آژانس دیجیتال مارکتینگ سایبریشو
آژانس دیجیتال مارکتینگ سایبریشو

طراحی سایت با php: یک راهنمای قدم به قدم + نقد و بررسی آن

ساخت سایت php
دسته بندی: مقالات طراحی سایت
تاریخ نوشته: ۱۴۰۱/۰۴/۳۰
نویسنده: مدیر سایت
مدت زمان مطالعه: 6 دقیقه
بازدید : 947
دیدگاه: 0

من به‌عنوان یک برنامه‌نویس همیشه تلاش می‌کنم تا بهترین و کاربردی‌ترین زبان برنامه‌نویسی را برای طراحی و توسعه یک وب‌سایت انتخاب کنم. این موضوع چالش بزرگی است و مطمئنم که همه برنامه‌نویسان از جمله شما هم با این چالش روبرو هستید. برآورده‌کردن خواسته‌های کارفرما و پیاده‌سازی تمامی آن‌‌ها بر روی یک صفحه‌ی وب‌سایت واقعاً احتیاج به جادو دارد!

بعد از جستجو و تحقیق فراوان به نتایج جالب و شگفت‌انگیزی رسیدم که مطمئنم مسیر شغلی مرا به کلی دگرگون کرد. این نتیجه شگفت‌انگیز چیزی نبود جز آشنایی من با php!

جالب است بدانید امروزه طراحی سایت با php در میان برنامه‌نویسان بسیار محبوب و پرطرفدار شده است. انکار نمی‌کنم که همیشه گزینه‌های مختلفی برای توسعه یک وب‌سایت وجود دارد، اما استفاده از php به‌عنوان یکی از بهترین و کاربردی‌ترین گزینه‌ها برای طراحی و توسعه وب‌سایت‌های دینامیک و استاتیک شناخته می‌شود. شما از کدام زبان برنامه‌نویسی استفاده می‌کنید؟!

تاریخچه استفاده از php این‌چنین شروع می‌شود: در ابتدا از زبان برنامه‌نویسی HTML و پس از آن نیز از HTML به همراه CSS جاسازی‌شده، برای توسعه سایت‌های مختلف استفاده می‌شد. اما پس از مطرح‌شدن وب‌سایت‌های دینامیک، برنامه‌های ASP و php نیز وارد میدان می‌شوند.

تحقیقات نشان داده است که آمار استفاده از php برای طراحی و توسعه سایت برابر با 82 درصد است. این درصد نشان‌دهنده‌ی میزان محبوبیت php در میان کاربران است. تا به امروز بیش از 35.000.000 وب‌سایت با این زبان برنامه‌نویسی نوشته شده‌اند.

حال که متوجه اهمیت و ارزش زبان برنامه‌نویسی php شدید، تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید تا  صفر تا صد طراحی سایت با php را یاد بگیرید و در مورد مزایای آن، اطلاعات کامل و مفیدی را به دست آورید.

به شما اطمینان می‌دهم که پس از آشنایی کامل با این زبان برنامه‌نویسی و ویژگی‌های منحصر‌به‌فرد آن دیگر به سراغ هیچ برنامه دیگری نخواهید رفت!

فهرست مطالب

زبان برنامه‌نویسی Php چیست؟

زبان برنامه‌نویسی Php چیست و چه کاربردای دارد

 کلمه php در اصل مخفف واژه Performance Hypertext Pre-processor و به معنای «پیش‌ پردازشگر ابرمتن» است.  php یک زبان اسکریپتی از سمت سرور است؛ یعنی کدهای این زبان بر روی سرور ترجمه می‌شوند و خروجی html یا انواع دیگری از خروجی‌ها را به کاربر تحویل می‌دهد. در حالت کلی، php یک زبان برنامه‌نویسی قدرتمند است و برای طراحی وب‌سایت‌های پویا مورد استفاده قرار می‌گیرد.

شما به‌عنوان یک برنامه‌نویس می‌توانید بدون دسترسی به اینترنت و فقط با یک کامپیوتر شروع به برنامه‌نویسی کنید و اقدامات اولیه خود را بر روی برنامه انجام دهید. شما می‌توانید کدهای PHP را درون HTML، HTML5، Template (الگوهای) مختلف صفحات وب، CMSها و فریمورک‌های وب بنویسید و سپس آن‌ها را در هنگام دسترسی به اینترنت انتقال دهید.

همچنین، مترجم PHP با Zend Engine تحت لیسانس PHP می‌تواند بر روی انواع سیستم عامل‌ها به‌صورت رایگان نصب شود.حال که با معنای لغوی این کلمه آشنا شدید، به بررسی کاربرد php در طراحی سایت و نحوه عملکرد آن می‌پردازیم.

طراحی سایت با php چه کاربردی دارد؟

کاربرد زبان برنامه نویسی PHP

طراحی وبسایت با php کاربردهای گسترده‌ای دارد و قابلیت‌های متنوعی را در اختیار شما قرار می‌دهد. همین عوامل باعث کاربرد گسترده این زبان برنامه‌نویسی و استفاده روزافزون از آن شده است. این کاربردها شامل موارد زیر می‌شود.

1. خلاصه‌نویسی کدها

بیشترین کاربرد پی‌اچ‌پی در هنگام طراحی و توسعه سایت، در اصل برای خلاصه کردن کدهای هر صفحه از وب است. قابلیت ایجاد تابع‌ها و متدهای دلخواه در هنگام طراحی سایت با php باعث شده است تا روند طراحی بسیار ساده شود. فقط کافی است تا این توابع را به‌صورت تخصصی ایجاد کنید و آن‌ها را در زمان موردنظر فرا بخوانید.

2. اداره سیستم‌های پایگاه داده

به کمک این زبان برنامه‌نویسی شما می‌توانید از تمامی فضای پایگاه داده خویش، بهینه‌ترین استفاده را داشته باشید و از اتلاف فضای اضافی جلوگیری کنید. تولید محتوا برای صفحات پویا، جمع‌آوری فرم داده‌ها و یا دریافت و ارسال رایگان را می‌توان از قابلیت‌های این برنامه در نظر گرفت.

3. خروجی‌های متنوع

با استفاده از زبان برنامه‌نویسی php دیگر شما محدود به خروجی‌های Html نیستید. قابلیت تحویل‌گرفتن فایل pdf، تصاویر و حتی فیلم‌های فلش (به کمک libswf و مینگ) از دیگر کاربردهای این زبان برنامه‌نویسی شگفت‌انگیز به‌حساب می‌آید.

در این قسمت با کاربردهای پی‌اچ‌پی در توسعه وب‌سایت آشنا شدید، در ادامه لازم است به بررسی بخش‌های تشکیل‌دهنده این زبان برنامه‌نویسی بپردازیم:

PHP از چه قسمت‌هایی تشکیل شده است؟

اجزا تشکیل دهنده php

زبان برنامه‌نویسی php از 3 بخش مختلف تشکیل شده است که عبارتند از:

1. بخش هسته‌ای زبان

در حالت کلی وظیفه اصلی هسته زبان، کار روی کدها و زبان برنامه‌نویسی است. در ابتدا هسته زبان روی کدها کار می‌کند و سپس به اجرای خط‌به‌خط کدها می‌پردازد.

2. واسط سرویس‌دهنده وب

پس از ترجمه و اجرای کدها در هسته زبان، واسط سرویس‌دهنده به‌عنوان یک رابط میان php و سرویس‌دهنده اینترنتی عمل می‌کند.

3. ماژول‌های تابع

ماژول‌های تابع در اصل کدها و ابزارهایی هستند که به‌صورت از پیش نوشته شده روی نرم‌افزار php موجود هستند و روند کدنویسی ما را بهبود و سرعت می‌بخشند. نوشتن جداگانه این کدها به‌‌تنهایی بسیار زمان‌بر است.

پس از کسب تمامی این اطلاعات در مورد پی‌اچ‌پی بهتر است تا سراغ طراحی سایت با پی اچ پی برویم و روند کامل آن را یاد بگیرید.

مراحل طراحی سایت با php

مراحل طراحی سایت با php

طراحی سایت با زبان برنامه‌نویسی php کار بسیار ساده و راحتی است؛ حتی تجارت‌های بزرگ و معروفی مانند: فیس‌بوک، یاهو و ویکی‌پدیا نیز از این زبان برنامه‌نویسی استفاده کرده‌اند. Php، یک زبان برنامه‌نویسی با منبع باز است و به‌‌صورت کاملا رایگان در اختیار عموم قرار می‌گیرد.

تمامی صفحات ایجاد شده در این برنامه دارای پسوند .php هستند و تمام سرورهای وب نیز از این برنامه پشتیبانی می‌کنند. شما می‌توانید از پی‌اچ‌پی در مدیریت محتوا، تجارت الکترونیک و همچنین ایجاد وبلاگ و بولت‌های صفحه نیز بهره ببرید.

قبل از شروع طراحی سایت، شما احتیاج به یک ویرایشگر متن ساده یا محیط توسعه برای php دارید. انتخاب ابزاری ساده مانند Notepad Windows یا Notepad++ برای شروع کار بسیار مناسب است.

بعد از آن، شما نیاز به یک وب‌سرور php دارید تا فایل‌های خود را بر روی آن آپلود کنید. این سرور می‌تواند یک رایانه محلی و یا یک سرور از راه دور با یکی از محیط‌های LAMP یا WAMP باشد.

LAMP و WAMP به ترتیب عبارتند از: «Linux، Apache ، MySQL ، PHP» و «Windows، Apache، MySQL ، PHP»

قبل از شروع هر چیزی لازم است تا با دستور زبان برنامه‌نویسی php آشنا شوید تا بتوانید به‌راحتی با php یک سایت اصولی و بهینه را راه‌اندازی کنید. همچنین، بهتر است تا اطلاعات کافی در مورد «OOP Object Oriented Programming» کسب کنید تا به درک خوب و کاملی از php برسید و در سطح پیشرفته‌تری شروع به طراحی و توسعه وب‌سایت کنید.

فرقی نمی‌کند که چه مدل و ساختاری برای وب‌سایت خود در ذهن دارید؛ در هر صورت بهتر است تا قبل از انجام هرکاری با استفاده از نرم‌افزاهای گرافیکی یا یک خودکار و کاغذ، به طراحی این مدل بپردازید تا بتوانید به‌خوبی تمام جوانب آن را تجزیه و تحلیل کنید. با این کار شما می‌توانید محتوای موردنظر هر صفحه یا ارتباط صفحات با یکدیگر را به‌خوبی مشخص کنید.

شما تا این قسمت از مقاله با نکات اساسی طراحی سایت با php آشنا شدید، حال نوبت به آن رسیده است که به شما بگوییم چگونه می‌توانید سایت دلخواه خود را راه‌اندازی کنید.

مرحله اول: آشنایی با دستور زبان php

در حالت کلی در ساختار مقدماتی برنامه‌نویسی php از تعداد زیادی براکت استفاده می‌شود و هر تابع نیز با علامت نقطه‌ویرگول تمام می‌شود.

تقریباً تمامی کاربردهای php در صفحات وب بر مبنای گزاره echo هستند و این گزاره به مرورگر دستور می‌دهد تا متن و کدهای نوشته شده در گیومه‌ها را اجرا کند. به یاد داشته باشید که دستورات php را در داکیومنت html قرار دهید.

مرحله دوم: php را نصب کنید

 در این مرحله باید حتماً php را روی هاست موردنظر خود نصب کنید. در حالت کلی معمولاً آخرین ورژن php بر روی هاست خریداری شده از همان ابتدا نصب شده است. در این حالت شما می‌توانید نرم‌افزارهایی مانند وردپرس را بر روی آن نصب کنید. اگر به هر دلیلی این آیتم وجود نداشت، حتماً خودتان اقدام به نصب php کنید.

مرحله سوم: ساخت هدر در طراحی سایت با php

در این قسمت شما باید ساخت هدر (header) سایت را آغاز کنید. هدر سایت درواقع شامل اطلاعات مربوط به عنوان سایت است. در بخش هدر سایت، معمولاً اطلاعات پایه‌ای، html و ارجاعات css درج می‌شوند. هر زمان که شما این فایل را در صفحه مرورگر بارگذاری کنید، در هنگام نیاز فراخوانده شده و تمامی فونت‌ها و طرح‌بندی‌های از قبل تعریف‌شده روی صفحه ظاهر می‌شوند.

مرحله چهارم: ساخت بدنه در طراحی سایت با php

در حالت کلی صفحات وب شامل سه بخش هدر، بدنه و فوتر می‌شوند. در قسمت قبلی به طراحی بخش هدر پرداختیم. در این قسمت باید به سراغ طراحی بدنه (body) برویم. بدنه سایت برای درج محتوا مورد استفاده قرار می‌گیرد. برای مثال شما هم‌اکنون مشغول مطالعه قسمت body از این صفحه وب‌سایت در سایت سایبری‌شو هستید.

مرحله پنجم: ساخت فوتر در طراحی وبسایت با php

ایجاد یک فوتر (Footer) یا پاورقی شامل طراحی بخش پایینی سایت می‌شود. محتوای این قسمت شامل اطلاعات کپی‌رایت، تماس با ما و برخی لینک‌های مهم است.

مرحله ششم: ساخت اسکریپت مقدماتی echo

Echo یک تابع ابتدایی php به حساب می‌آید و نحوه فرمت سینتکس php را به شما نمایش می‌دهد. پس از اینکه سه فایل HTML را در دایرکتوری html قرار دادید، باید از دستور echo برای کامپایل کردن آن‌ها به‌صورت یک صفحه مجزا استفاده کنید.

فایل را ذخیره و آن را روی سرور آپلود کنید. سپس آدرس فایل index.php را در مرورگر وارد بنویسد. اینک باید صفحه وب کامل را در مرورگر مشاهده کنید. به خاطر داشته باشید که فایل PHP واقعی که در مرورگر باز کرده‌اید فقط شامل سه خط کد است.

به شما تبریک می‌گویم! شما موفق به ایجاد یک صفحه اختصاصی شدید. همین روند را ادامه دهید و صفحات سایت خود را تکمیل کنید.

دیگر ابزارهای موردنیاز در طراحی وب‌سایت با php

ابزارهای موردنیاز ساخت وب‌سایت با php

پی‌اچ‌پی فقط یک زبان برنامه‌نویسی است و بنابراین به‌تنهایی برای طراحی یک وب‌سایت کافی نیست. باید از ابزارها و زبان‌های دیگر مانند HTML، CSS، JavaScript و jQuery نیز برای طراحی یک سایت باکیفیت و عالی استفاده کنید.

در ادامه نیز از شما دعوت می‌کنم تا با مزایای طراحی سایت با php آشنا شوید.

مزایای طراحی سایت با php چیست؟

مزایای پی اچ پی

طراحی سایت با php در میان توسعه‌دهندگان وب، بسیار محبوب و پرکاربرد است. دلیل این موضوع نیز مزایای بسیار زیاد و متنوع استفاده از php در هنگام طراحی و توسعه وب‌سایت است که در ادامه به بررسی برخی از این مزایا خواهیم پرداخت.

1. طراحی سایت با php بسیار ساده است!

جالب است بدانید که درک برنامه‌نویسی به زبان php برای کامپیوتر به سادگی خواندن یک مقاله انگلیسی است. این برنامه‌نویسی به زبان انگلیسی به وب‌سایت‌ها اجازه می‌دهد تا در شایسته‌ترین و بهترین حالت خود ایجاد و اجرا شوند.

طراحی سایت با زبان پی اچ پی به شما اجازه می‌دهد تا کدنویسی سایت را به‌صورت کاملاً شخصی انجام دهید و به همین دلیل نیز از لحاظ امنیت و حفاظت در درجه بالاتری قرار دارد.

2. استفاده از زبان برنامه‌نویسی php رایگان است!

پی‌اچ‌پی یک زبان open source یا متن باز است و به‌صورت رایگان در اختیار عموم قرار دارد. در این حالت، شما دیگر نگران تعهدات قانونی و هزینه اشتراک نخواهید بود و می‌توانید به کمک استعداد و توانایی خود به طراحی و توسعه هر وب‌سایت دلخواهی بپردازید.

3. قابلیت سازگاری با انواع سیستم‌های مدیریت محتوا

سیستم‌های مدیریت محتوا مانند وردپرس، دروپال و جوملا، براساس پی‌اچ‌پی نوشته شده‌اند. یکی از مزیت‌های مشترک در میان تمام این سیستم‌ها در اصل قابلیت سفارشی‌سازی و شخصی‌سازی تنظیمات بر اساس خواست و نیاز مشتری است.

تمامی وب‌سایت‌های php قابل تنظیم هستند و به شما اجازه می‌دهند تا آن‌ها را بر اساس اراده خود تغییر دهید. به همین دلیل یک تجربه شخصی برای بازدیدکنندگان را فراهم می‌کنند.

4. سازگاری با انواع پلتفرم‌های مختلف

کدهای نوشته شده با php روی سیستم عامل‌های مختلف اجرا می‌شود. شما حتی می‌توانید وب‌سایت خود را با چندین سیستم عامل ادغام کنید. همین موضوع نیز باعث می‌شود تا تمامی زیرساخت‌ها در یک کسب‌وکار به شکل بهینه‌تری تنظیم شوند.

در حالت کلی شما می‌توانید کدهای php را با انواع ویندوز، لینوکس، یونیکس و هر نوع زیرساخت دیگر با قابلیت‌های mysql و apache استفاده کنید.

5. وجود افزونه‌های مفید

شما می‌توانید افزونه‌های متعددی را روی php در راستای توسعه وب‌سایت خود نصب کنید. این افزونه‌ها برای پاسخ به الزامات جدید کسب‌وکارها به‌وجود می‌آیند و شما با نصب این افزونه‌ها روی سایت خود، شاهد ویژگی‌ها و قابلیت‌های جدید و جذاب خواهید بود.

6. php، قدرتمند و انعطاف‌پذیر

فیس‌بوک که یکی از قدرتمندترین و بزرگترین پلتفرم رسانه‌های اجتماعی است، در php اجرا شده است. در مقایسه با سایر زبان‌های برنامه‌نویسی، php را می‌توان بدون نیاز به دوباره راه‌اندازی سرور به‌راحتی به‌روز‌رسانی کرد. این سطح از انعطاف‌پذیری و قدرت فقط در php دیده می‌شود.

7. قابلیت جاسازی (embed)

امروزه استفاده از سایت‌های رسپانسیو (Responsive) برای تمامی کسب‌وکارها در اولویت قرار دارد. HTML نیز به‌عنوان استانداردی برای توسعه سایت‌های پویا مورد استفاده قرار می‌گیرد. یکی از مزایای پی‌اچ‌پی امکان نوشتن کدها در بستر HTML و اجرای آن‌هاست. در این حالت شما می‌توانید به‌راحتی یک وب‌سایت پویا و کاملاً جدید داشته باشید.

8. قابلیت پشتیبانی گسترده

جمعیت گسترده‌ای از برنامه‌نویسان و کارشناسان حرفه‌ای، از php برای طراحی و توسعه وب‌سایت استفاده می‌کنند. زیرا این برنامه به‌صورت اوپن‌سورس (متن‌باز) است. پس اگر شما یک فرد مبتدی هستید، اصلاً نگران نباشید! افراد حرفه‌ای در این زمینه می‌توانند به‌راحتی از شما حمایت کنند.

9. برخورداری از یک کتابخانه استاندارد بزرگ

کتابخانه هر زبان برنامه‌نویسی در اصل، نقش مهمی را در ساده‌سازی و سرعت بخشیدن به پردازش داده‌های زبان ایفا می‌کند. تحقیقات نشان داده است که هیچ شخصی بیش از 8 ثانیه در یک صفحه از وب‌سایت ماندگار نیست؛ به همین دلیل جذب مخاطب در این لحظات بسیار حائز اهمیت است.  PHP برای HTTP fetching، regular expressions, URL parsing و درایورهای پایگاه داده و بسیاری موارد دیگر پشتیبانی گسترده‌ای را ایفا می‌کند.

10. طراحی سایت با php عملکرد فوق‌العاده‌ای دارد!

سایت‌های طراحی شده با پی اچ پی دارای سرعت فوق‌العاده‌ بالایی در هنگام بارگذاری محتوا هستند. سرعت توسعه در این سایت‌ها به اندازه سرعت اجرا افزایش می‌یابد.

یکی از مهم‌ترین عوامل افزایش عملکرد هر وب‌سایت، زمان تحویل (Turn around) است. یکی از ویژگی‌های مهم php در اصل زمان برگشت یا تحویل سریع است. کتابخانه استاندارد بزرگ، طیف گسترده‌ای از افزونه‌ها، قابلیت پلتفرم متنوع، یکپارچگی بدون درز با سفارشی‌سازی CMS‌های مختلف و قابلیت جاسازی (embed)، به شما این امکان را می‌دهد تا زمان برگشت بسیار سریع با سرعت بسیار رقابتی را تجربه کنید.

تصمیم‌گیری نهایی در مورد طراحی سایت با php

همان‌طور که در ابتدای مقاله اشاره شد، php تنها راه برای طراحی و توسعه یک وب‌سایت نیست. اما بهتر است برای توسعه یک وب‌سایت، حتماً کار خود را از مبانی اولیه آغاز کنید. طراحی سایت با php روند توسعه را برای شما بسیار ساده‌تر و جذاب‌تر می‌کند.

در بسیاری از موارد دیگر cmsها پاسخگوی نیازها و خواست‌های برنامه‌نویسان نیستند. به همین دلیل لازم است تا برای طراحی یک سایت باکیفیت از php استفاده شود. به‌نظر من در ابتدای کار استفاده از پی‌اچ‌پی می‌تواند راهگشا باشد. به شما هم توصیه می‌کنم تا از این برنامه استفاده کنید و نظر خود را برای ما بنویسید.

سایت سایبری‌شو با بهره‌مندی از دانش و تخصص طراحان و برنامه‌نویسان حرفه‌ای همواره تلاش می‌کند تا طراحی سایت با php را به‌صورت کاملاً حرفه‌ای و مطابق با نیازها و خواسته‌های شما عزیزان انجام دهد. شما می‌توانید برای دریافت مشاوره رایگان، همین حالا اقدام کرده و با ما تماس بگیرید.

اگر تجربه‌ای در این زمینه دارید یا سوال و ابهامی برایتان پیش آمده، در بخش نظرات آن را با ما در میان بگذارید. ما مشتاقانه آماده پاسخگویی به سوالات و نظرات شما هستیم!

کپی لینک
مفید بود؟

مقالات مرتبط

بهترین نرم افزار طراحی رابط کاربری (UI)
ساخت و طراحی رابط کاربری یک فرآیند پیچیده است که بر تجربه بصری یک محصول دیجیتال نظیر وب‌سایت و اپلیکیشن تمرکز دارد. انواع نرم افزار طراحی را…
۱۴۰۲/۰۳/۰۸
260 مشاهده
تئوری رنگ ها چیست؟
رنگ یکی از هفت عنصر اصلی هنر و جزو اولین مهارت‌هایی است که در مدرسه یاد می‌گیریم. در تئوری رنگ ها به تمام مواردی پرداخته می‌شود که یک هنرمند …
۱۴۰۲/۰۳/۰۴
282 مشاهده
طراح UI UX چه کسی است؟
هدف اصلی طراحی UI UX ایجاد یک تجربه کاربری مثبت است که مشتریان را تشویق می‌کند به یک محصول یا برند پایبند و متعهد باشند.‌ مسئولیت رضایت کلی کار…
۱۴۰۲/۰۲/۲۶
524 مشاهده
بهترین نرم افزار طراحی تجربه کاربری (UX)
تعداد زیادی نرم افزار طراحی تجربه کاربری در بازار وجود دارند. این موضوع تصمیم‌گیری در مورد بهترین و مفیدترین …
۱۴۰۲/۰۲/۲۴
524 مشاهده
آشنایی با ۱۵ تا از مهمترین اصول طراحی سایت
طراحی وب‌سایت یک فرآیند کاملاً انحصاری است که باید بیانگر ماهیت و شخصیت برند شما باشد. برای دستیابی به یک طراحی ایده‌آل، …
۱۴۰۲/۰۲/۲۲
478 مشاهده
دیدگاه کاربران
هنوز دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است. شما اولین نفر باشید.
دیدگاه خود را بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.