آژانس دیجیتال مارکتینگ سایبریشو
آژانس دیجیتال مارکتینگ سایبریشو

مراحل طراحی سایت

بررسی مراحل وب دیزاین
دسته بندی: مقالات طراحی سایت
تاریخ نوشته: ۱۴۰۱/۱۰/۲۰
نویسنده: مدیر سایت
مدت زمان مطالعه: 6 دقیقه
بازدید : 549
دیدگاه: 0

خیلی از افراد به دلیل عدم آگاهی از مراحل طراحی سایت بی‌خیال آن می‌شوند؛ اما جالب است بدانید بر اساس آمار بیش از 2.14 میلیارد نفر در سراسر جهان خریدهای خود را به‌صورت آنلاین انجام می‌دهند.

این آمار یک نکته ساده را نشان می‌دهد؛ شما برای موفقیت برند و کسب‌وکارتان، حتما باید به‌صورت آنلاین فعالیت کنید، و این کار فقط با طراحی یک سایت شروع می‌شود.

خیلی از مردم فکر می‌کنند مراحل ساخت یک سایت از ابتدا بسیار سخت و استرس‌زاست و فقط افراد حرفه‌ای از پس آن برمی‌آیند؛ آیا شما هم همین عقیده را دارید؟ اگر بله، پس این مقاله، بسیار برای شما مناسب است.

آیا می‌دانید مراحل طراحی سایت چیست؟

طراحی سایت روند مخصوص به خود را دارد و تمام این مراحل باید به ترتیب رعایت شوند:

  1. شناسایی هدف اولین بخش از مراحل طراحی سایت
  2. تعیین محدوده پروژه از ضروری‌ترین مراحل ساخت سایت
  3. طراحی نقشه سایت و ایجاد وایرفریم
  4. تولید محتوا هسته اصلی مراحل طراحی سایت
  5. تولید عناصر بصری جذاب و چشمگیر
  6. توسعه وب‌سایت از اساسی‌ترین مراحل طراحی سایت حرفه‌ای
  7. راه‌اندازی سایت خوشمزه‌ترین بخش طراحی سایت
  8. آزمایش و تست اولیه سایت موردنظر

در بخش زیر ما سعی کرده‌ایم، تمام این موارد را به زبانی ساده برایتان توضیح دهیم.

1. شناسایی هدف اولین بخش از مراحل طراحی سایت

مشخص کردن هدف از مراحل مهم طراحی سایت است

در  قدم اول شما باید هدف خود را از طراحی سایتتان (در هر زمینه‌ای که باشد) مشخص کنید؛ اصلا اگر هدف و قصد خود را ندانید، چگونه می‌خواهید برنامه‌ریزی کرده و به آن برسید؟!

اگر در مورد هدف اصلی سایتتان مطمئن نیستید، هرگز نمی‌توانید تصمیم بگیرید که آیا باید چیزی را در سایت قرار دهید یا خیر؟ بنابراین با بررسی‌های کامل، تصمیم نها‌یی‌تان را در این مورد بگیرید.

البته برای راحتی شما، لیستی از سوالات مهم را برایتان تهیه کرده‌ایم؛ پس با دقت به تمام سوالات زیر پاسخ داده و هدف خود را شناسایی کنید.

  • مخاطبان هدف شما چه کسانی هستند؟
  • کاربران پس از ورود به سایت شما باید انتظار مشاهده چه چیزی را داشته باشند؟
  • هدف اصلی وب‌سایت شما (اطلاع‌رسانی، فروش، سرگرمی و …) چیست؟
  • چه پیامی باید از طریق سایتتان به مخاطبان منتقل شود؟
  • آیا قصد فروش محصول یا برندسازی کسب‌وکارتان را دارید؟
  • آیا رقبای سرسختی در حیطه کاری خود دارید؟ وجه تمایز شما با آن‌ها چیست؟!

نوشتن یک یا چند هدف اصلی یا حتی خلاصه آن‌ها در یک پاراگراف نیز برای شما بسیار مفید است؛ در واقع با این کار شما می‌توانید به‌درستی برای تمام خواسته‌هایتان برنامه‌ریزی کرده و خود را در مسیر رسیدن به آن‌ها قرار دهید.

البته اگر از قبل نیز وب‌سایت دارید، باز هم این مورد به کارتان می‌آید؛ شما می‌توانید از این سوالات برای تجزیه‌وتحلیل عملکرد فعلی سایتتان استفاده کرده و ببینید چگونه و در کجا می‌توانید راه‌حل‌های جدیدی را برای افزایش ترافیک وب‌سایت خود پیاده‌سازی کنید.

2. تعیین محدوده پروژه از ضروری‌ترین مراحل ساخت سایت

تعیین محدوده پروژه یکی از دشوارترین قسمت‌ها در کل مراحل ساخت یک سایت است؛ زیرا درک محدوده و انتظارات ثابت نبوده و در طول مسیر تغییر می‌کند؛ همین موضوع ممکن است بر کیفیت پروژه شما تأثیر گذاشته و حتی منجر به کار بیشتری شود.

بسیار پیش آمده که افراد با یک هدف اصلی، فرایند خود را شروع می‌کنند؛ اما به‌تدریج و در طول فرایند طراحی، این هدف گسترش و تکامل یافته و یا حتی به‌طورکلی تغییر می‌کند.

در حالت کلی کار بر روی پروژه‌ای با یک تصویر غیرواقعی، به دور از ذهن است؛ بنابراین سعی کنید تا جایی که امکان دارد، محدوده پروژه خود را تعریف و تعیین کنید!

برای این کار باید تمام ویژگی‌های موردنظرتان، جدول زمانی، تعداد کل صفحات وب و … را برای خود یا طراحان وب مشخص کنید تا بدون دردسر به هدف تعیین‌شده خود برسید.

البته ابزارهای متفاوتی مثل نمودارهای گانت برای ایجاد چنین جدول زمانی واقع‌بینانه‌ای وجود دارند که نه‌تنها به شما در رسیدن به هدفتان کمک می‌کنند؛ بلکه به شما این امکان را می‌دهند که با ایجاد یک سایت فوق‌العاده، مشتریان و مخاطبان خود را نیز راضی نگه دارید.

3. طراحی نقشه سایت و ایجاد وایرفریم

طراحی وایرفریم از مراحل طراحی سایت است

در این مرحله طراحی  و کار اصلی شما شروع می‌شود! این قسمت همان جایی است که طراح باتوجه‌به اهداف و محدوده مشخص‌شده، شروع به ایجاد طوفان فکری، ساخت طرح‌ها، وایرفریم‌ها و … می‌کند.

این کار در واقع برای طراحی سایتتان به شما ایده داده و با استفاده از آن می‌توانید ارتباط بین تمام صفحات وب را مشخص، و آن‌ها را متناسب با اهداف خود به‌روزرسانی کنید. باید بدانید ساختن یک وب‌سایت بدون طراحی نقشه و وایرفریم، مثل پخت یک کیک اما بدون ظرف است؛ همین‌قدر واجب و حیاتی!

به یاد داشته باشید با انجام تحقیق و بررسی‌های بیشتر، بهتر طراحی‌ می‌کنید. در واقع هدف طراحی وایرفریم ارائه یک طرح اولیه از ساختار بصری است و مکان قرارگیری عناصر مختلف در یک صفحه را مشخص می‌کند.

جالب است بدانید در گذشته افراد برای رسم چنین نقشه‌ها و طرح‌هایی، از مداد و کاغذ استفاده می‌کردند؛ اما امروزه ابزارهای دیجیتالی و نرم‌افزارهای متفاوتی برای این کار طراحی شده و کار شما را راحت‌تر می‌کنند.

4. تولید محتوا هسته اصلی مراحل طراحی سایت

طول محتوا اصولی از مراحل وب دیزاین است

حال در این مرحله چارچوب اصلی سایت شما طراحی شده و نوبت به اصلی‌ترین و جذاب‌ترین بخش مراحل طراحی سایت یعنی تولید محتوا رسیده است.

با داشتن یک محتوای قوی و جذاب می‌توانید به‌راحتی مشتریان خود را حفظ و آن‌ها را به خرید تشویق کنید؛ به‌طورکلی محتوا همان چیزی است که به سایت شما ارزش و اعتبار می‌بخشد. در واقع تولید محتوا در سایتتان دو هدف اصلی دارد که در قسمت زیر با آن‌ها آشنا می‌شوید:

ایجاد تعامل از طرف مخاطبان

محتواهای موجود در سایتتان، مخاطبانتان را درگیر کرده و آن‌ها را به انجام تعامل در راستای هدف شما سوق می‌دهند! البته این موضوع کاملا به نوشته و همچنین نحوه ارائه آن (تایپوگرافی و عناصر ساختاری) بستگی دارد!

یک محتوای کسل‌کننده، بی‌روح و طولانی به‌ندرت توجه مخاطبانتان را برای مدت طولانی به خود جلب می‌کند؛ اما در عوض یک محتوای جذاب با تعداد کلمات متوسط و مناسب، آن‌ها را برای کلیک و مطالعه مشتاق می‌کند!

حتی در برخی موارد اگر می‌دانید وب‌سایت شما به محتوای طولانی نیاز دارد، می‌توانید با تقسیم‌بندی، ایجاد پاراگراف‌های کوتاه و همچنین ترکیب با عناصر بصری مختلف، آن را به یک محتوای بسیار دل‌نشین تبدیل کنید.

سئو سایت و دریافت رتبه بالا در گوگل

از اقدامات مهم مراحل طراحی سایت می‌توان به سئو اشاره کرد

محتوا علاوه بر جلب‌توجه و اشتیاق مخاطبان، دید سایتان را نیز برای موتورهای جستجو افزایش می‌دهد؛ در واقع با تولید محتوای خوب و باکیفیت، گوگل نیز باتوجه‌به استانداردهای خود، سایت شما را در رتبه بالاتری قرار می‌دهد.

البته این موضوع به همین سادگی‌ها نیست و نیاز به رعایت نکات و اصول متفاوتی در سئو دارد؛ مثلا استفاده درست از کلمات کلیدی یکی از مواردی است که خیلی به سئو محتوا و درنتیجه سئو سایتتان کمک می‌کند. باتوجه‌به هوش و دقت بسیار بالای موتورهای جستجو، شما نیز باید بسیار هوشمندانه در این زمینه عمل کنید! به‌طورکلی محتواهای باکیفیت، آموزنده، جذاب و دارای کلمات کلیدی مناسب، به‌راحتی در معرض دید و انتخاب موتورهای جستجو قرار گرفته و همین موضوع به یافتن راحت‌تر سایت شما نیز کمک می‌کند.

5. تولید عناصر بصری جذاب و چشمگیر

جالب است بدانید بر اساس آمار، 92 درصد از افراد محتواهای بصری را به محتواهای متنی ترجیح می‌دهند؛ به همین دلیل وقت آن رسیده تصاویر، ویدیو‌، گیف و … را نیز برای وب‌سایت خود طراحی کنید.

داشتن چنین محتواهایی، ارزش و جذابیت سایتتان را دوبرابر کرده و روح تازه‌ای به آن می‌بخشد؛ البته این اتفاق در صورتی می‌افتد که تصاویر و یا ویدیوهای موردنظر بسیار چشمگیر و دیدنی باشند.

در واقع عکس‌های بسیار باکیفیت نه‌تنها به ظاهر وب‌سایتتان اعتبار و ارزش می‌بخشند؛ بلکه حتی پیامی را نیز به مخاطب منتقل می‌کنند! علاوه بر این موارد، محتواهای بصری گزینه بسیار خوبی برای افزایش کلیک، تعامل و در نتیجه درآمد هستند.

بارها برای ما پیش آمده که پس از چند بار مطالعه مطلبی، اصلا از آن چیزی سر درنیاورده‌؛ اما تنها با مشاهده یک عکس مرتبط، خیلی سریع نکته آن را دریافت کرده‌ایم! بنابراین تصاویر حتی هضم پیام و متن شما را نیز برای مخاطب راحت‌تر می‌کنند.

6. توسعه وب‌سایت از اساسی‌ترین مراحل طراحی سایت حرفه‌ای

توسعه وب‌سایت از اساسی‌ترین مراحل طراحی سایت

در این بخش از مراحل ساخت سایت، نوبت به نمایش مهارت‌های فنی خود و ایجاد یک وب‌سایت عالی رسیده است! البته این مرحله اصلا سخت نیست؛ زیرا شما در بخش‌های قبلی تمام کارهای لازم را انجام داده و حال فقط باید آن‌ها را با هم ترکیب کنید.

همان‌طور که می‌دانید هزاران سایت در اینترنت در دسترس هستند؛ بنابراین برای قرارگرفتن در صدر گوگل، باید بدون هیچ‌گونه خطایی سایتتان را توسعه داده و راه‌اندازی کنید.

خیلی از افراد برای توسعه سایت خود در این قسمت از کدنویسی استفاده می‌کنند؛ البته که این بهترین گزینه بوده اما نیاز به دانش و تخصص بالایی در این زمینه دارد! به همین دلیل توصیه می‌کنم اگر در این زمینه تخصص ندارید، از تم‌های ساده، قالب‌های آماده و ابزارهای ساده‌تری مثل وردپرس استفاده کنید.

7. آزمایش و تست اولیه سایت موردنظر

حال که تمام عناصر، تصاویر و محتواها در جای مناسب خود قرار گرفته‌اند، نوبت آزمایش و تست سایتتان فرارسیده است. در این مرحله شما باید هر صفحه را به‌صورت جداگانه آزمایش کنید تا از درستی پیوندها، پاسخگویی در تمام دستگاه‌ها و مرورگرها مطمئن شوید.

بهتر است همین الان تمام خطاها و عیب‌های سایتتان را یافته و آن‌ها را رفع کنید تا اینکه یک وب‌سایت خراب را در اختیار مخاطبان قرار دهید. به همین دلیل توصیه می‌کنم حتما با تبلت‌ها و موبایل‌های مختلف سایتتان را تست کرده و ببینید چگونه به نظر می‌رسد. در آخر نیز حتما نگاهی به توضیحات متا و عناوین نیز بیندازید؛ زیرا حتی ترتیب کلمات در عنوان نیز بر عملکرد صفحه‌تان در موتورهای جستجو تاثیر می‌گذارد.

8. راه‌اندازی سایت خوشمزه‌ترین بخش طراحی سایت

الان زمان موردعلاقه‌تان از مراحل طراحی سایت فرارسیده است؛ پس از تست کلی سایت و رضایت از آن، می‌توانید آن را راه‌اندازی کنید. البته انتظار نداشته باشید که سایتتان بدون هیچ مشکل یا ارور به کار خود ادامه دهد؛ شاید هنوز هم برخی از عناصر نیاز به تغییر یا تعمیر داشته باشند.

در آخر باید بگوییم این پایان کار نیست؛ زیرا طراحی سایت یک فرایند روان و مداوم بوده و همیشه نیاز به نگهداری دارد! در واقع زیبایی و جذابیت آن نیز در همین است؛ پس از راه‌اندازی شما می‌توانید به طور مداوم سایت خود را بر اساس بازخوردها و رفتارهای مخاطبان آزمایش و پس از تجزیه‌وتحلیل، برخی از موارد را اصلاح کنید.

تا اینجا با مراحل ساخت یک سایت از ابتدا آشنا شدید؛ اما اگر هنوز هم در این زمینه سردرگم هستید می‌توانید با کارشناسان ما صحبت کرده و خود را از این سردرگمی نجات دهید. با کلیک روی دکمه زیر خیلی راحت به کارشناسان تیم سایبری شو وصل می‌شوید.

پس از آشنایی با مراحل ساخت وب سایت، خیلی از افراد می‌گویند: «خب طی کردن تمام این موارد چقدر طول می‌کشد؟» در بخش زیر به طور مفصل به این موضوع پرداخته‌ایم.

مراحل طراحی سایت چقدر طول می‌کشد؟

مدت زمان طی کردن مراحل طراحی سایت

اگر از شخص یا گروهی از افراد بپرسید: «ساخت یک وب‌سایت چقدر طول می‌کشد؟» باید آماده دریافت پاسخ‌های متنوع و متفاوتی باشید! مسلما موارد زیادی در این زمینه نقش دارند.

مثلا چه کسی قصد طراحی و ساخت سایت را دارد؟ یک توسعه‌دهنده یا یک فرد مبتدی؟! به همین دلیل برای درک بهتر شما از این موضوع، مدت‌زمان موردنیاز برای طی مراحل طراحی سایت را در بخش زیر برایتان توضیح داده‌ایم.

1. مرحله تحقیق و انتخاب توسعه‌دهنده (1 هفته تا 1 ماه)

اولین قدم در ساخت وب‌سایت برای خیلی از کسب‌وکارها، انتخاب توسعه‌دهنده است؛ این مورد بسته به نیاز و همچنین بودجه‌تان، ممکن است از یک هفته تا یک ماه طول بکشد.

مثلا کسب‌وکارهای کوچک احتمالا در ابتدای راه بیشتر دنبال ایجاد یک سایت ساده هستند؛ در این شرایط انتخاب توسعه‌دهنده خیلی سخت نیست و به‌راحتی و بدون وسواس می‌توان یکی را انتخاب کرد.

اما در بیزینس‌های بزرگ‌تر معمولا چند مدیر در این تصمیم‌گیری دخیل هستند؛ به همین دلیل ممکن است این مرحله تا چند هفته طول بکشد.

2. ارتباطات اولیه و شناسایی هدف (1 تا 3 هفته)

مسلما انتقال اطلاعات موردنیاز در مورد برند، چشم‌انداز، نتیجه دلخواه و … به توسعه‌دهنده و همچنین پردازش و بررسی‌های او چند روز طول می‌کشد. البته اگر این تصمیم‌گیری و تحقیقات را به‌طورکلی به او بسپرید، مسلما این مدت زمان افزایش می‌یابد.

بنابراین اگر عجله دارید؛ بهتر است خودتان یک ایده اولیه و کلی از آنچه می‌خواهید به او ارائه دهید، با این کار توسعه‌دهندگان می‌توانند با سرعت بسیار بالاتری عمل کرده و این زمان را کاهش دهند. طی این مرحله و همچنین تعیین اهداف، ممکن است از یک تا سه هفته طول بکشد.

3. ایجاد یک برنامه کلی (1 تا 2 هفته)

توسعه‌دهندگان با داشتن انتظارات شما، چندین طرح مختلف از وب‌سایت موردنظرتان را ایجاد کرده و آن‌ها را با تیم شما در میان می‌گذارند. در این میان شما باید با بررسی هرکدام از آن‌ها، مشخص کنید که آیا با نیازها و هدف‌هایتان مطابقت دارند یا خیر؟

در هر صورت می‌توانید بازنگری‌ها و پیشنهادهای مختلفی را به طراحان خود ارائه دهید؛ این مدت‌زمان می‌تواند از یک تا دو هفته طول بکشد.

4. طراحی و بررسی وایرفریم‌ها (2 تا 3 هفته)

در این مرحله شما باید وایرفریم و طرح و نقشه کلی سایتتان را ارزیابی کنید؛ اگر درمورد چیزی مطمئن نیستید یا اصلا آن را دوست ندارید، وقت تغییر آن‌هاست.

اگر در این مرحله تغییرات را اعمال کنید، زمان کمتری نسبت به تغییر در مرحله توسعه سایت از شما گرفته می‌شود؛ اما به‌طورکلی این بخش حدود 2 تا 3 هفته طول می‌کشد.

5. مرحله توسعه سایت (1 تا 2 ماه)

مرحله توسعه سایت ۱ الی ۲ ماه طول خواهد کشید

بسته به اندازه و پیچیدگی وب‌سایت شما، این مرحله می‌تواند یک تا دو ماه طول بکشد! البته این عدد ثابت نیست و در صورت اعمال تغییرات زیاد، این مرحله می‌تواند به 3 یا حتی 4 ماه نیز برسد.

6. بررسی و بازبینی (1 تا 2 هفته)

در این مرحله تیم شما سایت را بررسی و در صورت وجود مشکلات آن را شناسایی می‌کند؛ این مرحله می‌تواند بین 1 تا 2 هفته طول بکشد.

در مجموع به‌طورکلی مراحل ساخت سایت حرفه‌ای، بین 5 تا 6 ماه از زمان شما را می‌گیرد؛ قطعا این عدد اصلا ثابت و قطعی نیست! البته اگر عجله دارید؛ یک پیشنهاد خوب برایتان داریم!

شما می‌توانید با استفاده از ابزارهای آماده این مدت‌زمان را کاهش دهید، در این صورت می‌توانید حتی در عرض چند هفته تمام این مراحل را طی کنید.

اگر در این مورد سوالی دارید، می‌توانید با کلیک روی دکمه زیر با مشاوران ما در ارتباط بوده، تمام ابهامات خود را رفع و از تجربه و دانش چندساله متخصصین تیم سایبری شو استفاده کنید. علاوه بر این می‌توانید در انتهای مقاله پاسخ تعدادی از سوالات پرتکرار را در مورد مراحل ساخت یک سایت از ابتدا بخوانید.

به پایان مراحل طراحی سایت حرفه ای رسیدید!

در این مقاله با تمام مراحل ساخت یک سایت از ابتدا و زمان موردنیاز برای این کار آشنا شدید. باید بدانید طراحی و توسعه یک وب‌سایت بی‌نقص و حرفه‌ای کار هرکسی نیست؛ اما با این حال با دقت و تمرکز روی تمام مراحل بالا، مطمئنا می‌توانید مراحل ساخت وب سایت خود را بسیار آسان و راحت طی کنید!

با این وجود اگر باز هم حس می‌کنید که به کمک نیاز دارید، ما همیشه در دسترس شما هستیم. تیم سایبری شو با هزینه‌های معقول و در سریع‌ترین زمان ممکن، یک وب‌سایت کامل و مطابق با نیازهای شما را طراحی کرده و در اختیارتان قرار می‌دهند!

در بخش زیر تمام سوالات، نظرات و پیشنهادات خود را با ما در میان گذاشته و این مقاله مفید را برای تمام دوستان خود نیز ارسال کنید.

کپی لینک
مفید بود؟

مقالات مرتبط

بهترین نرم افزار طراحی رابط کاربری (UI)
ساخت و طراحی رابط کاربری یک فرآیند پیچیده است که بر تجربه بصری یک محصول دیجیتال نظیر وب‌سایت و اپلیکیشن تمرکز دارد. انواع نرم افزار طراحی را…
۱۴۰۲/۰۳/۰۸
430 مشاهده
تئوری رنگ ها چیست؟
رنگ یکی از هفت عنصر اصلی هنر و جزو اولین مهارت‌هایی است که در مدرسه یاد می‌گیریم. در تئوری رنگ ها به تمام مواردی پرداخته می‌شود که یک هنرمند …
۱۴۰۲/۰۳/۰۴
440 مشاهده
طراح UI UX چه کسی است؟
هدف اصلی طراحی UI UX ایجاد یک تجربه کاربری مثبت است که مشتریان را تشویق می‌کند به یک محصول یا برند پایبند و متعهد باشند.‌ مسئولیت رضایت کلی کار…
۱۴۰۲/۰۲/۲۶
681 مشاهده
بهترین نرم افزار طراحی تجربه کاربری (UX)
تعداد زیادی نرم افزار طراحی تجربه کاربری در بازار وجود دارند. این موضوع تصمیم‌گیری در مورد بهترین و مفیدترین …
۱۴۰۲/۰۲/۲۴
694 مشاهده
آشنایی با ۱۵ تا از مهمترین اصول طراحی سایت
طراحی وب‌سایت یک فرآیند کاملاً انحصاری است که باید بیانگر ماهیت و شخصیت برند شما باشد. برای دستیابی به یک طراحی ایده‌آل، …
۱۴۰۲/۰۲/۲۲
635 مشاهده
دیدگاه کاربران
هنوز دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است. شما اولین نفر باشید.
دیدگاه خود را بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.