید با استفاده از ابزارهای متنوعی نظیر گزارش منابع در پلتفرم تجزیه‌وتحلیل HubSpot به دست آورید.

پس از بررسی داده‌ها ممکن است متوجه شوید که مقاله خاصی که در حوزه بخصوصی منتشر کرده‌اید، ترافیک باکیفیتی را برایتان به همراه داشته و باعث افزایش نرخ تبدیل‌شده است. یا ممکن است متوجه شوید که اشتراک‌گذاری برخی محتواها در لینکدین باعث افزایش ترافیک می‌شود.

ایده اصلی این است که بر مبنای داده‌های تاریخی، تصویری از رسانه‌های کسب‌شده تهیه کنید که به شما برای رسیدن به اهدافتان کمک می‌کند. بااین‌حال نباید ایده‌های جدید را تنها به این دلیل که قبلاً از آن‌ها استفاده نکرده‌اید، نادیده بگیرید. همواره در تدوین استراتژی دیجیتال مارکتینگ به ایده‌های خلاقانه و نو نیز توجه داشته باشید.

9) بررسی و طراحی کمپین های رسانه ای پولی

شیوه‌های پولی متنوعی برای تولید سرنخ‌های جدید و جذب مشتریان بیشتر در فضای آنلاین وجود دارند. بااین‌حال اگر پول زیادی برای روش‌هایی مثل AdWords خرج کرده‌اید و نتیجه مطلوبی حاصل نشده، احتمالاً زمان آن رسیده که در رویکردهای خود بازنگری کرده و آن‌ها را اصلاح کنید. از طرفی شما همواره می‌توانید از پلتفرم‌های تبلیغاتی پولی جدیدی استفاده کنید که نتایج بهتری به همراه دارند.

مطالب آموزنده فراوانی در بستر وب وجود دارند که نحوه صحیح استفاده از رسانه‌های پولی در تدوین انواع استراتژی دیجیتال مارکتینگ را به شما آموزش می‌دهند. از این مطالب برای به‌روزرسانی دانش خود و کسب نتایج بهتر بهره ببرید.

درنهایت باید ایده کاملاً واضحی در مورد پلتفرم‌های رسانه‌ای پولی داشته باشید که می‌خواهید در استراتژی خود از آن استفاده کنید. همچنین اگر برخی پلتفرم‌ها بازدهی مناسبی برای جذب مشتری و بهبود درآمدزایی ندارند، آن‌ها را از استراتژی بازاریابی دیجیتال خود حذف کنید.

10) گرد هم آوردن کمپین های بازاریابی دیجیتال

شما تا این مرحله برنامه‌ریزی و تحقیق موردنیاز را انجام داده‌اید؛ بنابراین حالا چشم‌انداز مشخصی از عناصری دارید که استراتژی دیجیتال مارکتینگ شما را شکل می‌دهند. برای اینکه یک چک لیست دیجیتال مارکتینگ کاربردی داشته باشید، این‌ها مواردی هستند که باید تاکنون تثبیت کرده باشید:

  • اطلاعات شخصیتی یا پرسونای خریداران خود را شفاف کنید.
  • یک یا چند هدف بازاریابی دیجیتال تعیین کنید.

  • فهرستی از رسانه‌های مالکیتی، کسب‌شده و پولی ایجاد کنید.
  • ممیزی و بررسی رسانه‌های مالکیتی، کسب‌شده و پولی را انجام دهید.
  • یک برنامه یا لیست رؤیایی تولید محتوای خود را ایجاد کنید.

شیوه‌ها و مراحل اصلی تدوین استراتژی دیجیتال مارکتینگ ثابت هستند. بااین‌حال همواره می‌توان بعضی مراحل را حذف و برخی دیگر را جایگزین آن‌ها کرد. پیروی از مراحل ایجاد استراتژی بازاریابی دیجیتال تضمین می‌کند که استراتژی شما به بهترین شکل پیاده‌سازی شود و نتایج درخشانی داشته باشد.

بررسی چند نمونه استراتژی دیجیتال مارکتینگ

تدوین استراتژی‌های بازاریابی دیجیتال یک تخصص مهم است که حاصل دانش و تجربه فرد یا گروه خاصی از متخصصان است. برای درک بهتر این استراتژی‌ها، فهرست زیر برخی از رایج‌ترین استراتژی‌ها در دنیای دیجیتال مارکتینگ را به شما معرفی می‌کند. از این استراتژی‌های کاربردی در طیف وسیعی از صنایع استفاده می‌شود.

1)  انتشار وبلاگ

تولید محتوا در وبلاگ، یکی از نمونه استراتژی دیجیتال مارکتینگ

وبلاگ‌نویسی یکی از شیوه‌های اصلی بازاریابی دیجیتال کسب‌وکار شما است. باوجوداینکه برخی افراد معتقدند نوشتن مطالب وبلاگ برابر با هدر دادن زمان و انرژی است، اما هنوز هم یکی از بهترین شیوه‌های جذب مشتری حقیقی در دنیا است.

یک پست وبلاگ باکیفیت با تحقیق از منابع مناسب نوشته‌شده و اغلب به نیاز فوری یک مشتری بالقوه پاسخ می‌دهد. به‌عنوان‌مثال می‌توانیم به وب‌سایت HubSpot اشاره‌کنیم که نرم‌افزار بازاریابی می‌فروشد و کاربران آن اغلب متخصصان بازاریابی هستند که وظیفه تدوین استراتژی دیجیتال مارکتینگ را بر عهده‌دارند. ازاین‌رو موضوعات وبلاگ هاب اسپات مستقیماً این موضوعات را پوشش می‌دهد:

  • مثال‌هایی از استراتژی بازاریابی دیجیتال
  • وبلاگ‌نویسی با هدف رفع نیاز مشتری
  • اهمیت وبلاگ‌نویسی در سئو
  • اشتباهات وبلاگ‌نویسی که باید از آن‌ها اجتناب کنید
  • و…

2) تبلیغ در پلتفرم های خاص

تبلیغ در پلتفرم های خاص، یکی از استراتژی مهم بازاریابی دیجیتال است

یک استراتژی وبلاگ‌نویسی ارگانیک تنها بخشی از داستان موفقیت در حوزه تجارت آنلاین است. استفاده از بازاریابی غیر ارگانیک مانند تبلیغات پولی نیز به همان اندازه مهم و تأثیرگذار است. با این شیوه تبلیغات هم به آگاهی از برند خود کمک می‌کنید و هم به مخاطبانی دسترسی پیدا خواهید کرد که هنوز نمی‌توانند کسب‌وکار شما را به‌صورت طبیعی پیدا کنند.

زمانی که تازه شروع به توسعه وبلاگ کرده‌اید، تبلیغ در پلتفرم‌هایی نظیر گوگل، اینستاگرام و فیسبوک بخش مهمی از استراتژی دیجیتال مارکتینگ شما را تشکیل می‌دهد. با این اقدام می‌توانید ترافیک ورودی وب‌سایت خود را افزایش دهید. چند نوع تبلیغات وجود دارند که باید در استراتژی بازاریابی دیجیتال شما گنجانده شوند:

  • تبلیغات در شبکه‌های اجتماعی
  • پرداخت به ازای هر کلیک (PPC)
  • تبلیغات گوگل
  • تبلیغات مایکروسافت
  • تبلیغات آنلاین

تقریباً تمام پلتفرم‌ها دارای گزینه‌ای برای تبلیغ برند شما هستند. برای مثال گوگل از طریق یک شبکه نمایش و اینستاگرام، لینکدین و فیسبوک از طریق سیستم تبلیغات داخلی این مهم را برایتان امکان‌پذیر می‌کنند. مزیت اصلی این شیوه‌های تبلیغات، عدم وابستگی به محتوا و سئو سایت است. شما تنها باید چند خط متن تأثیرگذار بنویسید، در مورد تصاویر تصمیم بگیرید و کمپین تبلیغاتی خود را آغاز کنید.

3) ارائه منابع آموزشی رایگان

نقش ارائه منابع آموزشی رایگان در بازاریابی دیجیتال

تا زمانی که مردم را مجاب می‌کنید از وب‌سایت شما دیدن کرده و روی تبلیغات کلیک کنند، تلاش‌های دیجیتال مارکتینگ شما متوقف نخواهند شد. همچنین باید در ازای ایمیلی که کاربران در اختیارتان قرار می‌دهند، ارزش بیشتری به آن‌ها ارائه دهید. کاربران برای دریافت یک محتوا یا دوره آموزشی از اطلاعات شخصی‌تر خود نظیر ایمیل یا شماره موبایل استفاده می‌کنند. این مورد یکی از روش‌های عالی تولید سرنخ در انواع استراتژی دیجیتال مارکتینگ است.

برای ارائه منابع آمورشی رایگان، یک صفحه فرود ایجاد کنید و سپس دوره موردنظر خود را ارائه دهید. این دوره می‌تواند در قالب یک کتاب الکترونیکی، یک راهنما، یک مجموعه ویدیویی یا… باشد. دوره‌های شما باید در راستای رفع نیازهای روزانه مشتریانتان باشد تا بازخورد بهتری داشته باشد.

صفحه فرود خود را به شیوه‌ای طراحی کنید که کاربر به‌سادگی لینک دانلود رایگان دوره را پیدا کنید. منوهای پیچیده و اطلاعات اضافه، دکمه‌ها و لینک‌هایی به خارج از صفحه را حذف کنید. صفحه دانلود دوره شما باید مختص دانلود آسان همان دوره باشد.

4) بهینه سازی محتوای دیجیتال

بررسی بهینه سازی محتوای دیجیتال

سئو یکی از مهم‌ترین اقداماتی است که می‌توانید در استراتژی دیجیتال مارکتینگ خود انجام دهید. سئو کمک می‌کند تا رتبه شما در موتورهای جستجو برای کلمات کلیدی مرتبط با صنعتی که در آن فعالیت دارید، افزایش یابد. این موضوع به‌ویژه در مورد محتوای وبلاگ، صفحات فرود، صفحات محصول و محتوای آموزشی بازتاب چشمگیری دارد.

اگر صفحات محصول شما ترافیک مناسبی کسب نمی‌کنند، سئو می‌تواند راه‌حل اصلی باشد تا آن‌ها را در مقابل دید مشتریان و خریداران احتمالی قرار دهد. برای اطمینان از اینکه محتوای شما موجب جذب کاربران می‌شود و نرخ تبدیل را افزایش می‌دهد، نیازمند یک استراتژی سئو داخلی (On-page SEO) اصولی هستید.

5) برگذاری رقابت آنلاین یا اهدای جایزه

برگذاری رقابت آنلاین میتواند استراتژی دیجیتال مارکتینگ خوبی باشد

هدایا و مسابقات شیوه اثربخش دیگری برای آگاهی از نام برند و تقویت استراتژی دیجیتال مارکتینگ هستند. در ازای یک محصول رایگان، به‌سادگی می‌توانید صدها و شاید هزاران مشتری بالقوه، دنبال‌کننده و سرنخ جدید به دست آورید؛ سپس می‌توانید بر روی آن‌ها تمرکز کنید تا به مشتریان ثابت و وفادار شما تبدیل شوند.

این روش زمانی بیشتر تأثیرگذار است که شما در مجموعه خود یک کالای مصرفی عرضه می‌کنید یا خدماتی با کالاهای قابل تحویل فیزیکی ارائه می‌دهید. برای مثال یک برند آرایشی ممکن است که محصولات زیبایی هدیه دهد؛ در عوض یک عکاس ممکن است یک جلسه عکس‌برداری پرتره رایگان را به‌عنوان هدیه برای کاربران خود انتخاب کند.

با وجود کارایی بالای این استراتژی بازاریابی دیجیتال، کسب‌وکارهای B2B منفعت چندانی از آن نمی‌برند. بااین‌حال چنین کسب‌وکارهایی هم می‌توانند با ارائه یک جعبه رایگان محصول برای اولین خریداران و اقدامات این‌چنینی، از مزیت این استراتژی دیجیتال مارکتینگ بهره‌مند شوند.

6) برگذاری وبینار

برگذاری وبینار برای شروع استراتژی بازاریابی دیجیتال

اگر گمان می‌کنید که اهدای جایزه یا ترتیب دادن مسابقه برای کسب‌وکار شما بی‌فایده است، برگذاری وبینار را امتحان کنید. بخصوص اگر یک شرکت B2B هستید، وبینار می‌تواند حرکت هوشمندانه‌ای باشد. در یک وبینار می‌توانید به معرفی محصولات و خدمات خود بپردازید؛ همچنین به مشتریان علاقه‌مند فرصتی می‌دهید که پیشنهاد‌های شما را به‌طور مستقیم و بی‌واسطه بشنوند. به‌این‌ترتیب مشتریان شما می‌توانند در زمان واقعی (Real-Time) سؤال بپرسند و پاسخ خود را دریافت کنند.

اگر محصول پیچیده‌ای می‌فروشید که درک آن برای همه خریداران ساده نیست، وبینار گزینه‌ای عالی برای معرفی آن است. یک صفحه اختصاصی برای وبینارها در وب‌سایت خود ایجاد کرده و تمام وبینارهای قبلی به همراه برنامه وبینارهای آینده را در آن قرار دهید.

داشتن صفحه وبینار یک استراتژی دیجیتال مارکتینگ سودمند است. مشتریان شما همواره می‌توانند به محتوای آموزشی که برای آن‌ها سودمند است دسترسی داشته باشند. از سوی دیگر مشتریان احتمالی می‌توانند محصولات شما را در قالبی تعاملی‌تر از یک پست وبلاگ ساده بشناسند.

7) تولید پادکست

تولید پادکست میتواند یک نمونه استراتژی دیجیتال مارکتینگ خوب باشد

بازاریابی صوتی در حال پیشرفت است. تنها کافیست به روش‌هایی را دنبال کنید که کلاب هاوس (Clubhouse) و توییتر اسپیس (Twitter Space) برای به دست آوردن این بازار ارائه کرده‌اند. البته پلتفرم‌هایی نظیر کلاب هاوس با پادکست متفاوت هستند، بااین‌حال ایده اصلی آن‌ها یکسان است. با استفاده از فایل‌های صوتی می‌توانید به مخاطبانی که در حال حرکت هستند آموزش دهید و آن‌ها را با برند، محصولات و خدمات خود مشغول کنید. تنها نیاز مخاطبان نیز داشتن یک دستگاه مانند تلفن همراه، لپ‌تاپ و تبلت است که صدا را پخش کند.

پادکست این قابلیت را دارد که به یکی از عناصر اصلی استراتژی دیجیتال مارکتینگ شما تبدیل شود. همچنین پادکست این امکان را فراهم می‌کند که افراد موردنظر خود را در پلتفرم‌هایی فراتر از موتور جستجو و رسانه‌های اجتماعی پیدا کنید.

پادکست نوعی محتواست که برنامه‌ریزی برای آن کمتر بوده و فرم طبیعی بیشتری دارد. بااین‌حال شما باید هر قسمت از پادکست خود را به‌خوبی برنامه‌ریزی کنید تا مطالب مفید و کاربردی به مخاطبان خود ارائه دهید.

8) ایجاد کمپین بازاریابی ایمیلی

بدون تردید می‌توان ایمیل مارکتینگ را به‌عنوان یک استراتژی بازاریابی دیجیتال مهم در نظر گرفت. این شیوه بازاریابی در جذب مشتریانی مؤثر است که تا حدودی به محصولات شما علاقه‌مند هستند. درواقع عضویت در یک خبرنامه ایمیلی کاملاً اختیاری است و تنها افرادی که خودشان تمایل داشته باشند در آن عضو می‌شوند.

بسیاری از شرکت‌ها ایمیل‌هایی را برای افرادی ارسال می‌کنند که هرگز در وب‌سایت آن‌ها عضو نشده و در خبرنامه ایمیل آن‌ها ثبت‌نام نکرده‌اند. متخصصان دیجیتال مارکتینگ توصیه می‌کنند که هرگز ایمیلی برای این افراد ارسال نکنید؛ مگر اینکه بخواهید خطر کاهش قابلیت تحویل ایمیل‌های خود را افزایش دهید!

شما می‌توانید مشترکین خود را از طریق وب‌سایت، وبلاگ، مسابقات شبکه‌های اجتماعی و حتی از طریق وبینارها جذب کنید. هر بار که شخصی ایمیل خود را با رضایت در اختیار شما قرار می‌دهد، این حق را دارید که از آن در کمپین بازاریابی ایمیلی خود استفاده کنید.

معرفی چند کتاب استراتژی بازاریابی دیجیتال

معرفی بهترین کتاب های استراتژی بازاریابی دیجیتال

هیچ مدرکی در بازاریابی وجود ندارد که بتواند جایگزین تجربه واقعی اجرای کمپین‌ها شود. بسیاری از کمپانی‌ها تنها به رزومه افراد باتجربه توجه می‌کنند و از خیر رزومه افرادی که تنها دانش آکادمیک دارند، می‌گذرند. حالا این چالش به وجود می‌آید که چگونه بدون داشتن تجربه، اولین شغل بازاریابی خود را به دست آورید؟

شما می‌توانید انواع استراتژی دیجیتال مارکتینگ، درس‌ها و تجربه‌های ارزشمند برندهای برتر دنیا را بیاموزید. تمام این اطلاعات در کتاب‌های بازاریابی دیجیتال وجود دارند و در دسترس شما هستند. البته فراموش نکنید که استراتژی‌های دیجیتال مارکتینگ بسیار گسترده هستند و هر کتاب ممکن است تنها به تعدادی از آن‌ها پرداخته باشد.

1) کتاب Digital Marketing

خیلی اوقات پیش از اجرای اقدامات خود در یک کانال بازاریابی بخصوص، باید یک نمای بسیار خوب از تئوری‌ها و اقدامات سطح بالا داشته باشید. این کتاب چنین مواردی را پوشش می‌دهد. کتاب Digital Marketing توسط دیو چافی و فیونا الیس نوشته‌شده و در مورد چگونگی تدوین استراتژی دیجیتال مارکتینگ از ابتدا صحبت می‌کند. همچنین این کتاب برخی از کاربردی‌ترین نکات تاکتیکی در مورد رسانه‌های اجتماعی، موتورهای جستجو و بهینه‌سازی نرخ تبدیل را اختیار شما قرار می‌دهد.

2) کتاب The Social Media Bible

این روزها خیلی از مردم علاقه دارند که نکات مهم تدوین استراتژی بازاریابی دیجیتال را از افراد تأثیرگذار در لینکدین یاد بگیرند، اما گاهی اوقات تنها لازم است یک کتاب خوب و کاربردی در مورد یک پلتفرم خاص بخوانید. کتاب The Social Media Bible توسط لون سافکو نوشته‌شده و گزینه‌ای عالی برای افرادی است که به‌تازگی وارد دنیای بازاریابی دیجیتال شده‌اند. این کتاب به شما کمک می‌کند تا در پیاده‌سازی استراتژی دیجیتال مارکتینگ برای رسانه‌های اجتماعی موفق باشید.

3) کتاب Digital Marketing Strategy

اگر به دنبال بهترین کتاب استراتژی بازاریابی دیجیتال هستید، کتاب Digital Marketing Strategy اثر سایمون کینگزنورث یکی از بهترین انتخاب‌های شما است. این کتاب مانند یک کتاب درسی است که در آن به رنج وسیعی از انواع استراتژی دیجیتال مارکتینگ پرداخته‌شده است. افیلیت مارکتینگ، سوشیال مدیا مارکتینگ، ایمیل مارکتینگ و اتوماسیون بازاریابی برخی از مهم‌ترین سرفصل‌های این کتاب را تشکیل می‌دهند.

موارد فوق تنها برخی از کتاب‌هایی هستند که می‌توانند به شما در تدوین استراتژی های جدید دیجیتال مارکتینگ کمک کنند. ده‌ها کتاب دیگر در این حوزه نیز وجود دارند که بسیاری از آن‌ها به‌صورت تخصصی در مورد مباحثی نظیر رسانه‌های اجتماعی، سئو و تبلیغات کلیکی صحبت کرده‌اند.

جمع بندی

دیجیتال مارکتینگ به‌طور پیوسته درحال‌توسعه و تحول است. انواع استراتژی دیجیتال مارکتینگ هم از این قاعده مستثنا نیستند و دچار تغییر و تحول می‌شوند. مطالعه مقالات به‌روز، خواندن کتاب‌ها، شرکت در دوره‌های آموزشی و مواردی از این قبیل می‌توانند همواره اطلاعات شما را به‌روز نگه‌دارند.

برای اطمینان از اینکه استراتژی بازاریابی دیجیتال شما منجر به نتایج درخشان می‌شود:

  • محتوایی خلق کنید که پاسخ شفافی به سؤالات یا نیازهای مخاطبان شما بدهد.
  • از تخصص و دایره ارتباطات خود بهره ببرید.
  • فعالیت‌های رقبای خود را ردیابی و بررسی کنید.
  • از امتحان اقدامات جدید یا کنار گذاشتن اقدامات بازاریابی بی‌فایده ترسی نداشته باشید.

خوشبختانه یک استراتژی دیجیتال مارکتینگ پیوسته قابل‌سنجش است و در هر زمان می‌توان به نقاط قوت و ضعف آن پی برد. بر روی آنچه برای کسب‌وکار شما مفید است، زمان و انرژی بیشتری صرف کنید و اقداماتی که بی‌اثر هستند را موقتاً کنار بگذارید. توجه داشته باشید که پس از تدوین استراتژی بازاریابی دیجیتال، همواره می‌توانید در آن تغییرات جزئی یا اساسی ایجاد کنید.

سوالات متداول

  • مؤثرترین استراتژی دیجیتال مارکتینگ چیست؟

  • اجزای حیاتی یک استراتژی دیجیتال مارکتینگ چیست؟

  • فناوری چه نقشی در استراتژی دیجیتال مارکتینگ دارد؟

کپی لینک
مفید بود؟

مقالات مرتبط

راهنمای کامل بازاریابی اینترنتی
از گذشته تا به امروز، بازاریابی به معنای دستیابی به مشتریان هدف در مکان‌های گوناگون بوده و است. بااین‌حال امروزه شاهد این تغییر اساسی هستیم…
۱۴۰۲/۰۴/۰۳
354 مشاهده
معرفی ابزار های دیجیتال مارکتینگ
تقویت استراتژی‌های بازاریابی دیجیتال و بازگشت سرمایه بیشتر، در گروی بهره‌مندی صحیح از ابزارهای دیجیتال مارکتینگ است. شما با استفاده از دی…
۱۴۰۲/۰۳/۲۹
364 مشاهده
انواع بازاریابی محتوا
مدل‌های متنوعی از محتوا وجود دارند که می‌توان از آن‌ها برای تبلیغ برند و یافتن مشتری‌های جدید استفاده کرد. با وجود انواع بازاریابی محتوا د…
۱۴۰۲/۰۳/۲۶
382 مشاهده
اهمیت دیجیتال مارکتینگ
زمانه تغییر کرده و به همراه آن، رویکرد کسب‌وکارها در مورد مشتریان نیز متحول شده است. بازاریابی سنتی یک گام به عقب برداشته و در عوض اهمیت دیجی…
۱۴۰۲/۰۳/۲۵
388 مشاهده
چک لیست دیجیتال مارکتینگ
بازاریابی دیجیتال بهترین شیوه برای رشد کسب‌وکارها است. دیجیتال مارکتینگ این امکان را فراهم می‌کند تا از طریق کانال‌های ارتباطی مختلف، با …
۱۴۰۲/۰۳/۲۴
391 مشاهده
دیدگاه کاربران
هنوز دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است. شما اولین نفر باشید.
دیدگاه خود را بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.