بازاریابی دیجیتال بهترین شیوه برای رشد کسبوکارها است. دیجیتال مارکتینگ این امکان را فراهم میکند تا از طریق کانالهای ارتباطی مختلف، با مشتریان بالقوه خود در ارتباط باشید. برای اینکه وظایف خود در هر بخش از بازاریابی آنلاین را بهدرستی انجام دهید، چک لیست دیجیتال مارکتینگ (Digital Marketing Checklist) راهنمای شما خواهد بود. بهطورکلی تمام اقداماتی که باید در مسیر موفقیت بازاریابی اینترنتی انجام دهید، در چک لیست بازاریابی دیجیتال گنجاندهشدهاند تا هیچ موردی از قلم نیفتد.
اگر قصد دارید کسبوکار خود را در فضای آنلاین توسعه دهید، قدمهای ابتدایی را محکم بردارید و در ابتدای راه دچار سستی نشوید. به بیان ساده، تمام اقدامات لازم در حوزه بازاریابی دیجیتال را قدمبهقدم به شکل اصولی انجام دهید. تمام این اقدامات توسط متخصصان حوزه دیجیتال مارکتینگ در قالب چک لیست دیجیتال مارکتینگ ارائهشدهاند.
کامل ترین چک لیست دیجیتال مارکتینگ باید شامل اقدامات لازم در تمام حوزههای بازاریابی دیجیتال باشد. برای مثال هرگز از فهرستی که به بازاریابی برای موتورهای جستجو پرداخته و از کنار بازاریابی رسانههای اجتماعی بیتفاوت گذشته، اعتماد نکنید.
چک لیست بازاریابی دیجیتال چیست؟
چک لیست دیجیتال مارکتینگ یک مرور کلی بر اجزا و بخشهای مختلف بازاریابی است که هر کسبوکار برای تعریف استراتژی دیجیتال مارکتینگ موفق، باید آنها را در نظر بگیرد. از استراتژی رسانههای اجتماعی گرفته تا بهینهسازی برای موتورهای جستجو، تبلیغات کلیکی و غیره، در چک لیست بازاریابی دیجیتال جای میگیرند. بخصوص برای کسبوکارهای کوچک و متوسط بسیار حائز اهمیت است که از موارد موجود در این چک لیست پیروی کنند.
اگر در مورد کامل ترین چک لیست دیجیتال مارکتینگ در اینترنت جستجو کنید، با فهرستهای گوناگونی مواجه خواهید شد. چک لیستهایی که توسط وبسایتها یا افراد معتبر حوزه دیجیتال مارکتینگ ارائهشدهاند، درنهایت به یک هدف واحد اشاره دارند. بااینحال برخی افراد و شرکتها، سلیقه شخصی را در تدوین چک لیست بازاریابی دیجیتال اعمال کردهاند که بهتر است آنها را سرلوحه فعالیتهای خود قرار ندهید.
چگونه از چک لیست دیجیتال مارکتینگ استفاده کنیم؟
بهترین راه برای استفاده از این فهرست، بررسی جداگانه عناصر مختلف و تعیین موارد لازم برای قرار گرفتن در استراتژی بازاریابی شما است. با وجود چنین فهرستی، اطمینان حاصل میکنید که موارد ضروری از قلم نمیافتند.
کسبوکارهای آنلاین اهداف گوناگونی دارند و ممکن است تمام موارد موجود در چک لیست دیجیتال مارکتینگ سایبری شو، در مورد شما صدق نکنند. هر موردی که در این فهرست معرفیشده را با دقت و جزئیات کامل بررسی کنید. بهاینترتیب بهخوبی متوجه خواهید شد که کدام موارد این لیست برای شما مناسب هستند و چگونه از آنها به سود کسبوکار خود استفاده کنید.
بهطورکلی کامل ترین چک لیست دیجیتال مارکتینگ، باید شامل این سرفصلها باشد:
- مبانی بازاریابی دیجیتال
- بازاریابی وبسایت
- بهینهسازی موتورهای جستجو (سئو)
- تبلیغات پولی
- بازاریابی محتوایی
- بازاریابی ایمیلی
- بازاریابی رسانههای اجتماعی
اگر دانش شما در مورد موارد بالا محدود است، اصلاً نگران نباشید. در ادامه تمام بخشهای بالا بهطور مجزا بررسی میشوند تا درنهایت به یک چک لیست کامل و کاربردی بازاریابی دیجیتال دسترسی داشته باشید.
چک لیست مبانی بازاریابی دیجیتال
اگر در بازاریابی دیجیتال تازهکار هستید، ابتدا باید اصول اولیه را بشناسید. درواقع باید بدانید دیجیتال مارکتینگ چیست و اجزای مختلف بازاریابی اینترنتی چگونه کار میکنند.
1) شناخت دقیق دیجیتال مارکتینگ
تعریف دیجیتال مارکتینگ ساده است؛ فرآیند بازاریابی از طریق اینترنت. بازاریابی دیجیتال یک اصطلاح کلی است که تعدادی کانال و شیوه مختلف برای اهداف بازاریابی را شامل میشود.
مهمترین کانالهای بازاریابی آنلاین که باید در چک لیست بازاریابی دیجیتال شما قرار بگیرند، شامل این موارد هستند: بازاریابی موتورهای جستجو، تبلیغات پرداخت کلیکی، بازاریابی محتوا، بازاریابی ایمیلی و بازاریابی شبکههای اجتماعی.
2) انتخاب کانال های بازاریابی آنلاین
گفتیم که کانالهای بازاریابی متعددی در حوزه دیجیتال مارکتینگ وجود دارند که میتوانید برای تبلیغات برند، محصولات یا خدمات خود از آنها استفاده کنید. هنگام برنامهریزی و تدوین استراتژی کمپینهای بازاریابی، باید تصمیم بگیرید که از کدام کانالها استفاده کنید.
تنها از کانالهایی استفاده کنید که برای حوزه کاری شما مناسب هستند و موجب افزایش مخاطبان و درآمدزایی میشوند. تبلیغات کلیکی (PPC)، سئو (SEO)، بازاریابی محتوا (Content Marketing) . بازاریابی رسانههای اجتماعی (Social Media Marketing) متداولترین روشهای فعلی هستند.
3) دریافت گواهینامه دیجیتال مارکتینگ
این مرحله اختیاری است، اما بهشدت توصیه میشود که آن را جدی بگیرید. برای یادگیری و انجام بازاریابی دیجیتال به روش مناسب، بهتر است حداقل یک دوره اصولی را زیر نظر فردی باتجربه طی کنید.
دورههای بسیار خوبی بهصورت آنلاین و حضوری (پولی و رایگان) برای بازاریابی دیجیتال وجود دارند که میتوانند اصول این حوزه را به شما آموزش دهند. اگر صاحب کسبوکار کوچکی هستید و قرار است خودتان شخصاً بازاریابی آنلاین را بر عهده بگیرید، بهسادگی از کنار این آیتم در چک لیست دیجیتال مارکتینگ عبور نکنید.
چک لیست بازاریابی وب سایت
وبسایت نقطه کانونی کمپین دیجیتال مارکتینگ شما است که اغلب نقطه شروع بازاریابی آنلاین نیز به شمار میآید. شما باید بخشهای گوناگون بازاریابی وبسایت را بررسی کنید و مطمئن شوید که با اهداف کلی بازاریابی دیجیتال شما همسو باشند.
4) بررسی طراحی وب سایت
شما باید طراحی وبسایت را برای اطمینان از موارد زیر بررسی کنید:
- بیانگر برند شما باشد: هسته اصلی بازاریابی دیجیتال، ساخت و ترویج برندهای آنلاین است. برای انجام این کار، به وبسایتی نیاز دارید که نشاندهنده شخصیت، فرهنگ، چشمانداز و برند مجموعه شما باشد.
- استفاده آسان و سریع: امروزه مخاطبان به سرعت و راحتی استفاده از وبسایتها اهمیت ویژهای میدهند. استفاده از طراحی ساده و بدون شلوغیهای غیرضروری، نکته مهمی در طراحی است. همچنین مطمئن شوید که وبسایت شما در تمام دستگاهها (موبایل، لپتاپ و…) بهخوبی کار میکند.
- توضیح شفاف در مورد محصولات و خدمات شما: هدف اصلی یک وبسایت، آموزش و اطلاعرسانی به کاربران در مورد خدمات و محصولات شما است. بنابراین مطمئن شوید که این اطلاعات بهسادگی در اختیار کاربران قرار بگیرند.
5) بهینه سازی ساختار وب سایت
مورد بعدی در چک لیست دیجیتال مارکتینگ، ساختار ایدهآل یک وبسایت برای کسبوکار است. یک ساختار بهینه سایت تضمین میکند که اطلاعات بهدرستی برای کاربران و موتورهای جستجو سازماندهی شده باشند. ترافیک ارگانیک و نرخ تبدیل (Conversion) بیشتر ازجمله مزایای بهینهسازی ساختار وبسایت هستند.
6) بهینه سازی وب سایت برای سئو
بارها در مقالات مختلف سایبری شو گفتهایم که داشتن یک وبسایت بهینهشده برای سئو اختیاری نیست، بلکه عاملی حیاتی برای موفقیت در بازاریابی دیجیتال است. همواره در کامل ترین چک لیست دیجیتال مارکتینگ، باید شاهد پرداختن به این مورد باشید.
همانطور که در ادامه مطالعه خواهید کرد، بهینهسازی برای موتورهای جستجو فقط به این معنا نیست که وبسایت شما را برای موتورهای جستجو دوستانهتر کنیم؛ بلکه این مفهوم به بهبود کل تجربه کاربر (UX) اشاره دارد.
7) بهینه سازی وب سایت برای نرخ تبدیل
ابتداییترین هدف هر کمپین بازاریابی، ایجاد تبدیل است. تبدیل یا نرخ تبدیل میتواند معنای گوناگونی در کسبوکارهای مختلف داشته باشد؛ اما بههرحال باید وبسایت خود را برای تبدیل بهینه کنید.
برای مثال اگر قصد دارید فهرست ایمیلهای خود را افزایش دهید، باید مطمئن شوید که کاربران بهسادگی میتوانند نحوه ثبتنام در سایت شما را پیدا کنند. حتی گاهی اوقات لازم است که مزایای برای افرادی که ثبتنام میکنند در نظر بگیرید تا لیست ایمیل شما گسترش یابد.
در مثال دیگر، فرض کنید که هدف اصلی مجموعه شما افزایش فروش است. در این صورت باید بر روی بهینهسازی صفحات محصول، صفحات فرود، فرآیند پرداخت، ارائه گزینههای مختلف پرداخت، ایمنسازی درگاه پرداخت و… تمرکز کنید.
تبدیل (Conversion) یکی دیگر از عناصر مهم چک لیست دیجیتال مارکتینگ است که میتواند شامل سناریوهای مختلفی باشد. شما باید اهداف خود از تبدیل را مشخص و بر روی آنها تمرکز کنید.
8) ارزیابی عملکرد وب سایت
یکی از مهمترین ویژگیهای کمپینهای دیجیتال مارکتینگ، امکان تخمین مؤلفههای گوناگون از انتها به ابتدا است. معیارهای گوناگونی برای ارزیابی عملکرد کمپینهای شما وجود دارند. برای بخش وبسایت، اطمینان حاصل کنید که:
- Google Analytics را نصب و بهخوبی کانفیگور کردهاید
- ردیابی و پیگیری هدف را فعال کردهاید
- توانایی تجزیهوتحلیل گوگل و ارزیابی اطلاعات را دارید
وبسایت نقطه اصلی شروع کسبوکار آنلاین است. ازاینرو تمام آیتمهای چک لیست دیجیتال مارکتینگ در این حوزه، باید با دقت و ظرافت بالایی پیگیری شوند. بیتوجهی در طراحی و عدم ایجاد یک سیستم مدیریت محتوا، بهسادگی موجب ویرانی کسبوکار اینترنتی شما خواهد شد.
چک لیست بهینه سازی موتورهای جستجو
سئو کارآمدترین فرآیند بازاریابی دیجیتال است که تقریباً میتواند طول عمر یک تجارت اینترنتی را تضمین کند. بدون سئو، برای مدت طولانی نمیتوان در تجارت آنلاین سرپا ماند. تبلیغات پولی باعث افزایش درآمد کسبوکار شما میشوند، اما ترافیک حاصل از موتورهای جستجو است که موجب تثبیت و رشد برند در فضای آنلاین میشود. در ادامه با بعضی از مهمترین آیتمهای چک لیست دیجیتال مارکتینگ آشنا میشوید.
9) یادگیری اصول سئو
بهینهسازی برای موتورهای جستجو به این معنی است که آنها محتوای صفحات مختلف سایت شما را درک کرده و اگر کیفیت خوبی داشته باشند، به شما پاداش میدهند. این پاداش شامل قرار گرفتن صفحات سایت شما در صفحه نتایج موتور جستجو (SERP) و دیده شدن توسط هزاران یا میلیونها مشتری بالقوه است.
فرآیند سئو دارای سه رکن اصلی سئو تکنیکال (Technical SEO)، سئو داخلی (On page SEO) و سئو خارجی (Off page SEO) است. برای کسب بهترین نتایج، اطمینان حاصل کنید که وبسایت شما برای هر سه مورد بهینهشدهاند.
10) بهینه سازی وب سایت برای سئو تکنیکال
سئوی تکنیکال فرآیند بهینهسازی صفحات وبسایت برای مرحله خزیدن (Crawling) و نمایهسازی (Indexing) است. این مرحله از بهینهسازی کاملاً ضروری است و در صورت بیتوجهی به آن، آسیبهای شدیدی به کمپینهای دیجیتال مارکتینگ شما وارد میشود.
برخی از موارد که باید در این آیتم از چک لیست دیجیتال مارکتینگ بررسی و بهینهسازی شوند را در زیر میخوانید:
- استفاده صحیح از URLهای استاندارد
- رفع خطای 404
- بهینهسازی نقشه سایت XML
- امنیت وبسایت (SSL)
- بهینهسازی txt
11) بهینه سازی وب سایت برای سئو داخلی
سئوی داخلی به فرآیند بهینهسازی محتوای صفحات وب برای موتورهای جستجو گفته میشود. تکنیکهای این حوزه به موتورهای جستجو کمک میکنند تا معنا و مفهوم واقعی محتوای صفحات سایت شما را درک کنند. این فرآیند درنهایت موجب افزایش رتبه سایت شما در صفحه نتایج موتور جستجو میشود.
برخی موارد که باید در این بخش از چک لیست بازاریابی دیجیتال بررسی شوند را در ادامه مطالعه کنید:
- بهینهسازی توضیحات متا
- بهینهسازی عناوین صفحه
- بهینهسازی تصاویر
- بهینهسازی لینکسازی داخلی
- قالببندی محتوا
12) بهینه سازی وب سایت برای سئو خارجی
سئوی خارجی یکی از مهمترین عناصر چک لیست دیجیتال مارکتینگ است. این شیوه سئو مربوط به فعالیتهایی است که در خارج از مرزهای وبسایت خود با هدف تبلیغات وبسایت و محتوای درون آن انجام میدهید.
مهمترین وظایف سئوی Off page شامل این موارد است:
- لینک سازی: پروسه دریافت لینک از وبسایتهای دیگر که میتواند بر رتبهبندی سایت شما در موتورهای جستجو تأثیر داشته باشد.
- بازاریابی رسانه های اجتماعی: فرآیند تبلیغ وبسایت و محتوای خود در شبکههای اجتماعی نظیر اینستاگرام، لینکدین و غیره.
- برند منشن: پروسهای که موجب میشود نام تجاری کسبوکار شما در فضای اینترنت شناخته شود.
سئوی خارجی شیوهای ایدهآل برای ایجاد تخصص، اعتبار و اعتماد یا E-A-T در فضای وب است.
13) ممیزی سئوی وب سایت
برای اینکه همواره مطمئن باشید که سئوی وبسایت شما بهدرستی کار میکند، باید بررسیها و ممیزیهایی سئو را بهطور منظم انجام دهید. ممیزی سئو به شما میگوید که چه مشکلاتی در بهینهسازی صفحات سایت وجود دارد و چگونه میتوان آنها را برطرف کرد.
روشها و ابزارهای گوناگونی برای بررسی عملکرد سئو وجود دارند؛ اما ارزیابی دستی، بهترین شیوه است. ممیزی دستی را یک متخصص باتجربه سئو -بر اساس تجارب واقعی و کاربردی- انجام میدهد. این فرد ممکن است از برخی ابزارهای تحلیلی کمک بگیرد، اما هیچ ابزاری وجود ندارد که جای یک متخصص سئو را بهطور کامل پر کند.
سئو از مهمترین مراحل دیجیتال مارکتینگ است. دیده شدن وبسایت شما توسط موتورهای جستجو و مشتریان هدف، نتیجه پیروی از آیتمهای چک لیست دیجیتال مارکتینگ در این حوزه است. استفاده همزمان از سئو داخلی، خارجی و تکنیکال، منجر به حضور وبسایت شما در صفحه اول نتایج موتورهای جستجوی معروف (نظیر گوگل) خواهد شد.
چک لیست تبلیغات پولی
اگر قصد دارید محصولات یا خدمات خود را خیلی سریع در فضای آنلاین بفروشید، تبلیغات پولی گزینه ایدهآلی است. تبلیغات پولی یکی از کانالهای دیجیتال مارکتینگ برای استارتآپها و کسبوکارهایی است که به نتایج فوری نیاز دارند. تاز مانی که سئو و سایر استراتژیهای بازاریابی اینترنتی شما به نتیجه برسند، تبلیغات پولی بهینهشده میتواند درآمد و سود خوبی را برای کسبوکارها ایجاد کند.
14) بررسی دقیق تمام کانال های تبلیغات پولی
تبلیغات پولی از گزینههای مهم چک لیست بازاریابی دیجیتال بوده و بسیار گسترده است. پلتفرمهای فراوانی وجود دارند که میتوانید از خدمات آنها استفاده کنید و تبلیغات خود را در معرض دید مخاطبان قرار دهید. بااینحال برای کسب بهترین نتیجه، باید تمام سرویسهای موجود را بهدقت بررسی و تا حد ممکن برای مدت کوتاهی آزمایش کنید.
پرکاربردترین کانالهای تبلیغات پولی شامل این موارد هستند:
- تبلیغات گوگل (Google Ads)
- تبلیغات فیسبوک (Facebook Ads)
- تبلیغات اینستاگرام (Instagram Ads)
- تبلیغات یوتیوب (YouTube Ads)
- تبلیغات لینکدین (LinkedIn Ads)
- تبلیغات توییتر (Twitter Ads)
- تبلیغات بینگ (Bing Ads)
وابسته به حوزه کسبوکار شما، برخی از این کانالهای تبلیغاتی بهتر از سایرین کار میکنند. تنها راه پیدا کردن جواب، آزمایش آنها است.
15) کارهای سخت را به AI و ML بسپارید
امروزه همه پلتفرمهای تبلیغاتی بزرگ از یادگیری ماشین (ML) و هوش مصنوعی (AI) برای نمایش تبلیغات مناسب با مخاطبان که نرخ تبدیل بالایی دارند استفاده میکنند. در بازاریابی مدرن، استفاده از این فناوریها باید جایگاه ویژهای در چک لیست دیجیتال مارکتینگ شما داشته باشد.
برای مثال Google Ads گزینههای قیمتگذاری خودکار و تبلیغات پویا (بدون نیاز به تعیین کلمات کلیدی و غیره) را معرفی کرده است. مطمئن شوید که از تمام این فناوریها برای بهینهسازی عملکرد کمپینهای بازاریابی خود استفاده میکنید.
16) بهینه سازی کمپین های PPC با اجرای تست های A/B
یکی دیگر از گزینههای مهم موجود در چک لیست بازاریابی دیجیتال که به اجرای کمپینهای سودآور تبلیغات کلیکی کمک میکند، تست A/B است. هنگام اجرای یک کمپین تبلیغات پولی PPC در هر پلتفرمی، باید مطمئن شوید که کمپین شما بهروز و متناسب با کاربران شما است.
آزمایش انواع و پیامهای تبلیغات، گزینههای پیشنهادی و هدفگیری مخاطبان، هدفگیری دستگاهها (موبایل، لپتاپ و…) و بسیاری از ویژگیهای دیگر در این بخش گنجانده میشوند.
چک لیست بازاریابی محتوا
اقداماتی نظیر بازاریابی ایمیلی، تبلیغات پولی، سئو یا رسانههای اجتماعی تنها در حالتی موفقیتآمیز هستند که با محتوای اثربخش و باکیفیت همراه شوند. هرآن چه مربوط به تولید و انتشار محتوای هدفمند در فضای اینترنت باشد، در قالب بازاریابی محتوا قرار میگیرد.
17) درک بازاریابی محتوا
اولین گزینه چک لیست بازاریابی دیجیتال در بخش محتوا، درک این مفهوم است. محتوا شامل متن، تصویر، ویدیو، پادکست یا انواع تبلیغاتی است که نقش بسزایی در موفقیت یا شکست کمپین بازاریابی آنلاین شما دارد.
بازاریابی محتوا به فرآیند تولید محتوا با هدف افزایش ترافیک وب، جذب مشتریان جدید، فروش بیشتر یا افزایش آگاهی از برند گفته میشود. هر نوع کانال بازاریابی نیازمند محتوای بخصوصی است که بازدهی بالایی را به همراه داشته باشد.
18) تعیین محتوای موردنیاز مخاطب هدف
بازاریابی محتوایی بر پایه حدس و گمان نیست! شما باید دقیقاً بدانید که مخاطب شما چه نیازهایی دارد تا محتوای خود را بر اساس آن ایجاد کنید. برای این منظور، ابتدا باید شناخت مناسبی از مخاطب خود داشته باشید و بدانید که بیشتر به چه سبکهایی از محتوا علاقهمند است.
برای مثال گاهی اوقات مخاطب شما به محتوای متنی نیاز دارد و بعضی مواقع نیز ساخت ویدیو بهترین گزینه است. مخاطبان اینستاگرام بیشتر به دنبال محتوای تصویری و ویدئو هستند؛ از سوی دیگر مخاطبان وبسایتها اغلب محتوای نوشتاری و مقالات را میپسندند.
19) مطابقت محتوا با هر مرحله از سفر مشتری
در این بخش از چک لیست دیجیتال مارکتینگ، مطمئن میشویم که مشتری در هر بخش از سفر خود به محتوای مناسب دسترسی داشته باشد. یک قیف بازاریابی (Funnel Marketing) مراحل مختلفی دارد که دقیقاً مانند سفر مشتری (Customer Journey) است. این سفر از زمانی که مشتری چیزی را در اینترنت جستجو میکند تا زمانی که آماده تبدیل (یا خرید) شود، ادامه دارد.
برای موفقیت در بازاریابی دیجیتال، باید نوع محتوای شما برای هر مرحله مناسب باشد. تحقیق و بررسی جامع در تحقیق کلمات یا عبارات کلیدی، کمک بزرگی در مسیر پیدا کردن محتوای مناسب در هر مرحله از سفر مشتری است.
20) ایجاد برنامه بازاریابی محتوایی واقع بینانه
در این بخش از چک لیست بازاریابی دیجیتال تأکیدداریم که برای تولید و انتشار محتوای خود در اینترنت، یک برنامه جامع و کاربردی داشته باشید. این برنامه باید بر اساس زمان، بودجه و سایر منابعی که در اختیاردارید، کاملاً واقعبینانه باشد.
تولید محتوا یکی از گرانترین مراحل و اقداماتی است که باید برای اجرای یک کمپین دیجیتال مارکتینگ انجام دهید. بهجای تدوین یک برنامه خوشبینانه که هرگز قادر به انجام آن نخواهید بود، برنامهای را دنبال کنید که قابلاجرا باشد. هر محتوایی که در یکی از کانالهای بازاریابی اینترنتی منتشر میکنید، یک دارایی ارزشمند برای کسبوکار شما است.
21) ایجاد محتوای سازگار با سئو
وبلاگ نویسی بر اساس اصول سئو، هنری است که با دانش و تجربه بالا میتوان به آن مسلط شد. قبل از اینکه دکمه انتشار را فشار دهید، مطمئن شوید که محتوای شما هم برای موتور جستجو و هم برای کاربران عالی هستند. بهینهسازی بیشازحد محتوای متنی برای موتورهای جستجو یا نوشتن آن شبیه به یکی از رمانهای بزرگ علوی، شیوههای اشتباه تولید محتوا هستند!
کاربران به دنبال محتوایی هستند که نیاز آنها را به سادهترین شکل ممکن برطرف کند. موتورهای جستجو هم به دنبال محتوایی هستند که بیشترین فایده را برای کاربران داشته باشد تا آن را در رتبههای برتر قرار دهند. پرداختن به این دو مفهوم در کنار هم، همان چیزی است که با نام محتوای سئو پسند (SEO Friendly) از آن یاد میشود.
22) توزیع محتوا در تمام کانال های دیجیتال مارکتینگ
شما پس از مدتی متوجه خواهید شد که کدام کانالهای اینترنت برای بازاریابی آنلاین شما ایدهآل هستند. برای مثال ممکن است از بین رسانههای اجتماعی، تنها اینستاگرام و توییتر را انتخاب کنید. یکی از آیتمهای کامل ترین چک لیست دیجیتال مارکتینگ، انتشار محتوای یکسان در تمام کانالهای بازاریابی است.
محتواها داراییهای شما هستند و باید از آنها بیشترین بهره را ببرید. هرچه محتوای شما در کانالهای بیشتری منتشر شود، به مخاطبان بیشتری دسترسی پیدا خواهید کرد. توجه داشته باشید که گاهی اوقات باید برای انتشار یک محتوای یکسان در کانالهای گوناگون، برخی تغییرات را اعمال کنید.
23) انتشار محتوای معتبر بر اساس تجزیه و تحلیل آماری دقیق
روزانه حدود 4 میلیون پست وبلاگ در سراسر اینترنت منتشر میشود. این رقم بسیار عظیمی است که روزبهروز در حال افزایش است. برای به دست آوردن رتبه بالا در گوگل و دیده شدن برند خود توسط مخاطبان هدف، مطمئن شوید که محتوای شما کامل، دقیق و بر اساس دادههای آماری معتبر نوشته شود. تجربه و تخصص نویسنده محتوا از نکات مهمی است که باید به آن اهمیت دهید.
اهمیتی ندارد که محتوای شما چند کلمه است، بلکه باید به کارایی آن برای مخاطب خود اهمیت دهید. بر اساس تحقیقات و دادههای معتبر آماری، محتوای متنی طولانی که به جزئیات پرداخته باشد، در بین کاربران اینترنت محبوبیت بیشتری دارد. این نکته مهم چک لیست دیجیتال مارکتینگ را همواره به ذهن بسپارید.
24) به روز نگه داشتن محتواهای موجود
انتشار محتوای جدید با هدف قرار دادن کلمات یا عبارات کلیدی جدید از اقدامات مهم برای موفقیت بازاریابی دیجیتال است؛ اما کافی نیست. شما باید همواره از مهمترین محتواهای خود بازدید کنید و مطمئن شوید که اطلاعات موجود در آنها بهروز و مرتبط باشند.
الگوریتم موتورهای جستجو، بهروزرسانی محتوا را متوجه میشود و در رتبهبندی صفحات وبسایت شما اعمال میکند. از طرفی هیچ مخاطبی علاقهای به خواندن محتوای قدیمی بر اساس اطلاعات منسوخ و تاریخمصرف گذشته را ندارد.
بیشترین موارد چک لیست بازاریابی دیجیتال به محتوا اختصاص دارند. در هر کانال بازاریابی آنلاین که قصد فعالیت داشته باشید، محتوای شما نقش تعیینکنندهای در جذب مخاطب و افزایش فروش ایفا میکند. استفاده از محتوای متناسب با هر کانال بازاریابی اینترنتی، کیفیت و اعتبار مطالب، بهروزرسانی محتوا و انتشار محتوا در تمام کانالها از موارد مهم چک لیست دیجیتال مارکتینگ هستند.
چک لیست بازاریابی ایمیلی
ایجاد یک جامعه و گروهی از دنبالکنندگان وفادار پیرامون برند خود، بخش مهمی از چک لیست بازاریابی دیجیتال را تشکیل میدهد. بازاریابی ایمیلی ابزاری قدیمی و قدرتمند در این راستا است.
25) آشنایی با بازاریابی ایمیلی
برخلاف باور اشتباه برخی از بازاریابان دیجیتال کمتجربه، بازاریابی ایمیلی نمرده است. با وجود ظهور رسانههای اجتماعی، بازاریابی ایمیلی کماکان یکی از مؤثرترین کانالهای فروش آنلاین است. بر اساس جدیدترین آمار که اخیراً منتشرشده است، تخمین زدهشده که بیشتر از 5.6 میلیارد حساب ایمیل فعال وجود دارد که سالبهسال در حال افزایش هستند.
بهعنوان یک بازاریاب حوزه دیجیتال، بتید بدانید که بازاریابی ایمیلی چیست و چگونه برای پیشبرد اهداف مجموعه خود از آن بهره ببرید. شما باید بیاموزید که چگونه بازدیدکنندگان را وادار به ثبتنام در لیست ایمیل خود کنید. استفاده از قیفهای ایمیل، تقسیمبندی کاربران، ایجاد لیست و مواردی از این قبیل را در چک لیست بازاریابی دیجیتال خود اعمال کنید.
26) تدوین استراتژی ایمیل مارکتینگ
تنها شیوه استفاده اصولی و کارآمد از بازاریابی ایمیلی، ایجاد یک استراتژی دقیق و استاندارد است. استراتژی شما باید شامل این موارد باشد:
- از مشوقهایی برای ترغیب افراد برای ثبتنام در لیست ایمیلهای خود استفاده کنید.
- بازههای زمانی و محتوای ایمیلهایی که قرار است ارسال شوند را مشخص کنید.
- از تستهای A/B برای پیدا کردن پیامهایی که بهترین نتایج را در پیدارند، استفاده کنید.
- لیست ایمیلهای خود را بر اساس جنسیت، سن، شغل یا هر موردی که برای کسبوکار شما اولویت دارد، تقسیمبندی کنید.
- میزان سرمایهگذاری و بازگشت سرمایه را در چک لیست دیجیتال مارکتینگ خود مشخص کنید.
27) بهینه سازی ایمیل ها
بهینهسازی ایمیل برای هر ایمیلی که ارسال میکنید ضروری و الزامی است؛ در غیر این صورت تنها زمان خود را تلفکردهاید. منظور ما از بهینهسازی ایمیل در چک لیست بازاریابی دیجیتال، این موارد هستند:
- اقدامات لازم را انجام دهید تا مطمئن شوید که ایمیلهای شما به مخاطبان مناسب تحویل داده میشوند.
- بهینهسازی نرخ ایمیل باز (به تعداد افرادی اشاره دارد که ایمیلهای شما را باز میکنند).
- بهینهسازی نرخ کلیک (به تعداد افرادی اشاره دارد که روی لینک موجود در ایمیل کلیک میکنند).
نظارت بر روی اعداد فوق و بهبود مداوم آنها، به شما کمک میکند تا کمپینهای بازاریابی ایمیلی سودآور را اجرا کنید.
چک لیست بازاریابی رسانه های اجتماعی
اجرای کمپینهای بازاریابی شبکههای اجتماعی یک اقدام اختیاری نیست! اگر میخواهید شرکت شما در حال و آینده بازاریابی آنلاین جایگاهی داشته باشد، اجرای این کمپینها از نان شب واجبتر است.
هزاران شرکت در سراسر دنیا وجود دارند که تنها از طریق رسانههای اجتماعی کسب درآمد میکنند. البته شرکتهایی نیز وجود دارند که در این شبکهها بهجایی نمیرسند و تنها ضرر میکنند. اگر قرار است کسبوکار شما در دسته اول قرار بگیرد، به ادامه آیتمهای کامل ترین چک لیست دیجیتال مارکتینگ که در مورد رسانههای اجتماعی هستند، توجه کنید.
28) حضور در تمام شبکه های اجتماعی مهم
بهعنوان یک کسبوکار، همواره باید در تمام شبکههای اجتماعی که مخاطبان هدف شما در آنها حضور دارند، حساب کاربری داشته باشید. حتی اگر تعداد کمی از مشتریان هدف شما در یک پلتفرم رسانههای اجتماعی حضور دارند، در آن حضور فعال داشته باشید.
تمام شبکههای اجتماعی بزرگ نظیر اینستاگرام، فیسبوک، لینکدین و توییتر، گزینه ایجاد حساب کاربری تجاری دارند. مطمئن شوید که نام برند شما حتماً از طریق یک اکانت تجاری دیده شود.
29) بهینه سازی صفحات رسانه های اجتماعی
مورد بعدی در چک لیست بازاریابی دیجیتال، ارائه اطلاعات مفید و ضروری در مورد محصولات، خدمات و نام تجاری شما است. اطلاعات کسبوکار شما باید در تمام رسانههای اجتماعی بهطور مناسب ارائهشده باشند.
اشتباه بزرگی که بسیاری از کسبوکارها مرتکب میشوند، ایجاد حساب کاربری در یک شبکه اجتماعی و سپس رها کردن آن بدون محتوا و اطلاعات کاربردی است. این اقدام نهتنها هیچ مزیتی برایتان ندارد، بلکه به اعتبار برند شما لطمه وارد میکند.
30) افزایش دنبال کنندگان شبکه های اجتماعی
اثبات اجتماعی (Social Proof) یک ابزار بسیار قدرتمند در بازاریابی دیجیتال است. اثبات اجتماعی به این معناست که هرچه تعداد دنبالکنندگان (Followers) شما بیشتر باشد، ایجاد اعتماد و متقاعد کردن کاربران جدید آسانتر خواهد بود.
مردم تمایل بیشتری به خرید محصولات و دریافت خدمات از برندهایی دارند که افراد زیادی به آنها اعتماد کردهاند. افزایش اصولی دنبالکنندگان یکی از آیتمهای مهم چک لیست دیجیتال مارکتینگ است.
31) به روز رسانی منظم صفحات رسانه های اجتماعی
امروزه کاربران به اصول خرید اینترنتی آگاه هستند و بسیاری از آنها کسبوکار شما را به شیوههای گوناگونی ارزیابی میکنند. تاریخ بهروزرسانیها و آخرین پستهای شبکههای اجتماعی، یکی از موارد مهمی است که کاربران پیش از خرید بررسی میکنند.
حتی ممکن است مشتریان به وبسایت شما نیز مراجعه کرده و تاریخ آپدیت محتوای صفحات آن را هم بررسی کنند. اگر پستهای شبکههای اجتماعی قدیمی باشند یا اینطور به نظر برسد که صفحه شما رهاشده است، کاربران نسبت به کسبوکار شما بدبین خواهند شد. انتشار منظم محتوا در رسانههای اجتماعی، بهترین راهکار برای جلوگیری از این مشکل است.
32) ایجاد استراتژی و برنامه شبکه های اجتماعی
توجه به برنامهریزی و داشتن استراتژی دقیق رسانههای اجتماعی، از ویژگیهای اساسی بهترین چک لیست دیجیتال مارکتینگ است. اینکه همواره شبکههای اجتماعی خود را بهروز نگهدارید و پستهایی با محتوای مفید منتشر کنید، نیازمند برنامهریزی است. بخصوص زمانی که یک کسبوکار هنوز کوچک است، داشتن استراتژی نقش مهمی در موفقیت آن خواهد داشت.
مشخص کردن اهداف بازاریابی، تجزیهوتحلیل پرسونای مخاطبان هدف، ایجاد تقویم محتوایی و پیگیری نتایج، عناصر مهمی از استراتژی شبکههای اجتماعی هستند. همواره برای کسب بهترین نتایج، از افراد متخصص در حوزه سوشیال مدیا کمک بگیرید.
جمع بندی
اگر تمام مواردی که در این چک لیست دیجیتال مارکتینگ معرفیشدهاند را انجام میدهید، به شما تبریک میگوییم. حالا زمان آن رسیده تا از ایدههای جدید و خلاقانه برای کسب موفقیت بیشتر در کسبوکار آنلاین خود بهره ببرید. بااینحال حتی در اوج موفقیت و بازدهی، از این عناصر مهم غافل نشوید.
موفقیت از طریق دیجیتال مارکتینگ یکشبه اتفاق نمیافتد و نیاز به صبر و تلاش پیوسته دارد. استفاده از افرادی که دارای دانش و تجربه بالا در این حوزه هستند، بهترین لطفی است که میتوانید در حق خودتان کنید. این اقدام منجر به تدوین استراتژیها قدرتمند و افزایش سرعت جذب مخاطبان هدف خواهد شد.
ما تلاش کردیم که بهترین و کامل ترین چک لیست دیجیتال مارکتینگ را در اختیار شما قرار دهیم. بااینحال اگر احساس میکنید که نکته یا مورد مهمی نادیده گرفتهشده، آن را در بخش نظرات به ما اطلاع دهید. بدون تردید در بهروزرسانیهای آینده، چک لیست بازاریابی دیجیتال سایبری شو را بهروز خواهیم کرد.