آژانس دیجیتال مارکتینگ سایبریشو
آژانس دیجیتال مارکتینگ سایبریشو

معرفی 12 ابزار آنالیز سایت برتر ایرانی و خارجی

ابزار تحلیل سایت
دسته بندی: مقالات دیجیتال مارکتینگ
تاریخ نوشته: ۱۴۰۲/۰۲/۳۱
نویسنده: مدیر سایت
مدت زمان مطالعه: 3 دقیقه
بازدید : 303
دیدگاه: 0

هنگامی‌که وب‌سایت شما طراحی، ساخته و منتشر شد، تازه لذت واقعی شروع می‌شود؛ تجزیه‌وتحلیل و بهینه‌سازی. برای اینکه بتوانید وب‌سایت یا همان کسب‌وکار اینترنتی خود را به سمت‌وسوی موفقیت هدایت کنید، استفاده از بهترین ابزار آنالیز سایت ضروری است. با ردیابی این موارد که بازدیدکنندگان چگونه وب‌سایت شما را پیدا می‌کنند، چه رفتاری در مواجهه با آن دارند و با چه نوع محتوایی ارتباط برقرار می‌کنند، نقاط قوت و ضعف خود را پیدا می‌کنید. این داده‌های ارزشمند با استفاده از نرم افزار آنالیز وب سایت به دست می‌آیند و مسیر شما برای بهینه‌سازی وب‌سایت را هموار می‌کنند.

بسته به اهدافی که در سر دارید، انواع گوناگونی از ابزار تحلیل سایت موجود هستند که می‌توانید برای ردیابی مرتبط‌ترین معیارها برای سایت خود از آن‌ها استفاده کنید. درواقع این ابزارها با ارائه راه‌حل‌های فراوان به شما کمک می‌کنند تا ترافیک بیشتری ایجاد کنید، سرنخ‌های بازاریابی بهتری تولید کنید، محتوای بهتری بسازید و محصولات بیشتری بفروشید.

با وجود ده‌ها ابزار آنالیز سایت ایرانی و خارجی که در بازار وجود دارند، به‌سادگی می‌توان دچار سردرگمی شد و گزینه‌های نامناسبی را انتخاب کرد. اگر شما هم نمی‌دانید از کجا شروع کنید، جای نگرانی نیست! در این مقاله با معتبرترین و محبوب‌ترین انواع نرم افزار آنالیز وب سایت در دیجیتال مارکتینگ آشنا می‌شوید. اما پیش از آن، بیایید نگاهی دقیق به ماهیت این ابزارهای کاربردی داشته باشیم.

نرم افزار یا ابزار آنالیز سایت کاربردی دارد؟

آشنایی با ابزار آنالیز سایت

انواع ابزار آنالیز سایت شامل پلتفرم‌ها و نرم‌ افزار های  دیجیتال مارکتینگ هستند که داده‌های مربوط به بازدیدکنندگان سایت و رفتار آن‌ها را جمع‌آوری می‌کنند. بسته به نوع ابزار، این داده‌ها به‌گونه‌ای متفاوتی دسته‌بندی شده و در اختیار شما قرار می‌گیرند. درنهایت یک ابزار تحلیل سایت به شما کمک می‌کند تا تصمیم‌هایی در راستای رشد و توسعه کسب‌وکار خود در فضای آنلاین اتخاذ کنید. Google Analytics، Similarweb و Hotjar تعدادی از بهترین انواع نرم افزار آنالیز وب سایت هستند.

تجزیه‌وتحلیل ستون فقرات هر کمپین بازاریابی آنلاین موفق است. اگر عملکرد سایت خود را ردیابی نکنید، تمام بهترین محتواها و تبلیغات جهان هم نمی‌توانند باعث موفقیت کسب‌وکار شما شوند. ابزارهای تحلیلی پولی و رایگان فراوانی در بازار وجود دارند که می‌توانید بسته به نیاز خود از آن‌ها استفاده کنید. جالب است بدانید که برخی از برجسته‌ترین انواع ابزار آنالیز سایت در دنیا به‌صورت رایگان عرضه می‌شوند.

موارد زیر را می‌توانید با استفاده از ابزارهای تجزیه‌وتحلیل وب‌سایت آنالیز کنید:

  • ترافیکی که وب‌سایت شما دریافت می‌کند.
  • اثرات عبارات CTA شما در صفحات مختلف سایت.
  • بازدیدکنندگان مجدداً به وب‌سایت شما برمی‌گردند یا نه.
  • کلیک و الگوهای رفتاری حرکت موس در سایت.

  • مشخصات مشتری و اینکه از کجا به وب‌سایت شما آمده‌اند.

درنهایت اگر قصد دارید وب‌سایت خود را برای مخاطبان هدف بهینه کنید و از رقبای خود در فضای آنلاین پیشی بگیرید، ابزار تحلیل سایت و نتایج آن‌ها مفید هستند.

انواع مختلف نرم افزار آنالیز وب سایت

انواع نرم افزار آنالیز وب سایت

بسته به شیوه جمع‌آوری داده‌ها، دو نوع اصلی از ابزارهای تجزیه‌وتحلیل وب وجود دارند:

  • داخلی (میزبان): یک نمونه کد نصب‌شده در وب‌سایت، تجزیه‌وتحلیل منحصربه‌فرد شما را ایجاد می‌کند (مانند Google Analytics یا Clicky).
  • خارجی (شخص ثالث): اطلاعات جمع‌آوری‌شده از منابع شخص ثالث، داده‌های تحلیلی در مورد وب‌سایت‌های گوناگون را فراهم می‌کنند (مانند موتورهای جستجو). این نوع ابزار آنالیز سایت برای تجزیه‌وتحلیل رقابتی ایده‌آل هستند.

تمام نرم‌افزارهای تحلیل سایت موجود در این گروه‌ها به پنج دسته تقسیم می‌شوند:

  • ابزارهای تجزیه و تحلیل سنتی: داده‌های کمی ترافیک وب‌سایت مانند نرخ پرش و بازدید از صفحه (مانند Google Analytics)
  • ابزارهای تجزیه و تحلیل رفتار: داده‌های رفتار کیفی فردی یا گروهی کاربر وب‌سایت (مانند Hotjar)
  • ابزارهای تجزیه و تحلیل سفر مشتری: داده‌های نقطه تماس مشتری در چندید کانال آنلاین (مانند Woopra)
  • ابزارهای تجزیه و تحلیل محتوا: آنالیز ویرایشی برای سنجش عملکرد محتوای وب‌سایت (مانند Chartbeat)
  • ابزارهای تجزیه و تحلیل سئو: بررسی داده‌های مختلف سئو، همچون عملکرد کلمات کلیدی، بک لینک‌ها، ترافیک جستجو و رقبا (مانند Jetseo)

در ادامه با چند ابزار آنالیز سایت قدرتمند آشنا می‌شوید که بازاریابان اینترنتی در سراسر دنیا برای آنالیز شرایط وب‌سایت خود استفاده می‌کنند.

11 نرم افزار محبوب و کاربردی آنالیز وب سایت

ابزارهای فراوانی وجود دارند که می‌توانید برای ارزیابی شرایط حضور کسب‌وکار خود در فضای آنلاین استفاده کنید. سال‌به‌سال به تعداد این نرم‌افزارهای اضافه می‌شود و به‌جرئت می‌توان گفت که نقش مهمی در کمک به بهبود شرایط وب‌سایت شما دارند. برخی از ابزارهایی که ممکن است بیشترین استفاده را برایتان داشته باشند، شامل این موارد هستند.

1)  معرفی Google Analytics

نرم افزار آنالیر سایت گوگل آنالیتیکس

گوگل آنالیتیکس قدرتمندترین پلتفرم تجزیه‌وتحلیل وب در جهان است که بیشتر از 30 میلیون وب‌سایت به‌طور فعال از آن استفاده می‌کنند. این ابزار تحلیل سایت برخی از بهترین امکانات رایگان و پولی را به وب‌سایت‌ها ارائه می‌دهد تا از آن‌ها برای به دست آوردن درک عمیق‌تر از مشتریان و رفتار آن‌ها استفاده کنند.

تفاوتی ندارد که در صنعت گردشگری، مراقبت‌های بهداشتی، خرده‌فروشی، آموزش یا هر حوزه دیگری فعالیت داشته باشید؛ پلتفرم Google Analytics برای تمام وب‌سایت‌ها در حوزه‌های گوناگون کاربرد دارد. این ابزار آنالیز سایت نمای کاملی از نحوه تعامل با مشتریان، مواردی که با موفقیت پیاده‌سازی می‌شوند و مواردی را که درست عمل نمی‌کنند، به شما ارائه می‌دهد.

برخی ویژگی‌های کلیدی Google Analytics:

  • اینسایت عملکرد کامل: اینسایت (Insight) کاملی از عملکرد کسب‌وکار خود دریافت کرده و پاسخ تمام سؤالات خود در مورد داده‌ها را بگیرید.
  • گزارش‌ها: شامل دریافت تمام گزارش‌های گوناگون از نحوه تعامل مشتریان با سایت و برنامه شما هستند.
  • چندین نقطه دسترسی به داده ها و ابزارهای سازمانی: شما از طریق فیلتر کردن داده‌ها و استفاده از ابزارهای دستی می‌توانید داده‌های خود را تجسم کنید، آن‌ها را تقسیم‌بندی و همچنین سفارشی کنید.
  • مدیریت داده و کنترل دسترسی کاربر: ابزار آنالیز سایت گوگل آنالیتیکس اجازه می‌دهد تا داده‌ها را به‌سادگی از طریق منابع شخص ثالث وارد کنید و بالاترین سطح کنترل دسترسی کاربر را داشته باشید.
  • ادغام آسان: پلتفرم گوگل آنالیتیکس با سایر ابزارهای پلتفرم بازاریابی گوگل نظیر AdWords یا Search Console ادغام می‌شود تا بتوانید همه داده‌های خود را در یک پلتفرم ادغام کنید.

استفاده از تمام امکانات Google Analytics برای همه رایگان است.

2)  معرفی SimilarWeb

نرم افزار آنالیز وب سایت سیمیلار وب
نرم افزار آنالیز وب سایت سیمیلار وب

پلتفرم تحلیلی سیمیلار وب از متدولوژی‌های متعددی برای جمع‌آوری و تجزیه‌وتحلیل داده‌ها استفاده می‌کند. SimilarWeb یک پلتفرم یکتا برای آنالیز داده‌ها است. این پلتفرم اطلاعات مربوط به عملکرد، ترافیک و سایر جنبه‌های یک وب‌سایت را از صدها منبع گوناگون گردآوری کرده و آن‌ها را در یک مجموعه واحد از داده‌ها ترکیب می‌کند.

شما با در اختیار داشتن این داده‌های خاص از کسب‌وکار می‌توانید سطوح بی‌سابقه‌ای از اینسایت در مورد رفتار مشتریان بالقوه و بازدیدکنندگان وب‌سایت دریافت کنید. درنهایت شما بهترین تصمیم‌ها برای رشد وب‌سایت خود را با استفاده از تحلیل‌های جامع ابزار آنالیز سایت SimilarWeb اتخاذ خواهید کرد. تیم ریاضیدانان سیمیلار وب، داده‌ها را از طریق الگوریتم‌های یادگیری ماشین پردازش می‌کنند تا مدل‌های پیش‌بینی و تخمین مشتری در آینده را به دست آورند.

برخی ویژگی‌های کلیدی SimilarWeb:

  • تخمین ترافیک و تعامل سایت: این ویژگی به شما کمک می‌کند که از عملکرد کسب‌وکار خود در مقایسه با سایر رقبا مطلع شوید. همچنین مدت‌زمانی که بازدیدکنندگان در هر صفحه از وب‌سایت شما می‌مانند هم توسط ابزار تحلیل سایت سیمیلار وب تخمین زده می‌شود.
  • ترافیک افیلیت: ترافیک پورسانتی، اشتراکی یا افیلیت به شما می‌گویند که چه شرکت‌هایی ترافیک را به سمت رقبای شما هدایت می‌کنند. شما می‌توانید از این تحلیل استفاده کرده و شرکای جدیدی برای کسب‌وکار خود پیدا کنید.
  • استراتژی بازاریابی: پلتفرم SimilarWeb داده‌های مختلف کانال بازاریابی را برای بهینه‌سازی استراتژی‌های بازاریابی شما مقایسه می‌کند.
  • هزینه ها: پلتفرم سیمیلار وب یک طرح استفاده آزمایشی رایگان در اختیار شما قرار می‌دهد تا از کارایی آن مطمئن شوید. شرکت‌هایی که نسخه کامل این ابزار آنالیز سایت را بخواهند هم باید برای آن درخواست دهند تا قیمت بر اساس نیاز آن‌ها مشخص شود.

3)  معرفی Clicky

ابزار آنالیز سایت کلیکی Clicky

ابزار آنالیز سایت کلیکی (Clicky) یک پلتفرم تجزیه‌وتحلیل وب است که بیشتر از 13 سال قدمت دارد. این پلتفرم به صاحبان مشاغل اینترنتی کمک می‌کند تا اقدامات آنلاین خود را در هرلحظه نظارت کنند. Ckicky رابط کاربری ساده‌ای دارد و به همین دلیل حتی افراد مبتدی هم پس از مدتی کسب تجربه می‌توانند از آن استفاده کنند. اغلب این پلتفرم را به‌عنوان جایگزین شایسته‌ای برای گوگل آنالیتیکس می‌شناسند؛ با این تفاوت که کلیکی دید بسیار واضح‌تری در اختیار شما قرار می‌دهد.

در حال حاضر ابزار تحلیل سایت Clicky توسط بیشتر از 1.2 میلیون وب‌سایت در سراسر دنیا استفاده می‌شود. بازدید از سایت شما، مکان دقیق هر بازدیدکننده در سایت، مدت‌زمانی که کاربر در صفحه سایت شما حضورداشته و نوع اقدامات کاربر در زمان حقیقی (Real-Time) توسط کلیکی ثبت می‌شوند. شما می‌توانید ویژگی‌های سفارشی موردنظر خود را از طریق ویجت‌ها و داشبوردهای این پلتفرم ایجاد کنید.

برخی ویژگی‌های کلیدی Clicky:

  • آنالیز API: ویژگی تجزیه‌وتحلیل API امکان استخراج، آنالیز و ذخیره‌سازی آسان داده‌های وب‌سایت را در چندید فرمت فراهم می‌کند.
  • نرخ پرش: درصد خروج یا نرخ پرش (Bounce Rate) در ابزار آنالیز سایت کلیکی به شما می‌گوید که یک بازدیدکننده دقیقاً چه مدت‌زمانی را در سایت شما صرف کرده است. این آمار می‌تواند به طراح UI UX در بهبود طراحی رابط کاربری و  طراحی تجربه کاربری سایت کمک کند و همچنین بهبود محتوای صفحات سایت شما حائز اهمیت باشد.
  • گزارش های محتوا: هر صفحه از وب‌سایت شما حاوی محتوایی مانند ویدیو، اینفوگرافیک، متن و… است. گزارش‌های محتوا (Content Reports) اطلاعات دقیقی در مورد فعال‌ترین صفحات سایت، فعالیت‌های صوتی و ویدیویی و همچنین حجم دانلود از صفحه در اختیارتان قرار می‌دهد.
  • تجزیه و تحلیل توییتر: این بخش از پلتفرم Clicky به شما امکان نظارت بر تمام منشن‌هایی را می‌دهد که با نام حساب کاربری یا وب‌سایت شما در توییتر ایجادشده‌اند.
  • هزینه ها: نرم افزار آنالیز وب سایت کلیکی دارای یک طرح رایگان و چند طرح پولی است. شما می‌توانید اشتراک پولی خود را به‌صورت ماهانه یا سالانه تهیه کنید. هر کاربری که برای اولین بار از پلتفرم کلیکی استفاده می‌کند، یک دوره آزمایشی رایگان 21 روزه با خدمات و امکانات برتر دریافت خواهد کرد. طرح‌های پولی از 9.99 دلار در ماه آغازشده و تا 19.9 دلار در ماه –بر اساس امکانات- افزایش می‌یابد.

4)  معرفی Matomo

نرم افزار تحلیل سایت ماتومو

نرم افزار تحلیل سایت ماتومو (Matomo) یک ابزار آنالیز سایت قدرتمند است که به کاربران خود کنترل کاملی بر تمام داده‌های موجود می‌دهد. این ابزار در حال حاضر در بیشتر از 190 کشور دنیا در دسترس است و همچنین 1 میلیون وب‌سایت از آن بهره می‌برند. شما می‌توانید کل سفر مشتری (Customer Journey) در وب‌سایت خود را با استفاده از ماتومو ردیابی کنید.

ابزار ماتومو نه‌تنها دارای ویژگی‌های متعدد برای آنالیز سایت است، بلکه به کاربران اجازه می‌دهد که کنترل و حفاظت از تمام داده‌های حساس خود را نیز بر عهده بگیرند. درواقع تمام داده‌ها با یک شیوه عالی در سرورهای شما ذخیره می‌شوند و هرگز هیچ شخص ثالثی به آن‌ها دسترسی نخواهد داشت. حتی اگر از Matomo در فضای ابری استفاده کنید، همچنان شما تنها مالک داده‌های خود هستید و هیچ فردی امکان دیدن آن‌ها را ندارد.

پکیج کامل ابزار آنالیز سایت ماتومو گزارش‌های سفارشی، ردیابی رویدادها و مجموعه‌ای کامل از سایر امکانات کاربردی را در اختیار کاربران خود قرار می‌دهد. این امکانات شامل نقشه‌های حرارتی (Heatmaps)، تجزیه‌وتحلیل قیف (Funnel)، تست‌های A/B و سایر مواردی هستند که موجب بهبود نرخ تبدیل می‌شوند.

برخی ویژگی‌های کلیدی Matomo:

  • ردیابی کامل بازدیدکنندگان: ابزار ماتومو امکان دسترسی کامل به کل تاریخچه اقدامات انجام‌شده توسط کاربران را می‌دهد. این تاریخچه شامل مکان کاربران، نوع دستگاه‌هایی که استفاده می‌کنند، مرورگر آن‌ها، زمان حضور در وب‌سایت شما، الگوهای ورود و خروج بازدیدکنندگان و مواردی از این قبیل هستند.
  • ضبط نشست: ضبط جلسه یا ضبط نشست (Session Recording) به شما کمک می‌کند تا وب‌سایت خود را از دی بازدیدکنندگان ببینید. برای مثال می‌توانید متوجه شوید که چه تعداد کلیک برای رسیدن به بخش خاصی از وب‌سایت شما لازم است.
  • یافتن بهترین کلمات کلیدی: بخش مهمی از فرآیند سئو (SEO) سایت شما به پیدا کردن کلمات کلیدی پرتکرار و استفاده از آن‌ها در مقالات و سایر محتواهای متنی بستگی دارد. ابزار آنالیز سایت Matomo به شما در مسیر پیدا کردن این کلمات کمک می‌کند.
  • اضافه کردن اطلاعات از گوگل آنالیتیکس: پلتفرم محبوب گوگل آنالیتیکس توسط میلیون‌ها وب‌سایت در سراسر دنیا استفاده می‌شود. شما به‌سادگی می‌توانید داده‌های خود را از این پلتفرم به ماتومو منتقل کنید.
  • هزینه ها: شما به‌عنوان یک کاربر جدید می‌توانید به مدت 21 روز به‌صورت رایگان و آزمایشی از پلتفرم Matomo استفاده کنید. قیمت طرح‌های پولی نیز به فرم پلتفرم مورداستفاده و ترافیک ماهانه شما بستگی دارد. هرچه تعداد ویژگی‌های موردنیاز و ترافیک ماهانه وب‌سایت شما بالاتر برود، هزینه‌ها نیز افزایش پیدا می‌کنند. هزینه ماهانه دریافت اشتراک ماتومو از 19 دلار آغاز می‌شود.

5)  معرفی Microsoft Clarity

نرم افزار تحلیل سایت مایکروسافت کلاریتی

مایکروسافت کلاریتی (Microsoft Clarity) به شما کمک می‌کند که رفتار کاربران در مواجهه با وب‌سایت خود را تجزیه‌وتحلیل کنید. این ابزار تحلیل سایت، تکمیل‌کننده گوگل آنالیتیکس است و از طریق امکاناتی مانند نقشه‌های حرارتی و پخش نشست‌ها، اینسایت مناسبی به شما ارائه می‌دهد. برخلاف بسیاری از ابزارهای موجود در بازار، یادگیری مایکروسافت کلاریتی چندان دشوار نیست و به‌سادگی می‌توان از معیارهای بازدهی آن برای اتخاذ تصمیم‌های عملیاتی استفاده کرد.

Microsoft Clarity یک ابزار تحلیل رفتاری است که تعاملات کاربر را به اینسایت‌های بصری تبدیل می‌کند تا درک آن‌ها ساده‌تر شود. این پلتفرم نشان می‌دهد که کدام بخش از سایت شما بالاترین یا پایین‌ترین تعامل با مخاطبان را دارد. سپس شما می‌توانید مشکلات موجود را با اعمال تغییراتی در طراحی، محتوا و… برطرف کنید. این ابزار آنالیز سایت همچنین عناصر و بخش‌هایی از وب‌سایت شما را نشان می‌دهد که باعث سردرگمی کاربران و کاهش نرخ تعامل می‌شوند.

برخی ویژگی‌های کلیدی Microsoft Clarity:

  • اینسایت های سطح بالا و فیلترهای دقیق: داشبورد اصلی Clarity منابع ترافیک، نمودارها و معیارهای نشست‌ها را نشان می‌دهد. همچنین این پلتفرم فیلترهای پیشرفته‌ای را ارائه می‌دهد تا بتوانید تحلیل‌های خود را مطابق با معیارهای دقیق‌تری نظیر نوع سیستم عامل‌ها و کلیک‌های خشمگین انجام دهید.
  • کلیک های خشمگین: گاهی اوقات دکمه‌های CTR اندازه مناسبی ندارند یا از طراحی بصری گمراه‌کننده‌ای برخوردارند. در این موارد کاربر مجبور می‌شود چندین بار پشت سر هم بر روی ناحیه موردنظر کلیک کند. این فرآیند که با نام کلیک‌های خشمگین (Rage Clicks) شناخته می‌شود، توسط کلاریتی قابل‌شناسایی است.
  • نقشه های حرارتی: ویژگی نقشه‌های حرارتی در ابزار آنالیز سایت مایکروسافت کلاریتی، شیوه‌ای آسان برای درک تعامل کاربران با یک صفحه وب‌سایت است. این نقشه حرارتی شامل رنگ‌های مختلف است؛ رنگ‌های گرم‌تر مناطق محبوب‌تر را نشان می‌دهند و رنگ‌های سردتر مناطقی را نشان می‌دهند که کمتر موردتوجه کاربران قرار می‌گیرند.
  • هزینه ها: استفاده از تمام ویژگی‌ها و امکانات نرم افزار آنالیز وب سایت Microsoft Clarity کاملاً رایگان است. کمپانی معتبر مایکروسافت اعلام کرده که مأموریت ما در کلاریتی، تجزیه‌وتحلیل رفتار کاربران وب و قرار دادن نتایج آن در اختیار تمام شرکت‌های کوچک تا بزرگ است.

انواع ابزار آنالیز سایت دارای نقاط مشترک بسیاری هستند. بنابراین نیازی نیست که به‌طور هم‌زمان از تمام آن‌ها استفاده کنید. انتخاب ابزار تحلیل سایت باید بر اساس عناصری نظیر حوزه فعالیت، بزرگی کسب‌وکار و هزینه ابزار مشخص شوند.

6)  معرفی Hotjar

ابزار آنالیز سایت هات جار

هات جار (Hotjar) یکی دیگر از ابزار آنالیز سایت است. بسیاری از بازاریابان و شرکت‌هایی که می‌خواهند تصویر واضحی از مخاطبان یا مشتریان خود داشته باشند، از هات جار استفاده می‌کنند. این نرم‌افزار قادر است تا بسیاری از ابزارهای تجزیه‌وتحلیل سایت را باهم ادغام کند. ابزار تحلیل سایت Hotjar شامل مجموعه‌ای از مکانیسم‌هایی است که فعالیت‌های گوناگون کاربر در یک وب‌سایت را ردیابی و ثبت می‌کنند. همچنین شما می‌توانید از بخش نظرسنجی هات جار برای دریافت بازخوردهای ارزشمند از کاربران استفاده کنید.

تیم‌های بازاریابی، طراحی تجربه کاربری، بازاریابی و CRO می‌توانند از چنین مجموعه دقیقی از داده‌ها برای بهبود UX و نرخ تبدیل سایت استفاده کنند. هیچ محدودیتی برای تعداد نفراتی از تیم شما که قرار است با نرم افزار آنالیز وب سایت هات جار کار کنند، وجود ندارد. شایان‌ذکر است که تمام ویژگی‌های این برنامه برای موبایل و دسکتاپ در دسترس هستند.

برخی ویژگی‌های کلیدی Hotjar:

  • نقشه حرارتی: مانند برخی از پلتفرم‌‌های آنالیز سایت نظیر کلاریتی، هات جار هم دارای قابلیت نقشه حرارتی است. شما می‌توانید از این نقشه بصری برای مشاهده بخش‌هایی از وب‌سایت استفاده کنید که بازدیدکنندگان ارتباط بیشتر یا کمتری با آن‌ها برقرار می‌کنند.
  • ضبط کاربران: ضبط کاربر (Visitor Recording) یکی از امکاناتی است که هات جار در اختیار شما می‌گذارد. درواقع شما می‌توانید رفتار کاربران خود از لحظه ورود به سایت، اقداماتی که انجام می‌دهند، صفحاتی که بررسی می‌کنند و… را به‌طور کامل مشاهده کنید.
  • نظرسنجی های بازخورد: ویژگی نظرسنجی‌های بازخورد (Feedback Polls) به شما این امکان را می‌دهد که از کاربرانتان در مورد مواردی سؤال بپرسید که می‌خواهند در سایت شما انجام دهند. درنهایت باید ویژگی‌های موردنظر کاربران را بهبود ببخشید.
  • هزینه ها: ابزار آنالیز سایت Hotjar برنامه‌های خاصی برای تمام کسب‌وکارها در هراندازه‌ای در نظر گرفته است. اگر تنها به دنبال تجزیه‌وتحلیل داده‌های یک پروژه کوچک شخصی هستید، احتمالاً نمونه رایگان هات جار پاسخگوی نیاز شما است. بااین‌حال طرح‌های متنوع پولی برای دریافت امکانات بیشتر در دسترس شما قرار دارند. قیمت‌ها از 32 دلار در ماه شروع‌شده و بسته به نیاز شما ممکن است تا بیشتر از 100 دلار در ماه نیز باشند.

7)  معرفی Woopra

نرم افزار آنالیز وب سایت Woopra

نرم افزار آنالیز وب سایت Woopra یک پلتفرم تحلیلی است که از طریق چندین شیوه به شما اجازه می‌دهد که مشتریان خود را بشناسید. این ابزار به‌طور کامل در مورد درک سفر مشتری از لحظه ورود به سایت شما تا لحظه خروج از آن است. شرکت‌ها می‌توانند به کمک Woopra مشتریان خود را حفظ کرده و آن‌ها را به مشتریانی وفادار تبدیل کنند.

ابزار آنالیز سایت Woopra از یک فناوری کاملاً انحصاری استفاده می‌کند تا به شما جزئیاتی فردی در مورد شخصیت کاربران ارائه دهد. درواقع با استفاده از این ابزار علاوه بر اطلاعات کلی، قادر به بررسی جداگانه رفتار هریک از مخاطبان کسب‌وکار اینترنتی خود هستید. به‌منظور تجزیه‌وتحلیل بهینه رفتار مشتریان، Woopra با بیشتر از 50 پلتفرم دیگر آنالیز سایت ازجمله Zendesk و Saleforce ادغام می‌شود.

برخی ویژگی‌های کلیدی Woopra:

  • گزارش های زمان حقیقی پیشرفته: پلتفرم Woopra از انواع گزارش‌ها برای ارائه تحلیل‌های مبتنی بر رفتار مشتریان استفاده می‌کند. تمام گزارش‌های سفارشی، موردی و سایر گزارش‌های این پلتفرم به‌صورت بی‌درنگ یا در زمان حقیقی ارائه می‌شوند.
  • پروفایل کاربری: زمانی که برای تحلیل وب‌سایت خود از Woopra استفاده می‌کنید، یک پروفایل اختصاصی با اطلاعات شخصی نظیر ایمیل برای شما ایجاد می‌شود. امکاناتی نظیر چت آنلاین و ارائه پشتیبانی‌ها از طریق این پروفایل شخصی ارائه می‌شوند.
  • معیارهای کامل: معیارهای گوناگونی برای بررسی رفتار یک مشتری وجود دارند که باید در تحلیل‌های شما در نظر گرفته شوند. ابزار آنالیز سایت Woopra به کوچک‌ترین معیارها نیز توجه دارد تا داده‌هایی کاربردی در اختیار شما قرار دهد. از صفحات ورودی گرفته تا صفحات تبدیل و صفحات خروج توسط این پلتفرم بررسی می‌شوند.
  • هزینه ها: این ابزار تحلیل سایت دارای سه طرح گوناگون است که می‌توانید بنا به نیاز خود از آن‌ها استفاده کنید. نسخه رایگان Woopra امکان 500 هزار اقدام در ماه و 90 روز نگهداری داده‌ها را به شما ارائه می‌دهد. طرح حرفه‌ای و سازمانی این محصول نیز قیمت‌های گوناگونی دارند که پس از مشخص شدن نیازها و امکانات موردنظر شما تعیین می‌شوند.

8)  معرفی SEOptimer

نرم افزار ارائه گزارش سئو SEOptimer

نرم‌افزار SEOptimer یک ابزار حسابرسی و ارائه گزارش سئو است. این ابزار آنالیز سایت به شما کمک می‌کند تا سایت خود را بررسی کنید و عواملی را بهبود ببخشید که بر رتبه شما در صفحه نتایج موتور جستجو (SERP) تأثیر می‌گذارند. درواقع این ابزار به کاربران خود اجازه می‌دهد که دلایل رتبه پایین صفحات وب‌سایت خود را شناسایی کنند.

این ابزار ظرف مدت کوتاهی می‌تواند گزارش‌های مختلف را به همراه لوگوی شرکت و سایر جزئیات در اختیار شما قرار دهد. از SEOptimer می‌توانید برای ارائه گزارش‌های فنی به کارفرمایان یا مدیران خود استفاده کنید. تغییر فونت، رنگ، استایل و حتی زبان گزارش‌ها برخی از امکانات این نرم افزار آنالیز وب سایت به شمار می‌آیند.

ابزار SEOptimer برای کسب‌وکارهای کوچک تا بزرگ ایده‌آل است. همچنین یادگیری و استفاده از این محصول چندان پیچیده نیست و افراد می‌توانند شخصاً از آن برای بهبود سئوی وب‌سایت خود بهره ببرند.

برخی ویژگی‌های کلیدی SEOptimer:

  • گزارش های برچسب سفید: گزارش‌های برچسب سفید (White Label) نوعی گزارش با ظاهر زیبا و جزئیات دقیق هستند. شما می‌توانید از این گزارش‌ها برای ارائه جزئیات به ذینفعان و مدیران پروژه استفاده کنید.
  • خزنده سئو: دقیقاً همانند خزنده (Crawler) موتورهای جستجو، ابزار آنالیز سایت SEOptimer هم وب‌سایت شما را برای موارد مربوط به رتبه‌بندی اسکن می‌کند. به‌این‌ترتیب به‌سادگی می‌توانید متوجه نقاط ضعف خود شوید و آن‌ها را بهبود ببخشید.
  • ابزار تحقیق کلمات کلیدی: یافتن بهترین و رقابتی‌ترین کلمات کلیدی در وب، یکی از مهم‌ترین بخش‌های سئو و افزایش ترافیک است. در همین راستا SEOptimer به شما کمک می‌کند تا کلمات و عبارات ترند و محبوب در حوزه خود را پیدا کنید.
  • هزینه ها: شما می‌توانید از نسخه آزمایشی و رایگان این ابزار برای آشنایی بیشتر با آن استفاده کنید. پس از پایان دوره آزمایشی، باید یکی از طرح‌های پولی SEOptimer را با توجه به نیاز خود انتخاب و خریداری کنید. طرح‌های پولی از 14.25 دلار در ماه آغاز می‌شوند.

9)  معرفی Mixpanel

ابزار تجزیه‌وتحلیل وب‌سایت خارجی Mixpanel

پلتفرم دیگری که می‌توانید از آن برای تجزیه‌وتحلیل وب‌سایت خود استفاده کنید، میکس پنل (Mixpanel) است. این ابزار تجربه کاربری را می‌سنجد، آن را آنالیز می‌کند و به وب‌سایت شما در حفظ مشتریان کمک می‌کند. اگر می‌خواهید بدانید که چگونه مشتریان با سایت، محصولات و خدمات شما تعامل دارند تا رفتار آن‌ها را بهتر درک کنید، ابزار آنالیز سایت Mixpanel گزینه مناسبی است.

این پلتفرم بر روی کاربران جداگانه متمرکزشده و یک مدل مبتنی بر رویداد (Event-Based) است که تعاملات را به یک کاربر خاص متصل می‌کند. شما می‌توانید با اتکا بر اطلاعات این پلتفرم، تعامل با مشتریان خود را با ارسال پیام‌های مناسب بهبود ببخشید. مشاهده گزارش‌های گسترده در مورد ترافیک سایت، ساخت قیف بازاریابی و بسیاری موارد دیگر، با استفاده از Mixpanel امکان‌پذیر هستند.

برخی ویژگی‌های کلیدی Mixpanel:

  • تجزیه و تحلیل رفتاری: آشنایی با رفتار مشتری، مهم‌ترین عامل برای افزایش نرخ تبدیل سایت است. پلتفرم میکس پنل از شیوه‌های متعددی برای شناسایی رفتار مشتریان شما و کسب اطلاعات کاربردی در مورد آن‌ها استفاده می‌کند.
  • علم داده: ابزار تحلیل سایت Mixpanel بر اساس مدل‌های علم داده (Data Science) کار می‌کند. مدل‌های علم داده به شما کمک می‌کند تا اقدامات کاربر را پیش‌بینی، تغییرات را شناسایی و بر اساس آن‌ها عمل کنید.
  • آزمایش و ارسال پیام: پیام‌های هدفمند برای کاربرانتان ارسال کرده و تست‌های A/B را روی کاربران خاص اجرا کنید. با استفاده از این فرآیند می‌توانید آن‌ها را تشویق به انجام اقدامات خاصی کنید.

  • ادغام با دیگر پلتفرم ها: بیشتر وب‌سایت‌ها از ابزار آنالیز سایت متنوعی برای تجزیه‌وتحلیل شرایط سایت خود استفاده می‌کنند. شما می‌توانید میکس پنل را با بیش از 30 پلتفرم آنالیز سایت دیگر ادغام کنید تا بهترین نتایج را به دست آورید.
  • هزینه ها: پلتفرم Mixpanel بسته به نوع کسب‌وکار شما، یک طرح رایگان و چندین طرح پولی ارائه می‌دهد. طرح رایگان دسترسی نامحدودی برای ردیابی 1000 کاربر را در اختیار شما قرار می‌دهد و داده‌ها را تا 90 روز ذخیره می‌کند. طرح‌های پولی نیز از ماهانه 20 دلار آغاز می‌شوند و ردیابی کاربران بیشتر و ذخیره‌سازی داده‌ها برای مدت طولانی‌تر را امکان‌پذیر می‌کنند.

10) معرفی جت سئو (Jetseo)

ابزار آنالیز سایت ایرانی چت سئو

در کنار انواع ابزار تحلیل سایت خارجی، برخی از ابزارهای داخلی نیز از کیفیت مناسبی برخوردارند و می‌توانند اطلاعات خوبی در اختیارتان قرار دهند. جت سئو (Jetseo) یکی از محبوب‌ترین ابزارهای آنالیز سایت ایرانی است که می‌توان آن را در حد و اندازه‌های ابزارهای خارجی نظیر Similarweb و Clarity دانست. مهم‌ترین مزیت ابزار آنالیز سایت جت سئو این است که مختص کاربران ایرانی ساخته‌شده و در بسیاری از مواقع می‌تواند اطلاعات دقیق‌تری نسبت به نمونه‌های خارجی ارائه دهد.

زمانی که بخواهید سرعت سرورهای داخلی را برای برخورداری از بهترین عملکرد بسنجید، بدون تردید جت سئو بهتر از نرم‌افزارهای آنالیز سایت خارجی عمل می‌کند. شما می‌توانید از این ابزار برای بررسی کیفیت سئو سایت خود نیز بهره ببرید. همچنین تیم پشتیبانی جت سئو به‌صورت 24 ساعته در 7 روز هفته آماده ارائه پشتیبانی به کاربران خود است.

برخی ویژگی‌های کلیدی Jetseo:

  • تحقیق کلمات کلیدی: شما می‌توانید کلمات و عبارات کلیدی مهم در حوزه فعالیت خود را با استفاده از جت سئو پیدا کنید. بخش واژه‌گستر این پلتفرم وظیفه یافتن بهترین کلمات کلیدی برای مقالات، صفحات فرود و… را بر عهده دارد.
  • مشاهده رتبه کلمات کلیدی: احتمالاً کلمات کلیدی گوناگونی وجود دارند که در کسب‌وکار شما مهم هستند و قصد دارید رتبه خود را در آن‌ها افزایش دهید. ابزار آنالیز سایت جت سئو در هرلحظه می‌تواند رتبه شما در یک کلمه کلیدی را نشان دهد.
  • ارائه پیشنهاد‌های کاربردی: جت سئو تنها به ارائه اطلاعات از وضعیت وب‌سایت شما محدود نمی‌شود، بلکه پیشنهاد‌هایی کاربردی به شما ارائه می‌دهد. تمام این پیشنهاد‌ها در راستای افزایش رتبه سایت شما در گوگل هستند.
  • گزارش تغییر الگوریتم های گوگل: موتور جستجوی گوگل به‌طور مداوم الگوریتم‌های خود را به‌روز می‌کند تا از تقلب در سئو یا اصطلاحاً سئو کلاه‌سیاه جلوگیری کند. پلتفرم جت سئو شما را در جریان تغییر الگوریتم‌ها قرار می‌دهد تا استراتژی سئو سایت خود را بر اساس آن به‌روز کنید.
  • هزینه ها: نرم افزار آنالیز وب سایت جت سئو هفت روز به‌صورت رایگان در اختیار شما قرار می‌گیرد تا آن را آزمایش کنید. پس‌ازآن می‌توانید اشتراک پایه، پیشرفته و سازمانی را به ترتیب با پرداخت 100 هزار تومان، 223 هزار تومان و 375 هزار تومان در ماه دریافت کنید.

11) معرفی مکسئو (Maxeo)

ابزار بررسی سایت ایرانی مکسئو

یکی دیگر از ابزار آنالیز سایت ایرانی که برای بررسی وضعیت سئو وب‌سایت شما کاربرد دارد، مکسئو (Maxeo) است. این نرم‌افزار، وب‌سایت شما را از زوایای گوناگونی نظیر کلمات کلیدی، محتواها و سرعت بررسی می‌کند. با استفاده از مکسئو می‌توانید مطمئن شوید که سایت شما در بهینه‌ترین حالت کار می‌کند. این ابزار وضعیت بهینگی سایت شما را از منظر سئو داخلی، خارجی و تکنیکال بررسی می‌کند.

برخی ویژگی‌های کلیدی Maxeo:

  1. تحقیق کلمات کلیدی: با استفاده از این ابزار تحلیلی سایت می‌توانید مناسب‌ترین کلمات کلیدی را پیدا کنید که توسط کاربران زیادی جستجو می‌شوند.
  2. مکس آپ: این یکی از ابزار پلتفرم مکسئو برای آنالیز سرعت وب‌سایت، تحلیل عملکرد و تست سئو است. درواقع میزان سلامت سایت شما با استفاده از این ابزار بررسی می‌شود.
  3. رتبه کلمات کلیدی: هر کلمه کلیدی توسط وب‌سایت‌های گوناگونی استفاده می‌شود. ابزار آنالیز سایت مکسئو به شما نشان می‌دهد که چه رتبه‌ای در هر کلمه کلیدی دارید، سپس پیشنهاد‌هایی به شما ارائه می‌دهد تا رتبه خود را بهبود ببخشید.
  4. هزینه ها: مکسئو دارای یک دوره استفاده رایگان است تا شما با ویژگی‌های آن آشنا شوید. پس‌ازآن می‌توانید از طرح‌های متنوع پولی آن برای استفاده در درازمدت بهره ببرید.

جمع بندی

ابزارهای بسیار زیادی برای بررسی وضعیت یک وب‌سایت وجود دارند که می‌توانید از آن‌ها در راستای بهبود کسب‌وکار اینترنتی خود بهره ببرید. ابزار آنالیز سایت خارجی نظیر Google Analytics و Similarweb سابقه طولانی‌تری نسبت به نمونه‌های ایرانی دارند. در حال حاضر در ایران نیز بسیاری از کسب‌وکارها از این ابزار استفاده می‌کنند. برخی از انواع ابزار تحلیل سایت ایرانی مانند جت سئو و مکسئو نیز نشان داده‌اند که می‌توانند مفید واقع شوند.

به‌سختی می‌توان یکی از این ابزارها را به‌عنوان بهترین پلتفرم یا نرم افزار آنالیز وب سایت معرفی کرد و سایر ابزارها را ناکارآمد دانست. متخصصان همواره در هر پروژه از چندین ابزار آنالیز سایت در کنار هم استفاده می‌کنند تا بهترین نتیجه حاصل شود.

از طرفی شرایط و ویژگی‌های کسب‌وکار شما نیز می‌تواند در انتخاب بهترین ابزار آنالیز سایت تأثیرگذار باشد. برای مثال Google Analytics بهترین ابزار رایگان آنالیز وب و Hotjar بهترین ابزار تحلیل سایت برای کسب‌وکارهای کوچک است.

درنهایت همواره بهتر است که ابتدا از فرصت استفاده آزمایشی و رایگان انواع ابزار آنالیز سایت استفاده کنید تا با عملکرد آن‌ها در فضای پروژه آشنا شوید. برای دریافت بهترین نتایج، همواره از چند نرم افزار آنالیز وب سایت به‌موازات هم استفاده کنید. در این صورت نتایج تجزیه‌وتحلیل شما از اعتبار بالاتری برخوردارند و می‌توانید با اطمینان بر اساس آن‌ها تصمیم‌گیری کنید.

سوالات متداول

  • یک ابزار آنالیز وب‌سایت چگونه کار می‌کند؟

  • آیا می‌توانم متوجه شوم که چه افرادی از وب‌سایت من بازدید می‌کنند؟

  • چگونه گوگل آنالیتیکس را نصب کنم؟

  • آیا می‌توانم متوجه شوم که بازدیدکنندگان در سایت من چه‌کار می‌کنند؟

کپی لینک
مفید بود؟

مقالات مرتبط

استراتژی دیجیتال مارکتینگ
افزایش استفاده از اینترنت، کسب‌وکارهای موجود در این حوزه را وادار کرده که تمرکز خود را از بازاریابی سنتی به بازاریابی دیجیتال تغییر دهند. ا…
۱۴۰۲/۰۴/۱۶
217 مشاهده
راهنمای کامل بازاریابی اینترنتی
از گذشته تا به امروز، بازاریابی به معنای دستیابی به مشتریان هدف در مکان‌های گوناگون بوده و است. بااین‌حال امروزه شاهد این تغییر اساسی هستیم…
۱۴۰۲/۰۴/۰۳
228 مشاهده
معرفی ابزار های دیجیتال مارکتینگ
تقویت استراتژی‌های بازاریابی دیجیتال و بازگشت سرمایه بیشتر، در گروی بهره‌مندی صحیح از ابزارهای دیجیتال مارکتینگ است. شما با استفاده از دی…
۱۴۰۲/۰۳/۲۹
229 مشاهده
انواع بازاریابی محتوا
مدل‌های متنوعی از محتوا وجود دارند که می‌توان از آن‌ها برای تبلیغ برند و یافتن مشتری‌های جدید استفاده کرد. با وجود انواع بازاریابی محتوا د…
۱۴۰۲/۰۳/۲۶
250 مشاهده
اهمیت دیجیتال مارکتینگ
زمانه تغییر کرده و به همراه آن، رویکرد کسب‌وکارها در مورد مشتریان نیز متحول شده است. بازاریابی سنتی یک گام به عقب برداشته و در عوض اهمیت دیجی…
۱۴۰۲/۰۳/۲۵
260 مشاهده
دیدگاه کاربران
هنوز دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است. شما اولین نفر باشید.
دیدگاه خود را بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.