آژانس دیجیتال مارکتینگ سایبریشو
آژانس دیجیتال مارکتینگ سایبریشو

آشنایی با الگوریتم های گوگل

معرفی مهم ترین الگوریتم های گوگل
دسته بندی: مقالات سئو
تاریخ نوشته: ۱۴۰۲/۰۳/۱۰
نویسنده: مدیر سایت
مدت زمان مطالعه: 2 دقیقه
بازدید : 279
دیدگاه: 0

به بیان ساده، الگوریتم های گوگل شامل یک سیستم پیچیده است که به گوگل اجازه می‌دهد صفحات مرتبط با یک جستجوی خاص را پیدا و رتبه‌بندی کند. به‌طور دقیق، کل سیستم رتبه‌بندی این موتور جستجو از الگوریتم‌های متعددی تشکیل‌شده که عوامل مهمی نظیر کیفیت، ارتباط یا قابلیت استفاده صفحه را در نظر می‌گیرند. معرفی الگوریتم های گوگل به شما کمک می‌کند با اساس کار رتبه‌بندی و مهم‌ترین عناصر آن آشنا شوید.

گوگل ادعا می‌کند که الگوریتم‌های این موتور جستجو هزاران بار در سال به‌روز می‌شوند. در اکثر موارد، به‌روزرسانی الگوریتم های گوگل شامل تغییرات جزئی است که احتمالاً تأثیر چندانی بر رتبه سئو سایت ندارند. اما هر چند وقت یک‌بار، گوگل تغییراتی اساسی را اعمال می‌کند که معمولاً نیازمند برخی بازنگری‌های مهم در استراتژی‌های بهینه‌سازی سایت هستند. در سال‌های اخیر این تغییرات با سرعت بالاتری انجام‌شده‌اند تا وب‌سایت‌هایی که از سئو کلاه سیاه استفاده می‌کنند، از دور خارج شوند.

برخی از الگوریتم های گوگل که در یک دهه اخیر معرفی‌شده‌اند، شیوه سئو سایت را به‌طور بنیادی متحول کرده‌اند. هرکدام از این به‌روزرسانی‌ها با هدف مهمی صورت گرفته‌اند تا درنهایت موجب بهبود تجربه کاربری مخاطبان گوگل شوند. اگر دارای یک وب‌سایت هستید یا در حوزه سئو فعالیت دارید، آشنایی با الگوریتم های گوگل از نان شب برایتان واجب‌تر است!

الگوریتم های گوگل چگونه کار می کنند؟

شیوه کار الگوریتم های گوگل

تمام تلاش گوگل در جهت ارائه بهترین محتوا به کاربران است. این محتوا علاوه بر اعتبار و کیفیت، باید در یک بستر خوب ارائه شود تا کاربران به‌سادگی از آن بهره ببرند. به‌عنوان‌مثال اگر یک محتوای متنی بسیار عالی در وب‌سایتی با سرعت پایین و رابط کاربری غیراستاندارد ارائه شود، احتمالاً جایی در صفحه نتایج موتور جستجو (SERP) نخواهد داشت.

بنابراین بهتر است پیش از معرفی الگوریتم های گوگل، ابتدا با اساس و سازوکار آن‌ها آشنا شوید.

1. معنی دقیق پرس و جو

برای بازگرداندن نتایج مرتبط، گوگل ابتدا باید متوجه شود که کاربر دقیقاً به دنبال چه چیزی است و هدف او از جستجو چیست. در این راستا، گوگل باید عناصر گوناگونی را درک و تحلیل کند شامل این موارد هستند:

  • معنی کلمات: کلمات استفاده‌شده برای جستجو، دقیقاً چه معنایی در دنیای واقعی دارند.
  • هدف پشت پرس و جو: کاربر با استفاده از این پرس‌وجو قصد دارد به چیزی برسد؛ اطلاعت، خرید یا یافتن یک وب‌سایت خاص؟
  • تازگی محتوا: آیا پرسش کاربر به عنصر زمان حساس است و باید اطلاعاتی به‌روز در اختیارش قرار بگیرد؟ برای مثال عبارت «خرید آیفون جدید»، مشخصاً به آخرین‌مدل این گوشی موبایل در بازار اشاره دارد.

گاهی اوقات –به‌ویژه برای درخواست‌های کلی و عمومی- درک منظور دقیق کاربر دشوار است. در این مورد، الگوریتم های گوگل بهترین نتایج را ارائه می‌دهند؛ اما انتخاب‌های مرتبط دیگری هم نشان می‌دهند که به تعیین نتیجه جستجو کمک می‌کند.

2. ارتباط صفحات

در قدم بعدی، موتور جستجوی گوگل باید متوجه شود که چه صفحاتی به کلمات یا عبارت کلیدی کاربر مرتبط هستند. به‌عبارت‌دیگر، گوگل بهترین صفحات برای پاسخ به نیاز کاربر را مشخص کرده و نمایش می‌دهد. این کار با استفاده از دو ویژگی خزیدن و ایندکس کردن منظم محتوای وب و تجزیه‌وتحلیل آن‌ها انجام می‌شود.

در این بخش، کلمات کلیدی مهم‌ترین نقش را ایفا می‌کنند. هر صفحه‌ای در وب که شامل عبارت جستجو یا عبارات شبیه به آن باشد، شانس این را دارد که در SERP نمایش داده شود.

3. کیفیت محتوا

احتمالاً الگوریتم های گوگل هزاران یا میلیون‌ها صفحه را برای هر عبارت جستجو پیدا می‌کنند، بنابراین باید محتواهای موجود را بر اساس کیفیت اولویت‌بندی کنند. این اولویت‌بندی بر اساس معیار مهم E-A-T انجام می‌شود. این حروف معرف تخصص (Expertise)، اعتبار (Authoritativeness) و اعتمادپذیری (Trustworthiness) یک محتوا هستند.

گوگل به کمک الگوریتم‌هایی نظیر PageRank، رتبه هر صفحه وب را مشخص می‌کند و نتایج را بر اساس این رتبه‌بندی به کاربران نمایش می‌دهد. 3 عامل اصلی وجود دارند که بر رتبه‌بندی صفحات تأثیر مستقیم می‌گذارند:

  • تعداد بک‌لینک‌ها
  • کیفیت صفحات بک‌لینک

  • تعداد لینک‌هایی که به صفحه آمده‌اند

به بیان ساده، هرچه تعداد لینک‌های بیشتری را از صفحات باکیفیت دریافت کنید، این شانس بیشتر است که گوگل شما را صفحه‌ای با کیفیت بالا در نظر بگیرد. همچنین گوگل از تعدادی الگوریتم هرزنامه یا اسپم نیز استفاده می‌کند تا صفحاتی با کیفیت پایین که از سئو کلاه سیاه استفاده می‌کنند را شناسایی کند.

4. قابلیت استفاده از صفحات

حالا که گوگل توانسته ارتباط و کیفیت محتوا را پوشش دهد، الگوریتم های گوگل باید مطمئن شوند که وب‌سایت از قابلیت استفاده و کاربرپسندی خوبی برخوردار است. برخی از جنبه‌هایی که این موتور جستجو بررسی می‌کند، شامل موارد زیر هستند:

  • واکنش‌گرایی صفحه
  • ظاهر صحیح در تمام مرورگرها
  • سرعت صفحه
  • امنیت وب‌سایت

این‌ها ممکن است مهم‌ترین عوامل رتبه‌بندی نباشند؛ اما زمانی که سایر عوامل نظیر ارتباط و کیفیت یکسان باشند، نقش مهمی در رتبه‌بندی دارند.

5. زمینه و تنظیمات

الگوریتم های گوگل به‌شدت تحت تأثیر شرایط فردی و ترجیحات کاربر هستند. موارد زیر برخی از عناصر حائز اهمیت در این بخش هستند:

  • موقعیت مکانی کاربر
  • تاریخچه جستجوهای کاربر
  • تنظیمات جستجو

برای مثال زمانی که یک کاربر در انگلستان و یک کاربر از آمریکا کلمه «Football» را جستجو می‌کند، نتایج متفاوتی را مشاهده می‌کنند که متناسب با موقعیت جغرافیایی و ترجیحات آن‌ها است.

معرفی الگوریتم های گوگل

آشنایی با الگوریتم های موتور جست و جو گوگل

گوگل همواره در حال به‌روزرسانی الگوریتم‌های خود است تا بتواند با رعایت انصاف، بهترین صفحات وب‌سایت‌ها را در هر حوزه نمایش دهد. این فرآیند از سال 2011 با قدرت و سرعت بیشتری دنبال شد و تمام وب‌سایت‌هایی که با تقلب و از طریق تکنیک‌های سئو کلاه سیاه رشد کرده بودند، ناچار به تغییر شدند. گوگل جریمه‌های گوناگونی را برای وب‌سایت‌های متخلف در نظر می‌گیرد و رتبه آن‌ها را به‌شدت کاهش می‌دهد.

این بخش از مقاله به آشنایی با الگوریتم های گوگل اختصاص داده‌شده تا شما به نحوه کار و اهمیت هریک از آن‌ها بر روی سئو پی ببرید.

الگوریتم پاندا گوگل، برای جلوگیری از نشر محتوا تکراری است

1. الگوریتم پاندا (Panda)

این الگوریتم در سال 2011 و با هدف مقابله با این موارد رونمایی شد:

  • محتوای تکراری و سرقت ادبی
  • محتوای نازک (بی‌ارزش)
  • تکرار بیش‌ازحد کلمات کلیدی

الگوریتم پاندا (Panda)، یک امتیاز کیفی را به هر صفحه در وب اختصاص می‌دهد. سپس گوگل از این امتیاز به‌عنوان یک عامل رتبه‌بندی مهم استفاده می‌کند. این الگوریتم در ابتدا تأثیرات بسیار کمی داشت؛ اما پس از ارتقاهای گوناگون، سرانجام در ژانویه 2016 به‌طور دائم در الگوریتم های گوگل قرار گرفت. از آن زمان به بعد، تعداد به‌روزرسانی‌های این الگوریتم بیشتر شده؛ بنابراین جریمه‌های پاندا برای وب‌سایت‌های متخلف نیز با سرعت بیشتری اعمال می‌شوند.

نحوه سازگاری: سایت خود را به‌طور منظم برای محتوای تکراری، استفاده بیش‌ازحد کلمات کلیدی و محتوای بی‌ارزش بررسی کنید. برای انجام این کار، به یک ابزار خزنده سایت نظیر SEO PowerSuite’s Website Auditor نیاز دارید.

همچنین با استفاده از این ابزار می‌توانید از خطر جریمه احتمالی توسط الگوریتم های گوگل در امان باشید و اشتباهاتی را به‌طور ناخواسته انجام ندهید. اگر می‌خواهید مطمئن شوید که محتوای شما قبلاً در سایر صفحات وب منتشرنشده نیز می‌توانید از ابزار Copyscape استفاده کنید.

2. الگوریتم تازگی (Freshness)

دومین موردی که در بخش آشنایی با الگوریتم های گوگل به بررسی آن می‌پردازیم، الگوریتم تازگی (Freshness) است که در سال 2011 با این هدف پیاده‌سازی شد، رساندن محتوای جدید به دست کاربران بود.

دلیل اصلی انتشار این الگوریتم توسط گوگل، استفاده از یک سیستم نمایه‌سازی (Indexing) جدید به نام Caffeine بود. این سیستم به موتور جستجو کمک می‌کند که صفحات وب بیشتری را با سرعت بسیار بالا پردازش کند. این زیرساخت به گوگل کمک کرد تا با استفاده از تعریف دقیق‌تر معنای تازگی، محتوای به‌زور با سطح ارتباط معنایی بالاتر را به کاربر ارائه دهد. این الگوریتم در بخش اخبار گوگل نیز بسیار اثربخش بود و امروزه شاهد هستیم که اخبار جدید هر حوزه‌ای در بالای SERP قرار می‌گیرند.

نحوه سازگاری: به‌طورکلی انتشار منظم محتوای جدید یکی از بهترین استراتژی‌های وب‌سایت‌ها برای بهبود رتبه در گوگل است. بااین‌حال انتشار محتوای به‌روز برای برخی از وب‌سایت‌ها اهمیت ویژه‌ای دارد. برای مثال کاربری که عبارت «جدیدترین دستگاه ماینینگ ASIC» را جستجو می‌کند، به دنبال جدیدترین مدل فعلی آن است. محتوایی که جدیدترین دستگاه ماینینگ ASIC در سال 2016 را منتشر کرده، فاقد تازگی است و الگوریتم های گوگل برای آن اعتبار چندانی قائل نیستند.

3.  الگوریتم پنگوئن (Penguin)

الگوریتم پنگوئن گوگل

این الگوریتم در سال 2012 و با هدف جلوگیری از چنین تخلفاتی منتشر شد:

  • لینک‌های اسپم و غیر مرتبط
  • لینک‌هایی با انکرتکست بیش‌ازحد بهینه‌شده

هدف اصلی الگوریتم پنگوئن (Penguin)، پایین آوردن رتبه وب‌سایت‌هایی است که دارای بک‌لینک‌های غیرطبیعی هستند. پنگوئن یکی از الگوریتم های گوگل است که به خرید لینک‌های بی‌ارزش از مزارع لینک و PNB ها پایان داد.

نحوه سازگاری: برای در امان ماندن از تأثیرات به‌روزرسانی الگوریتم پنگوئن، رشد لینک‌های وب‌سایت خود را زیر نظر داشته باشید. شما می‌توانید از یک ابزار جستجوگر بک‌لینک نظیر SEO SpyGlass استفاده و ممیزی‌ها را به‌طور منظم اعمال کنید. مراقب افزایش غیرمعمول بک‌لینک‌ها باشید. این موضوع می‌تواند نشان‌دهنده حمله منفی سئو توسط رقبای شما باشد!

4. الگوریتم مرغ مگس خوار (Hummingbird)

یکی از الگوریتم های مهم گوگل، الگوریتم مرغ مگس خوار است

در ادامه آشنایی با الگوریتم های گوگل، به مرغ مگس‌خوار (Hummingbird) می‌رسیم که در سال 2013 با هدف مقابله با این موارد منتشر شد:

  • محتوای بی‌کیفیت
  • تکرار بیش‌ازحد کلمات کلیدی

الگوریتم مرغ مگس‌خوار، به گوگل کمک می‌کند تا درخواست‌های جستجو را بهتر تفسیر کند و نتایجی را ارائه دهد که مطابقت بالایی با هدف جستجوگر داشته باشد. این الگوریتم موجب می‌شود که حتی برخی صفحات که فاقد کلمات دقیق جستجوگر هستند، در نتیجه SERP نمایش داده شوند. البته این موضوع به معنی عدم توجه به اهمیت کلمات کلیدی نیست. مرغ مگس‌خوار با استفاده از پردازش زبان طبیعی که بر ایندکس‌سازی معنایی پنهان، اصطلاحات و مترادف‌ها استوار است، این وظیفه را به‌خوبی انجام می‌دهد.

نحوه سازگاری: تحقیقات خود درزمینهٔ کلمات کلیدی را گسترش دهید و بر مفاهیم پشت هر کلمه نیز تمرکز کنید. جستجوهای مرتبط، کلمات مترادف و اصطلاحات هم‌معنی را به‌دقت تجزیه‌وتحلیل کنید. جستجوها و سؤالات مرتبط با گوگل از بهترین منابع برای چنین ایده‌هایی هستند. تمام این موارد را می‌توانید در ماژول تحقیق کلمات کلیدی Rank Tracker پیدا کنید.

5. الگوریتم کبوتر (Pigeon)

وظیفه الگوریتم کبوتر، رفع مشکل نتایج ارگانیک محلی گوگل است

کبوتر (Pigeon) یکی از مهم‌ترین الگوریتم های گوگل است که در سال 2014 با هدف رفع مشکل نتایج ارگانیک محلی گوگل منتشر شد. نام این به‌روزرسانی توسط نشریه صنعتی Search Engine Land انتخاب‌شده است. این نشریه اطلاعات دقیقی از گوگل در رابطه با الگوریتم کبوتر دریافت کرده بود.

کبوتر برای نزدیک کردن الگوریتم جستجوی محلی گوگل به الگوریتم وب، و بهبود پارامترهای رتبه‌بندی بر اساس فاصله و مکان طراحی‌شده است. گوگل در این به‌روزرسانی تلاش کرد که با پاداش دادن به کسب‌وکارهای محلی که حضور ارگانیک قوی و بهتری دارند، نتایج جستجوی محلی را بهبود ببخشد. منطقی است که وقتی یک فرد در شهرهای شمالی ایران به دنبال بهترین هتل است، صفحه نتایج شامل هتل‌های همان منطقه باشد تا نیاز کاربر رفع شود.

نحوه سازگاری: کسب‌وکارهای محلی می‌توانند با اضافه کردن ویژگی‌هایی نظیر موقعیت مکانی، شماره تلفن ثابت و مواردی از این قبیل، به الگوریتم های گوگل کمک کنند. امروزه اگر کاربران در موقعیت‌های مکانی خاصی به دنبال کسب‌وکارهای محلی باشند، به‌خوبی توسط گوگل راهنمایی می‌شوند.

6. الگوریتم موبایل

یکی از الگوریتم های مهم گوگل، الگوریتم موبایل است

چهارمین مورد در بخش معرفی الگوریتم های گوگل، به الگوریتم موبایل (Mobile) اختصاص دارد که در سال 2015 منتشر شد. هدف این الگوریتم مقابله با موارد زیر است:

  • عدم وجود نسخه موبایل یک صفحه وب
  • قابلیت استفاده ضعیف در موبایل

این الگوریتم به همراه چند مورد دیگر که در سال‌های 2018 و 2020 منتشر شدند، تمرکز وب‌سایت‌ها را از دسکتاپ به نسخه موبایل تغییر داده‌اند. در حال حاضر موتور جستجوی گوگل تمام وب‌سایت‌ها را بر اساس سرعت و کاربرپسند بودن نسخه موبایل آن‌ها رتبه‌بندی می‌کند.

نحوه سازگاری: صفحات وب‌سایت خود را برای جستجوی موبایل بهینه کنید و به‌طور ویژه بر روی قابلیت استفاده آسان و سرعت تمرکز کنید. تست‌های سرعت و موبایل‌پسند بودن گوگل، به شما کمک می‌کنند که این ویژگی‌های وب‌سایت خود را بهبود ببخشید. این آزمایش‌ها در ابزار Website Auditor وجود دارند تا در ممیزی کلی صفحات سایت خود، به بررسی آن‌ها نیز بپردازید.

7. الگوریتم رنک برین (RankBrain)

الگوریتم رنک برین، وظیفه عدم ارتباط با پرس‌وجوی بخصوص را دارد

این الگوریتم که بخشی از الگوریتم مرغ مگس‌خوار به شمار می‌آید، در سال 2015 با هدف رفع این مشکلات منتشر شد:

  • عدم ارتباط با پرس‌وجوی بخصوص
  • محتوای کم‌عمق
  • تجربه کاربری (UX) ضعیف

رنک برین (RankBrain) یک سیستم یادگیری ماشین است که به گوگل در تشخیص و فهم معنای پشت هر پرسش کمک می‌کند. موتور جستجو نیز بر همین اساس، بهترین نتایج را در پاسخ به پرسش کاربر ارائه می‌دهد. در بین الگوریتم های گوگل، رنک برین سومین فاکتور مهم برای رتبه‌بندی صفحات وب است.

باوجوداینکه ما فرمول دقیق پشت این الگوریتم بزرگ را نمی‌دانیم، کارشناسان اتفاق‌نظر دارند که RankBrain برای سفارشی کردن نتایج جستجوی کاربر در گوگل است. اساساً این موتور جستجو فراتر از پرس‌وجوی کاربر می‌رود و همواره محدوده وسیع‌تری شامل مترادف‌ها، کلمات ضمنی و سابقه جستجوی کاربر را نیز در نظر می‌گیرد.

نحوه سازگاری: با استفاده از تجزیه‌وتحلیل رقابتی، صفحات سایت خود را برای ایجاد ارتباط و جامعیت بیشتر بهینه کنید. با استفاده از ابزار TF-IDF موجود در Website Auditor، می‌توانید فهرست کاملی از مفاهیم و اصطلاحات مرتبط که رقبای شما از آن‌ها بهره می‌برند را کشف کنید. شیوه‌ای طبیعی برای اضافه کردن این عبارات به محتوای خود پیدا کنید تا ظرف مدت کوتاهی، شاهد افزایش چشم‌گیر ارتباط جستجوی صفحات سایت باشید.

8. الگوریتم مدیک (Medic)

مهم ترین الگوریتم گوگل در حوزه پزشکی، الگوریتم مدیک است

مدیک (Medic) که به معنای پزشکی است، در سال 2018 در فهرست الگوریتم های گوگل قرار گرفت. هدف انتشار این الگوریتم، مقابله با چنین خطراتی است:

  • وب‌سایت‌های YMYL نامعتبر
  • سیگنال‌های ضعیف E-A-T

الگوریتم مدیک با هدف جلوگیری از انتشار محتوای بی‌کیفیت و غیراستاندارد در وب‌سایت‌هایی که بر تصمیمات مهم زندگی اثربخش هستند، منتشر شد. وب‌سایت‌های پزشکی، مالی، حقوقی و آموزشی بیشترین تأثیر را از این الگوریتم می‌گیرند. گوگل در این به‌روزرسانی به سطح تخصص، اعتبار و اعتمادپذیری محتوای چنین وب‌سایت‌هایی توجه ویژه‌ای داشته است.

نحوه سازگاری: تا امروز هیچ استراتژی بازیابی اثبات‌شده‌ای برای سازگاری با الگوریتم مدیک پیدا نشده است. برخی متخصصان سئو پیشنهاد می‌کنند که نویسندگان حرفه‌ای را برای نوشتن مطالب چنین وب‌سایت‌هایی استخدام کنید؛ برخی دیگر نیز معتقدند که راه‌حل آن ایجاد ماهیت مشخص برای برند شما است. بااین‌حال اگر بخواهیم بر اساس حقایق موجود صحبت کنیم، رشد بک‌لینک‌ها از وب‌سایت‌های معتبر تنها راه سازگاری با الگوریتم Medic است.

9. الگوریتم برت (Bert)

وظیفه الگوریتم برت، تشخیص فقدان مفهوم است

در ادامه آشنایی با الگوریتم های گوگل، نوبت به الگوریتم برت (Bert) می‌رسد که در سال 2019 منتشر شد. موارد زیر ازجمله اهداف اصلی ایجاد این الگوریتم هستند:

  • محتوای متنی ضعیف
  • عدم تمرکز

  • فقدان مفهوم

این الگوریتم از فناوری پردازش زبان طبیعی استفاده می‌کند تا درک بهتری از عبارت‌های جستجو، شناسایی موجودیت‌ها، روابط بین موجودیت‌ها و تفسیر متن به دست آورد. الگوریتم های گوگل پاندا، مرغ مگس‌خوار و رنک برین تا حدی از تمرکز شدید بر روی کلمات کلیدی فاصله گرفتند و حالا برت نقطه اوج این تلاش است. این الگوریتم تفاوت‌های جزئی‌تر و ظریف‌تری را هم در پرس‌وجو و هم در نتایج جستجو درک می‌کند.

نحوه سازگاری: بالاخره گوگل توانست الگوریتمی را منتشر کند که واقعاً برای یک محتوای خوب ارزش قائل است و به آن پاداش می‌دهد. تابه‌حال هرگز این‌قدر مهم نبوده که برای تولید یک محتوای خوب تلاش کنید! درواقع شما باید یک سبک نوشتاری تشریحی و غنی بپردازید و به مفهوم و ارتباطات محتوای خود اهمیت دهید.

10. الگوریتم اصلی

الگوریتم اصلی، یکی از مهم ترین الگوریتم های گوگل

گوگل از سال 2017 شروع به معرفی به‌روزرسانی‌های بزرگ‌تری کرد که الگوریتم اصلی (Core) نام دارد. از آن زمان تاکنون، شفافیت بسیار کمی در مورد ماهیت این الگوریتم و اینکه کدام بخش از جستجو را بهبود می‌بخشد، وجود دارد. متخصصان سئو تلاش می‌کنند تا پس از هر به‌روزرسانی در این الگوریتم، نشانه‌ها و تغییرات را دنبال کنند تا نقاط هدف الگوریتم اصلی را متوجه شوند. بااین‌حال دستاوردهای بسیار کمی در این زمینه وجود دارد.

نحوه سازگاری: ازآنجایی‌که اثرات الگوریتم Core اغلب ناشناخته هستند، شما می‌توانید تاریخچه SERP را برای کلمات کلیدی موردنظر خود ردیابی کنید. پس از هر به‌روزرسانی، بررسی کنید که کدام‌یک از رقبای شما در رتبه‌بندی بالا یا پایین رفته‌اند و در مورد عوامل مؤثر حدس بزنید. ابزار Rank Tracker گزینه مناسبی برای ردیابی تاریخچه SERP است.

11. الگوریتم فرد

الگوریتم فرد، اصلاحی بر سیستم رتبه‌بندی گوگل بود

الگوریتم فرد (Fred) اصلاحی بر الگوریتم‌های رتبه‌بندی جستجوی گوگل بود که در تاریخ 7 مارس 2017 پیاده‌سازی شد. موارد زیر اهداف اصلی Fred هستند که هرگز به‌طور رسمی توسط گوگل تأیید را رد نشده‌اند:

  • تاکتیک‌های تهاجمی درآمدزایی توسط برخی وب‌سایت‌ها
  • مقابله با سئو کلاه سیاه

در ابتدا این به‌روزرسانی در الگوریتم های گوگل اعلام نشد. به همین دلیل بسیاری از متخصصان سئو و وب مسترها هنگام بررسی داده‌های تحلیلی خود در 8 مارس وحشت‌زده شدند. البته با توجه به ماهیت این به‌روزرسانی، جای تعجب نیست که گوگل انگیزه‌های خود در این زمینه را فاش نمی‌کند. کارشناسان و متخصصان سئو با تحلیل‌های فراوان به این نتیجه رسیده‌اند که الگوریتم Fred برای مقابله با وب‌سایت‌هایی است که کسب درآمد را بر تجربه کاربری مثبت ترجیح می‌دهند.

نحوه سازگاری: ازآنجایی‌که گوگل اطلاعات خاصی در مورد الگوریتم فرد ارائه نکرده است، راه‌های سازگاری با آن نیز کاملاً تجربی کشف‌شده‌اند. عدم استفاده از تبلیغات بیش‌ازحد و تهاجمی، عدم انتشار محتوای نازک و بی‌کیفیت و در اولویت قرار دادن تجربه کاربری از مواردی هستند که موجب سازگاری با این الگوریتم می‌شوند. وب‌سایت‌هایی که از این تکنیک‌های سئوی کلاه سیاه استفاده کرده‌اند، با اصلاح این موارد می‌توانند از جریمه‌های گوگل در امان بمانند.

12. الگوریتم سندباکس

معرفی الگوریتم سندباکس گوگل

ازآنجایی‌که گوگل هرگز وجود سندباکس (Sandbox) را تأیید نکرده است، نمی‌توان آن را جزو الگوریتم های گوگل دانست. بااین‌حال بسیاری از کارشناسان و متخصصان سئو به وجود آن اعتقاددارند!

هنگامی‌که یک وب‌سایت جدید را راه‌اندازی می‌کنید، طبیعی است که سریعاً در بالایی صفحات نتایج موتور جستجو قرار نگیرد. در سال 2004، تعدادی از بازاریابان دیجیتال متوجه شدند که با وجود اعمال بهترین تلاش‌های سئو، بهبود رتبه‌بندی سایتشان بیشتر از حد انتظار طول می‌کشد. حتی پس‌ازاینکه وب‌سایت ایندکس می‌شد، بک‌لینک‌های خوبی داشت و از محتوای بسیار غنی استفاده می‌کرد، در نتایج برتر گوگل ظاهر نمی‌شد! این اثر سندباکس نام‌گرفته است.

نحوه سازگاری: اعتقاد بر این است که سندباکس بخشی از الگوریتم‌های گوگل است که به وب‌سایت‌های جدید اجازه نمی‌دهد به‌سرعت در صفحه اول نتایج ظاهر شوند. ازآنجایی‌که سندباکس توسط گوگل تأیید نشده، هیچ زمان مشخصی برای خروج از این وضعیت نیز وجود ندارد. البته گوگل اعلام کرده که این موضوع به دلیل عدم وجود بک‌لینک کافی، محتوای غنی و مواردی ازاین‌دست در اوایل کار است.

در مواجهه با به روز رسانی الگوریتم های گوگل چه باید کرد؟

مواجهه با به روز رسانی الگوریتم های گوگل

پس از آشنایی با الگوریتم های گوگل، حالا باید رفتار مناسب در برخورد با به‌روزرسانی‌ها و الگوریتم‌های جدید را فرابگیرید. اقدامات سریع تنها زمانی قابل‌قبول هستند که با تجزیه‌وتحلیل و مطالعه اصولی همراه باشند؛ در غیر این صورت تنها موجب افت رتبه شما خواهند شد. به‌طورکلی در برخورد با الگوریتم‌های جدید گوگل این اقدامات را انجام دهید:

  • صبور باشید: بیشتر به‌روزرسانی‌های اصلی ظرف چند روز منتشر می‌شوند؛ بنابراین همیشه به‌اندازه کافی صبر کنید تا گردوغبار به‌روزرسانی فروکش کند. عجله در پیاده‌سازی راه‌حل‌های جدید، بیشتر از اینکه فایده‌ای به همراه داشته باشد، مخرب است.
  • استفاده از منابع قابل اعتماد: به هر شخصی که خود را متخصص سئو می‌نامد، اعتماد نکنید (که این روزها زیاد هم شدن)! در عوض منتظر تجزیه‌وتحلیل کارشناسان و نشریات معتبری نظیر Moz یا Search Engine Journal باشید.

  • در مورد نیاز به اعمال تغییرات مطمئن شوید: گاهی اوقات بهترین کاری که می‌توانید در مورد به‌روزرسانی الگوریتم های گوگل انجام دهید، این است که اصلاً هیچ کاری نکنید! بسیاری از به‌روزرسانی‌ها بعد از چند هفته بهبود می‌یابند یا به حالت اولیه بازگردانده می‌شوند.
  • بهبود وب سایت: درنهایت اگر بعد از به‌روزرسانی متوجه بروز مشکلات و افت رتبه در وب‌سایت خود شدید، وقت برطرف کردن آن است. در این شرایط باید کل استراتژی سئوی خود را در نظر بگیرید و به‌جای کمیت، بیشتر به کیفیت اهمیت دهید.

جمع بندی

در این مطلب به معرفی الگوریتم های گوگل و سازوکار آن‌ها پرداختیم. این اطلاعات به شما کمک می‌کند تا متوجه شوید چه عناصری برای گوگل مهم هستند و رتبه سایت شما چگونه تعیین می‌شود. تنها مطالعه این مقاله و آشنایی با الگوریتم‌های گوگل به این معنا نیست که شما توانایی بهبود سئو و رتبه سایت خود را پیداکرده‌اید! تمام اقدامات مربوط به بهینه‌سازی صفحات سایت کاملاً تخصصی هستند و باید زیر نظر کارشناسان این حوزه انجام شوند.

بررسی این الگوریتم‌ها ثابت می‌کند که گوگل اهمیت زیادی برای محتوای صفحات شما قائل است و آن را از زوایای گوناگونی بررسی می‌کند. شما به‌عنوان یک متخصص سئو، وظیفه‌دارید تا اعتماد الگوریتم های گوگل را به دست آورید و از آن برای بهبود رتبه صفحات سایت استفاده کنید. فراموش نکنید که بی‌توجهی به این الگوریتم‌ها، جریمه‌های سنگینی از سوی گوگل در پی دارد و موجب کاهش رتبه، ترافیک و درآمدزایی وب‌سایت خواهد شد.

همواره در مواجهه با الگوریتم های جدید گوگل صبور باشید و زمانی را به بررسی تحلیل‌های منتشرشده در منابع معتبر اختصاص دهید. اقدامات عجولانه هیچ مزیتی برای شما ندارند و حتی ممکن است نتیجه معکوس به همراه داشته باشد. پس از آشنایی با الگوریتم های گوگل و تأثیر آن بر وضعیت وب‌سایت، حالا زمان آن رسیده که اقدامات مناسبی را برای بهبود شرایط انجام دهید.

سوالات متداول

  • الگوریتم های گوگل هر چند وقت یک‌بار منتشر می‌شوند؟

  • الگوریتم های گوگل چه مواردی را هدف می‌گیرند؟

  • چطور متوجه شوم که وب‌سایت من تحت تأثیر تغییرات گوگل قرارگرفته؟

  • آشنایی با الگوریتم های گوگل در درازمدت چه مزایایی دارد؟

کپی لینک
مفید بود؟

مقالات مرتبط

راهنمای جامع سئو خارجی
بیشتر کسب‌وکارها و بازاریابان اینترنتی می‌دانند که بهینه‌سازی سایت برای موتورهای جستجو از چند بخش تشکیل می‌شود. دراین‌بین، سئو خارجی (Off …
۱۴۰۲/۰۳/۱۳
270 مشاهده
راهنمای جامع الگوریتم پنگوئن گوگل
موتور جستجوی گوگل با هدف نمایش بهترین صفحات وب به کاربران، از الگوریتم‌های مختلفی استفاده می‌کند. الگوریتم پنگوئن (Penguin Algorithm) یکی از این مو…
۱۴۰۲/۰۳/۰۵
273 مشاهده
تفاوت دیجیتال مارکتینگ و سئو
بهینه‌سازی موتورهای جستجو (سئو) و بازاریابی دیجیتال دو مفهوم مجزا و درعین‌حال مرتبط هستند که توسط خیلی‌ها یکسان در نظر گرفته می‌شوند. پس ا…
۱۴۰۲/۰۳/۰۲
275 مشاهده
بررسی جامع سئو تکنیکال سایت
تسلط بر اصول اولیه سئو تنها آغاز راه بهینه‌سازی وب‌سایت برای موتورهای جستجو است. اگر واقعاً قصد دارید که از رقبای خود سبقت بگیرید، باید پای …
۱۴۰۲/۰۳/۰۱
300 مشاهده
الگوریتم مرغ مگس خوار چیست؟
گوگل در سپتامبر 2023 اعلام کرد که یک ماه قبل، آپدیتی کاملاً جدید با نام الگوریتم مرغ مگس خوار (Hummingbird Algorithm) را ارائه کرده است. نام این ا…
۱۴۰۲/۰۲/۲۷
322 مشاهده
دیدگاه کاربران
هنوز دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است. شما اولین نفر باشید.
دیدگاه خود را بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.