آژانس دیجیتال مارکتینگ سایبریشو
آژانس دیجیتال مارکتینگ سایبریشو

رایج ترین اشتباهات بازاریابی شبکه های اجتماعی

خطاهای بازاریابی رسانه های اجتماعی
دسته بندی: مقالات دیجیتال مارکتینگ
تاریخ نوشته: ۱۴۰۲/۰۳/۰۳
نویسنده: مدیر سایت
مدت زمان مطالعه: 1 دقیقه
بازدید : 310
دیدگاه: 0

با توجه به تأثیر چشم‌گیر رسانه‌های اجتماعی در تصمیم‌گیری‌های مردم، جای تعجب نیست که بسیاری از مجموعه‌ها و کسب‌وکارها به بازاریابی از طریق این پلتفرم‌ها علاقه‌مند باشند. بااین‌حال برخی اشتباهات بازاریابی شبکه های اجتماعی موجب کاهش یا از بین رفتن اثربخشی تبلیغات در این حوزه می‌شوند. خوشبختانه امروزه این اشتباهات یک راز سربه‌مهر نیستند و شما به‌سادگی می‌توانید از آن‌ها مطلع شوید. اشتباهات رایج سوشیال مدیا مارکتینگ را کنار بگذارید تا ظرف مدت کوتاهی شاهد بهبود جذب مخاطب و افزایش فروش مجموعه خود باشید.

اگر در حال استفاده از تکنیک‌ها و استراتژی‌های جذب مشتری از طریق شبکه‌های اجتماعی هستید، این سؤال را از خود بپرسید: آیا تمام تلاش‌های من نتیجه مثبتی داشته‌اند؟ اگر پاسخ شما به این سؤال «بله» است، در مسیر درستی قرار دارید؛ در غیر این صورت، بهتر است یک‌بار دیگر خطاهای بازاریابی رسانه های اجتماعی را مرور کنید. این احتمال وجود دارد که یک یا تعدادی از آن‌ها را نادیده گرفته باشید!

اشتباهات بازاریابی شبکه های اجتماعی به‌طور تجربی توسط افرادی که سال‌ها در این حوزه فعالیت داشته‌اند، معرفی‌شده‌اند. اگر چند وب‌سایت گوناگون را بررسی کنید، ممکن است هرکدام فهرست متفاوتی از اشتباهات رایج سوشیال مدیا مارکتینگ (SMM) را ارائه کرده باشند. بااین‌وجود، معمولاً اصل داستان ثابت است و تمام این فهرست‌ها از زوایای دید مختلف به اشتباهات یکسانی اشاره دارند. نداشتن استراتژی، نداشتن مخاطب هدف مشخص و خودکارسازی زیاد فرآیندها، تعدادی از خطاهای بازاریابی رسانه های اجتماعی هستند.

بهتر است بدون توضیحات اضافی، مستقیم سر اصل مطلب برویم. در ادامه با رایج‌ترین اشتباهاتی که ممکن است در حوزه بازاریابی شبکه‌های اجتماعی مرتکب شوید، آشنا خواهید شد.

۱. نداشتن استراتژی بازاریابی رسانه های اجتماعی

نداشتن استراتژی بازاریابی رسانه های اجتماعی، از اشتباهات رایج در بازاریابی شبکه های اجتماعی

تدوین یک استراتژی برای سوشیال مدیا مارکتینگ امری بدیهی به نظر می‌رسد، اما بسیاری از شرکت‌ها به آن بی‌توجه هستند یا در انجام آن شکست می‌خورند. این شرکت‌های گمان می‌کنند که تنها پست کردن محتوا در شبکه‌های اجتماعی کافی است و نیازی به یک برنامه بازاریابی دیجیتال اصولی ندارند. مانند هر شیوه بازاریابی دیگری، شما برای موفقیت در بازاریابی شبکه‌های اجتماعی نیز به برنامه و استراتژی‌ها به‌روز احتیاج دارید.

برای جلوگیری از اشتباهات بازاریابی شبکه های اجتماعی، فهرستی از اهداف خاصی که می‌خواهید به آن‌ها برسید، تهیه کنید. در ادامه نیز باید بودجه کافی و برنامه‌ای عملیاتی آماده کنید. دستاوردهای مورد انتظار خود را به‌وضوح مشخص کنید تا پس‌ازآنجام هر اقدامی، میزان پیشرفت خود را ارزیابی کنید.

هزاران کسب‌وکار در سراسر جهان که بعضی از آن‌ها رقبای شما هستند، به‌طور پیوسته از شبکه‌های اجتماعی برای تبلیغات و دستیابی به مخاطبان هدف خود استفاده می‌کنند. اگر استراتژی و برنامه مشخصی برای حضور در سوشیال مدیا ندارید، صادقانه بگوییم که شانسی برای موفقیت نخواهید داشت.

۲. بارگذاری محتوای کمتر یا بیشتر از حد موردنیاز

یکی از اشتباهات رایج سوشیال مدیا مارکتینگ، اشتراک‌گذاری خیلی کم یا خیلی زیاد محتوا است.

یکی از اشتباهات رایج سوشیال مدیا مارکتینگ که بسیاری از افراد و مجموعه‌ها مرتکب آن می‌شوند، اشتراک‌گذاری خیلی کم یا خیلی زیاد محتوا است. احتمالاً آلان این ابهام برایتان ایجادشده که بارگذاری چه تعداد پست یا استوری در طول 24 ساعت مناسب است؟

پاسخ این سؤال کاملاً به پلتفرم شبکه اجتماعی مورداستفاده شما وابسته است. از سوی دیگر هر کسب‌وکاری بسته به بزرگی و حوزه فعالیت، به تعداد پست‌های گوناگونی در طول یک شبانه‌روز احتیاج دارد. حداقل 1 پست در لینکدین، حداقل 3 الی 5 پست در توییتر و حداقل 1 الی 2 پست در فیسبوک آمار قابل‌قبولی از انتشار محتوا است که توسط بسیاری از متخصصان این حوزه پیشنهاد می‌شود. در مورد اینستاگرام نیز باید حداقل 2 الی 3 پست در هفته منتشر کنید.

تعداد دقیق پست‌ها باید توسط متخصص دیجیتال مارکتینگ مشخص شود. تعداد پست‌های غیراصولی از اشتباهات بازاریابی شبکه های اجتماعی است و می‌تواند به کسب‌وکار شما ضربه وارد کند. از طرفی توجه داشته باشید که اگر قرار است محتوای مشابه را در چند پلتفرم آپلود کنید، بخش‌هایی نظیر توضیحات را سفارشی‌سازی کنید تا اثربخشی بیشتری داشته باشند.

۳. مشخص نکردن مخاطب هدف

مشخص نکردن مخاطب هدف، خطایی دیگر در بازاریابی رسانه های اجتماعی

میلیاردها نفر در رسانه‌های اجتماعی حضور دارند؛ اما آیا تمام آن‌ها مخاطب برند، محصولات یا خدمات شما هستند؟ قطعاً این‌طور نیست. یکی از خطاهای بازاریابی رسانه های اجتماعی نیز این موضوع است که افراد می‌خواهند رضایت همه را به دست آورند!

تعیین مخاطب هدف به شما این امکان را می‌دهد که تلاش‌ها و اقدامات بازاریابی خود را بر افرادی متمرکز کنید که واقعاً به محصول شما علاقه‌مند هستند. هرچقدر هم که سخت کار کنید، تنها زمانی موفق خواهید شد که مخاطبان هدف خود را به‌درستی بشناسید.

اگر شما قصد فروش دوره‌های آموزشی دیجیتال مارکتینگ یا طراحی سایت دارید، قطعاً لینکدین گزینه بهتری از توییتر است. درواقع مخاطبان هدف شما بیشتر در چنین فضایی حضور دارند تا در توییتر یا اینستاگرام.

۴. ناکامی در همراه کردن مخاطب در مکالمات

ناکامی در همراه کردن مخاطب در مکالمات

شما همواره محتواهای متنوع را در شبکه‌های اجتماعی منتشر می‌کنید تا بر روی مخاطبان هدف خود تأثیر بگذارید. بااین‌حال اگر کسی نظر خود را زیر آن ننویسد یا آن را در صفحه شخصی خود به اشتراک نگذارد، تنها زمان خود را تلف‌کرده‌اید. برای ایجاد محتوایی جذاب که مخاطب را با خود همراه می‌کند، زمان بگذارید.

عدم توجه به همراه شدن مخاطبان از اشتباهات بازاریابی شبکه های اجتماعی است که امروزه بسیار شاهد آن هستیم. محتوایی منتشر کنید که برای مخاطبان هدف شما سرگرم‌کننده یا آموزنده باشد؛ یا اینکه آن‌ها را به چالش بکشد. تنها در این حالت می‌توانید توقع لایک، کامنت و اشتراک‌گذاری محتوای خود را داشته باشید.

حالا زمانی که مخاطبان نظر خود را زیر پست‌های شما نوشتند، به آن‌ها بی‌توجهی نکنید. شبکه‌های اجتماعی فضایی برای معاشرت هستند. از امکانات این پلتفرم‌ها استفاده کنید تا اجتماعی بودن خود را به مخاطب نشان دهید. این نکته بسیار حائز اهمیت است که هم به نظرات مثبت و هم به نظرات منفی پاسخ دهید.

۵. وابستگی زیاد به خودکارسازی فرآیندها

وابستگی زیاد به خودکارسازی فرآیندها، مشکلی دیگر در سوشیال مارکتینگ

اتوماسیون یا خودکارسازی از ویژگی‌های بسیار مهم و نجات‌دهنده دیجیتال مارکتینگ است. درواقع در نبود ابزار و نرم‌افزارهای اتوماسیون، برنامه‌ریزی، مدیریت و تحلیل کمپین‌های شبکه‌های اجتماعی بسیار سخت یا حتی غیرممکن خواهد شد. بااین‌حال استفاده بیش‌ازحد از خودکارسازی، یکی از اشتباهات بازاریابی شبکه های اجتماعی است. زمانی که به خودکار‌سازی تمام فرآیندها وابسته شوید، ارتباطات انسانی که شخصیت برند شما در کنار آن رشد می‌کند، از دست خواهید داد.

تجربه‌های ناگواری از وابستگی بیش‌ازحد به خودکارسازی فرآیندها وجود دارند. ارسال توییت‌های نژادپرستانه توسط ربات مجموعه نیو انگلند پاتریوتوز (New England Patriots)، یکی از اشتباهات فراموش‌نشدنی تاریخ در این حوزه است. زمانی که تمام اقدامات بازاریابی خود یا بخش بسیار بزرگی از آن را خودکار می‌کنید، همواره احتمال بروز اشتباهات و سوءاستفاده وجود دارد.

همواره از بهترین ابزارهای اتوماسیون استفاده کنید تا احتمال بروز اشتباهات فنی بسیار پایین باشد. اینکه به خاطر کاهش هزینه‌های جاری بازاریابی از ابزارهای بی‌کیفیت استفاده کنید، یکی از اشتباهات رایج سوشیال مدیا مارکتینگ است.

۶. رفتار یکسان با همه پلتفرم های سوشیال مدیا

رفتار یکسان با همه پلتفرم های سوشیال مدیا، یک اشتباه در بازاریابی شبکه های اجتماعی است

هر پلتفرم رسانه های اجتماعی منحصربه‌فرد است. شما باید زبان هر پلتفرم را یاد بگیرید تا بتوانید با کاربران آن صحبت کنید. دقیقاً همان‌طور که نمی‌توانید در چین، فارسی صحبت کنید، باید در شبکه‌های اجتماعی نیز به این اصل پایبند باشید. این یکی از اشتباهات بازاریابی شبکه های سوشال است که خود را در لباس‌های گوناگونی نشان می‌دهد.

رایج‌ترین اشتباه این است که یک محتوا تولید و آن را به‌طور مشابه، در تمام پلتفرم‌های سوشیال مدیا منتشر کنید. مشکل اینجاست که جمعیت‌شناسی کاربران فیسبوک با جمعیت‌شناسی کاربران اینستاگرام یا تیک‌تاک (TikTok) متفاوت است. مهم‌تر از همه، ابزارهای بازاریابی، ویژگی‌ها، علایق مخاطبان و رفتارهای هر پلتفرم متفاوت است. کاربر تیک‌تاک انتظار مشاهده ویدیو و کاربر لینکدین انتظار مشاهده پست‌های کاری (معمولاً متنی) دارد.

شما باید یاد بگیرید که هر پلتفرم رسانه‌های اجتماعی را به‌عنوان یک موجودیت جدا با فرصت‌های منحصربه‌فرد خودش ببینید. پس‌ازآن شروع به کشف راه‌های جدید برای استفاده از این فرصت‌ها به نفع رشد کسب‌وکار خود خواهید کرد.

۷. تبلیغ افراطی نام تجاری

تبلیغ افراطی نام تجاری، مشکلی دیگر در بازاریابی سوشیال مدیاها

در ادامه معرفی اشتباهات رایج سوشیال مدیا مارکتینگ، به اشتباهی می‌رسیم که بیشتر برندها مرتکب می‌شوند. وقتی محصولات یا خدمات خود را بیش‌ازحد تبلیغ می‌کنید، باور بکنید یا نه، بسیاری از دنبال‌کنندگان شما علاقه خود را نسبت به برند شما از دست می‌دهند.

فعالیت‌های تبلیغاتی خود را به حداقل برسانید و اجازه ندهید، بیشتر از 20% حجم محتوای شما را به خود اختصاص دهند. درواقع بهترین شیوه این است که از الگوی ارسال 1 پست تبلیغاتی به ازای هر 4 پست غیر تبلیغاتی استفاده کنید.

اشتباهات بازاریابی شبکه های اجتماعی امام زحمات شما را نقش بر آب می‌کنند. تبلیغات برند مهم است، اما در مورد آن با ظرافت عمل کنید. بیشتر محتوای رسانه‌های اجتماعی شما باید در مورد موضوعاتی باشد که ارزشی را برای مخاطب به همراه دارد. در غیر این صورت نه‌تنها فالوورهای شما زیاد نمی‌شوند، بلکه دنبال‌کنندگان فعلی هم از دست خواهید داد.

۸. خرید فالوور تقلبی

خرید فالوور تقلبی در شبکه های اجتماعی اشتباه است

یکی دیگر از رایج ترین اشتباهات سوشیال مارکتینگ، خرید فالوور تقلبی یا فیک است. برخی از برندها در برنامه‌های تبادل فالوور شرکت می‌کنند یا از برخی شرکت‌ها فالوور فیک می‌خرند. به‌طورکلی این اقدام نتایج تجاری ناچیزی به همراه دارد و ممکن است برخی افراد را در مورد محبوب بودن برند شما فریب دهد. از طرفی این احتمال وجود دارد که صفحه شما برای مدتی مسدود یا برای همیشه حذف شود!

کاربران شبکه‌های اجتماعی افراد هوشمندی هستند که این‌گونه اشتباهات بازاریابی شبکه های اجتماعی را به‌سادگی متوجه می‌شوند. عدم تطابق تعداد دنبال‌کنندگان با لایک‌ها و کامنت‌ها، یکی از عواملی است که جعلی بودن تعداد فالوورها را برای مخاطبان شما محرز می‌کند.

به‌جای این اقدام غیرحرفه‌ای و فریب دادن مخاطبان، از شبکه اجتماعی خود برای ارائه محتوای مفید و ارزشمند استفاده کنید. شاید کمی زمان‌بر باشد، اما چنین اقدامی باعث جذب مخاطبان ارگانیک و ماندگاری آن‌ها در صفحه شما خواهد شد.

خرید فالوور فیک یکی از اشتباهات بازاریابی شبکه های اجتماعی است که دردسرهای فراوانی به همراه دارد. تمام افرادی که از این شیوه‌ها برای فریب دادن مخاطب استفاده کرده‌اند، درنهایت توسط پلتفرم‌ها جریمه‌شده و دنبال‌کنندگان تقلبی خود را با صرف زمان و انرژی زیاد حذف کرده‌اند.

۹. منظم نبودن در گذاشتن پست و استوری

مشکل منظم نبودن در گذاشتن پست و استوری

شما یک استراتژی بازاریابی شبکه‌های اجتماعی تدوین کرده‌اید که برای مثال روزانه 2 پست و 3 استوری منتشر کنید. زمانی که مشغول سایر جنبه‌های مهم کسب‌وکار خود هستید، ممکن از ارسال پست و استوری‌ها را فراموش کنید. شاید در حال حاضر اهمیت این موضوع را ندانید؛ اما منظم نبودن از اشتباهات بازاریابی شبکه های اجتماعی است که نتایج منفی فراوانی را به همراه دارد.

هنگامی‌که یک استراتژی دارید و روزانه بر اساس آن اقدام می‌کنید، عدم ارسال پست –حتی برای یک روز- می‌تواند بر نرخ تعامل (Engagement) و ایمپرشن (Impression) تأثیر منفی بگذارد. منظم نبودن باعث آسیب رساندن به سایر جنبه‌های بازاریابی رسانه‌های اجتماعی شما تا به امروز می‌شود و کسب‌وکارتان را از دید مخاطب خارج می‌کند.

به‌عنوان یک بازاریاب هوشمند حوزه سوشیال مارکتینگ، پست و استوری‌های خود را به‌طور خودکار برای ساعات و روزهای مشخصی از خفته برنامه‌ریزی کنید. از طرفی استفاده از تقویم محتوایی نیز بسیار اثربخش است و مانع بروز این‌گونه اشتباهات رایج سوشیال مدیا مارکتینگ می‌شود.

۱۰. عدم استفاده از فرم های مختلف محتوا

یکی از خطاهای بازاریابی رسانه های اجتماعی عدم استفاده از فرم‌های متفاوت محتوا است.

یکی دیگر از خطاهای بازاریابی رسانه های اجتماعی که اغلب توسط کسب‌وکارهای کوچک دیده می‌شود، عدم استفاده از فرم‌های متفاوت محتوا است. ویدیو، متن، تصویر و موشن گرافی برخی از انواع محتوای کاربرپسند در شبکه‌های اجتماعی گوناگون هستند.

یک خط‌مشی و رویکرد خوب رسانه‌های اجتماعی مستلزم استفاده هم‌زمان از ویدیو، متن، تصاویر و… است. نوع پلتفرم شبکه اجتماعی نیز در انتخاب نوع محتوا مؤثر است. برای مثال تیک‌تاک پلتفرمی است که غالباً بر محتوایی ویدیویی تمرکز دارد و در عوض محتوای اینستاگرام باید ترکیبی از عکس، متن و ویدیو باشد.

برای اینکه اثربخش‌ترین انواع محتوای حوزه خود را مشخص کنید، متغیرهایی نظیر اینسایت (Insight) و KPI پست‌های خود را به‌طور منظم بررسی کنید. برای مثال اگر ساخت ویدیوهای باکیفیت با توضیحات متنی کوتاه برای تجارت شما مناسب است، بیشتر حجم محتوای خود را به این ویدیوها اختصاص دهید. بااین‌حال از انتشار سایر مدل‌های محتوایی غافل نشوید.

۱۱. ثبت نام در تمام پلتفرم های سوشیال مدیا

ثبت نام در تمام پلتفرم های سوشیال مدیا، در سوشیال مارکتینگ اشتباه است

موفقیت کمپین بازاریابی شبکه‌های اجتماعی شما هیچ نسبت مستقیمی با تعداد پلتفرم‌هایی که از آن‌ها استفاده می‌کنید، ندارد. یکی از دلایل اهمیت شناسایی مخاطبان هدف، این است که متوجه شوید آن‌ها در کدام شبکه‌های اجتماعی حضور دارند. اینکه زمان، انرژی و سرمایه خود را صرف تولید محتوا برای پلتفرم‌هایی کنید که پتانسیل جذب مخاطب ندارند، از اشتباهات بازاریابی شبکه های اجتماعی به شمار می‌آید.

KPI اجتماعی خود را تعریف و سپس از رسانه‌هایی استفاده کنید که با نیازهای شما سازگاری کاملی داشته باشند. تمام زمان، سرمایه و انرژی خود را بر روی شبکه‌هایی متمرکز کنید که درنهایت به جذب مخاطبان هدف و افزایش درآمدزایی شما منجر شوند. باور کنید یا نه، چنین اشتباهات بازاریابی در شبکه های اجتماعی موجب کاهش شدید بازدهی و عقب ماندن از سایر رقبا خواهند شد.

۱۲. بی توجهی، حذف یا پاسخ تند به نظرات منفی

بی توجهی، حذف یا پاسخ تند به نظرات منفی در شبکه های اجتماعی

بازخورد منفی فرصتی برای رشد، بهبود کیفیت خدمات و ایجاد اعتماد در جامعه برند شما فراهم می‌کند. زمانی که مشتری از شما ناراضی است، نظرات منفی و خشن ارسال می‌کند. برخی از برندهای این نظرات را نادیده می‌گیرند و برخی دیگر حتی آن‌ها را حذف می‌کنند یا با اظهارات تندتر پاسخ می‌دهند!

چنین اقداماتی از اشتباهات بازاریابی شبکه های اجتماعی به شمار می‌آید و تأثیر منفی شدیدی بر شهرت برند شما دارد. در عوض بیایید از زاویه دیگری به این موضوع نگاه کنید. شما این فرصت را دارید تا فردی شاکی را به مشتری وفادار تبدیل کنید. رفتار اصولی و برخورد حرفه‌ای شما موجب می‌شود که مشتری به آغوش برند شما برگردد و خدمات یا محصولات شما را به دیگران هم معرفی کنید.

همواره نظرات منفی را جدی بگیرید و تلاش کنید مشکلاتی که مشتری با آن‌ها مواجه است را رفع کنید. ارتباط اولیه با فرد شاکی را در همان کامنت منفی برقرار کنید و سپس ادامه مکالمه را به سمت کانال‌های پشتیبانی بکشانید.

۱۳. استفاده از ربات برای برخورد اولیه با مشتریان

یکی از اشتباهات بازاریابی شبکه های اجتماعی، استفاده از ربات‌های پاسخ‌دهنده است.

یکی از اشتباهات بازاریابی شبکه های اجتماعی که کسب‌وکارها در زمان راه‌اندازی پروفایل رسانه‌های اجتماعی مرتکب می‌شوند، استفاده از ربات‌های پاسخ‌دهنده است. این ربات‌ها موجب افزایش سرعت فرآیند پاسخ‌دهی به دنبال‌کنندگان یا مشتریان بالقوه می‌شوند. بااین‌حال مشتریان می‌خواهند با شخصی صحبت کنند که به نگرانی‌ها، سؤالات و مشکلات آن‌ها پاسخ واقعی دهد.

شما باید در سطح شخصی‌تر و صمیمی‌تری به مشتریان خود نزدیک شوید.بخصوص اگر صاحب کسب‌وکار کوچکی هستید، شخصاً پاسخ تمام پیام‌ها را بدهید. اگر صاحب کسب‌وکار بزرگ‌تری هستید، بر روی ربات‌های پاسخ‌دهنده حرفه‌ای سرمایه‌گذاری کرده یا نیروی انسانی بیشتری برای پاسخگویی به مشتریان استخدام کنید.

۱۴. نوشتن کپشن یا توضیحات نامناسب

نوشتن کپشن یا توضیحات نامناسب، اشتباه مهمی است

کپشن (Caption) یا توضیحی که زیر تصویر، ویدیو یا… وجود دارد، باید با دقت و تخصص خاصی نوشته شود. کپشن‌ها نقش مهمی در موفقیت و وایرال شدن پست رسانه‌های اجتماعی دارند. اگر توضیحی بنویسید که خیلی طولانی باشد، کاربر باید روی آن کلیک کن تا توضیحات بیشتر را ببیند؛ خیلی افراد این کار را نمی‌کنند. همچنین اگر لینک‌های خود را در انتهای توضیحات طولانی قرار دهید، تعداد کلیک‌ها را به‌شدت کاهش می‌دهد.

پیش‌ازاین اشاره کوتاهی به هشتگ‌ها داشتیم. علاوه بر ایجاد هشتگ شخصی، حتماً از هشتگ‌های معروف و پربازدید حوزه خود در توضیحات پست استفاده کنید. همچنین همواره از چند هشتگ ثابت استفاده نکنید؛ تحقیق کنید تا هشتگ‌های مناسب هر موضوع را پیدا کنید.

همیشه لازم نیست در توضیحات پست خود از هشتگ استفاده کنید. تحقیقات نشان داده‌اند که در برخی شبکه‌های اجتماعی نظیر فیسبوک، استفاده از هشتگ هیچ اثربخشی چشم‌گیری ندارد.

۱۵. استفاده از تصاویر بی کیفیت یا نامرتبط

استفاده از تصاویر بی کیفیت یا نامرتبط در شبکه های اجتماعی

تصویر اولین بخش از پست شماست که موردتوجه کاربران قرار می‌گیرد. عدم استفاده از تصویر مرتبط با موضوع پست، از اشتباهات بازاریابی شبکه های اجتماعی است. کیفیت عکس نیز باید در حد استانداردهای اولیه هر شبکه اجتماعی باشد. سعی کنید با استخدام عکاس یا گرافیست حرفه‌‌ای، عکس‌های اصیل تولید کنید که هیچ جای دیگری در دسترس نیستند.

عکاسی اختصاصی از محصولات نیز انتخاب بسیار مناسبی است که به فروشگاه‌های آنلاین توصیه می‌شود. عکس‌های حرفه‌ای و منحصربه‌فرد نشان‌دهنده کیفیت برند شما و اهمیتی است که به مشتریان خود می‌دهید. تجربه ثابت کرده که افراد با دیدن عکس‌های جذاب، مرتبط، یونیک و باکیفیت، برای لحظه‌ای درنگ کرده و با محتوای آن ارتباط برقرار می‌کنند.

۱۶. عدم پیگیری نتایج یا استفاده از ابزارهای تحلیلی

عدم پیگیری نتایج یا استفاده از ابزارهای تحلیلی، از اشتباهات بازاریابی شبکه های اجتماعی

بازاریابی رسانه‌های اجتماعی یک راه قدرتمند برای تبلیغ برند شما است و می‌توانید میزان پیشرفت خود را در زمان واقعی پیگیری کنید. پیگیری نتایج به شما امکان می‌دهد تغییرات استراتژیکی در کمپین خود ایجاد کنید و هم‌زمان مخاطبان خود را هدف قرار دهید. شما می‌توانید در هرزمانی یک تبلیغات ناکارآمد را متوقف کنید و پس از بهینه‌سازی، مجدداً آن را منتشر کنید. بی‌توجهی به پیگیری نتایج از اشتباهات رایج سوشیال مدیا مارکتینگ است که تأثیرات مخربی بر کمپین بازاریابی شما دارد.

ابزارها یا نرم‌افزارهای بسیار متنوعی برای پیگیری و تجزیه‌وتحلیل نتایج کمپین‌های بازاریابی رسانه‌های اجتماعی وجود دارند. شما باید بر اساس بزرگی کسب‌وکار و حجم کمپین‌های خود، ابزار مناسبی را انتخاب کنید.

هرچه در بخش تحلیل و پیگیری داده‌ها موفق‌تر ظاهر شوید، درنهایت تعامل با مشتری، نرخ تبدیل، روند خرید و جایگاه خود در تجارت الکترونیک را بهبود خواهید بخشید. همواره کمپین‌های بازاریابی تجاری خود را قدم‌به‌قدم پیگیری کنید و خطاهای بازاریابی رسانه های اجتماعی دیگر شرکت‌ها را تکرار نکنید.

جمع بندی

اگر بازاریابی رسانه‌های اجتماعی را به‌تازگی شروع کرده‌اید، قطعاً اشتباهات بزرگ یا کوچکی در جای‌جای فرآیندهای بازاریابی شما به چشم خواهد خورد؛ که کاملاً طبیعی است. اما به‌عنوان یک بازاریابی باتجربه دیجیتال مارکتینگ، اجازه ندارید همواره مرتکب اشتباهات رایج سوشیال مدیا مارکتینگ (SMM) شوید. از مقالات متعدد و تجربه افراد متخصص استفاده کنید تا میزان اشتباهات خود را به حداقل برسانید.

اصول مشخصی برای بازاریابی رسانه های اجتماعی وجود دارند که همواره باید بر اساس آن‌ها عمل کنید. این جمله به معنی کور کردن خلاقیت شما نیست؛ بلکه به معنی پیروی از دستورالعمل‌های ضروری هر پلتفرم شبکه اجتماعی است. با پیروی از اصول اولیه و به مواردی که در این مقاله بررسی کردیم، قطعاً تعداد اشتباهات بازاریابی شبکه های اجتماعی شما کاهش پیداکرده و نهایتاً از بین می‌روند.

اگر شما هم در حوزه سوشیال مدیا فعالیت دارید، در تکمیل فهرست خطاهای بازاریابی رسانه های اجتماعی با ما همراه شوید.

سوالات متداول

کپی لینک
مفید بود؟

مقالات مرتبط

استراتژی دیجیتال مارکتینگ
افزایش استفاده از اینترنت، کسب‌وکارهای موجود در این حوزه را وادار کرده که تمرکز خود را از بازاریابی سنتی به بازاریابی دیجیتال تغییر دهند. ا…
۱۴۰۲/۰۴/۱۶
230 مشاهده
راهنمای کامل بازاریابی اینترنتی
از گذشته تا به امروز، بازاریابی به معنای دستیابی به مشتریان هدف در مکان‌های گوناگون بوده و است. بااین‌حال امروزه شاهد این تغییر اساسی هستیم…
۱۴۰۲/۰۴/۰۳
239 مشاهده
معرفی ابزار های دیجیتال مارکتینگ
تقویت استراتژی‌های بازاریابی دیجیتال و بازگشت سرمایه بیشتر، در گروی بهره‌مندی صحیح از ابزارهای دیجیتال مارکتینگ است. شما با استفاده از دی…
۱۴۰۲/۰۳/۲۹
241 مشاهده
انواع بازاریابی محتوا
مدل‌های متنوعی از محتوا وجود دارند که می‌توان از آن‌ها برای تبلیغ برند و یافتن مشتری‌های جدید استفاده کرد. با وجود انواع بازاریابی محتوا د…
۱۴۰۲/۰۳/۲۶
262 مشاهده
اهمیت دیجیتال مارکتینگ
زمانه تغییر کرده و به همراه آن، رویکرد کسب‌وکارها در مورد مشتریان نیز متحول شده است. بازاریابی سنتی یک گام به عقب برداشته و در عوض اهمیت دیجی…
۱۴۰۲/۰۳/۲۵
272 مشاهده
دیدگاه کاربران
هنوز دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است. شما اولین نفر باشید.
دیدگاه خود را بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.