این روزها شغل طراح وب بازار داغی دارد و بسیاری از افراد دربهدر دنبال یادگیری آن هستند؛ اما متاسفانه برخی از آنها بیگدار به آب زده و پس از مدتی نیز پشیمان میشوند.
به همین دلیل توصیه میکنم اگر قصد یادگیری این حرفه را داشته و یا حتی فقط در مورد آن کنجکاوید، حتما از تمام جزئیات آن آگاه شده و بهاصطلاح «مو را از ماست بیرون بکشید!»
شاید پیش خود فکر کنید چگونه برخی از طراحان سایت آنقدر موفق بوده و درآمدهای فوقالعادهای کسب کردهاند؟ ما در این مقاله پرده از راز آنها برمیداریم و به شما یاد میدهیم چطور مسیر آنها را در پیش بگیرید.
در این مقاله سایبری شو شما در وهله اول یاد میگیرید یک طراح سایت کیست؟ چه وظایف و مهارتهایی دارد؟ پس از آن نیز به سراغ درآمد و مدتزمان یادگیری آن میرویم.
آیا میدانید طراح سایت کیست؟
آیا شما نیز از مشاهده برخی وبسایتها لذت میبرید؟ در این سایتها همه چیز (از دکمهها گرفته تا رنگ و لینک) دستبهدست هم داده تا تجربهای بسیار دلنشین را برای کاربران ایجاد کنند.
شاید برای شما نیز سوال بوده که چه افرادی در پشتصحنه، این عناصر را آنقدر باسلیقه کنار هم قرار دادهاند؟ باید بدانید طراح سایت با استفاده از ابزارها و برنامههای متفاوت، طراحی یک وبسایت را انجام داده و فضایی بسیار شیک را برای مخاطبان ایجاد میکنند.
معمولا این افراد در UI (رابط کاربری) تخصص داشته و بر اساس اصول و استراتژیهای خاصی، سایت را بهگونهای میسازند که برای بازدیدکنندگان آسان و جذاب به نظر برسد.
قطعا همه از اهمیت ظاهر یک وبسایت بر نظر کاربران در مورد برند و شرکت اطلاع داریم؛ بر اساس تحقیقات انجامشده در آزمایشگاه فناوری استنفورد، ۷۵ درصد از مصرفکنندگان اعتراف کردهاند، که اعتبار یک برند را بر اساس ظاهر وبسایتش قضاوت میکنند.
به همین دلیل کار طراحان وب، بسیار مهم بوده و در رشد و پیشرفت شرکتها تاثیر به سزایی دارد! تا اینجا یاد گرفتید طراح وب کیست؟ اما آیا از وظایف او نیز اطلاع دارید؟ در بخش زیر به طور مفصل با این موضوع آشنا میشوید.
آشنایی با وظایف وب دیزاینر
اگر قصد یادگیری این حرفه را دارید، در وهله اول باید با تمام وظایف طراح وب آشنا شوید، این افراد در سازمانها، آژانسها، تیم و شرکتهای مختلفی فعالیت کرده و با درک نیازهای کاربر، بهترین و مناسبترین سایت را متناسب با خدمات و برند طراحی میکنند.
البته این افراد وظایف و کارهای متفاوتی دارند که در زیر لیستی از این موارد را مشاهده میکنید:
- تست وبسایت یکی از مهمترین وظایف طراح وب سایت
- اطمینان از عملکرد درست، ثبات و پاسخگویی صحیح سایت در انواع دستگاهها (مثل موبایل، دسکتاپ و تبلت)
- طراحی صفحات فرود بسیار جذاب و واکنشگرا
- بهینهسازی سایتها برای حداکثر سرعت و مقیاسپذیری
- ارائه پشتیبانی داخلی و خدمات مشتریان در طول فرایند ساخت و راهاندازی وبسایت
- مهارت کار با سیستمهای مدیریت محتوای متفاوت
- طراحی تصاویر بصری زیبا برای سایتها و اطمینان از مطابقتشان با برند موردنظر
- توانایی گنجاندن قابلیتها و ویژگیها در وبسایتها
- پیاده سازی درست ساختار وب سایت براساس نکات ارائه شده از بخش سئو
حال شاید برایتان سوال پیش آمده باشد که: «برای انجام چنین وظایف و فعالیتهایی، باید چه مهارتهایی را یاد بگیرم؟» پاسخ این سوال را به طور کامل در قسمت زیر دریافت خواهید کرد.
آشنایی کامل با مهارت های طراح وب
بهطورکلی طراحان سایت، متخصصان زیباشناسی هستند و وظایف آنها در تولید سرنخ، ثبتنام، آگاهی از برند و جذب مشتریان جدید خلاصه میشود، قطعا شما برای انجام هر کاری باید در ابتدا مهارتهای لازم را در آن زمینه کسب کنید؛ در غیر این صورت هرگز به فردی حرفهای و متخصص در حرفه موردنظرتان تبدیل نخواهید شد.
طراحی سایت نیز از این قاعده مستثنی نبوده و نیاز به یادگیری مهارتهای متفاوتی دارد که به طور کامل در این قسمت به این موارد میپردازیم.
مهارتهای فنی در شغل طراح وب
مسلما در وهله اول این مهارتهای فنی هستند که شما را به یک وب دیزاینر موفق تبدیل میکنند؛ این ویژگیها در موارد متفاوت زیر خلاصه میشوند.
1. توانایی طراحی بصری مهمترین مهارت طراح سایت
شما بهعنوان یک طراح سایت، در وهله اول باید توانایی ایجاد عناصر بصری برای سایت را داشته باشید و این موضوع بدون اطلاع و درک قوی از اصول طراحی، هرگز امکانپذیر نیست.
این اصول در واقع تایپوگرافی، رنگ، تقارن و ... است که چشم مخاطب را به خود خیره میکنند.
2. طراحی UX مهمترین ویژگی طراح وب
احتمالا تاکنون کلمه «UX» را بارها شنیدهاید؛ در واقع طراحی تجربه کاربری به معنی ایجاد سایتی جذاب و چشمگیر با قابلیت پیمایش آسان است، به زبانی سادهتر طراح باید سایتی را بسازد که علاوه بر داشتن عناصر بصری زیبا، کار با آن برای مخاطب نیز راحت بوده و تجربه دلچسبی را برای آنها ایجاد کند.
برای انجام چنین کاری، طراح باید بهاندازه کافی در مورد مخاطب تحقیق و اطلاعات لازم را کسب کند؛ زیرا فقط در این صورت میتواند سایتی متناسب با اهداف و خواستههای کاربر بسازد.
3. آشنایی با برنامهها و ابزارهای طراحی
تمام طراحان سایت باید در استفاده از برنامههای طراحی متفاوتی مثل Adobe Creative Cloud، CorelDraw Graphics Suite یا Inkscape مهارت داشته باشند؛ این برنامهها برای ایجاد عناصر بصری، ادیت تصاویر، ساخت ماکت و ... بسیار حرفهای عمل کرده و تمام این موارد در ساخت یک سایت ضروری هستند.
4. تسلط کمی بر دانش کدنویسی
درست است که وظیفه طراح خیلی ربطی به کدنویسی ندارد؛ اما اطلاع کمی در مورد HTML یا CSS ضرری ندارد و به شما در ایجاد تغییرات کوچک در سایت کمک میکند. با داشتن یک درک اولیه از دانش کدنویسی، شما میتوانید قالبها را دستکاری و عناصر را تنظیم کنید و حتی فونتها را نیز تغییر دهید.
بعضی از طراحان ترجیح میدهند علاوه بر این موارد زبانهای توسعه وب مثل Python، Ruby و React را نیز یاد گرفته و در کار خود حرفهایتر عمل کنند.
مهارت های طراح وب در محل کار
قطعا یک طراح علاوه بر مهارت و دانش در حرفه خود، در محل کار و ارتباطات خود نیز باید فعال باشد و هوشمندانه عمل کند. در زیر تعدادی از اصلیترین این موارد را میبینید.
1. داشتن ارتباطات قوی ویژگی موثری در شغل طراح وب
بهطورکلی یک طراح سایت باید در مورد تمام موارد موردنیاز و خواستههای شرکت با کارفرما صحبت و تمام اطلاعات مربوط به مخاطبان را دریافت کند و علاوه بر این تمام ایدههای خود را برای ساخت یک سایت موثر و جذاب در اختیار افراد دیگر نیز قرار دهد.
در واقع این توانایی برقراری ارتباط، شروع کار است؛ باید بدانید همه شرکتها طراحی را میخواهند که پاسخگو و واکنشگرا باشد و آنها را در تمام جریانات مربوط به سایت قرار داده و در صورت نیاز در مورد موضوعات مختلف بحث کنند؛ به همین دلیل شما باید روی مهارتهای ارتباطی خود نیز کار کنید.
2. برنامهریزی و مدیریت زمان
شاید شما بهعنوان یک طراح سایت، بخواهید با شرکتهای مختلفی کار کنید؛ اما این موضوع فقط در صورتی بهدرستی امکانپذیر است که توانایی و مهارت مدیریت زمان و برنامهریزی را داشته باشید، در غیر این صورت بازدهی شما چندان موثر نیست.
3. همکاری با سایر افراد در شغل طراح وب
در بسیاری از موارد، یک طراح سایت با افراد دیگری مثل گرافیست، کپیرایتر و ... در ارتباط است؛ به همین دلیل باید توانایی همکاری، گوش دادن، انتقاد سازنده و ... را داشته باشد.
خیلی از ما همیشه قبل از شروع یادگیری هر حرفهای به طور مفصل در مورد درآمد آن نیز تحقیق میکنیم تا ببینیم اصلا آیا ارزشش را دارد یا خیر؟ اگر شما هم کنجکاوید که در مورد دستمزد و درآمد طراحان سایت اطلاع داشته باشید بخش زیر را بادقت مطالعه کنید.
آیا میدانید درآمد یک طراح وب چقدر است؟
قطعا میزان درآمد طراحان سایت، به عوامل متفاوتی مثل مهارت، تجربه، موقعیت جغرافیایی و ... بستگی دارد؛ علاوه بر این جالب است بدانید شما علاوه بر استخدام در شرکتهای متفاوت، میتوانید بهصورت مستقل و فریلنسری نیز فعالیت خود را انجام دهید که قطعا میزان درآمد در هرکدام از این موارد متفاوت است.
اگر قصد دارید در شرکتی استخدام شوید، میزان درآمد شما از 2 میلیون شروع شده و باتوجهبه تجربه و مهارتتان به 10 الی 15 میلیون تومان میرسد؛ اما خیلی از افراد علاقهای به این نوع کار ندارند.
به همین دلیل این افراد ترجیح میدهند بهصورت مستقل و گرفتن پروژههای متفاوت، درآمد کسب کنند؛ مسلما کسب درآمد در این روش کار، به خود شما بستگی دارد و میزان آن از 1 الی 30 میلیون تومان متغیر است.
خیلی از افراد علاوه بر طراحی سایت، بهعنوان مدرس نیز فعالیت کرده و آموزههای خود را نیز به دیگران یاد میدهند. درآمد در این نوع کار از 3 میلیون تومان شروع شده و حتی به 50 میلیون تومان نیز میرسد.
این عددها مربوط به کار در داخل کشور هستند؛ اما جالب است بدانید یک وب دیزاینر در آمریکا به طور سالانه 65952 دلار درآمد دارد.
البته این عددها اصلا ثابت و قطعی نیستند و به تلاش خودتان بستگی دارد؛ به همین دلیل توصیه میکنیم اگر دوست دارید در این زمینه حرفهای عمل کرده و به درآمدهای بالایی برسید، تا جایی که میتوانید روی مهارتها و دانش خود تمرکز کنید.
حال شاید برایتان سوال پیش آمده باشد که: «طراح سایت فریلنسر کیست و چگونه کار میکند؟» مسلما برای انتخاب و تصمیمگیری بهتر در این زمینه شما باید حتما با تمام موارد و انواع طراحان وب آشنا باشید؛ در بخش زیر این مورد را برایتان توضیح میدهیم.
طراح وب فریلنسر کیست؟
طراح سایت فریلنسر، خود اشتغال است و برخلاف دیگر طراحان بهصورت استخدامی برای شرکتها کار نمیکند، اگر از تعهدهای ثابت کاری و قراردادهای ثابت با شرکتها بیزارید، توصیه میکنم این نوع کار را انتخاب کنید.
این طراحان اکثر مواقع کارهای خود را در منزل انجام داده و بهصورت پروژهای کار میکنند؛ به همین دلیل به آنها آزادکار نیز گفته میشود، این نوع شغل مزیتهای زیادی دارد که در زیر بخشی از آنها را میبینید:
- تعادل بین مسئولیتهای شغلی و زندگی شخصی
- تعیین دلخواه شیوههای کسبوکار
- یادگیری تکنیکهای مختلف به طور منظم
دیدهایم که خیلی از افراد میپرسند: «آیا برای یادگیری طراحی سایت دیر نیست؟» یا «چقدر طول میکشد تا این حرفه را یاد بگیرم؟» در قسمت زیر به طور مفصل به این سوال پاسخ میدهیم.
چقدر طول میکشد تا طراح وب حرفهای شویم؟
اگر بخواهیم کاملا منطقی به این سوال پاسخ دهیم باید بگوییم این مورد به عوامل متفاوتی بستگی دارد؛ شاید این فرایند برای یک فرد چند ماه و برای شخص دیگری چند سال طول بکشد.
مسلما اگر شما درک درستی از هدف نهاییتان داشته باشید، خیلی سریعتر این مسیر را طی میکنید؛ به همین دلیل اگر هنوز شروع به یادگیری طراحی وب نکردهاید و یا حتی هنوز تصمیم نهاییتان را نگرفتهاید، به سه سوال زیر پاسخ دهید:
- هدف نهایی شما از طراحی وب چیست؟
- آیا قصد دارید به هنر طراحی وب مسلط شوید؟
- آیا میخواهید مدرک طراحی وب بگیرید؟
خب قطعا روش انتخابی شما برای یادگیری طراحی سایت در مدتزمان آن نقش اساسی دارد؛ مثلا اگر تمایل دارید از طریق دانشگاه در این حرفه متخصص شوید، مسلما باید سالهای زیادی را به این کار اختصاص دهید.
البته راههای دیگری علاوه بر تحصیل نیز برای خبره شدن در این کار وجود دارد؛ اگر شما واقعا در این زمینه خوب عمل کنید دیگر خیلی نیازی به مدرک دانشگاهی برای دریافت جایگاه شغلی در این حرفه نخواهید داشت.
ما هرگز نمیگوییم تحصیلات دانشگاهی خوب نیست؛ این موضوع فقط و فقط به خودتان بستگی دارد و در نهایت این شما هستید که تصمیم میگیرید.
اگر مثل خیلیهای دیگر علاقهای به دریافت مدرک دانشگاهی ندارید، توصیه میکنیم دورههای آنلاین طراحی سایت را از گوگل، یوتیوب و ... دریافت و مشاهده کنید. به همین دلیل میگوییم این مدتزمان در هر شخص متفاوت بوده و از 3 ماه تا چند سال طول میکشد.
آنچه تاکنون در مورد شغل طراح وب آموختید
در این مقاله شما یاد گرفتید طراح وب کیست و با وظایف، مهارتها، میزان درآمد و مدت زمان یادگیری شغل طراح سایت آشنا شدید، اگر واقعا قصد دارید یک طراح سایت موفق شوید، از زمان خود کاملا هوشمندانه استفاده کرده و فقط آموزش ببینید.
البته یک هشدار کوچک نیز برایتان داریم؛ استاد شدن در دنیای طراحی سایت پایان ندارد، میدانید چرا؟ زیرا فناوری طراحی وب دائما در حال تغییر و بهروزرسانی است و برای حرفهای شدن در این مسیر، شما باید همیشه در حال یادگیری باشید.
قطعا در این مسیر شما با سوالات، ابهامات و سردرگمیهای زیادی روبهرو میشوید؛ اما نگران نباشید! ما در مجموعه سایبری شو قدم به قدم همراهتان هستیم و بهترین راهنماییها را در این زمینه در اختیارتان قرار میدهیم.
اگر در این مورد سوال، نظر یا پیشنهادی دارید با ما و درگیر خوانندگان به اشتراک بگذارید و این مقاله کاربردی را برای علاقهمندان نیز بفرستید.
منابع: