آژانس دیجیتال مارکتینگ سایبریشو
آژانس دیجیتال مارکتینگ سایبریشو

کارشناس دیجیتال مارکتینگ کیست؟

دیجیتال مارکتر کیست
دسته بندی: مقالات دیجیتال مارکتینگ
تاریخ نوشته: ۱۴۰۲/۰۳/۰۷
نویسنده: مدیر سایت
مدت زمان مطالعه: 1 دقیقه
بازدید : 293
دیدگاه: 0

به همان اندازه که کسب‌وکارهای بیشتری برای دستیابی به مخاطبان هدف خود از شیوه‌های آنلاین استفاده می‌کنند، کارشناس دیجیتال مارکتینگ نیز به‌عنوان شغل مهم‌تری مطرح می‌شود. یک دیجیتال مارکتر برای اینکه بتواند در حوزه کاری خود موفق شود، به توانایی‌ها و مهارت‌های گوناگونی نیاز دارد. میزان درآمد این بازاریابان دیجیتال نیز رابطه مستقیمی با مهارت‌ها و تجربه کاری آن‌ها دارد.

در حال حاضر نمی‌توان بازاریابی دیجیتال را یک صنعت مستقل و خاص دانست! این شیوه بازاریابی به بخشی جدایی‌ناپذیر از فعالیت‌های مارکتینگ در تمام صنایع تبدیل‌شده و باعث جذب مشتریان بالقوه و سرنخ‌های بازاریابی ارزشمند می‌شود. متخصص دیجیتال مارکتینگ وظیفه دارد که با شناخت کامل از یک کسب‌وکار، بهترین شیوه‌ها را برای افزایش ترافیک آنلاین، شهرت برند و بهبود درآمدزایی آن به کار بگیرد.

برندهایی که قصد دارند در دنیای دیجیتالی امروز موفق شوند، به خدمات یک کارشناس دیجیتال مارکتینگ حرفه‌ای نیاز دارند. چنین فردی کمک می‌کند که محصولات یا خدمات شما به بهترین نحو در فضای آنلاین دیده شوند. یک دیجیتال مارکتر ماهر به دانش و قابلیت‌هایی احتیاج دارد که فراتر از مهارت‌های خلاقانه و استراتژی‌های بازاریابی اولیه هستند.

اجازه دهید پیش از اینکه وارد بخش‌های عمیق‌تر این مقاله شویم و به مهارت‌ها، تخصص‌‌ها و وظایف کارشناس دیجیتال مارکتینگ بپردازیم، یک تعریف کلی و جامع از شغل دیجیتال مارکتینگ ارائه دهیم.

دیجیتال مارکتر کیست؟

کارشناس دیجیتال مارکتینگ کیست

کارشناس دیجیتال مارکتینگ شخصی است که مسئولیت تبلیغ یک تجارت و محصولات آن را با استفاده از کانال‌های آنلاین بر عهده دارد. یک متخصص دیجیتال مارکتینگ اطلاعات جامعی دراین‌باره دارد که چگونه رسانه‌های اجتماعی، موتورهای جستجو، وب‌سایت‌ها و تبلیغات آنلاین می‌توانند منجر به بهبود فروش، آگاهی از برند و جذب ترافیک بیشتر شوند.

این افراد معمولاً از ترکیب خلاقیت فردی، تبلیغات اجتماعی و تحلیل داده‌ها برای کمک به کسب‌وکارها و بهینه‌سازی حضور آنلاین آن‌ها استفاده می‌کنند. اقداماتی که این کارشناسان انجام می‌دهند موجب تعامل بیشتر کسب‌وکار شما با مشتریان هدف می‌شود. برخی از متخصصان دیجیتال مسئولیت کل فرآیند بازاریابی آنلاین را بر عهده می‌گیرند؛ این در حالی است که بسیاری از کارشناسان بازاریابی دیجیتال به‌طور تخصصی در حوزه خاصی نظیر شبکه‌های اجتماعی، سئو یا ایمیل مارکتینگ فعالیت دارند.

فراتر از این موارد، کارشناس دیجیتال مارکتینگ باید از تجزیه‌وتحلیل عناصر گوناگون برای شناسایی نقاط ضعف و یافتن راهکارهایی برای رفع آن‌ها استفاده کند. به‌طورکلی شرکت‌های کوچک ترجیح می‌دهند که کل مسئولیت‌های بازاریابی آنلاین را به یک فرد واگذار کنند؛ در عوض شرکت‌های بزرگ از یک تیم متخصص دیجیتال مارکتینگ برای دستیابی به اهداف خود بهره می‌برند.

شرح وظایف کارشناس دیجیتال مارکتینگ

وظایف دیجیتال مارکتر

یک دیجیتال مارکتر وظیفه دستیابی به مخاطبان هدف شرکت از طریق کانال‌های آنلاین را بر عهده دارد. برای دستیابی به این هدف، کارشناسان باید یک استراتژی جامع ایجاد کنند. تدوین این راهبرد دیجیتال مارکتینگ، نیازمند شناسایی کانال‌های مناسب و زمان‌بندی کمپین‌ها برای هر کانال است. بااین‌حال وظایف متخصص دیجیتال مارکتینگ به ایجاد استراتژی محدود نمی‌شود. مواردی نظیر اجرای کمپین‌ها، تحلیل نتایج، ارائه گزارش و بهبود شرایط نیز از وظایف این شخص به شمار می‌آیند.

1) تدوین راهبردها

پیش از اینکه یک دیجیتال مارکتر وارد یک کمپین شود، استراتژی‌ها را تدوین می‌کند. این امر مستلزم در نظر گرفتن روند درآمد، ارزیابی الگوهای تعامل با مخاطب و نظارت بر ترافیک آنلاین است. بازاریابان دیجیتال این اقدامات را برای تعیین اهداف بر اساس نقاط ضعف و قدرت شرکت خود در پلتفرم‌های آنلاین انجام می‌دهند. برای مثال اگر یک شرکت خرده‌فروشی پوشاک دارای بخش مردانه ضعیف باشد، ممکن است افزایش تعداد مشترکان مرد خبرنامه را به‌عنوان هدف خود قرار دهد.

2) برنامه ریزی

پس تعیین راهبردها و استراتژی‌های جامع، نوبت به ایجاد برنامه‌ای برای تحقق اهداف می‌رسد. یک کارشناس دیجیتال مارکتینگ این برنامه را تدوین می‌کند تا به بهترین نحو به مخاطبان موردنظر خود برسد. هر برنامه نیازمند تاریخ دقیق برای انجام فعالیت‌ها است. بنابراین ایجاد تقویم در راستای مشخص کردن تاریخ برگزاری کمپین نیز از وظایف دیجیتال مارکتر است که در بخش برنامه‌ریزی قرار می‌گیرد.

3) اجرای کمپین ها

بازاریابان دیجیتال در این مرحله به طراحی، ویرایش و راه‌اندازی کمپین در کانال موردنظر می‌پردازند. این فرآیند در هر کانال بازاریابی متفاوت است. اجرای کمپین برای یک مدیر رسانه‌های اجتماعی، شامل برنامه‌ریزی انتشار پست‌های ارگانیک و ساخت تبلیغات با استفاده از ابزارهای مدیریت شبکه‌های اجتماعی است. از سوی دیگر فرآیند اجرای کمپین برای یک متخصص بازاریابی محتوا، شامل نوشتن یا تولید محتوا و قالب‌بندی آن برای پلتفرم‌های مختلف است.

4) سنجش میزان موفقیت

پس از اجرای یک کمپین، دیجیتال مارکتر میزان موفقیت آن را ارزیابی می‌کند. یکی از شیوه‌های رایج، استفاده از شاخص‌های کلیدی عملکرد (KPI) است. بازاریابان دیجیتال باید KPI‌هایی را انتخاب کنند که نشان‌دهنده موفقیت باشند. به‌عنوان‌مثال یک کارشناس دیجیتال مارکتینگ که کمپین‌های متعددی را اجرا می‌کند، از معیار بازده سرمایه‌گذاری کانال بازاریابی برای محاسبه درآمد حاصل از هر کانال استفاده می‌کند. از سوی دیگر یک مدیر رسانه‌های اجتماعی بیشتر بر روی جذب مخاطب تمرکز دارد. چنین فردی ممکن است از انواع KPI مانند نرخ تعامل یا تعداد فالوورهای یک پلتفرم استفاده کند.

5) گزارش عملکرد

متخصص دیجیتال مارکتینگ پس از سنجش دقیق کمپین‌ها، نتیجه را به افرادی ازجمله مدیران، اعضای تیم بازاریابی و اعضای تیم مالی شرکت ارائه می‌دهد. معمولاً برای ارائه گزارش‌ها از پلتفرم‌هایی استفاده می‌شود که قابلیت جمع‌آوری و تصویرسازی داده‌ها را دارند. گوگل آنالیتیکس (Google Analytics) را می‌توان به‌عنوان محبوب‌ترین ابزار برای سنجش، تحلیل و ارائه گزارش معرفی کرد. این ابزار قابلیت ارائه نمودارها و جداول کاربردی برای تعامل با سایر اعضای تیم و ذینفعان را دارد.

6) بهبود نتایج

برخلاف شیوه‌های سنتی بازاریابی، داده‌های ارائه‌شده توسط کانال‌های آنلاین به بازاریابان کمک می‌کنند که سرعت و کیفیت نتایج کمپین خود را بهبود ببخشند. برای مثال اگر تبلیغی با هدف افزایش نرخ کلیک ساخته‌شده که بی‌ثمر بوده، کارشناس دیجیتال مارکتینگ می‌تواند آن را تغییر داده یا مخاطبان دیگری را هدف قرار دهد. به‌این‌ترتیب دیجیتال مارکتر می‌تواند معیارهای موردنظر خود را بهبود ببخشد. استفاده از تست A/B یک شیوه رایج برای بهبود نتایج است. این آزمایش شامل اجرای دو نسخه مختلف از یک کمپین برای پیدا کردن بهترین نتیجه است.

مهارت های سخت متخصص دیجیتال مارکتینگ

مهارت های سخت کارشناس دیجیتال مارکتینگ

یک کارشناس دیجیتال مارکتینگ می‌تواند در بخش خاصی از فرآیند بازاریابی آنلاین فعالیت کند. بااین‌حال این فرد باید اطلاعات و مهارت فنی کافی در مورد تمام حوزه‌های کاری خود را داشته باشد. تنها در این شرایط است که می‌تواند وظایف خود را به بهترین نحو انجام دهد و باعث موفقیت مجموعه شود. از طرفی بسیاری از شرکت‌های کوچک، تنها یک فرد را به‌عنوان متخصص دیجیتال مارکتینگ استخدام می‌کنند. این شرکت‌ها از نیروی خود انتظار دارند که مهارت‌های سخت (Hard Skills) مختلف بازاریابی دیجیتال را داشته باشد.

  • بهینه سازی موتور جستجو (سئو): موتورهای جستجو مهم‌ترین درگاه جذب مشتریان هدف برای هر کسب‌وکاری هستند. کارشناس دیجیتال مارکتینگ باید دانش و تخصص پیشرفته‌ای از سئو (SEO) داشته باشد تا بتواند اقدامات متنوعی را برای جذب ترافیک ارگانیک وب‌سایت انجام دهد. تسلط بر سئو داخلی، خارجی و تکنیکال برای هر بازاریابی در فضای آنلاین ضروری است.
  • تبلیغات پرداخت کلیکی: پرداخت به ازای هر کلیک یا PPC یکی از شیوه‌های رایج بازاریابی دیجیتال در ایران و جهان است. از متخصص دیجیتال مارکتینگ انتظار می‌رود که کمپین‌های سودآور PPC را در چندین شبکه تبلیغاتی برگزار کند. تبلیغات گوگل (Google Ads)، تبلیغات مایکروسافت (Microsoft Ads) و تبلیغات سوشیال پولی (Paid Social Ads) برخی از روش‌های تبلیغات کلیکی هستند.
  • بهینه سازی نرخ تبدیل: یک دیجیتال مارکتر از بهینه‌سازی نرخ تبدیل یا CRO برای بهینه‌سازی قیف‌های بازاریابی خود و بهبود نرخ تبدیل صفحه فرود استفاده می‌کند. CRO یک مهارت ضروری برای بهبود عملکرد کمپین‌های آنلاین و تضمین سودآوری کلی آن‌ها است.
  • تجزیه و تحلیل داده ها: یک کارشناس دیجیتال مارکتینگ از تجزیه‌وتحلیل داده‌ها (Data Analysis) برای سنجش، بررسی و تحلیل گزارش عملکرد اقدامات بازاریابی آنلاین خود استفاده می‌کند. گوگل آنالیتیکس ابزاری محبوب و کاربردی برای این منظور است. مهارت‌های تجزیه‌وتحلیل برای توسعه اینسایت دقیق و تصمیم‌گیری‌های بازاریابی مبتنی بر داده بسیار مهم است.
  • بازاریابی ایمیلی: طراحی کمپین‌های بازاریابی ایمیلی (Email Marketing) یکی از وظایف بازاریابان دیجیتال است. ارسال پیام‌های گوناگون با هدف اطلاع‌رسانی، آموزش، سوق دادن برای خرید و… از اهداف بازاریابی ایمیلی هستند. کارشناسان دیجیتال مارکتینگ باید از این ایمیل‌ها برای برقراری ارتباط نزدیک با مشتریان فعلی و بالقوه استفاده کنند. این مهارت به دیجیتال مارکتر کمک می‌کند تا مشتریان را برای خرید یا تکرار خرید خدمات و محصولات آماده کند.
  • بازاریابی رسانه های اجتماعی: محبوبیت شبکه‌های اجتماعی بسیار زیاد شده و بسیاری از مشتریان بالقوه هر کسب‌وکاری در این شبکه‌ها حضور دارند. از کارشناس دیجیتال مارکتینگ انتظار می‌رود که توانایی افزایش تعداد دنبال‌کنندگان و تعامل سازنده با کاربران را داشته باشد. اینستاگرام، فیسبوک، توییتر و لینکدین چهار رسانه اجتماعی بسیار مهم هستند.
  • بازاریابی محتوا: تولید محتوا بخش بزرگ و مهمی از بازاریابی آنلاین را تشکیل می‌دهد. تمام کانال‌های بازاریابی دیجیتال نظیر رسانه‌های اجتماعی، وب‌سایت‌ها و ایمیل‌ها به محتوا وابسته هستند. متخصص دیجیتال مارکتینگ باید با فرآیند بازاریابی محتوا و خلق محتوایی به‌یادماندنی، مرتبط و مفید آشنا باشد. محتوا باید به‌گونه‌ای باشد که مخاطبان را با خود همراه کند و موجب افزایش اعتبار برند شود.

  • روابط عمومی دیجیتال: روابط عمومی دیجیتال (Digital PR) حوزه‌ای از بازاریابی است که بر افزایش و توسعه حضور آنلاین تمرکز دارد. تولید بک لینک باکیفیت، رپورتاژ آگهی، پست مهمان و سایر ابتکارهایی که یک نام تجاری را در معرض دیده شدن قرار دهد، از مهارت‌های یک متخصص دیجیتال مارکتینگ هستند. از بازاریاب دیجیتال انتظار می‌رود که با استفاده از تاکتیک‌ها و شیوه‌های Digital PR، سازمان خود را ارتقا دهد.
  • سیستم مدیریت محتوای وب سایت: دیجیتال مارکتر برای انجام مسئولیت‌های مدیریت وب‌سایت و انتشار محتوا، باید در استفاده از سیستم مدیریت محتوا (CMS) حرفه‌ای باشد. تقریباً یک‌سوم از وب‌سایت‌ها از CMS معروف و محبوب وردپرس استفاده می‌کنند. همین موضوع اهمیت یادگیری وردپرس برای کارشناس دیجیتال مارکتینگ را دوچندان می‌کند.
  • HTML و CSS: شاید با خود فکر کنید که HTML و CSS زبان‌های برنامه‌نویسی هستند و برای متخصص دیجیتال مارکتینگ کاربرد ندارند؛ اما این‌طور نیست! از HTML و CSS برای قالب‌بندی محتوای صفحات وب‌سایت استفاده می‌شود. متخصصان بازاریابی دیجیتال که این زبان‌ها را درک می‌کنند بسیار ارزشمند هستند. این افراد می‌توانند تغییرات مثبتی در یک وب‌سایت ایجاد کرده و صفحات فرود را به‌تنهایی طراحی کنند.

یک کارشناس دیجیتال مارکتینگ باید ترکیبی از مهارت‌های سخت و نرم را در خود پرورش دهد تا بتواند باعث موفقیت خود و مجموعه‌ای شود که در آن حضور دارد. دانش سئو، ایمیل مارکتینگ و بازاریابی محتوا تنها در کنار مدیریت زمان، سازگاری با شرایط و همکاری متقابل است که موجب کامیابی یک دیجیتال مارکتر می‌شوند.

مهارت های نرم متخصص دیجیتال مارکتینگ

مهارت های نرم دیجیتال مارکتر

علاوه بر مهارت‌های سخت که به توانایی‌های فنی و دانش تخصصی دیجیتال مارکتر می‌پردازند، چندین مهارت نرم (Soft Skills) نیز وجود دارند که موجب تمایز کارشناسان بازاریابی دیجیتال می‌شوند. این ویژگی‌ها برای ایجاد تعامل سازنده با اعضای تیم، مدیران و مشتریان بسیار حائز اهمیت هستند.

  • مهارت چابکی و سازگاری: دیجیتال مارکتینگ یکی از رشته‌های نوظهور در جهان است که شاهد تغییرات سریع در آن هستیم. هر پلتفرم جدید رسانه‌های اجتماعی یا تغییرات بزرگ در فناوری، بازی را کاملاً تغییر می‌دهد. بنابراین یک دیجیتال مارکتر باید بتواند که خود را به‌سرعت با تغییرات وفق دهد و یک استراتژی چابک اتخاذ کند. برای مثال این روزها که مبحث فناوری هوش مصنوعی (AI) بسیار داغ است، بازاریابان آنلاین باید از آن به نفع خود بهره ببرند.
  • مهارت متقاعدسازی: مهارت‌های فروش تنها مربوط به فروش یک کالا به مشتریان نیست؛ بلکه می‌تواند در قالب متقاعدسازی اعضای تیم و مدیران در مورد یک ایده تا تولید محتوای قانع‌کننده برای مشتریان نیز ظاهر شود. این مهارت برای یک کارشناس دیجیتال مارکتینگ ضروری است. درنهایت شما می‌توانید دیگران را در مورد ایده‌های خود متقاعد کنید و مشتریان را قانع که به برند شما وفادار بمانند.
  • مهارت کنجکاوی: ازآنجایی‌که تغییرات موجود در حوزه بازاریابی دیجیتال بسیار سریع هستند، لازم است که در مورد ایده‌ها و مفاهیم جدید کنجکاو باشید. شما باید همواره آماده امتحان ایده‌های جدید باشید تا خود را از سایر متخصصان بازاریابی دیجیتال متمایز کنید. یک متخصص دیجیتال مارکتینگ نباید وقت را از دست دهد و منتظر برگزاری دوره‌های آموزشی باشد، بلکه باید موضوعات جدید را از منابع معتبر پیدا کند.

  • مهارت همکاری: بهره‌مندی از این مهارت برای تمام مشاغل مهم است و به بازاریابی آنلاین محدود نمی‌شود. بااین‌حال وجود ذینفعان مختلف و تیم‌های چندگانه متشکل از برنامه‌نویسان، طراحان، تحلیلگران، کارشناسان برند و غیره، اهمیت همکاری در این شغل را برجسته‌تر کرده است. نتایج درخشان تنها با همکاری مؤثر با سایر اعضای تیم و ذینفعان پروژه امکان‌پذیر است.
  • مهارت گوش دادن: درست گوش دادن از مهارت‌های کلیدی کارشناس دیجیتال مارکتینگ است. این ویژگی از ارکان یک همکاری سازنده است که به شما کمک می‌کند تا با تیم‌های مختلف و ذینفعان ارتباط برقرار کنید. از طرفی گوش دادن تنها راهی است که می‌توانید یاد بگیرید که چگونه با مخاطبان خود روابطی پایدار و ارزشمند ایجاد کنید.

انواع تخصص ها در حوزه دیجیتال مارکتینگ

انواع تخصص ها در حوزه دیجیتال مارکتینگ

کارشناس یا متخصص دیجیتال مارکتینگ یک عنوان کلی است که تخصص‌های مختلفی را شامل می‌شود. یک دیجیتال مارکتر می‌تواند کار خود را با یادگیری یکی از این مهارت‌ها آغاز کرده و به‌تدریج دانش و مهارت‌های خود را گسترش دهد. متخصص بازاریابی محتوا، مدیر سوشیال مدیا، متخصص سئو و طراح تجربه کاربری برخی از انواع تخصص‌ها در حوزه بازاریابی دیجیتال هستند.

  • کارشناس سئو: متخصص یا کارشناس سئو (SEO Specialist) فردی است که از دانش و مهارت‌های خود برای افزایش ترافیک و بهبود محتوای سایت استفاده می‌کند. یک کارشناس یا مدیر سئو از انواع محتوا و تکنیک‌های بهینه‌سازی داخلی، خارجی و تکنیکال برای تسریع رتبه‌بندی در صفحه نتایج موتور جستجو (SERP) استفاده می‌کند. این فرد همچنین ایده‌ها و راهکارهایی برای حفظ جایگاه وب‌سایت در بین نتایج برتر، بهبود استراتژی‌های سئو و همچنین جذب مخاطب از طریق شبکه‌های اجتماعی ارائه می‌دهد.
  • کارشناس بازاریابی محتوا: متخصص بازاریابی محتوا (Content Marketing Specialist) خالق محتوا و تدوین‌کننده یک برنامه و استراتژی محتوایی است. این تخصص یکی از زیرمجموعه‌های مهم کارشناس دیجیتال مارکتینگ است که افزایش ترافیک و رتبه‌بندی صفحات سایت توسط گوگل اطمینان حاصل می‌کند. وبلاگ‌نویسی، تولید محتوای ویدیویی، پادکست و محتوای رسانه‌های اجتماعی برخی از وظایف کارشناس بازاریابی محتوا هستند. معمولاً متخصص سئو و محتوا در کنار هم کار می‌کنند تا اثربخشی محتوا را افزایش دهند.
  • مدیر رسانه های اجتماعی: یک مدیر شبکه‌های اجتماعی (Social Media Manager) بر ایجاد محتوای مؤثر در تمام پلتفرم‌های رسانه‌های اجتماعی تمرکز دارد. این فرد محتواها را به‌طور استراتژیک و هماهنگ با بازار هدف یک کسب‌وکار آنلاین برنامه‌ریزی می‌کند. به‌این‌ترتیب یک کسب‌وکار اینترنتی می‌تواند با مشتریان هدف خود تعامل داشته باشد و ترافیک زیادی را به سمت وب‌سایت خود سرازیر کند.
  • هماهنگ کننده اتوماسیون بازاریابی: در حال حاضر بسیاری از فرآیندهای بازاریابی آنلاین به‌صورت خودکار انجام می‌شوند. هماهنگ‌کننده اتوماسیون بازاریابی (Marketing Automation Coordinator) بر اثرات و نتایج یک کمپین بازاریابی تمرکز دارد. کارشناس دیجیتال مارکتینگ در این حوزه وظیفه دارد که بهترین نرم‌افزارها را برای کمک به کشف رفتارهای مهم مشتریان را پیدا کند. سنجش، تجزیه‌وتحلیل و ارائه آمارها نیز در هنگام ردیابی خودکار عملکرد یک کمپین صورت می‌گیرند.
  • کارشناس ایمیل مارکتینگ: ایمیل همچنان یکی از قوی‌تری و اثرگذارترین روش‌ها برای دستیابی به مخاطبان هدف هستند. کارشناس ایمیل مارکتینگ (Email Marketing Specialist) در درجه اول مسئول تولید سرنخ‌های بازاریابی باکیفیت است. همراهی با مشتریان بالقوه تا حصول نتیجه و ثبت اولین خرید، وظیفه متخصص ایمیل مارکتینگ است. این فرد باید در کنار کارشناس دیجیتال مارکتینگ یا مدیران محتوا کار کند.
  • طراح تجربه کاربری: یک طراح تجربه کاربری (UX Designer) مسئول توسعه هم‌زمان وب‌سایت‌ها و اپلیکیشن‌های دیجیتال مارکتینگ است. طراحان UX می‌توانند هم در تیم بازاریابی دیجیتال و هم در تیم طراحی و توسعه سایت کار کنند. درهرصورت آن‌ها باید وب‌سایت را از منظر یک تجربه بازاریابی کامل درک کنند. درک مخاطبان هدف و داشتن دانش عمیق از محصول یا خدمات موجود، لازمه این هدف است.
  • متخصص دیجیتال مارکتینگ: کارشناس دیجیتال مارکتینگ یا مدیر بازاریابی دیجیتال بر توسعه استراتژی محتوای کلی و تمام کمپین‌های بازاریابی آنلاین نظارت دارد. شما به‌عنوان یک دیجیتال مارکتر، مسئول افزایش آگاهی از برند و شناخت برند، در حین هدایت ترافیک برای به دست آوردن مشتریان جدید هستید. هماهنگ شدن با فناوری‌های جدید و تجزیه‌وتحلیل اقدامات بازاریابی به‌منظور بهینه‌سازی فعالیت‌های بازاریابی آنلاین از دیگر وظایف شما است. به‌طور خلاصه، کارشناس دیجیتال مارکتینگ باید دانش عمیقی در مورد تمام تخصص‌های این حوزه داشته باشد.

چگونه متخصص دیجیتال مارکتینگ شویم؟

نقشه راه کارشناس دیجیتال مارکتینگ

بازاریابی دیجیتال یکی از عناوین شغلی برتر در قرن 21 است. تمام شرکت‌ها در سراسر دنیا به اهمیت این شیوه بازاریابی پی برده‌اند و از آن برای توسعه کسب‌وکار خود در فضای آنلاین بهره می‌برند. اگر شما هم علاقه دارید که به یک کارشناس دیجیتال مارکتینگ تبدیل شوید، این شش مرحله را دنبال کنید تا برای شروع به حرفه موردعلاقه‌تان آماده شوید:

  • شرکت در یک دوره کارآموزی: معمولاً داشتن تحصیلات دانشگاهی اولویت اول کارفرمایان برای استخدام دیجیتال مارکتر نیست. بیشتر کارفرمایان افرادی را برای این شغل انتخاب می‌کنند که تجربه عملی دارند. تعقیب کردن مسیر کارشناسان بازاریابی دیجیتال موفق می‌تواند به شما دیدگاهی درونی در مورد اقداماتی بدهد که برای رشد و پیشرفت در این حوزه نیاز دارید. گذراندن دوره کارآموزی در یک شرکت مناسب و در کنار افراد متخصص، لازمه تبدیل‌شدن به یک کارشناس دیجیتال مارکتینگ موفق است.
  • شرکت در دوره های آنلاین: بیشتر فعالیت‌های یک متخصص دیجیتال مارکتینگ در بستر اینترنت انجام می‌شوند؛ بنابراین دوره‌های آنلاین ابزار مفیدی برای یادگیری دانش و مهارت‌های موردنظر کارفرمایان آینده شما هستند. شما می‌توانید با دوره‌های رایگان یا پولی موجود در وب شروع کنید تا بر اطلاعات و ابزارهای بازاریابی دیجیتال مسلط شوید. برخی از دوره‌های آنلاین نیز یک گواهینامه رسمی ارائه می‌دهند که باعث پربارتر شدن رزومه شما می‌شود.
  • تمرین آموخته ها با وبلاگ: به‌عنوان یک کارشناس دیجیتال مارکتینگ، شروع به ساختن نمونه کارها کنید. این فرآیند را با یک وب‌سایت آغاز کنید. شما می‌توانید استراتژی‌های مختلف سئو، اصول اولیه طراحی و توسعه وب، افزایش مخاطبان، جمع‌آوری و تفسیر معیارهای کلیدی بازاریابی دیجیتال را در یک وب‌سایت امتحان کنید. همچنین همواره می‌توانید از این وب‌سایت برای تمرین مهارت‌های جدید، پیش از پیاده‌سازی در یک پروژه واقعی استفاده کنید.
  • ارتباط با دیگر متخصصان بازاریابی دیجیتال: ماهیت دیجیتال مارکتینگ به نحوی است که ایجاد شبکه با سایر افرادی که در این صنعت فعالیت دارند را به یک ضرورت تبدیل می‌کند. از رسانه‌های اجتماعی برای شرکت در مباحث این حوزه و ارتباط با جامعه کارشناسان و متخصصان استفاده کنید. شما به‌عنوان کارشناس دیجیتال مارکتینگ می‌توانید از این اقدامات برای کسب اطلاعات در مورد فرصت‌های شغلی عالی نیز استفاده کنید.
  • انتخاب حوزه موردعلاقه: تصمیم بگیرید که آیا می‌خواهید در یک زمینه خاص تخصص داشته باشید، یا اینکه کمی از هر مبحث بازاریابی آنلاین را بدانید. شرکت‌های بزرگ‌تر در مقایسه با شرکت‌های کوچک‌تر، به افرادی با تخصص بالا در یک حوزه بخصوص نیاز دارند. اگر تنها یک تخصص را انتخاب می‌کنید، مطمئن شوید که آن تخصص دارای فضای کافی برای رشد باشد. اگر به وظایف کلی کارشناس دیجیتال مارکتینگ علاقه دارید، از شرکت در دوره‌های مدیریتی نیز غافل نشوید.
  • سرمایه گذاری روی پیشرفت حرفه ای: حتی پس از به دست آوردن اولین شغل خود به‌عنوان دیجیتال مارکتر، به‌طور مداوم در جستجوی فرصت‌های یادگیری و پیشرفت خود باشید. این اقدام به شما کمک می‌کند که به‌سادگی با تغییرات حوزه دیجیتال همسو شوید و همواره در موقعیت شغلی محبوب خود با حقوق مناسب فعالیت کنید. تحقیق در مورد ابزارهای جدید، خواندن خبرنامه‌ها و نشریات و صحبت با همکاران در مورد نقش‌های بازاریابی دیجیتال، لازمه پیشرفت یک متخصص دیجیتال مارکتینگ هستند.

حقوق دیجیتال مارکتر چقدر است؟

حقوق و دستمزد کارشناس دیجیتال مارکتینگ

حقوق و دستمزد کارشناس دیجیتال مارکتینگ به تجربه، مهارت و محل زندگی او بستگی دارد. برخی از شرکت‌های بزرگ دنیا، حقوق بالایی را برای بازاریابان دیجیتال حرفه‌ای، به‌روز و باتجربه پرداخت می‌کنند؛ اما حقوق رایج در این حوزه کمی کمتر است.

به‌طورکلی حقوق متوسط یک بازاریاب دیجیتال در کشورهای توسعه‌یافته نظیر آمریکا و کشورهای اروپایی، 57000 دلار در سال است. فعالان حوزه دیجیتال مارکتینگ در ایران نیز به‌طور متوسط 18 میلیون تومان در ماه دریافت می‌کنند. در ادامه حقوق متوسط سطوح مختلف یک متخصص دیجیتال مارکتینگ را بررسی می‌کنیم.

  • دیجیتال مارکتر کم تجربه: با توجه به داده‌های PayScale، حقوق متوسط یک کارشناس دیجیتال مارکتینگ تازه‌کار 41722 دلار در سال است. در آمریکا و اروپا هم این عدد در شهرهای گوناگون یکسان نیست. بر اساس آگهی‌های شغلی پلتفرم‌های ایرانی نظیر جابینجا، جاب ویژن، حقوق یک متخصص دیجیتال مارکتینگ تازه‌کار در ایران حدود 11 میلیون تومان در ماه است.
  • دیجیتال مارکتر سطح متوسط: وب‌سایت PayScale میانگین حقوق یک کارشناس دیجیتال مارکتینگ سطح متوسط را 57900 دلار در سال تعیین کرده است. متخصصان در این سطح می‌توانند تصمیم به حضور در سِمت‌های مدیریتی بگیرند که طبیعتاً حقوق بیشتری دریافت خواهند کرد (حدود 69000 دلار در سال). با استناد با پلتفرم‌هایی نظیر جابینجا و جاب ویژن، حقوق یک متخصص دیجیتال مارکتینگ سطح متوسط در ایران حدود 18 الی 20 میلیون تومان در ماه است.
  • کارشناس ارشد دیجیتال مارکتینگ: اگر یک دیجیتال مارکتر ازنظر دانش فنی و تجربه در سطح بالایی قرار داشته باشد، تبدیل به کارشناس ارشد این حوزه می‌شود. PayScale حقوق سالانه چنین افرادی را حدود 63000 دلار در سال اعلام کرده است. این افراد می‌توانند به‌سادگی وارد پست‌های مدیریتی شوند و تا بیشتر از 75000 دلار در ماه نیز حقوق دریافت کنند. در ایران نیز حقوق کارشناس دیجیتال مارکتینگ سطح ارشد، بیشتر از 35 میلیون تومان در ماه است.

  • دیجیتال مارکتر فریلنسر: وب‌سایت معتبر Glassdoor اعلام کرده که حقوق متوسط یک متخصص دیجیتال مارکتینگ فریلنسر 76800 دلار در سال است. این عدد با توجه به تجربه و دانش فرد می‌تواند به بیشتر از 100000 دلار در سال نیز برسد. در ایران هم متوسط درآمد ماهانه یک کارشناس دیجیتال مارکتینگ فریلنسر 20 میلیون در ماه است. این دستمزد با توجه به تخصص، تجربه و تعداد پروژه‌های فرد می‌تواند به بیشتر از 80 میلیون تومان نیز افزایش یابد.

جمع بندی

درحالی‌که اینترنت و فناوری‌های این حوزه پیوسته در حال رشد و ارتقا هستند، کارشناسان بازاریابی دیجیتال نقش مهمی در کمک به کسب‌وکارهای آنلاین ایفا می‌کنند. اگر دارای یک کسب‌وکار اینترنتی هستید، تنها یک کارشناس دیجیتال مارکتینگ می‌تواند باعث جذب مشتریان هدف، افزایش درآمد و شناخته شدن برند شما شود.

از سوی دیگر اگر به فکر یادگیری بازاریابی دیجیتال و تبدیل‌شدن به یک دیجیتال مارکتر هستید، باید به شما تبریک بگوییم. این شغل نه‌تنها در ایران، بلکه در تمام کشورهای دنیا محبوبیت بالایی دارد. تنوع بالای حوزه‌های کاری، وجود موقعیت‌های شغلی فراوان و سطح حقوق و دستمزد بالا، از دلایل محبوبیت موقعیت شغلی متخصص دیجیتال مارکتینگ هستند.

در دوره‌های حضوری یا آنلاین شرکت کنید، همواره به‌روز باشید، کار با نرم‌افزارها و ابزارهای مختلف را یاد بگیرید تا درنهایت به یک دیجیتال مارکتر توانمند تبدیل شوید. هرچه سریع‌تر وارد کار عملی و انجام پروژه‌ها شوید! درنهایت تنها کسب تجربه است که موجب ترقی یک کارشناس دیجیتال مارکتینگ می‌شود.

سوالات متداول

  • چقدر طول می‌کشد تا تبدیل به یک دیجیتال مارکتر شوید؟

  • از چه روش‌هایی می‌توان تبدیل به یک کارشناس دیجیتال مارکتینگ شد؟

  • بهترین ابزار یک متخصص دیجیتال مارکتینگ چیست؟

کپی لینک
مفید بود؟

مقالات مرتبط

استراتژی دیجیتال مارکتینگ
افزایش استفاده از اینترنت، کسب‌وکارهای موجود در این حوزه را وادار کرده که تمرکز خود را از بازاریابی سنتی به بازاریابی دیجیتال تغییر دهند. ا…
۱۴۰۲/۰۴/۱۶
217 مشاهده
راهنمای کامل بازاریابی اینترنتی
از گذشته تا به امروز، بازاریابی به معنای دستیابی به مشتریان هدف در مکان‌های گوناگون بوده و است. بااین‌حال امروزه شاهد این تغییر اساسی هستیم…
۱۴۰۲/۰۴/۰۳
228 مشاهده
معرفی ابزار های دیجیتال مارکتینگ
تقویت استراتژی‌های بازاریابی دیجیتال و بازگشت سرمایه بیشتر، در گروی بهره‌مندی صحیح از ابزارهای دیجیتال مارکتینگ است. شما با استفاده از دی…
۱۴۰۲/۰۳/۲۹
229 مشاهده
انواع بازاریابی محتوا
مدل‌های متنوعی از محتوا وجود دارند که می‌توان از آن‌ها برای تبلیغ برند و یافتن مشتری‌های جدید استفاده کرد. با وجود انواع بازاریابی محتوا د…
۱۴۰۲/۰۳/۲۶
250 مشاهده
اهمیت دیجیتال مارکتینگ
زمانه تغییر کرده و به همراه آن، رویکرد کسب‌وکارها در مورد مشتریان نیز متحول شده است. بازاریابی سنتی یک گام به عقب برداشته و در عوض اهمیت دیجی…
۱۴۰۲/۰۳/۲۵
260 مشاهده
دیدگاه کاربران
هنوز دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است. شما اولین نفر باشید.
دیدگاه خود را بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.