طراحی یک وب سایت هنری یک راه عالی برای به نمایش گذاشتن آثار هنری و معرفی نام خود است؛ چه یک هنرمند حرفه ای باشید که به دنبال کسب درآمد از کار خود هستید یا یک هنرمند آماتور که تازه شروع به کار کرده اید، داشتن یک وب سایت هنری می تواند به شما کمک کند تا به مخاطبان بیشتری دسترسی پیدا کنید و در معرض دید بیشتری قرار بگیرید.
با این حال، طراحی یک وب سایت هنری موثر می تواند یک کار دلهره آور باشد، به خصوص اگر سابقه ای در زمینه طراحی وب نداشته باشید. در این مقاله، نکات مهم برای کمک به آسانتر کردن فرآیند و اطمینان از اینکه وبسایت هنری شما در بهترین حالت به کاربر ارائه شود، میپردازیم.
چرا باید اقدام به طراحی سایت هنری کنم؟
شما میتوانید با طراحی سایت خود، بهترین بازاریابی را داشته باشید و علاوه بر آن برند خود را ایجاد و با روشهایی خلاقانه، فروش زیادی را تجربه کنید. قبلا، هنر از طریق گالریها به نمایش گذاشته میشد، و مردم برای مشاهده آثار هنرمندان باید به گالری آنها میرفتند.
واقعیت این است که به اشتراکگذاری هنرتان در اینترنت، در کمترین زمان ممکن، بیشترین بازدیدکنندهها و خریداران را جذب میکند.
پس اگر هنرمند، نویسنده، نقاش، عکاس و … هستید، در طراحی سایت خود هرگز غفلت و تعلل نکنید! شما میتوانید با این کار علاوه بر نمایش آثار خود، برندتان را نیز گسترش داده و مخاطبان و هواداران واقعی خود را نیز پیدا کنید.
البته راهاندازی سایت باید بهصورت حرفهای انجام شود، تا نتایج خوبی نیز به همراه داشته باشد. در قسمت زیر با نکاتی آشنا میشوید که رعایت آنها در طراحی سایتهای هنری بسیار ضروری است.
رعایت چه نکاتی در طراحی سایت هنری ضروری است؟
نکات بسیار زیادی در طراحی سایت اهمیت دارند اما در این قسمت با مهمترین و ضروریترین این موارد آشنا میشوید.
1. تعیین هدف خود از طراحی سایت هنری
به طور کلی شما برای طراحی سایت هنری یا هر نوع وبسایت دیگری، باید هدف خود را مشخص کنید؛ در واقع این اولین قدمی است که در این راه برمیدارید، با تعیین هدف، بقیه قسمتها طبق برنامه و طبقهبندی پیش میروند.
حال به نظر شما منظور ما از هدفگذاری در این زمینه چیست؟ خیلی از افراد فقط تمایل دارند آثار و هنر خود را به مخاطبان معرفی کنند و اطلاعاتی در این زمینه به آنها بدهند؛ اما طراحی سایت به همینجا محدود نمیشود و خیلی از هنرمندان آثار خود را از طریق سایت به فروش نیز میرسانند!
شما نیز میتوانید در سایت خود علاوه بر معرفی، آثار خود را بفروشید و علاوه بر آن با انتشار تصاویر و فیلمها، دورههای آموزشی برگزار کنید.
2. معرفی خود و آثارتان در سایت
یکی از مهمترین مسائلی که باید به آن توجه کنید، معرفی کامل خود و آثارتان است! حتی اگر در سایت خود از آثار دیگران استفاده کردهاید، حتما باز هم به معرفی اثر و هنرمند آن نیز بپردازید.
با این کار کاربران پس از ورود به سایت شما، در همان ابتدا متوجه میشوند شما در چه زمینهای فعالیت میکنید و چه هنری دارید.
3. طراحی گرافیک؛ مهمترین و حیاتیترین عامل در ساخت سایت هنری
طراحی گرافیک (Graphic design) در همه سایتها مهم است، اما در طراحی سایت هنری اهمیت خیلی زیادی دارد، در واقع افرادی که قصد راهاندازی این سبک سایتها را دارند، هنرمند هستند؛ به همین دلیل باید هنرشان را در طراحی و زیبایی سایت نیز به رخ بکشند.
اگر میخواهید مخاطبان از هنر و توانایی شما مطمئن شوند قطعا باید یک ویترین و ظاهر بسیار جذاب و مناسب برای ارائه کار خودتان داشته باشید. پیشنهاد میکنم حتما طرحهای منحصربهفرد و مخصوص به خود را داشته باشید؛ مثلا اگر در زمینه نقاشی فعالیت میکنید، از این سبک و هنر خود در طراحی گرافیک سایتتان نیز استفاده کنید.
ضربالمثل «اگر بیلزنی، باغچه خودت را بیل بزن» دقیقا بیانگر همین مسئله است، شما اگر ویترینی با طراحی زیبایی نداشته باشید، چطور توقع دارید مخاطبان به شما اعتماد کنند؟
۴. ایجاد منویی با آیتمهای کم
باید بدانید منوهای شلوغ که آیتمهای زیادی دارند، نه تنها ظاهر زیبایی به سایتتان نمیدهند، بلکه باعث سردرگمی کاربر نیز میشوند؛ زیرا مخاطب با مشاهده آیتمهای زیاد نمیداند باید روی کدام یک کلیک کند، و حتی پس از مدتی ممکن است کلا از سایت شما خارج شود.
البته بعضی از آیتمها مهم هستند و میتوانید از آنها در طراحی سایت خود استفاده کنید، مانند:
- قسمت آثار یا گالری
- درباره ما (درباره هنرمند و آثارش)
- لینک رزومه هنرمند
- راهنمای کامل خرید
و اطلاعات تماس، از مهم ترین این موارد است.
۵. دستهبندی و مرتب بودن نمونه کارها
اگر نمونه کارها و آثارتان را دستهبندی نکنید، یافتن آنها بسیار سخت و زمانبر میشود؛ به همین دلیل آثارتان را در دستهبندیهای جدا قرار دهید، تا کاربران بتوانند آنها را بهتر پیدا کنند.
مثلا اگر در زمینه فیلمسازی فعالیت میکنید، میتوانید فیلمها و آثار را باتوجهبه ژانرشان تقسیمبندی کنید، یا در سایتهای موسیقی بهتر است، آلبومها و آهنگها را براساس سبکشان بچینید.
۶. امکان مشاهده آثار بدون نیاز به ثبتنام
یکی از اشتباهات رایجی که در بعضی از سایتها میبینم، اجبار کاربر برای ثبتنام و یا پر کردن فرم است! این موضوع کاربر را بسیار خسته و حتی منصرف میکند. شما باید این کار را برای کاربران راحت کنید، تا افراد بتوانند بدون دردسر و بدون نیاز به ثبتنام، تمام آثار و نمونه کارهای شما را ببیند.
۷. ارائه راههای ارتباطی
هر چقدر راههای ارتباطی بین شما و کاربران بیشتر باشد، مخاطب حس اطمینان بیشتری دریافت میکند؛ پس در سایت تمام راههای ارتباطی خود را مثل: شماره تماس، ایمیل، آدرس پستی، آدرس شبکه های اجتماعی (مانند اینستاگرام) و … را بنویسید.
۸. انتقال حس اطمینان با ارتباط با مخاطبین
یکی از موارد بسیار مهم در طراحی سایت، برقراری ارتباطی دوستانه با مخاطبان است، این ارتباط دوستانه نیز با فعالیت کاربر شروع میشود؛ در واقع هر چقدر کاربر فعالتر و واکنش او نسبت به آثارتان بیشتر باشد، نشاندهنده اعتماد او به شما است.
تا اینجا با نکات مهم در طراحی وب سایت آشنا شدید؛ آیا تابهحال از سایتهای هنری بازدید کردهاید؟ بعضی از آنها واقعا خیرهکننده و جذاب هستند! در بخش زیر با تعدادی از بهترین آنها آشنا میشوید.
معرفی ۷ نمونه طراحی سایت هنری برتر دنیا
هنرمندان بسیاری در تمام دنیا وجود دارند و در این چند سال اخیر بیشتر آنها سایت خود را نیز راهندازی کردهاند. تعدادی از آنها واقعا الگوهای خوبی برای الهام گرفتن هستند و میتوانید از نکات و ویژگیهای فوقالعاده آنها، در سایت خود استفاده کنید.
۱. طراحی وبسایت james Turrell
این سایت کولهباری از تجربه است و بازدیدکنندگان زیادی دارد. طراحی این سایت در عین سادگی، کاربردهای زیادی دارد، و حتی میتوان گفت یک سایت کامل است!
۲. Carmencita Huter یکی از بهترین سایتهای عکاسی
این شخص یکی از عکاسان مشهور جهان است و آثار خارقالعادهاش در گالریها و مجلات سراسر جهان به نمایش گذاشته میشود. البته او در ابتدا به دلیل پرترههای حرفهایاش از افراد مشهور، شناخته شد و همین موضوع او را به یکی از ماهرترین و محبوبترین عکاسان پرتره در جهان تبدیل کرد.
او علاوه بر پرتره، عکسهای بینظیری از طبیعت نیز میگیرد و همین موضوع نیز محبوبیت او را بسیار افزایش داده است! آثار بینظیر او را میتوانید در سایتش ببینید و لذت ببرید.
۳. سایت بسیار جذاب و رنگی الیزابت میچل
الیزابت، نقاشیهای ابریشمی زیبا و رنگارنگ ابریشمی خلق میکند. او همچنین کلاسهای آموزشی نیز برای انتقال این هنر ارزشمندش به افراد دیگر برگزار میکند.
اگر به آثار او نگاهی بیندازید میبینید در کنار هرکدام از نقاشیهایش، داستان و توضیحی نیز در مورد قطعه موردنظر نوشته است، این کار حس خیلی خوبی به مخاطب منتقل میکند؛ بنابراین توصیه میکنیم، شما نیز از این روش در طراحی سایت خود استفاده کنید.
۴. گالری بینظیر Edzera
احتمالا مشاهده این گالری برای شما نیز بسیار لذتبخش باشد. این وبسایت بهترین نمونه سایت هنری است و آثار شگفتانگیزی در زمینه کندهکاری، مجسمهسازی سنتی، نقاشی و حتی چاپهای معاصر را به نمایش میگذارد.
علاوه بر این، شما میتوانید در این سایت، از قسمت وبلاگ اخبار و اطلاعات متفاوتی درباره فرهنگ و هنر را بخوانید و اطلاعات بیشتری در این زمینه، کسب و از این ویژگیها در طراحی سایت خود نیز، بهره ببرید.
۵. سایت هنری Tauba Auerbach
طراحان این سایت از فونت عجیب و جالبی استفاده کردهاند و با ورود به این سایت میتوانید تصاویر زیادی ببینید؛ این سایت با وجود سادگی یکی از بهترین وبسایتها در زمینه هنر است.
۶. طراحی سایت هنری Maxim Shkret
صاحب این سایت یکی از هنرمندان دیجیتال با بیش از 10 سال تجربه است. اگر دنبال یک وب سایت هنری خود برای الهام گرفتن میگردید، حتما به Maxim Shkret سر بزنید. محتواهای این سایت کاملا مشخص، واضح و مختصر هستند و خیلی راحت نظر مخاطب را به خود جلب میکنند. علاوه بر این، صفحات مختلفی مثل گالری، رسانههای اجتماعی و … نیز در این سایت دیده میشود.
۷. Surreal Fashion نابغه سایت هنری
خانم آنیلا یکی از نابغههای هنر است؛ هنر او از مد سورئال، سرچشمه میگیرد و همانطور که از اسمش پیداست، یعنی مد را با ایده تخیلی ترکیب و یک اثر افسانهای و منحصربهفرد ایجاد میکند.
آشنایی با تعرفه طراحی سایت هنری
قطعا یکی از ابهامات و سوالهای هنرمندانی که قصد راهاندازی وبسایت خود را دارند، در مورد هزینه آن است. باید بدانید این هزینه به عوامل متفاوتی بستگی دارد و یکی از این موارد، امکانات درخواستی شما است.
موارد دیگری مثل زبان سیستم مدیریت محتوا (وردپرس یا اختصاصی)، UI ، UX، خدمات سئو و دیجیتال مارکتینگ … نیز در تعیین هزینه نقش دارند.
توصیه میکنم برای اطلاع از قیمتها و اطمینان از صرف هزینهتان در راه درست، حتما از مشاوران و متخصصان در این زمینه مشورت بگیرید. مشاوران سایبری شو در این زمینه بیشترین اطلاعات را دارند و با بررسی نیازها و امکانات مورد نیازتان، بهترین و کاملترین راهنماییها را به شما ارائه میدهند.
نتیجهگیری در مورد طراحی سایت هنری
در این مقاله از اهمیت و نکات طراحی سایت هنری گفتیم و با تعدادی از این سایتها آشنا شدید. هنر شما در چه زمینهای است؟ آیا نیاز به راهاندازی سایت را در کسب و کار خود حس میکنید؟
تیم سایبری شو از افراد متخصصی تشکیل شده که همگی در راستای تحقق خواستههای شما در زمینه طراحی سایت تلاش میکنند و نسبت به آن احساس مسئولیت و تعهد دارند! بنابراین شما میتوانید با خیالی راحت طراحی سایتتان را به ما بسپرید و نتیجه دلخواهتان را در سریعترین زمان ممکن دریافت کنید.
اگر سوال، نظر یا پیشنهادی در این زمینه دارید حتما برای ما بنویسید و این مقاله کاربردی را برای دوستان هنرمندتان نیز بفرستید.