همه کسانی که بهنوعی با دنیای دیجیتال آنلاین و سایتها در ارتباط هستند، نام سایت وردپرس را شنیدهاند. هرگاه میخواهم یک طراحی سایت وردپرس جذاب را معرفی کنم، وبسایت بازی انگریبردز به ذهنم میآید. این وبسایت با جلوههای بصری دیدنی و جذاب یکی از بهترین نمونهها برای نشاندادن قدرت سایت ساز وردپرس است. اما آیا این سایت ساز، واقعاً معروف و قدرتمند است؟!
طبق اطلاعات W3techs، وردپرس حدود 61.8 درصد سهم بازار ساخت سایت را به خود اختصاص میدهد! دومین سیستم مدیریت محتوا پرطرفدار جوملا است که با 4.7 درصد فاصله بسیار زیادی با وردپرس دارد. بر اساس آماری که خود سایت وردپرس ارائه داده است، وبلاگنویسان از سراسر جهان تقریباً در هر ثانیه، 6 پست جدید منتشر میکنند!
دیگر زیادی در بحث آمارها وارد شدیم؛ همه این اطلاعات نشاندهنده محبوبیت این سیستم است. آیا میدانید وردپرس دقیقاً چیست و چه کاربردی دارد؟! به ادامه مطلب بروید تا با این غول دنیای دیجیتال آشنا شوید و مراحل طراحی سایت وردپرس را بشناسید.
وردپرس یک سیستم مدیریت محتوا (CMS) برای ساخت و مدیریت سایت و با زبان برنامهنویسی PHP نوشته شده است. طراحان و توسعهدهندگان سایت معتقد هستند این سیستم سادهترین و قدرتمندترین وبلاگنویس و سازنده وبسایت موجود در دنیاست!
از وبلاگنویسی گرفته تا سایتهای فروشگاهی (تجارت الکترونیک)، وردپرس یک پلتفرم عالی و سیستم مدیریت محتوای همهکاره برای انواع سایتهاست. وردپرس با قابلیت واکنشگرایی و انعطافپذیری، راه حلی عالی برای ساخت سایتهای بزرگ و کوچک محسوب میشود.
چند روز پیش برای یکی از دوستانم که گالری فروش وسایل دستساز هنری دارد، درباره وردپرس گفتم. او که مشتاق پیشرفت در زمینه کاری و ارتقای کسبوکارش بود، بهسرعت گوشی تلفن همراهش را بیرون آورد و در اینترنت سرچ کرد: «طراحی سایت وردپرس»
با دو سایت متفاوت WordPress.org و WordPress.com روبهرو شد. با حالتی متفکرانه پرسید: «این دو سایت چه تفاوتی با هم دارند؟!» من مطالبی که در ادامه آوردهام را برایش گفتم:
مردم اغلب بهاشتباه معتقدند که این دو سایت، یکی هستند اما واقعیت با تصور آنها متفاوت است! اگر میخواهید خود سایت وردپرس میزبان شما باشد باید از WordPress.org استفاده کنید. با این کار شما آزادی عمل کامل در تغییر و سفارشیسازی سایتتان را دارید. این روش برای افراد آشنا به وردپرس پیشنهاد میشود.
اگر با سیستم وردپرس آشنایی زیادی ندارید پیشنهاد ما استفاده از WordPress.com است. طراحی سایت با این سیستم علیرغم آزادی عمل کمتر در سفارشیسازی، آسانتر است و افراد (بهویژه مبتدیان) هنگام کار با آن به مشکل خاصی برخورد نمیکنند.
بعد از ارائه این توضیحات به دوستم، برای گرفتن رضایتش! از مزایای طراحی سایت وردپرس نیز کمی گفتم. آیا شما میدانید این مزایا چیست؟
طبق تحقیقات انجام شده، به دلیل مزایای فراوان، وردپرس با 163 میلیون بازدیدکننده منحصربهفرد در ماه، از توییتر نیز ترافیک ورودی بیشتری دریافت کرده است! این مزایا شامل موارد زیر است:
سادگی استفاده و ساخت سایت با این سیستم باعث غلبه وردپرس به رقبای جدی مثل جوملا شده است. این سیستم نیاز شما برای تسلط بر HTML، CSS، PHP و سایر فناوریهای پیچیده را از بین میبرد.
دیگر نیازی به کدنویسیهای پیچیده ندارید، اگر به دنبال ساخت سایتی سفارشیتر و منحصربهفردتر هستید، یا به ویژگیهای خاصی نیاز دارید، وردپرس قالبهای متنوعی به شما عرضه میکند. میتوانید بهجای صرف زمان زیاد برای ساخت سایتتان، بیشتر وقت خود را به رشد در سایر زمینههای کسبوکارتان اختصاص دهید و ساخت سایت را به وردپرس بسپارید!
وردپرس باتوجهبه آخرین فناوریها، روندها و نیازهای کاربران بهصورت مداوم آپدیت میشود. با بهروزرسانیهای منظم، مشکلات به وجود آمده حل و ویژگیهای مفید و هیجانانگیز جدید بهطور مرتب اضافه میشوند.
وردپرس دارای هزاران قالب اختصاصی است. بسیاری از آنها رایگان هستند و شما امکان زیباسازی و شخصیسازی سایتتان بدون هیچ هزینهای را دارید.
همه میگویند وردپرس منبعباز است. اولینبار که این اصطلاح را شنیدم، کمی گیج شدم! با خودم گفتم: «به چه سیستمهایی منبعباز میگویند؟!» شما میداند؟ اگر کدهای برنامه برای تغییر و ایجاد شخصیسازیهای خاص در دسترس سازندگان باشد به آن سیستم منبعباز میگویند.
وردپرس بهعنوان نرمافزار منبعباز، هر روز به هزاران توسعهدهنده در سراسر جهان برای ساخت سایت تخصصیشان کمک میکند. این ویژگی طراحان زیادی را جذب کرده است.
مدیریت محتوا هرگز آسان نبوده است. گاهی سایتها با محدودسازی آزادی عمل ویرایشگران، نویسندگان و مدیران این کار را سختتر و پیچیدهتر نیز کردهاند. اما مدیریت محتوای سایتتان با وردپرس مثل آبخوردن است! اگر روش کار با نرمافزار ورد (Word) را میدانید، میتوانید بهراحتی با وردپرس نیز کار کنید.
دوست دارید به فروشگاه آنلاینتان یک سیستم پرداخت خوب و راحت بیفزایید؟! یا سایت خود را برای موتورهای جستجوگر بهینهتر کنید؟! وردپرس در حال حاضر بیش از 54000 پلاگین برای افزودن ویژگیهای جذاب و ظاهری جدید به سایت شماست! میتوانید مطمئن باشید اگر به ویژگی جدیدی نیاز داشتید، افزونهای برای آن وجود دارد. برای مثال میتوانید برای بهینهسازی موتورهای جستجو (SEO)، افزونه Yoast SEO را نصب کنید.
خب حالا که مزایای این سیستم سایت ساز قدرتمند را دیدید، به سراغ مراحل طراحی سایت وردپرس برویم:
10 مرحله آسان برای شروع کار در وردپرس وجود دارد. بهسادگی این موارد را دنبال و در کمترین زمان سایت خود را راهاندازی کنید:
قبل از انجام هر کاری در وردپرس، باید ایده سایت خود را انتخاب کنید. اگر میخواهید برای کسبوکارتان سایت بسازید، پس حتماً ایدهای در ذهن دارید! اما اگر هنوز سازمان یا کاری حضوری ندارید، باید یک ایده خوب در ذهنتان پرورش دهید.
توجه کنید ساخت یک سایت وردپرس در مورد کاری که 10000 بار انجام شده است، سودمند نیست! ایده شما باید خاص باشد. حتی میتوانید ایدههای بقیه را بدزدید! صبر کنید، سریع در ذهنتان به سمت من حمله نکنید! بگذارید بگویم چرا دزدیدن ایده بقیه کار بدی نیست!!!
واقعیت این است که یک ایده بهخودیخود ارزشی ندارد؛ اقدام به اجراییسازی آن مهم است. اگر به 10 نفر یک ایده را بدهید، درنهایت 10 نتیجه متفاوت دریافت میکنید! توجه داشته باشید هرگز نتایج کار کسی (مثل کدها، گرافیک، هویت برند، نامها و …) را ندزدید. خب حالا که ایدهتان را یافتید به مرحله بعد بروید.
باتوجهبه ایده و موضوع سایتتان یک نام دامنه برای خودتان انتخاب کنید. نام دامنه شما همان عبارت بعد از www یا در واقع آدرس کسبوکار شما در اینترنت است. باید نامی آسان و کوتاه برگزینید تا بهراحتی در ذهن کاربران بماند و از اشتباه تایپی آنها نیز جلوگیری شود.
حالا که هاست و نام دامنه خود را انتخاب کردید فقط کافی است وارد سایت وردپرس شده و آن را نصب کنید. وردپرس کاملاً رایگان است و شما مجبور به پرداخت هیچ هزینهای برای ساخت سایتتان با آن نیستید. برای اطلاع از روش نصب، به مقاله آموزش جامع نصب وردپرس سر بزنید.
قدم بعدی شما این است که یک میزبان وب قابلاعتماد برای مدیریت سایت خود پیدا کنید. بهطورکلی دو نوع هاست متفاوت وجود دارد: اشتراکی و اختصاصی.
وقتی وردپرس را نصب و وارد آن شدید، باید در ابتدا یک قالب مناسب برای سایتتان انتخاب کنید. این سیستم سایت ساز دارای هزارانهزار قالب رایگان و جذاب است. در ابتدای مسیر، سایت شما با یک قالب پیشفرض ارائه میشود؛ نگران نباشید، شما قادر به تغییر و اعمال شخصیسازیهای موردنظرتان در قالب بعد از راهاندازی سایت نیز هستید.
در بخش قالبها، گروههای مختلفی باتوجهبه نوع کسبوکار شما (مثل تجارت، خدمات، زیبایی، مد، عکاسی، آموزش، غذا و …) وجود دارد. هر یک از آنها پایگاهی عالی برای عرضه قالبهای جذاب و مناسب شما هستند. وردپرس علاوه بر موارد رایگان، قالبهای پولی نیز دارد که جذابتر و کاربردیتر هستند. قبل از نصب قالب، یک نسخه پیشنمایش برای شما وجود دارد تا نمای نهایی سایتتان را ببینید.
شما باتوجهبه موضوع سایتتان نیاز به ویژگیهایی منحصربهفرد دارید. برای مثال اگر یک فروشگاه تجارت آنلاین دارید، مشتریان از شما انتظار داشتن یک سبد خرید مناسب و خاص را دارند. با کمک افزونهها قادر به برآوردهسازی نیازها و انتظارات مشتریان هستید.
ویژگیهای ارزشمندی که افزونهها به سایت شما میافزایند باعث جذب کاربران بیشتر و افزایش ترافیک ورودی به سایت شما میشود. گاهی در ابتدای مسیر ساخت سایت وردپرس، نیازی به نصب یک پلاگین خاص نمیبینید. اما باگذشت زمان، متوجه ضرورت وجود آن شده و بهسرعت آن را نصب میکنید.
سؤالی که برایتان پیش میآید این است: «آیا بعد از نصب یک افزونه میشود آن را حذف کرد؟!» بله، چرا که نه! شما هرزمان که به ویژگیهای افزونهای نیاز نداشتید، میتوانید بهراحتی آن را حذف یا غیرفعال کنید.
اکنون نوبت به تکمیل و طراحی سایر صفحات سایت وردپرسی شما میرسد. برای جذب مشتری صفحاتی مثل درباره ما، تماس با ما و … ضروری است و نقش مهمی را ایفا میکند. برای طراحی صفحههای خوب باید تجربه کاربری را اولویت کار خود قرار دهید. هنگام ساخت صفحههای تماس با ما و درباره ما باید نکات ریز را رعایت کنید:
حالا به بخش اصلی افزودن محتوا به سایتتان رسیدهایم. افزودن محتوا به سایتهای وردپرسی کار آسانی است. محیط کاربری وردپرس شبیه نرمافزار ورد است و شما میتوانید بهطور همزمان به همراه متن، عکس و فیلم نیز در سایتتان منتشر کنید.
اگر مطلبی به ذهنتان رسید و قصد بارگذاری آن در زمانی دیگر را داشتید، باید آن را در بخش پیشنویسهایی قرار دهید. با قراردادن تگ (برچسب) بین مقالهها و مطالب مختلف سایت، لینکسازی داخلی کنید. این کار به سئو سایتتان نیز کمک میکند.
حالا که محتوای خود را نیز افزودید، سایتتان آماده است! محتوا، باارزشترین دارایی شماست، پس حتماً از سایت خود نسخه پشتیبان تهیه کنید. با ایجاد نسخه پشتیبان، در صورت خرابی و ایجاد مشکلات احتمالی، نیازی به شروع مجدد از صفر ندارید.
دوستم که گالری فروش وسایل دستساز هنری را داشت به یاد دارید؟! مدتی است که سایتش را با وردپرس ساخته است. اگر از او بپرسید: «آیا طراحی سایت با وردپرس ارزشش را دارد؟!» جوابش اینگونه است: «بله، بله، بله!!!!»
وردپرس سیستمی رایگان با ویژگیهای زیاد، منبعباز و قدرتمند است. آخرین نسخه این سیستم با قابلیت ترجمه به 196 زبان زنده در دنیا، بیش از 7 میلیون بار دانلود شده است! کلمه وردپرس (به زبان انگلیسی) در هر ماه حدود 2,940,000 بار جستجو میشود، بنابراین برای طراحی سایت با وردپرس اصلاً شک نکنید! دوست دارید راهی آسان برای این کار به شما پیشنهاد کنم؟!
از سایبری شو کمک بگیرید. سایبری شو با ساخت سایتهایی جذاب با آخرین ویژگیها و قابلیتهای وردپرس، به شما در پیشرفت سایتتان کمک میکند. برای دریافت اطلاعات بیشتر با ما در تماس باشید.
آیا شما تجربهای از ساخت سایت با وردپرس دارید؟! مشتاقانه منتظر شنیدن نظرات شما هستیم. فراموش نکنید این مقاله خواندنی را برای همه دوستان و آشنایانتان بفرستید.
برای مشاوره رایگان فرم زیر را پر کنید
لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است. چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و سطرآنچنان که لازم است و برای شرایط فعلی تکنولوژی مورد نیاز و کاربردهای متنوع با هدف بهبود ابزارهای کاربردی می باشد.
لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است. چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و سطرآنچنان که لازم است و برای شرایط فعلی تکنولوژی مورد نیاز و کاربردهای متنوع با هدف بهبود ابزارهای کاربردی می باشد.
لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است. چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و سطرآنچنان که لازم است و برای شرایط فعلی تکنولوژی مورد نیاز و کاربردهای متنوع با هدف بهبود ابزارهای کاربردی می باشد.
لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است. چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و سطرآنچنان که لازم است و برای شرایط فعلی تکنولوژی مورد نیاز و کاربردهای متنوع با هدف بهبود ابزارهای کاربردی می باشد.
مجموعه سایبری شو از ۱۳۷۹ تا کنون در خدمت مخاطبان خود بوده است. ابتدای فعالیت مجموعه به تولید لوح های فشرده در زمینه های نرم افزار، آموزش و بازی اختصاص داشت. در ادامه که موضوع اینترنت به شکل عمومی تری در جامعه فراگیر شدف ما نیز فعالیت خود را به سمت این فضا هدایت کردیم. بیشتر بدانید …
قوانین و مقررات | سایبری شو © ۱۴۰۱ | حریم خصوصی