آژانس دیجیتال مارکتینگ سایبریشو
آژانس دیجیتال مارکتینگ سایبریشو

آموزش طراحی سایت با bootstrap

طراحی سایت با بوت استرپ
دسته بندی: مقالات طراحی سایت
تاریخ نوشته: ۱۴۰۱/۰۴/۲۱
نویسنده: مدیر سایت
مدت زمان مطالعه: 3 دقیقه
بازدید : 566
دیدگاه: 0

دیگر دورانی که برای ساخت یک سایت مجبور به صرف وقت زیادی بود، گذشته است. سیستم بوت‌استرپ با ویژگی‌های منحصربه‌فرد و کامل، به کمک طراحان حرفه‌ای و مبتدی سایت آمده است. مارک اتو و جاکوب تورنتون برای اولین بار این سیستم را برای ایجاد یک چهارچوب زیبا و جذاب در توییتر ساختند و در سال 2011 آن را در قالب یک پلتفرم متن‌باز برای طراحی سایت معرفی کردند.

به‌لطف ویژگی‌های خوب، این سیستم امروزه برای ساخت میلیون‌ها وب‌سایت در سراسر جهان استفاده می‌شود. در ادامه با من باشید تا مزیت‌ها و معایب آن را بدانید و با ساده‌ترین راه ساخت سایت با بوت‌استرپ آشنا شوید.

سیستم Bootstrap چیست؟

آشنایی با فریم ورک bootstrap

Bootstrap سیستمی از ابزارهای رایگان و مفید برای ساخت سایت و باHTML ، CSS و جاوا اسکریپت نوشته شده است. این سیستم یک چهارچوب فرانت اِند (frontend یعنی بخشی از سایت که قابل دیدن است) برای ساخت سایت‌های واکنش‌گراست. آیا می‌دانید واکنش‌گرا به‌چه معناست؟!

به سایت‌هایی که به‌درستی در تمامی پلتفرم‌ها نمایش داده‌ می‌شوند، واکنش‌گرا می‌گویند؛ تفاوتی نمی‌کند افراد با کامپیوتر، گوشی تلفن همراه یا تبلت به سایت بیایند، این ویژگی باعث نمایش کامل و صحیح تمامی صفحات سایت می‌شود!

واکنش‌گرایی ویژگی مهمی است! تصور کنید مدیر یک کسب‌وکار بزرگ هستید و باید به‌سرعت برای یک جلسه کاری حیاتی به تهران بروید. عجله دارید و تصمیم می‌گیرید در راه فرودگاه، به سایت‌های خرید بلیط مراجعه و یک بلیط لحظه آخری بخرید.

همان‌طور که استرس دارید سوار تاکسی شده و گوشی تلفن همراه خودتان را بیرون می‌آورید. در گوگل سرچ می‌کنید «بلیط لحظه آخری تهران» و وارد یکی از سایت‌ها می‌شوید، ناگهان با صحنه‌ای روبه‌رو شده و خشک‌تان می‌زند! سایت به‌هم ریخته و اصلا مشخص نیست چه خبر است! چه حسی دارید؟! حالا اهمیت سایت‌های واکنش‌گرا را درک کردید؟!

این سیستم به شما کمک کنید بدون تلاش خاصی یک سایت واکنش‌گرا بسازید، کافی است آموزش ساخت سایت با بوت‌استرپ را بگذرانید و از نکات آن استفاده کنید. ایجاد ظاهری زیبا همیشه دغدغه طراحان وب‌سایت بوده است.

برای آن‌ها علاوه‌بر اصول کدنویسی صحیح و تمیز و ایجاد یک ساختار قدرتمند، خروجی سایت کاربرپسند نیز مهم است. با آموزش طراحی سایت با Bootstrap شما این خلا میان زیبایی و کدنویسی خوب را برمی‌دارید.

با طراحی قالب سایت با Bootstrap و رعایت اصول تعریف شده اولیه، شما علاوه‌بر کاهش زمان راه‌اندازی، سایتی جذاب مطابق با آخرین ویژگی‌های روز دنیا دارید. اگر طراحی سایت را مانند آشپزی تصور کنید، کدها مواد اولیه غذا و زبان HTML دستور پخت آن است. اگر غذایی خوب بپزید ولی در ظرفی خوب (یعنی قالبی خوب و جذاب) آن را سرو نکنید، کمتر کسی آن را می‌پسندد! آیا می‌دانید مزایای ساخت سایت با Bootstrap چیست؟!

مزایای طراحی سایت با Bootstrap چیست؟

حتما این سوال برایتان پیش آمده: «اهمیت آموزش طراحی سایت با بوت‌استرپ چیست؟» خب در این قسمت به این سوال پاسخ می‌دهیم و مزایای این سیستم را می‌گوییم:

1. ساخت سایت‌های ریپانسیو بدون هیچ تلاش خاصی!

همان‌طور که گفتیم دیگر لازم نیست برای ساخت سایت‌هایی ریسپانسیو تلاشی اضافی کنید، کافی است برای طراحی قالب سایت با Bootstrap زمان بگذارید تا سایت‌تان به‌صورت خودکار ریسپانسیو شود.

2. آموزش طراحی سایت با Bootstrap = کاهش زمان راه‌‌اندازی سایت!

با استفاده از این سیستم دیگر نیازی به صرف ساعت‌های زیادی برای کدنویسی قالب نیست. بوت‌استرپ با قالب‌های از پیش تعریف شده خود ارائه می‌شود. مثال غذا را به‌خاطر دارید؟! با این سیستم دیگر لازم نیست ظرف‌هایتان را خودتان بسازید! فقط کافی است غذا را در آن بریزید! البته شما با بوت‌استرپ قادر به ایجاد تغییرات جزئی با طراحی قالب سایت با Bootstrap هستید اما گاهی اوقات قالب‌های آماده نیز پاسخگو نیازهای شماست.

3. متن‌باز بودن سیستم Bootstrap عامل جلب توجه طراحان

سیستم Bootstrap متن‌باز است؛ یعنی چه؟! در سیستم‌های متن‌باز (Open Source) همه طراحان قادر به تغییر کدها برای رسیدن به طرح مورد‌نظرشان در سایت هستند. این ویژگی افراد را به‌سمت آموزش طراحی سایت با Bootstrap می‌کشاند!

سیستمی با ویژگی واکنش‌گرا و متن‌باز، توجه همه را به‌سمت خود جلب می‌کند. علاوه‌بر طراحی قالب سایت با Bootstrap، شما قادر به ایجاد تغییرات دلخواه در قالب‌های آماده این سیستم نیز هستید.

4. تنوع و تعداد زیاد طراحی قالب سایت با Bootstrap

با افزایش محبوبیت این سیستم، افراد شروع به ایجاد قالب‌های مبتنی بر بوت‌استرپ کردند تا روند ساخت سایت را حتی بیشتر از همیشه سریع کنند. اکنون سایت‌های زیادی در سراسر اینترنت برای به اشتراک‌گذاری و خرید قالب‌های سفارشی بوت‌استرپ وجود دارند! اما همه سیستم‌های ساخت سایت معایبی نیز دارند. برویم به چند مورد از آن‌ها اشاره کنیم.

معایب طراحی سایت با Bootstrap چیست؟

معایب طراحی سایت با Bootstrap

مثل همه چیز، بوت‌استرپ نیز معایبی دارد؛ فراموش نکنید هر سکه فقط یک رو ندارد! این معایب شامل:

1. آموزش طراحی سایت با Bootstrap کمی گیج‌کننده است!

اولین نکته‌ای که جلو بسیاری از افراد را از رفتن به‌سمت این سیستم می‌گیرید، سختی آموزش ساخت سایت با Bootstrap است. البته قبل از یادگیری! افرادی را می‌شناسم که اوایل کار با این سیستم از گیج‌کنندگی روش‌های آموزش و طراحی قالب سایت با Bootstrap گله اما پس از گذراندن دوره‌های آموزشی مثل آب خوردن با این سیستم کار می‌کردند!

یکی از این افراد تعریف می‌کرد: «هنگام استفاده از ویژگی گرید (grid) در بوت‌استرپ، برای ایجاد ستونی که یک سوم صفحه را اشغال می‌کند، باید کد .col-md-4 را به آن اضافه کنید. در آن لحظه من کاملا گیج شدم و با خودم گفتم صبر کن! 4؟ این 4 از کجا آمده؟!»

بدون شک، با دیدن این عدد چهار ممکن است فکر کنید ستون یک چهارم صفحه را اشغال می‌کند، نه یک سوم. اما زمانی که بدانید بوت‌استرپ از یک سیستم 12 ستونی استفاده می‌کند و 4 یک سوم از 12 است، درک این موضوع برایتان آسان می‌شود!

2. طراحی قالب سایت با Bootstrap، فایل بزرگ می‌سازد!

فایل‌های قالب‌های طراحی‌شده با بوت‌استرپ کمی بزرگ است این موضوع منجر به افزایش زمان بارگذاری سایت‌ها، به‌ویژه در شبکه‌های اینترنتی کندتر می‌شود. از آن‌جایی شناسایی فایل‌های بزرگ برای افراد مبتدی سخت است، آن‌ها گاهی در رفع این موضوع به مشکل می‌خورند.

همان‌طور که گفتیم بوت‌استرپ یک سیستم متن‌باز است، یعنی کافی است فایل‌های بزرگ را بیابید و کدهای غیر ضروری را حذف کنید. برای این‌کار فقط آن قسمتی از کدها که به آن نیاز دارید را نگه‌ دارید و از سایرین صرف نظر کنید.

3. آموزش طراحی سایت با Bootstrap به درد راه‌اندازی سایت‌های کوچک نمی‌خورد!

اگر می‌خواهید یک سایت کوچک ساده راه‌اندازی کنید نیازی به آموزش طراحی سایت با Bootstrap ندارید! این سیستم برای طراحی‌های ساده، پیچیدگی زیادی دارد. بوت‌استرپ تمام ویژگی و امکاناتی که یک شرکت بزرگ برای سایت‌اش می‌خواهد را داراست. روند طراحی قالب با Bootstrap و تغییر کدهای آن برای سایت‌های کوچک پردردسر و بی‌فایده است!

4. بدون دانش کدنویسی به‌سراغ آموزش طراحی سایت با Bootstrap نروید!

تصور کنید که صاحب یک شرکت بزرگ هستید و قصد طراحی سایتی منحصر‌به‌فرد را دارید. با تعاریفی که از سیستم بوت‌استرپ شنیده‌اید به‌دنبال آموزش طراحی سایت با Bootstrap می‌روید! شما هیچ زمینه اولیه‌ای در طراحی سایت و کدنویسی ندارید بنابراین سایت‌تان را با قالب‌های آماده این سیستم می‌سازید.

پس از اتمام طراحی خوشحال هستید که ناگهان با سایتی دیگر دقیقا مشابه سایت‌ خودتان در اینترنت روبه‌رو می‌شوید!! ناراحت شده و درصدد رفع این مشکل به یک آژانس طراحی سایت مراجعه می‌کنید. آن‌ها به شما می‌گویند بدون دانش کدنویسی برای طراحی قالب سایت با Bootstrap به‌سراغ راه‌اندازی سایتی منحصربه‌فرد نباشید!

همه افراد در سراسر دنیا قادر به استفاده از قالب‌های آماده این سیستم هستند، اگر شما نیز بخواهید از همین قالب‌های آماده استفاده کنید هیچ‌گاه یک سایت منحصربه‌فرد نخواهید داشت! برای طراحی قالب سایت با Bootstrap باید به دانش کدنویسی مسلط باشید، بنابراین اگر در این موضوع مهارتی ندارید به‌سراغ این سیستم نروید.

تا اینجا مزایا و معایب بوت‌استرپ را خواندید. از آن‎جایی که معایب این سیستم (نسبت به مزایای زیاد آن) راحت‌ حل و برطرف می‌شدند، بنابراین این بوت‌استرپ یک سیستم طراحی سایت عالی است! حالا که مزایای ساخت سایت با این سیستم را آموختید به‌سراغ آموزش طراحی سایت با آن برویم.

آموزش طراحی سایت با Bootstrap به آسان‌ترین روش ممکن!

دو روش اساسی برای ایجاد سایت با بوت‌استرپ وجود دارد:

  •  سایت بوت‌استرپ خود را به روش دستی ایجاد کنید
  • ایجاد سایت بوت‌استرپ با استفاده از سازنده سایتTemplateToaster

به‌دلیل آسانی استفاده از روش دوم، به‌سراغ آموزش آن می‌رویم:

آموزش طراحی سایت با Bootstrap به روش سازنده سایت TemplateToaster

بیایید اکنون ساده‌ترین روش برای ایجاد یک سایت با TemplateToaster را تحلیل کنیم. هر صفحه‌ای که با سازنده بوت استرپ TemplateToaster ایجاد می‌کنید به‌طور پیش‌فرض ماهیت واکنش‌گرا دارد.

  •  در مرحله اول TemplateToaster را دانلود و روی کامپیوتر خود نصب کنید. اگر می‌خواهید یک وب‌سایت پویا ایجاد کنید، اولین و مهم‌ترین نکته انتخاب سیستم مدیریت محتوا CMS (مانند وردپرس، جوملا، دروپال، مجنتو و…) است. در حالی که برای ایجاد یک وب سایت استاتیک، باید از زبان HTML کمک بگیرید.
  • در مرحله دوم یک قالب انتخاب کنید. اکنون تصمیم بگیرید می‌خواهید با قالب آماده کار کنید یا قصد طراحی قالب سایت با Bootstrap را دارید. در این آموزش تمرکز ما روی سادگی روش است، بنابراین از قالب آماده استفاده می‌کنیم.
  •  در مرحله سوم به سربرگ عمومی (General) بروید. در این قسمت می‌توانید گزینه‌های مختلفی مانند نوارکناری، تایپوگرافی و … را بررسی کنید. به همین ترتیب می‌توانید تنظیمات وب‌سایت را نیز سفارشی‌سازی کنید.
  • در مرحله چهارم به سربرگ container رفته و طرح‌بندی‌تان (layout) راتنظیم کنید. عرض و حاشیه صفحه در این قسمت قابل تغییر است.
  • در مرحله پنجم به سربرگ منو بروید. در اینجا گزینه‌هایی برای شخصی‌سازی لوگو و قراردادن آیتم‌های منو را دریافت می‌کنید. می‌توانید دکمه منو را به صورت افقی یا عمودی و رنگ پس زمینه و تایپوگرافی منو را به‌طور جداگانه تنظیم کنید.
  • مرحله ششم شامل افزودن یک اسلاید به سایت‌تان است. به سربرگ اسلایدشو بروید و یک اسلاید زیبا با امکاناتی باورنکردنی به سایت خود اضافه کنید. از قسمت متن برای نمایش محتوای خود در اسلاید استفاده کنید. اگر هر زمان خواستید تغییراتی در نمایش اسلاید یا هر قسمت دیگری ایجاد کنید، می‌توانید با تغییر حالت از دسکتاپ به تبلت یا موبایل این‌کار را انجام دهید. هر سه اولویت در پایین صفحه سمت چپ ارائه شده است و می‌توانید هر لحظه که دوست دارید حالت را تغییر دهید.
  • در مرحله هفتم با رفتن به بخش محتوا (CONTENT) محتوای سایت‎تان را تغییر دهید. به‌محض اینکه دوبار روی آن کلیک کنید، ویرایشگر فعال می‌شود و شما می‌توانید محتوا را ویرایش کنید. تب ویرایشگر این سیستم کاملِ کامل است!
  • در هشتمین مرحله، فوتر (پاورقی) سایت‌تان را طراحی کنید.

از پاورقی می‌توان برای افزودن آدرس‌های اجتماعی، اطلاعات ضروری مانند تماس با ما، سؤالات متداول، آدرس و … استفاده کرد. در این قسمت شما امکانات متفاوتی برای طراحی فوتر در اختیار دارید. با گذراندن این مراحل آسان، به‌سادگی سایتی جذاب با قابلیت واکنش‌گرا دارید!

آن‌چه تاکنون درباره طراحی سایت با Bootstrap آموختید

تا این‌جا شما با یکی از آسان‌ترین و ساده‌ترین راه‌ها برای طراحی سایت آشنا شدید. آموختید بوت‌استرپ سیستمی برای طراحی سایت‌های واکنش‌گرا است، با کمک این سیستم، شما دیگر نیازی به تلاش و صرف وقت بیشتری برای افزودن ویژگی ریپانسیو به سایت‌تان نیسیتد!

متوجه شدید بوت‌استرپ یک سیستم متن‌باز است و شما قادر به ایجاد هر تغییری در کدها و شخصی‌سازی آن برای خودتان هستید. درست است که کدنویسی برای این سیستم کمی سخت اما شرکت سایبری شو کنارتان است. ساخت سایت خود را با بوت‌استرپ به ما بسپارید. با هزینه‌ای به‌صرفه سایتی جذاب بسازید و از پشتیبانی ما نیز بهره‌مند شوید. برای دریافت مشاوره بیشتر با مشاوران ما تماس بگیرید.

به‌نظر شما مهم‌ترین مزیت استفاده از سیستم بوت‌استرپ برای ساخت سایت چیست؟ آیا شما تجربه استفاده از این ابزار را دارید؟ مشتاقانه منتظر شنیدن نظرات و پیشنهادهای شما هستیم. فراموش نکنید این مقاله مفید را برای هرکسی که به‌دنبال راهی آسان برای طراحی و توسعه سایت‌اش است بفرسیتد و آن‌ها را با سیستم قدرت‌مند بوت‌استرپ آشنا کنید.

کپی لینک
مفید بود؟

مقالات مرتبط

بهترین نرم افزار طراحی رابط کاربری (UI)
ساخت و طراحی رابط کاربری یک فرآیند پیچیده است که بر تجربه بصری یک محصول دیجیتال نظیر وب‌سایت و اپلیکیشن تمرکز دارد. انواع نرم افزار طراحی را…
۱۴۰۲/۰۳/۰۸
262 مشاهده
تئوری رنگ ها چیست؟
رنگ یکی از هفت عنصر اصلی هنر و جزو اولین مهارت‌هایی است که در مدرسه یاد می‌گیریم. در تئوری رنگ ها به تمام مواردی پرداخته می‌شود که یک هنرمند …
۱۴۰۲/۰۳/۰۴
284 مشاهده
طراح UI UX چه کسی است؟
هدف اصلی طراحی UI UX ایجاد یک تجربه کاربری مثبت است که مشتریان را تشویق می‌کند به یک محصول یا برند پایبند و متعهد باشند.‌ مسئولیت رضایت کلی کار…
۱۴۰۲/۰۲/۲۶
525 مشاهده
بهترین نرم افزار طراحی تجربه کاربری (UX)
تعداد زیادی نرم افزار طراحی تجربه کاربری در بازار وجود دارند. این موضوع تصمیم‌گیری در مورد بهترین و مفیدترین …
۱۴۰۲/۰۲/۲۴
526 مشاهده
آشنایی با ۱۵ تا از مهمترین اصول طراحی سایت
طراحی وب‌سایت یک فرآیند کاملاً انحصاری است که باید بیانگر ماهیت و شخصیت برند شما باشد. برای دستیابی به یک طراحی ایده‌آل، …
۱۴۰۲/۰۲/۲۲
480 مشاهده
دیدگاه کاربران
هنوز دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است. شما اولین نفر باشید.
دیدگاه خود را بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.