آژانس دیجیتال مارکتینگ سایبریشو
آژانس دیجیتال مارکتینگ سایبریشو

راهنمای بازاریابی موبایلی

معرفی موبایل مارکتینگ
دسته بندی: مقالات دیجیتال مارکتینگ
تاریخ نوشته: ۱۴۰۲/۰۳/۱۷
نویسنده: مدیر سایت
مدت زمان مطالعه: 2 دقیقه
بازدید : 378
دیدگاه: 0

34 درصد از کل تجارت الکترونیک در سال گذشته از طریق موبایل انجام‌شده و پیش‌بینی می‌شود این آمار در سال جاری دو برابر شود! بازاریابی موبایلی فرصتی فوق‌العاده برای ملاقات با مشتری و ارائه محتوای موردنظر آن‌ها، در هرجایی که هستند را برایتان فراهم می‌کند. بنابراین بهتر است زمانی که مشتریان به شما نیاز دارند، ساده و سریع بر روی نمایشگر تلفن همراهشان ظاهر شوید. آیا می‌پرسید چگونه؟ با اتفاده از موبایل مارکتینگ!

ازآنجایی‌که جامعه ما به‌طور فزاینده‌ای به دستگاه‌های تلفن همراه متکی شده، بازاریابی موبایلی نیز به یکی از مهم‌ترین اقدامات در حوزه دیجیتال مارکتینگ مبدل شده است. بااین‌حال این اشتباه بزرگ در بین بازاریاب‌های دیجیتال وجود دارد که موبایل را صرفاً شبیه به فضای دسکتاپ در نظر می‌گیرند! برای جلوگیری از این خطای مهلک، افراد باید به‌درستی بدانند که موبایل مارکتینگ چیست و با چه استراتژی‌هایی می‌توانند به مشتریان هدف دسترسی داشته باشند.

بازاریابی موبایلی مربوط به آینده نیست؛ بلکه در حال حاضر فضای دیجیتال مارکتینگ را اشباع کرده و روزبه‌روز مهم‌تر می‌شود. بسیاری از برندهای معتبر و حتی کمپانی‌های کوچک و متوسط در سراسر دنیا این تغییر را شناسایی کرده و با آن همسو شده‌اند. حالا وقت آن رسیده از خود بپرسید که آیا برند شما هم از این روند پیروی می‌کند؟

موبایل مارکتینگ چیست؟

مفهوم بازاریابی موبایلی

بازاریابی موبایلی (Mobile Marketing) نوعی بازاریابی دیجیتال است که از کانال‌های متعددی برای دستیابی به مخاطبان تلفن‌های هوشمند، تبلت و سایر دستگاه‌های ارتباطی قابل‌حمل استفاده می‌کند. SMS، MMS، برنامه‌های موبایل، برنامه‌های پیام‌رسان، شبکه‌های اجتماعی و وب‌سایت‌های بهینه‌شده برای موبایل، برخی از کانال‌های ارتباطی مهم در فرآیند موبایل مارکتینگ هستند.

بازاریابی موبایلی به کسب‌وکارهایی اختصاص دارد که اهمیت سرویس‌دهی به مخاطبان خود در تلفن همراه را درک کرده‌‌اند و در این مسیر حرکت می‌کنند. محتوای موبایل مارکتینگ به‌طور اختصاصی برای جذابیت بیشتر در تلفن‌های همراه بهینه‌شده است. برای اینکه بتوان در این حوزه به موفقیت رسید، در ابتدا باید درک عمیقی از ماهیت کاربران گوشی‌های موبایل داشت تا بتوان استراتژی‌های مناسبی را پیاده‌سازی کرد. شاید در ابتدا این‌طور به نظر برسد که بازاریابی با موبایل بسیار ساده است و هر شخصی توان انجام آن را دارد، اما به‌سرعت متوجه پیچیدگی‌های اجرایی و تخصصی بودن فرآیندهای آن خواهید شد.

بازاریابی موبایلی روشی است که در آن می‌توان از فناوری برای ایجاد تبلیغات شخصی کالاها یا خدمات برای کاربرانی که دائماً به شبکه متصل هستند، استفاده کرد. قبل از پرداختن به ابعاد متفاوت این حوزه بازاریابی، توجه شما را به چند نکته کلیدی جلب می‌کنیم:

  • موبایل مارکتینگ نوعی فعالیت تبلیغاتی است که در بستر تلفن همراه انجام می‌شود.
  • مخاطبان بازاریابی موبایلی بر اساس رفتارها –نه بر اساس جمعیت‌شناسی- گروه‌بندی می‌شوند.

  • بازاریابی از طریق موبایل، زیرمجموعه تبلیغات موبایلی است.
  • این شیوه بازاریابی با مسائل حفظ حریم خصوصی مرتبط با جمع‌آوری داده‌ها مواجه است.
  • بازاریابی موبایلی بسیار مقرون‌به‌صرفه‌تر از بازاریابی کلاسیک نظیر تبلیغات در رادیو و تلویزیون است.

نگاهی کوتاه به تاریخچه موبایل مارکتینگ

تاریخچه بازاریابی با موبایل

پس از تعریف مفهوم بازاریابی موبایلی و آشنایی مختصر با آن، کم‌لطفی است اگر نگاهی به تاریخچه این شیوه مهم بازاریابی نداشته باشیم. تاریخچه بازاریابی و تبلیغات موبایلی، با صدای جرینگ یک پیامک (SMS) آغاز شد. اختراع پیامک به سال 1992 برمی‌گردد و افتخار آن به‌طور کامل برای کشور انگلستان محفوظ است.

جالب است بدانید که تا سال 2000، هیچ بازاریاب و تبلیغ‌کننده‌ای از این کانال موبایل مارکتینگ استفاده نکرد. سرانجام یک ارائه‌دهنده اخبار در کشور فنلاند، تصمیم گرفت آخرین عناوین اخبار خود را از طریق پیامک تبلیغ کند. این پیام‌ها که شامل تبلیغات بودند، سایر بازاریابان را به استفاده از تبلیغات و بازاریابی موبایلی ترغیب کردند.

دلیل اهمیت موبایل مارکتینگ چیست؟

اهمیت موبایل مارکتینگ

شاید ساده‌ترین دلیل اهمیت بازاریابی از طریق موبایل، «ضرورت» استفاده از این شیوه بازاریابی است! در حال حاضر مشتریان فعلی و بالقوه شما تبلیغات پولی و محتوای برند شما را در گوشی‌های موبایل خود مشاهده می‌کنند؛ اگر تلاش‌های بازاریابی خود را در این حوزه متمرکز نکنید، ضرر خواهید کرد. تلفن‌های هوشمند بخشی از توسعه رفتار مشتریان شما در استفاده از اینترنت هستند. به این معنا که آن‌ها در روز زمان زیادی را صرف تماشای صفحه‌نمایش کوچک موبایل خود می‌کنند.

نتایج یک تحقیقات گسترده در آمریکا نشان می‌دهد که به‌طور میانگین هر فرد آمریکایی 5.4 ساعت از روز را مشغول استفاده از تلفن همراه است. این آمار در سایر کشورها نیز تفاوت چندانی ندارد. چشم‌پوشی از بازاریابی موبایلی، به معنای از دست رفتن فرصت‌های تبلیغاتی بسیار ارزشمند و طبیعتاً کاهش سهم بازار و درآمد است.

برای اینکه اهمیت موبایل مارکتینگ را بیشتر درک کنید و این مفهوم در اعماق وجود شما رخنه کند، بیایید چند آمار جالب را باهم بررسی کنیم:

  • 29 میلیارد کاربر تلفن همراه در جهان وجود دارند.
  • رشد سالانه کاربران تلفن همراه معادل 1.9 درصد است.
  • در سال 2021، متوسط زمان تماشای تلویزیون در آمریکا برابر با 3.1 ساعت و متوسط زمان استفاده از موبایل در این کشور معادل 4.1 ساعت در روز بود.
  • تا سال 2025، سه‌چهارم از کاربران جهانی تلفن همراه به اینترنت جهانی دسترسی خواهند داشت.

کسب‌وکارهای گوناگون بین‌المللی و محلی برای دسترسی به تمام این کاربران، نیازمند یک استراتژی بازاریابی موبایلی مؤثر و استاندارد هستند. احتمالاً احتیاجی به یادآوری وجود ندارد که موبایل مارکتینگ یک گزینه اختیاری نیست؛ بلکه یک ضرورت است! اگر این شیوه بازاریابی را نادیده بگیرید، توسط سایر رقبای خود زنده‌زنده بلعیده خواهید شد.

انواع بازاریابی موبایلی

بازاریابی از طریق تلفن همراه به انواع مختلف بازاریابی اشاره دارد و تنها زمانی اتفاق می‌افتد که تلفن همراه بخشی از استراتژی بازاریابی باشد. افراد زیادی در حوزه دیجیتال مارکتینگ حضور دارند که موبایل مارکتینگ را به‌عنوان کمپین پیامکی تعریف می‌کنند. بله، کمپین‌های پیامکی قدیمی‌ترین نوع بازاریابی موبایلی هستند، اما امروزه شیوه‌های بسیار جذاب‌تر، متنوع‌تر و کاربرپسندتری هم به این حوزه اضافه‌شده‌اند.

در اینجا با تعدادی از انواع یا اصطلاحاً استراتژی‌های بازاریابی تلفن همراه آشنا می‌شوید:

1) بازاریابی پیامکی (پیام متنی)

شرح بازاریابی پیامکی

در این استراتژی بازاریابی موبایل، پیام‌های متنی کوتاه برای مشتریان بالقوه ارسال می‌شوند. بازاریابی SMS قدیمی‌ترین شیوه موبایل مارکتینگ در جهان است. گاهی اوقات می‌توان یک لینک را به همراه پیام متنی برای کاربر ارسال کرد که او را مستقیماً به صفحه خرید، یا صفحات حاوی اطلاعات کامل‌تر هدایت کند. بازاریابی SMS هم در کسب‌وکارهای کوچک و هم در تجارت‌ها بزرگ محبوب هستند. از طرفی معمولاً کاربران موبایل تمام پیام‌های تبلیغاتی خود را مشاهده می‌کنند.

2) بازاریابی پیام چندرسانه‌ای

معرفی بازاریابی پیام چندرسانه‌ای

برخی شرکت‌ها به‌جای ارسال پیام متنی کوتاه، از بازاریابی MMS یا پیام چندرسانه‌ای استفاده می‌کنند. در این نوع پیام‌ها می‌توان از تصویر، صدا و ویدیو برای تأثیرگذاری بیشتر بر روی مخاطبان هدف استفاده کرد. بازاریابی موبایلی با استفاده از MMS گران‌تر از بازاریابی SMS است و البته محبوبیت آن‌ها در میان کاربران نیز کمتر است.

3) پیام رسانی در شبکه های اجتماعی

بازاریابی موبایلی با پیام رسانی در شبکه های اجتماعی

شبکه‌های اجتماعی یکی از مهم‌ترین اهداف کسب‌وکارها در حوزه موبایل مارکتینگ هستند. توییتر، اینستاگرام و فیسبوک تنها برخی از محبوب‌ترین رسانه‌های اجتماعی با قابلیت ارسال پیام هستند. درواقع با وجود چنین کانال‌هایی که امکان ارسال ویدیو، عکس، صوت و… را به‌سادگی فراهم می‌کنند، MMS را می‌توان گزینه‌ای منسوخ معرفی کرد. در شبکه‌های اجتماعی به میلیون‌ها کاربر برای برندسازی یا فروش محصولات و خدمات خود دسترسی دارید.

4) بازاریابی برنامه

موبایل مارکتینگ با استفاده از اپ استور ها

پس از معرفی Play Store اندروید و App Store آیفون، حالا شرکت‌ها به صرافت افتاده‌اند تا برنامه یا اپلیکیشن خود را ایجاد کنند. توسعه برنامه‌های اختصاصی یک استراتژی بازاریابی موبایلی برای تعامل بیشتر و بهتر با مشتریان است. برخی از این برنامه‌ها به‌صورت رایگان در اختیار کاربران قرار می‌گیرند؛ بااین‌حال تعدادی از اپلیکیشن‌ها پولی هستند و باید بر اساس ریال، دلار یا ارز موردنظر سازنده آن خریداری شوند.

5) بازاریابی بازی های موبایل

بازاریابی موبایل با استفاده از بازی ها

در کنار انواع اپلیکیشن‌های موبایل، شرکت‌ها بازی‌های موبایلی متنوعی را نیز ساخته‌اند که کاربران می‌توانند بر روی تلفن همراه خود به آن‌ها دسترسی داشته باشند. بازی‌های موبایل دانلود شده حاوی پیام‌های بازاریابی متفاوتی هستند که بازیکنان را به بازدید از وب‌سایت شرکت یا توسعه‌دهنده بازی ترغیب می‌کنند. امروزه بازی‌های یکی از انواع محبوب موبایل مارکتینگ به شمار می‌آیند.

6) بازاریابی بارکد یا QR

بازاریابی بارکد یا QR

دوربین تلفن‌های همراه هوشمند قابلیت تشخیص بارکد یا کدهای QR را دارد. شما به‌سادگی می‌توانید از گوشی موبایل خود برای اتصال بین دنیای فیزیکی پیرامون خود و دنیای دیجیتال استفاده کنید. برای نمونه امروزه بسیاری از رستوران‌ها و کافه‌ها یک کد QR را روی میز مشتریان قرار می‌دهند که با اسکن کردن آن، به منوی آن مجموعه دسترسی خواهید داشت.

7) بازاریابی ویدیویی موبایل

شرح بازاریابی ویدیویی موبایل

گاهی اوقات محتوای استاتیک برندگی لازم را ندارد و باید به‌جای آن از بازاریابی موبایلی ویدیویی استفاده کنید. ویدیوها تا 5 برابر جذاب‌تر از تصاویر ثابت هستند. بخصوص در تلفن همراه، ویدیوها بسیار محبوب هستند.

طبق گفته Techjury، بیش از 75 درصد از کل بازدیدهای ویدیوی اینترنت از طریق تلفن همراه انجام می‌شود. افزایش محبوبیت پلتفرم‌های شبکه‌های اجتماعی مبتنی بر ویدیو در سال‌های اخیر نیز این واقعیت را تأیید می‌کند. پلتفرم TikTok، برنامه‌ای با بیشترین حجم دانلود در سال 2021 و نمونه بارز موبایل مارکتینگ موفق از طریق انتشار ویدیو است.

بازاریابی موبایلی را می‌توان از طریق کانال‌های متعددی انجام داد. به همین دلیل این شیوه بازاریابی بسیار محبوب و همه‌پسند است. درواقع هر کسب‌وکار و صنعتی وابسته به حوزه فعالیت خود، قادر است از راه‌هایی گوناگونی به مخاطبان یا همان مشتریان نهایی خود دسترسی پیدا کند. شایان‌ذکر است که بسیاری از این کانال‌های ارتباطی نظیر شبکه‌های اجتماعی، کاملاً رایگان در دسترس شما قرار دارند.

مزایای موبایل مارکتینگ

فواید بازاریابی از طریق موبایل

یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که کاربران گوشی‌های هوشمند به‌طور متوسط 63 با در روز موبایل خود را چک می‌کنند. 83 درصد از افراد در کنار دوستان و خانواده خود نیز سرشان در گوشی موبایل است و میانگین بین‌المللی زمان استفاده از تلفن همراه، 171 دقیقه در روز است.

حالا اگر بگوییم که ما به گوشی‌های موبایل هوشمند معتاد شده‌ایم، بیراه نگفته‌ایم. بازاریابان حوزه دیجیتال باید همواره یک استراتژی موبایل مارکتینگ قوی داشته باشند تا از این آمار و ارقام به نفع مجموعه یا سازمان خود بهره ببرند.

اگر هنوز هم در مورد اهمیت و کارآمدی بازاریابی موبایلی تردید دارید، در اینجا تعدادی از مهم‌ترین نقاط قوت اثبات‌شده در این حوزه را به شما معرفی می‌کنیم:

1) مقرون به صرفه بودن

بیایید با یکی از برجسته‌ترین مزایا شروع کنیم. موبایل مارکتینگ در مقایسه با بسیاری از شیوه‌های بازاریابی، به‌شدت اقتصادی است. تبلیغات چاپی، تلویزیون، بیلبورد و… بسیار گران هستند. در عوض ماهیت استراتژی بازاریابی موبایل این است که به ازای مبلغی که خرج می‌کنید، شاهد بازگشت سرمایه قابل‌توجهی باشید. از طرفی به دلیل تنوع کانال‌های ارتباطی، شما می‌توانید از آن‌هایی استفاده کنید که با بودجه شما متناسب است.

2) شخصی سازی موبایل

تمام بازاریابان می‌دانند که پیام‌های شخصی‌سازی‌شده، شانس بیشتری برای جذب مخاطب و ترغیب آن‌ها به خرید دارند. از هر 10 نفر مصرف‌کننده، 7 نفر ترجیح می‌دهند که محتوا و تبلیغات شخصی‌سازی‌شده برایشان ارسال شود. این ویژگی با استفاده از بازاریابی موبایلی امکان‌پذیر است. شرکت تویوتا در ایالات‌متحده آمریکا، 100000 ویدیوی تبلیغاتی مختلف را تنها برای یک وسیله نقلیه هیبریدی ایجاد کرد تا با سلیقه مشتریان مختلف، سازگار باشد.

3) هدف گذاری بر اساس مکان

بخش مهمی از شخصی‌سازی به استفاده درست از سرویس‌های مبتنی بر مکان بستگی دارد. ازآنجایی‌که گوشی‌های هوشمند همواره همراه مردم هستند، این یک مزیت رقابتی مهم برای بازاریابان است. برای مثال زانی که فرد وارد یک استادیوم یا مرکز خرید می‌شود، ابزارهایی نظیر Geofencing شما را مطلع می‌کنند. این اطلاعات به ایجاد پیام‌های شخصی و ارسال آن در لحظه، کمک می‌کنند.

4) فوریت و بی واسطه بودن

وقتی پیام‌های بازاریابی شما به لپ‌تاپ یا رایانه‌های شخصی ارسال می‌شوند، ممکن است افراد تا مدتی فرصت مشاهده آن‌ها را نداشته باشند. در شرایط مشابه، رفتار افراد با یک گوشی موبایل هوشمند متفاوت است و اغلب ظرف کمتر از یک دقیقه پیام ارسال‌شده را مشاهده می‌کنند. این پیام می‌تواند حاوی اخبار فوری، تخفیف روزانه یک فروشگاه مواد غذایی یا بلیت‌های چارتری یک شرکت هواپیمایی باشد.

5) تراکنش های بی درنگ

تراکنش های بی درنگ، یکی از مزایا موبایل مارکتینگ است

برای خرده‌فروشان اینترنتی، بازاریابی موبایلی مزیت بی‌نظیر انجام معاملات و پرداخت‌ها در زمان واقعی (Real-Time) را ایجاد کرده است. تحقیقات اخیر نشان می‌دهد که 31 درصد از مصرف‌کنندگان تمایل دارند که فروشگاه‌ها و اپلیکیشن‌های بیشتری از ای موبایلی استفاده کنند. از سوی دیگر 61 درصد کاربران می‌گویند که در حال جایگزین کردن پرداخت‌های نقدی با پرداخت‌های موبایلی هستند. راحتی خرید از طریق موبایل، دلیل اصلی وابستگی خریداران به این شیوه پرداخت است.

6) شبکه های توزیع جامع

اگرچه موبایل مارکتینگ فرآیندی یکپارچه به نظر می‌رسد، اما درواقع این اصطلاح کانال‌های متعددی را در برمی‌گیرد و راه‌های مؤثر فراوانی را برای دستیابی به مصرف‌کنندگان، در اختیار شما قرار می‌دهد. امروزه بیشتر ترافیک وب‌سایت‌ها از طریق تلفن‌های همراه است. بر این اساس، بسیاری از برنامه‌های موبایل برای ارائه تجربه کاربری بهتر طراحی‌‌شده‌اند؛ نرخ باز شدن پیام‌های متنی افزایش پیداکرده؛ و حتی کدهای QR بسیار کاربردی شده‌اند.

7) پوشش شبکه های اجتماعی

بیشتر از 3.5 میلیارد کاربر شبکه‌های اجتماعی در سراسر جهان وجود دارد که به‌صورت روزانه در حال افزایش هستند. در سال 2020 میانگین استفاده روزانه کاربران از شبکه‌های اجتماعی در سراسر جهان به 145 دقیقه در روز رسید. بیشتر این زمان به گوشی‌های موبایل اختصاص دارد. یک استراتژی بازاریابی موبایلی که رسانه‌های اجتماعی را پوشش دهد، مزایای فراوانی برای افراد و مجموعه‌ها خواهد داشت.

8) قابلیت اشتراک گذاری و ویروسی بودن

جنبه ویروسی بودن (Virality) موبایل مارکتینگ به استفاده از شبکه‌های اجتماعی و دیگر کانال‌های ارتباطی این حوزه وابسته است. ارائه برداشتی جالب از یک رویداد، طنز حرفه‌ای یا ارائه هر محتوای بسیار غیرعادی، برخی از شیوه‌های وایرال شدن پیام‌ها هستند. چالش سطل آب یخ با 2.4 میلیون ویدیو و 28 میلیون لایک و کامنت در فیسبوک، نمونه‌ای بارز از قدرت اشتراک‌گذاری و وایرال در حوزه بازاریابی موبایلی است.

9) پیگیری، تجزیه و تحلیل

اگر شخصی از شما پرسید که «مزیت موبایل مارکتینگ چیست؟»، قطعاً به قابلیت پیگیری آسان پاسخ کاربران و بررسی تخصصی آن‌ها اشاره‌کنید. این تحلیل‌ها بسیار ارزشمند هستند و منجر به تدوین استراتژی‌های بازاریابی با موبایل موفقی می‌شوند. معیارهایی نظیر هزینه اکتساب، ارزش طول عمر و تعامل کاربر، سیگنال‌های مهمی برای بررسی سلامت کمپین شما و انجام اصلاحات لازم در طول برگزاری آن هستند.

10) بهبود رتبه در موتورهای جستجو

علیرغم مزایای آشکار موبایل مارکتینگ، اخیراً یک نظرسنجی نشان داده که 24% از 1 میلیون وب‌سایت محبوب برتر دنیا، با موبایل سازگار نیستند! مطالعه دیگری هم نشان داده که 60% از مشاغل کوچک نیز دارای وب‌سایت‌های قدیمی و غیرسازگار با موبایل هستند. این در حالی است که 61% از خریداران اینترنتی اعلام کرده‌اند که تنها از وب‌سایت‌های سازگار با موبایل یا اصطلاحاً واکنش‌گرا استفاده می‌کنند. واکنش‌گرا بودن ویژگی بسیار مهمی برای بهبود رتبه سئو سایت است.

ابزارهای موبایل مارکتینگ

اگر بر این باور هستید که شروع یک استراتژی بازاریابی موبایلی آسان است، کاملاً در خواب غفلت هستید! وجود تکنیک‌ها، انواع و کانال‌های بازاریابی متعدد در این حوزه، شرایط را بسیار پیچیده کرده است. به همین دلیل بازاریابان هوشمند از ابزارهای مختلفی کمک می‌گیرند که شرایط را به نفع آن‌ها تغییر دهد. اگر به‌عنوان یک دیجیتال مارکتر به تعدادی از این ابزارها تسلط دارید، فرآیند بازاریابی موبایلی برایتان بسیار ساده‌تر خواهد شد.

در اینجا فهرستی از مهم‌ترین و کاربردی‌ترین ابزارهای موبایل مارکتینگ را گردآوری کرده‌ایم. در این فهرست شاهد ابزارهای تحلیلی، رسانه‌های اجتماعی، بازاریابی متنی و… هستید.

1) نرم افزار Google Analytics

گوگل آنالیتیکس، یک ابزار موبایل مارکتینگ

گوگل آنالیتیکس یک ابزار تحلیلی همه‌جانبه است که در بازاریابی موبایلی هم کارایی فراوانی دارد. این ابزار ویژگی‌های فراوانی را به‌صورت رایگان در اختیار شما قرار می‌دهد. باوجوداینکه Google Analytics به‌صورت انحصاری برای موبایل ساخته نشده، اما معیارهای مرتبط فراوانی دارد که می‌توانند برایتان مفید باشند.

برخی ویژگی‌های گوگل آنالیتیکس:

  • گزارش‌های ترافیکی
  • ردیابی کمپین
  • ردیابی نرخ تبدیل
  • گزارش‌های لحظه‌ای
  • داشبورد سفارشی

2) نرم افزار AppsFlyer

نرم افزار AppsFlyer، ابزار قدرتمند بازاریابی از طریق موبایل

این ابزار قدرتمند به‌طور تخصصی برای تجزیه‌وتحلیل بازاریابی و اسناد مرتبط با تلفن همراه طراحی‌شده است. درواقع AppsFlyer به شما کمک می‌کند از قدرت داده‌ها برای تصمیم‌گیری بهتر در حوزه موبایل مارکتینگ استفاده کنید. صنایع گوناگونی نظیر بازی، خرده‌فروشی، مسافرت، مالی، سرگرمی و غذایی می‌توانند از این ابزار کاربردی بهره ببرند.

برخی ویژگی‌های AppsFlyer:

  • گزارش‌های ایمپرشن و هزینه
  • سنجش چند کانالِ
  • گزارش‌های بازگشت سرمایه
  • مدیریت بازاریابی ایمیلی
  • تست A/B
  • بازاریابی مبتنی بر مکان
  • ادغام شبکه‌های اجتماعی

3) نرم افزار Soomla

معرفی نرم افزار Soomla

سوملا یک ابزار پیشرو برای محاسبه هزینه‌ها است. این برنامه یک بینش مهم تبلیغات درون برنامه‌ای را در اختیار شما قرار می‌دهد و شما را قادر می‌سازد تبلیغات خود را کنترل کنید. به‌عنوان‌مثال، Soomla به شما کمک می‌کند تبلیغاتی که نرخ ریزش را افزایش می‌دهند را شناسایی و سپس حذف کنید.

برخی ویژگی‌های Soomla:

  • کسب درآمد از اپلیکیشن
  • تجزیه‌وتحلیل قیف بازاریابی
  • انتساب درآمد تبلیغات
  • تجزیه‌وتحلیل رویدادهای درون برنامه‌ای

4) نرم افزار Hootsuite

هوت سوئیت محبوب‌ترین ابزار برنامه‌ریزی رسانه‌های اجتماعی است که در بازاریابی موبایلی کاربرد بسزایی دارد. زمان‌بندی پست‌ها برای شبکه‌های اجتماعی، مدیریت محتوا و بررسی عملکرد پست‌ها از ویژگی‌های Hootsuite هستند. طرح رایگان این ابزار به شما اجازه می‌دهد تا بدو پرداخت حتی یک ریال، سه پروفایل در شبکه‌های اجتماعی را مدیریت کنید.

برخی ویژگی‌های هوت سوئیت:

  • برنامه‌ریزی
  • نظارت
  • مدیریت محتوا
  • مدیریت تیم
  • پشتیبانی تمام‌وقت

5) نرم افزار Buffer

بافر نیز ابزار دیگری در حوزه موبایل مارکتینگ است که برای مدیریت شبکه‌های اجتماعی استفاده می‌شود. انتشار محتوا، تجزیه‌وتحلیل و تعامل تعدادی از مزایای Buffer برای مجموعه‌ها هستند. بافر یک ابزار پولی است و ویژگی‌های پیشرفته فراوانی را در اختیار بازاریابان قرار می‌دهد.

برخی ویژگی‌های بافر:

  • شبکه فروشگاهی
  • برنامه‌ریزی هشتگ
  • تگ‌گذاری اینستاگرام
  • گزارش‌های سفارشی
  • تحلیل پست و استوری

6) نرم افزار Iterable

ابزار بازاریابی موبایل Iterable

برای مدیریت اقدامات و تلاش‌های بازاریابی خود در چندین کانال بازاریابی موبایلی، Iterable را امتحان کنید. این ابزار برای تجزیه‌وتحلیل رفتار کاربران از هوش مصنوعی (AI) استفاده کرده و بهترین زمان و مسیر را برای ارتباط با آن‌ها معرفی می‌کند. البته Iterable برای موارد دیگری نظیر ایجاد مدیریت کمپین‌های Lifecycle و هدف‌گیری مجدد کاربران نیز استفاده می‌شود.

برخی ویژگی‌های Iterable:

  • ادغام چند کانالِ
  • شناسایی مخاطب
  • ایجاد کمپین چرخه حیات
  • یکپارچه‌سازی داده‌ها
  • شخصی‌سازی
  • بهینه‌سازی

7) نرم افزار EZ Texting

استفاده از پیام متنی یکی از انواع بازاریابی موبایلی است و EZ Texting فرآیند انجام آن را بسیار ساده می‌کند. این ابزار مناسب بازاریابان مبتدی است و ویژگی‌های موردنیاز نظیر برنامه‌ریزی، ردیابی، گزارش‌ها و شخصی‌سازی را در اختیار آن‌ها قرار می‌دهد. نزدیک به 160 هزار بازاریاب در حوزه موبایل مارکتینگ از EZ Texting استفاده می‌کنند و تاکنون بیشتر از 4 میلیارد SMS از طریق آن ارسال‌شده‌اند.

برخی ویژگی‌های EZ Texting:

  • بازاریابی پیامکی
  • فرم‌های ثبت‌نام
  • شخصی‌سازی
  • پیام‌های MMS
  • نظرسنجی پیامکی با قابلیت رأی دادن
  • ارائه گزارش‌های متنوع

جمع بندی

جمع بندی مفهوم بازاریابی موبایلی

حتی اگر به‌طور مستقیم اقرار نکنیم که مردم جهان به تلفن همراه اعتیاد پیداکرده‌اند، با قاطعیت می‌‌توان گفت که موبایل یکی از مهم‌ترین بخش‌های زندگی هر فرد است. در چنین شرایطی، بازاریابی موبایلی اهمیت ویژه‌ای پیدا می‌کند. عدم توجه به موبایل مارکتینگ، مساوی با سقوط شما به قعر اقیانوس «کسب‌وکارهای شکست‌خورده» است.

در دسترس بودن و استفاده آسان از گوشی‌های موبایل هوشمند برای افراد با رنج‌های سنی گوناگون، از دلایل اصلی اهمیت بازاریابی از طریق موبایل است. از طرفی دسترسی به مخاطبان هدف و تعامل با آن‌ها از طریق تلفن همراه بسیار ساده‌شده است. درنهایت کاهش چشمگیر هزینه تبلیغات و بازاریابی را می‌توان از دلایل اصلی محبوبیت موبایل مارکتینگ در بین کسب‌وکارها معرفی کرد.

حالا که می‌دانید موبایل مارکتینگ چیست و چه پتانسیل‌هایی دارد، عواقب عدم استفاده از آن بر دوش خود شما است. برای سادگی و افزایش سرعت فرآیندهای گوناگون در این حوزه، حتماً باید به تعدادی از ابزارهای کاربردی بازاریابی موبایلی تسلط داشته باشید.

درنهایت شما همواره می‌توانید تجربیات و دانش ارزشمند خود در حوزه بازاریابی موبایلی را با ما و سایر خوانندگان این مطلب به اشتراک بگذارید.

سوالات متداول

  • کدام اپلیکیشن‌ها برای بازاریابی موبایلی ایده‌آل هستند؟

  • کدام ابزارهای بازاریابی با موبایل رایگان هستند؟

  • موبایل مارکتینگ چقدر هزینه دارد؟

  • بهینه‌سازی موتورهای جستجو (سئو) چه تأثیری بر بازاریابی موبایلی دارد؟

کپی لینک
مفید بود؟

مقالات مرتبط

استراتژی دیجیتال مارکتینگ
افزایش استفاده از اینترنت، کسب‌وکارهای موجود در این حوزه را وادار کرده که تمرکز خود را از بازاریابی سنتی به بازاریابی دیجیتال تغییر دهند. ا…
۱۴۰۲/۰۴/۱۶
355 مشاهده
راهنمای کامل بازاریابی اینترنتی
از گذشته تا به امروز، بازاریابی به معنای دستیابی به مشتریان هدف در مکان‌های گوناگون بوده و است. بااین‌حال امروزه شاهد این تغییر اساسی هستیم…
۱۴۰۲/۰۴/۰۳
353 مشاهده
معرفی ابزار های دیجیتال مارکتینگ
تقویت استراتژی‌های بازاریابی دیجیتال و بازگشت سرمایه بیشتر، در گروی بهره‌مندی صحیح از ابزارهای دیجیتال مارکتینگ است. شما با استفاده از دی…
۱۴۰۲/۰۳/۲۹
363 مشاهده
انواع بازاریابی محتوا
مدل‌های متنوعی از محتوا وجود دارند که می‌توان از آن‌ها برای تبلیغ برند و یافتن مشتری‌های جدید استفاده کرد. با وجود انواع بازاریابی محتوا د…
۱۴۰۲/۰۳/۲۶
381 مشاهده
اهمیت دیجیتال مارکتینگ
زمانه تغییر کرده و به همراه آن، رویکرد کسب‌وکارها در مورد مشتریان نیز متحول شده است. بازاریابی سنتی یک گام به عقب برداشته و در عوض اهمیت دیجی…
۱۴۰۲/۰۳/۲۵
387 مشاهده
دیدگاه کاربران
هنوز دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است. شما اولین نفر باشید.
دیدگاه خود را بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.