آژانس دیجیتال مارکتینگ سایبریشو
آژانس دیجیتال مارکتینگ سایبریشو

طراح سایت کیست؟

طراح سایت یا وب دیزاینر کیست؟
دسته بندی: مقالات طراحی سایت
تاریخ نوشته: ۱۴۰۱/۱۱/۱۷
نویسنده: مدیر سایت
مدت زمان مطالعه: 6 دقیقه
بازدید : 938
دیدگاه: 0

با استفاده از کدهای HTML برای برنامه‌نویسی و کدهای CSS برای استاندارد کردن زبان بصری وب‌سایت‌ها، متخصصان طراح سایت (Web Designer) مسئول ایجاد تجربیات دیجیتال برای استفاده عموم هستند. با وجود دوره‌های آموزشی فراوان در این حوزه، مهارت‌های طراح وب با گذشت زمان و کسب تجربه بهبود پیدا می‌کنند. اگر شما قصد ورود به این حوزه را دارید، باید بدانید که شغل طراح وب به‌طور پیوسته در حال رشد و تکامل است. معمولاً یک طراح سایت قادر است نقش‌های متعددی را ایفا کند و به‌سرعت با جدیدترین فناوری‌های حوزه کاری خود همگام شود.

طراح سایت، وظیفه طراحی و اجرا مراحل ساخت سایت دارد

طراحی وب ابزاری است که از آن استفاده می‌کنید تا مردم برند شما را آن‌گونه که دوست دارید درک کنند. با به‌کارگیری استراتژی و رویکرد بازاریابی بصری اصولی، کسب‌وکار شما در فضای آنلاین قادر به جذب مخاطبان بیشتر و تبدیل آن‌ها به مشتری‌های وفادار خواهد بود. حالا اگر می‌پرسید «طراح وب کیست؟»، باید به شما بگوییم که فردی الهام‌بخش و خلاق است که وظیفه طراحی وب‌سایت شما را برعهده دارد.

یک حضور آنلاین قدرتمند در فضای وب، نتایج بالقوه فراوانی را برای کسب‌وکار شما به همراه دارد. طراح سایت با استفاده از دانش و مهارت خود، به این هدف جامع عمل می‌پوشاند. این شخص بر موارد زیبایی‌شناختی سایت تمرکز دارد تا افراد در زمان بازدید از وب‌سایت شما، تجربه کاربری خاطره‌انگیز و مثبتی کسب کنند. استفاده از زبان‌های برنامه‌نویسی سمت کاربر و نرم‌افزارهای طراحی گرافیکی، بخشی از وظایف تعریف‌شده در شغل طراح وب هستند.

طراح سایت کیست؟

طراح سایت، وظیفه ساخت المان های سایت را دارد

طراح سایت یک متخصص فناوری اطلاعات (IT) است که مسئولیت طراحی چیدمان، ظاهر بصری و قابلیت استفاده از یک وب‌سایت را بر عهده دارد. داشتن هم‌زمان مهارت‌های گرافیکی خلاقانه و مهارت‌های فنی برنامه‌نویسی، ویژگی طراح وب به شمار می‌آید. یک طراح وب ممکن است بر روی یک وب‌سایت کاملاً جدید کار کند یا وظیفه به‌روزرسانی یک وب‌سایت فعال در اینترنت را بر عهده داشته باشد. به زبان ساده هر آنچه یک کاربر در محیط اینترنت مشاهده می‌کند، حاصل تلاش‌های طراح سایت هستند.

گفتنی است که نقش طراحان با توسعه‌دهندگان وب کاملاً متفاوت است؛ بااین‌حال متأسفانه بسیاری از مردم آن را یکسان در نظر می‌گیرند. توسعه‌دهنده (Developer) فردی است که وظیفه کنترل عملکرد بخش‌های گوناگون سایت را برعهده دارد که برای این منظور از زبان‌ها و فریم‌ورک‌های مختلف برنامه‌نویسی استفاده می‌کند. این افراد سطح بالاتری از تعاملات، نظیر ادغام با یک سیستم پایگاه داده (Database) را در یک وب‌سایت ایجاد می‌کنند. به همین دلیل بسیار مهم است که دقیقاً بدانیم طراح وب کیست و چه وظایفی بر عهده دارد.

آشنایی با وظایف طراح سایت

حالا که متوجه شدید طراح وب کیست و چه تفاوتی با یک توسعه‌دهنده سایت دارد، زمان مناسبی است که با بعضی از مهم‌ترین وظایف و مسئولیت‌های این جایگاه شغلی نیز آشنا شوید. درواقع زمانی که یک شرکت یا یک کارفرما قصد دارد نیروی طراح سایت را استخدام کند، انتظار دارد که این فرد از پس وظایف تعیین‌شده در فهرست زیر بربیاید.

  • طراحی بصری: بدون تردید اولین وظیفه و مسئولیت یک طراح وب، اجرای مراحل طراحی تجربه کاربری و طراحی رابط کاربری، از مفهوم تا تحویل نهایی است. طراحان اغلب با استفاده از فریم‌های سیمی، نقشه‌های سایت، محتوا را سفارش داده و مرتب می‌کنند. آن‌ها از این طریق می‌توانند ارتباطات بصری، سلسله‌مراتب و ظرافت‌های زیبایی‌شناختی را بهینه کنند.
  • مفهوم سازی: ایده اولیه یک وب‌سایت اغلب توسط افراد غیرمتخصص ارائه می‌شود. ایده‌های اصلی طراحی سایت که سادگی و کاربرپسندی را در دام پیچیدگی می‌اندازند، توسط طراح سایت مفهوم‌سازی و اصلاح می‌شوند.
  • ارتباط منسجم با برند: طراح سایت نمی‌تواند برای تمام وب‌سایت‌ها از طرح، رنگ و المان‌های بصری ثابتی استفاده کند. بدون شک فضای یک وب‌سایت صنعتی با فضای یک وب‌سایت ارائه‌دهنده خدمات زیبایی پوست متفاوت است. طراحی باید ارتباط منسجمی با برند و حوزه فعالیت داشته باشد.
  • طراحی ریسپانسیو: طراحان فقط وظیفه طراحی سایت برای مانیتورهای بزرگ و لپتاپ‌ها را بر عهده ندارند؛ بلکه باید ظاهر نسخه‌های موبایل و تبلت صفحات وب را نیز طراحی کنند. ازآنجایی‌که این موضوع برای تمام کارفرماها حائز اهمیت است، یکی از وظایف طراح سایت به شمار می‌آید.
  • فایل های ماکت استاتیک: اگر مشتری در پایان طراحی سایت از ظاهر آن ناراضی باشد، اعمال تغییرات و ویرایش بسیار زمان‌بر خواهد بود. ازاین‌رو ایجاد فایل‌های تصویری که نمای دقیقی از ظاهر نهایی سایت را نشان دهد، یکی از وظایف طراح وب به شمار می‌آید.
  • لایه بندی: طراحان وب فایل‌های مدل خود را لایه‌بندی می‌کنند تا هر عنصر صفحه را بتوان به‌راحتی پیدا و برای توسعه‌دهنده بک‌اند (Backend) ارسال کرد. به‌این‌ترتیب توسعه‌دهنده می‌تواند هر عنصر را به‌سادگی تشخیص دهد و کدهای مربوط به عملکرد آن را پیاده‌سازی کند.
  • گنجاندن تمام قابلیت ها: هر وب‌سایت شامل قابلیت‌ها و ویژگی‌های متعددی است که توسط کارفرما مشخص می‌شوند. هرگز نمی‌توان حتی یکی از این قابلیت‌ها را حذف کرد! این وظیفه بر عهده طراح سایت است که تمام قابلیت‌ها را به زیبایی در صفحات سایت بگنجاند.
  • ویرایش عکس: طراح سایت باید قادر باشد که هر نوع فایل تصویری در صفحه را ویرایش و بهینه کند. این موضوع هم ازنظر زیبایی‌شناختی و هم ازنظر کاهش حجم فایل‌های موجود در وب‌سایت حائز اهمیت است. عدم بهینه‌سازی تصاویر می‌تواند منجر به کاهش سرعت وب‌سایت شود.
  • تست و بهبود: به‌‌ندرت پیش می‌آید که یک طراحی بدون هیچ‌گونه ایراد و اشتباهی پیاده‌سازی شود. به همین منظور یکی از وظایف طراح وب، گرفتن تست و رفع ایرادات احتمالی است. برخی از این ایرادات در زمان گرفتن تست مشخص می‌شوند و برخی دیگر نیز توسط تیم توسعه‌دهنده و تیم ناظر به طراح اطلاع داده می‌شوند.

شغل طراح وب مجموعه‌ای از مهارت‌های فردی و وظایفی است که توسط کارفرما مشخص می‌شوند. هر طراح سایت باید بتواند ضمن رعایت اصول و قواعد این حوزه، بر اساس سلیقه مشتری عمل کند. بعضی از وظایف طراح وب نظیر ایجاد ماکت ،طراحی بصری، تست پروژه و طراحی ریسپانسیو همواره ثابت هستند؛ اما بعضی موارد دیگر با توجه به حساسیت پروژه و نیازهای منحصربه‌فرد کارفرما تعریف خواهند شد.

مهارت های یک طراح سایت

جنبه‌های فراوانی در ایجاد طراحی سایت وجود دارند. ازاین‌رو طراحان وب اغلب باید نقش‌های گوناگونی را ایفا کنند و در مورد ایجاد طرح‌های مؤثر و کاربردی برای یک وب‌سایت آگاه باشند. دستیابی به این اهداف، نیازمند مهارت‌های گوناگونی است که یک طراح سایت باید به آن‌ها اشراف کامل داشته باشد.

بیشتر مهارت‌ها در شغل طراحی سایت به‌صورت تجربی به دست می‌آیند. یادگیری یک فرآیند دائم در این حوزه است و هیچ شیوه‌ای بهتر از درس گرفتن از اشتباهات برای کسب دانش و مهارت وجود ندارد. در ادامه با تعدادی از مهم‌ترین مهارت‌های لازم برای شغل طراح وب سایت آشنا خواهید شد.

1. آشنایی با اصول طراحی

برای نوشتن یک آهنگ، احتیاجی به دانستن تئوری موسیقی ندارید؛ همچنین اگر هیچ‌وقت در کلاس‌های هنر شرکت نکرده باشید، همچنان می‌توانید نقاشی بکشید. بسیاری از ما ممکن است دارای توانایی‌های ذاتی باشیم؛ بااین‌حال دانستن اصول اولیه در هر زمینه‌ای مهم است. طراح سایت نیز باید با اصول اولیه طراحی آشنا باشد تا بتواند تفاوت یک طرح ساده با یک طراحی حساب‌شده و منحصربه‌فرد را متوجه شود.

  • ظهور: به‌جای تمرکز بر بخش‌های جداگانه در طراحی، ما تمایل داریم که محرک‌های بصری را به‌عنوان یک کل پردازش کنیم. ظهور (Emergence) دیدن آرایشی از تصاویر و درک فوری آنچه آن‌ها نشان می‌دهند است. زمانی که یک الگو شکسته می‌شود، طراح سایت باید از بخش‌های تشکیل‌دهنده آن آگاه باشد.
  • عینیت: عینیت (Reification) به استفاده از بخش‌های اساسی یک شی برای قابل‌شناسایی کردن آن گفته می‌شود. این ویژگی به شما امکان می‌دهد تا ضمن خویشتن‌داری و حفظ سادگی طرح سایت، معنای موردنظر را منتقل کنید.
  • تغییرناپذیری: تغییرناپذیری (Invariance) به این معنا است که طراح سایت بتواند از ناهماهنگی سلیقه‌ای در طراحی خود استفاده و یک شی را از گروه اشیا متمایز کند. با این تکنیک می‌توانید بخش‌های از طراحی خود را برجسته کنید.

2. مهارت تایپوگرافی

بسیاری از افرادی که به یک وب‌سایت مراجعه می‌کنند، قصد خواندن متن را دارند. حالا این متن می‌تواند یک مقاله، محتوای صفحه فرود، توضیح محصول، عناوین بخش‌های مختلف و… باشد. استفاده اصولی از فونت‌های گوناگون در طراحی سایت، یکی از مهم‌ترین مهارت‌های طراح است. ظاهر نوشته‌ها تأثیر چشم‌گیری بر تعداد بازدیدکنندگان و زمان حضور آن‌ها در وب‌سایت دارد. ابزارهای آنلاین گوناگونی وجود دارند که در این راستا به طراحان وب کمک می‌کنند.

تایپوگرافی (Typography) درک کاربران از ایده‌ها را شکل می‌دهد. این وظیفه بر عهده طراح است که بهترین شیوه را برای ارائه پیام خود با استفاده از تایپوگرافی انتخاب کند. فونت‌های بسیار زیادی وجود دارند که استفاده از آن‌ها باید کاملاً هوشمندانه و هدفمند باشد. بعضی از فونت‌ها مناسب بدنه متن ما هستند و بعضی دیگر با ظاهری برجسته و تزئینی، انتخاب بهتری برای عناوین سایت به شمار می‌آیند. ویژگی‌هایی نظیر فضای سفید، تنظیم ارتفاع خطوط، اندازه فونت و فاصله حروف نیز در دل‌پذیرتر شدن یک محتوای متنی تأثیرگذار هستند.

3. مهارت ترکیب بندی

چیدمان متن، جلوه‌های بصری و دیگر عناصر صفحات وب‌سایت، هم هدفی هنری و هم کاربردی را دنبال می‌کنند. در این راستا همواره باید شاهد یک هماهنگی بصری در طرح، سازمان‌دهی و اولویت‌بندی ایده‌ها باشیم. محتوای مهم باید توجه کاربر را جلب کند و این مهارت طراح سایت را نشان می‌دهد.
یک چیدمان و ترکیب‌بندی (Composition) خوب شامل ایجاد تعادل بین کنتراست، فضای منفی و عناصر متناسب است. به طراحی وب‌سایت‌ها، صحنه‌های فیلم، نقاشی‌ها و حتی بیلبوردهای تبلیغاتی دقت کنید. هرچه بیشتر از ترکیب‌بندی خوب آگاه باشید و بتوانید آن را تشخیص دهید، موفقیت بیشتری در شغل طراح وب به دست می‌آورید.

4. اصول تئوری رنگ ها

حتی با حفظ سادگی و نظریه رنگ‌ها نقش مهمی در طراحی سایت ایفا می‌کنند و استفاده از آن‌ها باید استادانه باشد. مفاهیم اولیه نظیر ترکیب رنگ‌های اصلی برای ایجاد رنگ‌های جدید، به طراح سایت کمک می‌کند تا پالت‌های رنگی دلپذیری بسازد. به‌عنوان یک طراح، باید با چرخه رنگ و نحوه کارکرد رنگ‌های مکمل، متضاد و مشابه آشنا باشید.

استفاده ناشیانه از رنگ‌های متضاد جزو اشتباهات رایج طراحان تازه‌کار است. کمی ناهماهنگی بصری می‌تواند طرح جذابی ایجاد کند؛ اما استفاده بیش‌ازحد از رنگ‌های متضاد موجب زشت و ناخوانا شدن بخش‌های مختلف سایت می‌شود. همین اشتباه کافیست تا کاربران برای همیشه سایت شما را ترک کنند.

درک و آگاهی از زمان مناسب استفاده از کنتراست، اشباع، نور و تاریکی جزو مهارت‌های رنگی مهم در طراحی وب است. درک اصول تئوری رنگ، حدس و گمان در مورد ترکیب رنگ‌ها را از طراحی شما دور می‌کند و نیازی نیست که بارها و بارها آزمون‌وخطا داشته باشید.

5. نرم افزارهای طراحی گرافیکی

نرم‌افزارهایی نظیر Figma، Adobe Illustrator، XD، Photoshop و Webflow ابزارهایی هستند که هر طراح سایت باید با آن‌ها آشنا باشد. طراح باید از اصول اولیه ویرایش عکس و توانایی بهینه‌سازی گرافیکی مبتنی بر بردار (Vector-Based) –مانند لوگو- بهره‌مند باشد.

برای افراد مبتدی و کسانی که بودجه کمی در اختیار دارند، نرم‌افزارهای رایگان ویرایش عکس نظیر Gimp و Inkscape گزینه‌های ایده‌‌آلی هستند. همچنین آن دسته از طراحان وب که مهارت‌های اولیه را به دست آورده‌اند، باید توانایی کار با نرم‌افزارهای انیمیشن نظیر Motion یا After Effect را هم داشته باشند. این نرم‌افزارها برای ایجاد تصاویر متحرک استفاده می‌شوند.

6. طراحی واکنش گرا

طراحی ریسپانسیو (Responsive) یا واکنش‌گرا جزء کلیدی فرایند توسعه وب و از مهارت‌های اصلی شغل طراحی وب به شمار می‌آید. این شیوه طراحی تضمین می‌کند که کدهای CSS، HTML و عناصر جاوا اسکریپت مانند منوها، متن‌ها و دکمه‌ها بر روی تمام دستگاه‌ها واضح و قابل‌استفاده باشند.

در گذشته تمام وب‌سایت‌ها برای نمایش در مانیتورهای کامپیوتر یا لپ‌تاپ طراحی می‌شدند. امروزه که بیشتر کاربران اینترنت از گوشی موبایل هوشمند و تبلت برای دسترسی به اینترنت استفاده می‌کنند، طراحی ریسپانسیو از مهارت‌ها اصلی طراح سایت به شمار می‌آید. با این شیوه طراحی، مخاطبان بسیار بیشتری به یک وب‌سایت جذب می‌شوند.

7. مهارت طراحی تجربه کاربری

تجربه کاربری (User Experience) که به‌اختصار با UX نمایش داده می‌شود، بر واکنش احساسی افراد به طراحی سایت تمرکز دارد. هدف UX شکل دادن به تجربه افراد در حین تعامل و همچنین هدایت آن‌ها از طریق وب‌سایت است.
بهترین شیوه‌های UX عبارت‌اند از:

  • ایجاد محتوای منطقی و سازماندهی‌شده که کاملاً شفاف و روشن باشد
  • طراحی همدلانه و محتوای شهودی که بر یک تجربه انسانی –نه ماشینی- تمرکز دارد
  • شناخت مخاطبان هدف و طراحی خاص متناسب با نیازهای آن‌ها

8. مهارت طراحی رابط کاربری

دیگر مهارت یک طراح سایت، ایجاد قالبی بر پایه رابط کاربری (User Interface) یا به‌اختصار UI است. برخلاف UX که بیشتر به تاثیر جنبه‌های گسترده طراحی سایت بر روی افراد مربوط می‌شود، UI بر روی ویژگی‌ها تمرکز دارد. صفحات وب، دکمه‌ها، منوها و تمام کانال‌های تعاملی بخشی از UI هستند.

رابط کاربری جنبه‌های گوناگون کاربردپذیری را لمس می‌کند که عبارت‌اند از:

  • عناصر ناوبری و رابط‌های ساده و بصری
  • درخواست‌های اقدام (Call-to-Actions) که افراد را راهنمایی می‌کنند تا کاری که شما می‌خواهید را در کوتاه‌ترین زمان انجام دهند
  • اقدامات شهودی و تکراری که مخاطب هنگام استفاده از طراحی شما، پیروی کرده و یاد می‌گیرد

9. دانش فنی برنامه نویسی

پیاده‌سازی قالب ظاهری سایت به‌نحوی‌که برای مرورگرها قابل ترجمه باشد، نیازمند دانش برنامه‌نویسی است. طراح سایت باید به‌طور کامل بر روی زبان‌های HTML و CSS مسلط باشد. این دو زبان برنامه‌نویسی نحوه نمایش عناصر در صفحات وب را هماهنگ می‌کنند. یک طراح وب قادر است تا طراحی برنامه‌ریزی‌شده را با استفاده از دستورات و مقادیر دقیق HTML و CSS پیاده‌سازی کند.

شغل طراح سایت بسیار گسترده و قابل‌توسعه است. هرچه دانش فنی طراح بیشتر باشد، توانایی خلق کارهای جذاب‌تر و حرفه‌ای‌تری خواهد داشت. توانایی کار با زبان برنامه‌نویسی JavaScript و کتابخانه jQuery موجب می‌شوند تا امکان ساخت وب‌سایت‌هایی پویا و کاربرپسندتر فراهم شود.

10. خلاقیت و تصویرسازی

وجود میلیون‌ها وب‌سایت در فضای اینترنت، کار را برای کسب‌وکارها مشکل کرده است! مشکل اینجاست که بسیاری از ایده‌ها کهنه‌شده‌اند و مخاطبان را به خود جذب نمی‌کنند. در چنین شرایطی تنها یک طراح سایت خلاق و باسلیقه است که می‌تواند راه فرار از این تنگنا باشد. افرادی که در شغل طراحی سایت فعالیت می‌کنند باید جستجوی فراوانی در اینترنت و همچنین در جهان پیرامون خود داشته باشند تا بتوانند خلاقیت خود را تقویت کنند.

از سوی دیگر، لازم است که یک طراح وب قدرت تصویرسازی داشته باشد و با مشاهده یک ایده، آن را در ذهن خود پرورش دهد. مسلماً نمی‌توان هر ایده‌ای که به ذهن می‌رسد را در قالب یک سایت طراحی کرد؛ این کار مستلزم صرف زمان بسیار زیادی خواهد بود. تصویرسازی این قدرت را به طراح سایت می‌دهد که ایده خود را دقیقاً مانند یک وب‌سایت آماده تصور کند و ببیند که آیا نتیجه رضایت‌بخش خواهد بود یا نه.

۱1. توجه به جزئیات

زمانی که افراد در حال گشت‌وگذار در وب‌سایت شما هستند، متوجه جزئیات مختلفی می‌شوند که تجربه آن‌ها در تعامل با سایت را تحت تأثیر قرار می‌دهد. این‌طور نیست که کاربران آگاهانه به دنبال ایرادات سایت شما باشند! اما اگر ایرادی را به‌صورت اتفاقی پیدا کنند، بر نحوه درک آن‌ها از سایت شما تأثیر می‌گذارد که درنهایت برای برند، محصولات یا خدمات شما بسیار ناخوشایند است.

یک طراح سایت حرفه‌ای به تمام جزئیات توجه می‌کند و از اهمیت آن‌ها در بحث UI و UX مطلع است. امروزه با توجه به وجود سایت‌های بسیار زیاد در حوزه‌های گوناگون، کاربران بسیار هوشیارتر هستند و کوچک‌ترین ایرادات در وب‌سایت شما را به‌پای برند، شرکت و محصولات شما می‌نویسند.

درآمد طراح وب چقدر است؟

حقوق و دستمزد یک طراح سایت، با توجه به تجربه و سطح دانش متغییر است.

حقوق و دستمزد طراح سایت به عوامل گوناگونی نظیر تخصص، تجربه، منطقه جغرافیایی و مواردی از این قبیل بستگی دارد. از طرفی درآمد طراحان سایت در ایران، تفاوت زیادی با درآمد این افراد در سایر نقاط جهان دارد. آمریکا، استرالیا، سوئیس، اسرائیل، کانادا، آلمان، هلند و کشورهای اروپای شمالی جزو کشورهایی هستند که بیشترین حقوق در سراسر دنیا را به شغل طراح وب اختصاص می‌دهند. دراین‌بین ایران جزو کشورهایی است که کمترین حقوق سالانه در مقایسه با استانداردهای بین‌المللی را به شغل طراحی سایت اختصاص داده است.

میزان تخصص، سابقه و تعداد نمونه‌های کاری جزو عناصری هستند که در سراسر دنیا برای تعیین میزان درآمد طراح سایت استفاده می‌شوند. فهرست زیر که نشان‌دهنده حقوق سالانه طراحان وب در سال 2023 است، بر اساس اطلاعات سایت Waveapps.com گردآوری شده است.

درآمد سالانه طراح سایت مبتدی 49000 دلار تا 70000 دلار
درآمد سالانه طراح سایت حرفه‌ای 60000 دلار تا 90000 دلار
درآمد سالانه مدیر طراحی سایت 73000 دلار تا 120000 دلار
درآمد سالانه طراح سایت وردپرسی 40000 دلار تا 65000 دلار
درآمد سالانه طراح سایت فریلنسر 58000 دلار تا 146000 دلار

اگر حقوق ماهانه شغل طراح وب را با حقوق سایر مشاغل مقایسه کنید، متوجه خواهید شد که طراحی وب‌سایت یکی از مشاغل پردرآمد در دنیا است. در ادامه توجه شما را به حقوق ماهانه یک طراح سایت در ایران جلب می‌کنیم.

درآمد ماهانه طراح سایت مبتدی 6 میلیون تومان تا 12 میلیون تومان
درآمد ماهانه طراح سایت حرفه‌ای 10 میلیون تومان تا 20 میلیون تومان
درآمد ماهانه مدیر طراحی سایت 18 میلیون تومان تا 30 میلیون تومان
درآمد ماهانه طراح سایت وردپرسی 8 میلیون تومان تا 20 میلیون تومان
درآمد ماهانه طراح سایت فریلنسر 10 میلیون تومان تا 40 میلیون تومان

در حال حاضر بعضی از طراحان وب ایرانی به پلتفرم‌های فریلنسری بین‌المللی روی آورده‌اند تا بتوانند درآمد حاصل از کار خود را به‌صورت دلاری دریافت کنند. با وجود محدودیت‌هایی که در این زمینه برای ایرانی‌ها وجود دارد، اما فعالیت فریلنسری در مارکت بین‌المللی امکان‌پذیر و یکی از شیوه‌های افزایش درآمد شغل طراح وب است.

چقدر طول می کشد تا طراح وب حرفه ای شویم؟

مدت زمان مورد نیاز برای تبدیل به وب دیزاینر شدن

مدت‌زمان لازم برای تبدیل‌شدن به یک طراح وب، به سطح تجربه فعلی و اهداف شغلی شما بستگی دارد. آیا قصد دارید برای یک آژانس بازاریابی بزرگ کار کنید یا ترجیح می‌دهید پس از کسب دانش کافی، به‌صورت فریلنسر فعالیت کنید؟

درصورتی‌که قصد داشته باشید به‌صورت آکادمیک به جایگاه کاری موردنظر خود برسید، 4 سال برای دریافت مدرک کارشناسی و حدود 2 سال برای دریافت مدرک کارشناسی ارشد نیاز دارید. بااین‌حال امروزه دوره‌های حضوری و آنلاین متعددی توسط افراد متخصص و باتجربه برگزار می‌شوند که زمان تبدیل‌شدن به یک متخصص طراح سایت را کاهش می‌دهند. با استفاده از این دوره‌ها و به همراه تلاش و پشتکار، شما این قابلیت را دارید که ظرف 2 سال به یک طراح وب حرفه‌ای تبدیل شوید.

طراح وب فریلنسر کیست؟

طراح سایت فیلنسر، یک وب دیزاینر مستقل است

یک طراح سایت فریلنسر، فردی حرفه‌ای است که وب‌سایت‌ها را برای مشتریان مستقل خود طراحی می‌کند. معمولاً این افراد از طریق وب‌سایت‌های فریلنسری، شبکه‌های اجتماعی و دایره افراد پیرامون خود، پروژه‌های متنوعی را انجام می‌دهند. بعضی از طراحان سایت فریلنسر تنها در یک حوزه بخصوص –مثلاً صنایع غذایی- کار می‌کنند؛ درحالی‌که برخی دیگر ترجیح می‌دهند تنوع کاری بیشتری داشته باشند. یک طراح سایت فریلنسر قادر است تا محاسبات مالی، عقد قرارداد، پیگیری مالی و از همه مهم‌تر، بازاریابی برای جذب مشتری را به‌تنهایی انجام دهد.

برای اینکه بتوانید تبدیل به یک طراح سایت فریلنسر موفق شوید، به این موارد توجه ویژه‌ای داشته باشید:

  • همواره مهارت‌های خود را توسعه دهید؛
  • یک تخصص مشخص را انتخاب کنید؛
  • تجهیزات و منابع کاری را در خانه یا هر محیط دیگری گردآوری کنید؛
  • نمونه‌های کاری خود را بر روی یک وب‌سایت شخصی قرار دهید؛
  • تعرفه خدمات طراحی سایت خود را مشخص کنید؛
  • قراردادها و اسناد قانونی معتبری آماده کنید؛
  • خدمات خود را تبلیغ و بازاریابی کنید؛
  • و درنهایت فرصت‌های شغلی و مشتری‌های خود را پیدا کنید.

جمع بندی

با توجه به گسترش اینترنت در تمام ابعاد زندگی فردی و اجتماعی، نیاز به طراحی سایت بیشتر از هر زمان دیگری احساس می‌شود. مردم در سراسر دنیا به دنبال خرید خدمات و محصولات موردنظر خود از بستر اینترنت هستند و ظاهر سایت شما در حکم ویترین مغازه و حتی فراتر از آن نقش‌آفرینی می‌کند. همین موضوع سبب شده تا جایگاه طراح سایت یا شغل طراح وب به طرز چشم‌گیری ارزشمند و حیاتی باشد.

برترین کمپانی‌های کاریابی در جهان، وظایف طراح وب را مشخص و ملموس کرده‌اند. ازاین‌بین می‌توان به طراحی بصری، مفهوم‌سازی، بهینه‌سازی تصاویر، طراحی واکنش‌گرا و تست و بهبود مداوم اشاره کرد. در کنار این وظایف، هر طراح سایت دارای مهارت‌های گوناگونی است که جایگاه شغلی و درآمدی که کسب می‌کند، بر این اساس مشخص می‌شوند.

آشنایی با اصول اولیه طراحی، تسلط به تایپوگرافی، تسلط به ترکیب‌بندی، قابلیت پیاده‌سازی کدها با HTML، CSS و JS، آشنایی کامل با تئوری رنگ‌ها و تسلط به طراحی مبتنی بر UI/UX برخی از مهارت های طراحی وب حرفه‌ای هستند.

حقوق شما بر اساس سطح مهارت و تجربه‌ای که در حوزه طراحی وب‌سایت دارید، تعیین می‌گردد. برخی از فعالان این حوزه به دنبال کار در بهترین شرکت‌ها بوده و برخی دیگر تمایل به انجام پروژه‌های فریلنسری دارند. هردوی این راهکارها می‌توانند منجر به کسب درآمدهای بالا شوند و نمی‌توان یکی را برتر از دیگری دانست.

درنهایت اگر قصد دارید کار خود را به‌عنوان طراح سایت شروع کنید، از اطلاعات موجود در این مقاله برای افزایش سرعت رشد خود بهره ببرید. فراموش نکنید که کسب تجربه در حین انجام پروژه‌های گوناگون، بهترین راهکار برای موفقیت در شغل طراح وب است.

    سوالات متداول

    کپی لینک
    مفید بود؟

    مقالات مرتبط

    بهترین نرم افزار طراحی رابط کاربری (UI)
    ساخت و طراحی رابط کاربری یک فرآیند پیچیده است که بر تجربه بصری یک محصول دیجیتال نظیر وب‌سایت و اپلیکیشن تمرکز دارد. انواع نرم افزار طراحی را…
    ۱۴۰۲/۰۳/۰۸
    377 مشاهده
    تئوری رنگ ها چیست؟
    رنگ یکی از هفت عنصر اصلی هنر و جزو اولین مهارت‌هایی است که در مدرسه یاد می‌گیریم. در تئوری رنگ ها به تمام مواردی پرداخته می‌شود که یک هنرمند …
    ۱۴۰۲/۰۳/۰۴
    393 مشاهده
    طراح UI UX چه کسی است؟
    هدف اصلی طراحی UI UX ایجاد یک تجربه کاربری مثبت است که مشتریان را تشویق می‌کند به یک محصول یا برند پایبند و متعهد باشند.‌ مسئولیت رضایت کلی کار…
    ۱۴۰۲/۰۲/۲۶
    635 مشاهده
    بهترین نرم افزار طراحی تجربه کاربری (UX)
    تعداد زیادی نرم افزار طراحی تجربه کاربری در بازار وجود دارند. این موضوع تصمیم‌گیری در مورد بهترین و مفیدترین …
    ۱۴۰۲/۰۲/۲۴
    642 مشاهده
    آشنایی با ۱۵ تا از مهمترین اصول طراحی سایت
    طراحی وب‌سایت یک فرآیند کاملاً انحصاری است که باید بیانگر ماهیت و شخصیت برند شما باشد. برای دستیابی به یک طراحی ایده‌آل، …
    ۱۴۰۲/۰۲/۲۲
    588 مشاهده
    دیدگاه کاربران
    هنوز دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است. شما اولین نفر باشید.
    دیدگاه خود را بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.