ما در این مقاله قصد داریم تا به بررسی جواب این سوالات بپردازیم. وبمستر کیست؟ چه وظایفی برعهده دارد؟ و چگونه میتوان به یک وبمستر حرفهای تبدیل شد؟ جواب این سوالات قطعاً راهگشای مسیر شما خواهد بود. ازآنجایی که اطلاعات این مقاله بسیار مفید و کاربردی است؛ بنابراین مطالعه این مقاله تا انتها را به شما پیشنهاد میکنیم.
وبمستر کیست؟
وبمستر (Webmaster) بهعنوان مدیر ارشد و مستر یک وبسایت شناخته میشود. کلمه Webmaster از دو بخش Web و master تشکیل شده و در لغت به معنای استادِ وب است. در حالت کلی به طراحان و توسعهدهندگان وبسایت، وبمستر میگویند.
وبمستر باید به تمام بخشهای یک وبسایت و نحوه کنترل و مدیریت آن تسلط کافی داشته باشد. ازآنجاییکه هدایت کلی بیزینس و مسئولیت حفظ بقای کسبوکار به عهدهی وبمستر است؛ بنابراین اهمیت این جایگاه شغلی بسیار زیاد است.
وظایف شما بهعنوان یک وبمستر بسیار گسترده و شامل موارد مختلفی از تولید محتوا در وبسایت گرفته تا نظارت بر عملکرد سایت است. امروزه ما دیگر به صفحات وبسایتهای پیچیده و خاص در فضای مجازی و اینترنت عادت کردهایم. حتی برای یافتن کوچکترین اطلاعات خود نیز شروع به جستجو در میان وبسایتهای پیچیده میکنیم؛ بنابراین لزوم وجود وبمستر برای طراحی، توسعه و نگهداری سایت بیش از هرزمان دیگری احساس میشود.
قطعاً تا به الان دیگر به جواب کلی سوالتان در ابتدای مقاله رسیدهاید و بهخوبی میدانید که وبمستر کیست! اگر شخصی از شما بپرسد: «درنهایت وظیفه کلی وبمستر چیست؟!» شما بهراحتی پاسخ میدهید: «وبمستر، مدیر یک کسبوکار آنلاین است و تمامی عملیات و مراحل لازم برای رشد و پیشرفت کسبوکار اینترنتی در فضای مجازی را برعهده دارد.»
آیا با وظایف و مسئولیتهای وبمستر هم آشنایی دارید؟ حال در ادامه این مقاله همراه من باشید تا با شرح دقیق وظایف یک وبمستر بهخوبی آشنا شوید.
وظایف دقیق یک وبمستر چیست؟
هر کسبوکاری در فضای مجازی تلاش میکند تا در صفحات اول و نتایج برتر موتورهای جستجو نمایش داده شود تا کاربران آن صفحه را بهراحتی پیدا کنند. دستیابی به این هدف در اصل شامل مجموعهی گستردهای از فعالیتهای مرتبط با یکدیگر است که همگی از وظایف وبمستر بهحساب میآیند. این فعالیتها به شرح زیر هستند.
۱. تولید و تایید محتوای مناسب برای سایت را به وبمستر واگذار کنید
تولید محتوای جذاب و منحصربهفرد برای هر وبسایت از مهمترین وظایف تیم پشتیبانی سایت است. به یاد داشته باشید مخاطب از طریق محتوا جذب یک سایت و مطالب آن میشود.
محتوای سایتها ممکن است شامل موارد مختلفی مانند وبلاگ، محتوای ویدیویی، تصاویر و مقالات باشد. درهرصورت تامین محتوای باکیفیت و حتی نظارت بر نحوهی صحیح انتشار محتوا در سایت همگی برعهدهی وبمستر است. به همین دلیل به شما پیشنهاد میکنیم وبمستر متخصص خود را از تیم حرفهای سایبریشو انتخاب کنید تا در این مسیر راهنمای شما باشد.
۲. خیالتان از بابت بهروزرسانی فنی وبسایت راحت باشد
شاید از خودتان بپرسید: «وبمستر کیست و چگونه اینقدر وظایف متنوع و متعدد دارد!» ولی وظیفه اصلی وبمستر اطمینان از عملکرد صحیح وبسایت، نگهداری و تعمیر هرگونه مشکل در سایت است.
شما بهعنوان یک وبمستر با تخصص و دانش خود به شناسایی و حل سریع خطاها و مشکلات احتمالی به وجود آمده در سایت میپردازید و تمامی بهروزرسانیهای سایت را انجام میدهید.
وبمستر کیست؟! او سئو سایت را برعهده دارد!
در حالت کلی سئو سایت به مجموعه فعالیتها و تکنیکهای لازم برای رتبهگرفتن سایت در موتورهای جستجو گفته میشود. سئو سایت شامل انجام عملیات گستردهای در هنگام برنامهنویسی و تولید محتوا برای وبسایت میشود. فراهمسازی این شرایط مناسب برای رشد وبسایت و بهینهسازی آن از وظایف وبمستر بهحساب میآید. پس شما بهعنوان یک وبمستر باید به پیچوخم کار خود مسلط باشید.
یکی از وظایف وبمستر چیست؟ حفظ و مدیریت سرور وبسایت!
سرور هر وبسایت در اصل فضایی برای نگهداری تمامی اطلاعات و دادههای سایت است. همچنین سرعت دانلود صفحات وبسایت نیز از دیگر عوامل جذب مخاطب بهحساب میآید. نگهداری، بهینهسازی، تعمیر و امنیت سرور برعهدهی وبمستر است.
ثبت و نگهداری دامنه وبسایت را فراموش نکنید!
دامنه هر وبسایت باید بهصورت مداوم بررسی و عملکرد آن زیر نظر گرفته شود. این امر نیازمند یافتن میزبانی در دسترس و پرداخت هزینه آن است. تمامی این کارها باید برای حفظ دامنه وبسایت انجام شود. خوشبختانه شما میتوانید این موارد را با خیال راحت به وبمستر سایت واگذار کنید. وبمسترهای متخصص در تیم سایبریشو با سابقهی طولانی و درخشان خود در این زمینه بهراحتی میتوانند تضمینکننده موفقیت کسبوکار شما باشند.
وظایف و دامنه اختیارات وبمستر سایت بسیار گسترده و درعینحال هیجانانگیز است. چالشهایی که وبمستر پشتِسر میگذارد را کمتر کسی دیده است؛ بنابراین در این قسمت از مقاله قصد دارم تا به معرفی مهارتها و تواناییهای لازم برای تبدیلشدن به یک وبمستر حرفهای بپردازم. آیا شما برای انجام این کار آمادهاید؟!
مهارتها و تواناییهایی لازم برای یک وبمستر چیست؟
فرقی نمیکند که شما مدیریت یک وبسایت و کسبوکار کوچک یا بزرگ را برعهده دارید. درهرصورت شما بهعنوان یک وبمستر باید به وظایف و مسئولیتهای خود بهخوبی تسلط داشته باشید تا بتوانید در انجام کارهای خود موفق شوید.
این تواناییها شامل مهارتهای مختلفی در زمینهی مدیریت و مسائل فنی میشود؛ بنابراین شما باید با تمام مشکلات احتمالی موجود در مراحل رشد و توسعه یک وبسایت آشنا باشید. در ادامه به یک لیست از این مهارتها و تواناییهای لازم اشاره میکنیم.
1. مهارت کدنویسی و برنامهنویسی را کسب کنید!
شما بهعنوان یک وبمستر باید با چندین زبان برنامهنویسی و همچنین اصول کدنویسی وبسایتهای مختلف آشنایی داشته باشید تا بتوانید عملکرد هر وبسایت و یا تاثیر آن بر سرور را درک کنید. به میزان گستردگی دانشتان در این زمینه، توانایی و تسلط شما بر هدایت و مدیریت وبسایت نیز بیشتر میشود.
2. با نرمافزارهای طراحی گرافیکی آشنایی کامل داشته باشید!
این ضربالمثل کاملاً حقیقت دارد: «عقل انسان به چشمش است!» انسانها از دیدن زیبایی لذت میبرند و همیشه نیز به دنبال آن هستند. این امر در یک وبسایت هم صدق میکند. طراحی گرافیکی جذاب وبسایت از اولین عواملی تشویق کاربر برای ماندن طولانیمدت در صفحه است.
اگر طراحی گرافیکی صفحه وبسایت قوی نباشد و کاربر بهراحتی مسیر حرکت خود را در میان منوهای سایت پیدا نکند، قطعاً سریع صفحه سایت را ترک میکند. اگر شما هم تمایل دارید بهعنوان یک وبمستر حرفهای شناخته شوید، باید با اصول و نکات طراحی گرافیکی مناسب برای سایت آشنایی داشته باشید.
3. کسب مهارت در علوم کامپیوتر از الزامات است!
وبمستر کیست؟ شخصی که به علم کامپیوتر، سرورها و شبکههای کامپیوتر تسلط کامل دارد. تسلط به دانش علوم کامپیوتر برای یک وبمستر از واجبات بهحساب میآید. داشتن اطلاعات دقیق از سختافزارها و نحوه عملکرد نرمافزارهای کامپیوتر از اصول پایه و اساسی برای موفقیت در این شغل است.
4. تسلط بر سیستمهای تولید محتوا مانند وردپرس!
وبسایتها در قالبهای متفاوتی طراحی و ساخته میشوند. وردپرس از مهمترین و کاربردیترین سیستمهای تولید محتوا در ایران است؛ بنابراین آشنایی و تسلط بر وردپرس میتواند ضامن موفقیت شغلی شما باشد.
لازم است تا شما با روند استفاده از پلاگینها و افزونههای متعدد در وردپرس آشنایی کامل داشته باشید تا در صورت نیاز بتوانید وبسایت و قابلیتهای آن را گسترش دهید.
5. مهارتهای امنیت سایبری و نگهداری وبسایت را یاد بگیرید!
یک وبسایت ممکن است با خطرات و مشکلات امنیتی متعددی مانند هکرها و کلاهبرداران اینترنتی روبرو شود. به همین دلیل وبمستر یک سایت باید با نحوه حفظ امنیت و نگهداری از سرور وبسایت آشنایی کامل داشته باشد تا از بروز هرگونه مشکل و اختلال در روند فعالیت سایت جلوگیری کند.
6. روند توسعه و گسترش وبسایت را مشخص کنید!
شما بهعنوان مدیر ارشد یک کسبوکار باید روند توسعه و گسترش وبسایت را برنامهریزی و روند دقیق و مرحلهبهمرحله آن را برای افراد تیم مشخص کنید.
تا به اینجای مقاله با مهارتها و تخصصهای لازم برای یک وبمستر آشنا شدید. اما در کنار تمامی این مهارتها لازم است تا برخی از ویژگیهای شخصیتی و انفرادی را نیز در خود پرورش بدهید تا درنهایت به یک وبمستر حرفهای تبدیل شوید. آیا با این ویژگیهای شخصیتی آشنایی دارید؟! پیشنهاد میکنم مطالعه این مقاله را ادامه دهید.
چگونه به یک وبمستر حرفهای و موفق تبدیل شوم؟
مهارتهای ذکرشده در بالا همگی از الزامات و ضروریات برای شروع حرفه وبمستری بهحساب میآید. اما یک وبمستر در کنار تمامی این توانمندیها باید ویژگیهای شخصیتی خاصی را داشته باشد. در ادامه به بررسی این ویژگیها میپردازیم.
• مهارتهای کار گروهی (یا تیمورک) را یاد بگیرید. شما عضوی از یک تیم بزرگتر هستید؛ بنابراین باید ارتباط موثری با دیگر افراد تیم برقرار کنید.
• سازگار و انعطافپذیر باشید. همچنین به نظرات و ایدههای دیگران خوب گوش کنید و طرز برخورد حمایتکننده داشته باشید.
• همیشه خلاقیت و نوآوری را سرلوحه کار خود قرار دهید.
• شما میخواهید مسئولیت یک تیم را برعهده بگیرید، بنابراین باید ویژگیهای یک رهبر را در خود پرورش دهید.
• صبور باشید و در مقابل مشکلات احتمالی بینش کافی داشته باشید.
• دانش و اطلاعات خود را بهروز نگهدارید و همیشه مطالب علمی مفید و قابلاجرا مطالعه کنید.
حال که با تمام ویژگیها و مهارتهای یک وبمستر آشنا شدید، بهتر است تا به بررسی مزایا و معایب وبمسترشدن بپردازیم و شما را با چالشها و مزیتهای این حرفه دوستداشتنی آشنا کنیم. به نظر شما مزایا و معایب شغل یک وبمستر چیست؟!
مزایا و معایب وبمستری
شغل وبمستری هم مانند دیگر حرفهها دارای مزایا و معایب منحصربهفرد خود است. شما میتوانید پس از کسب آگاهی لازم در مورد این حرفه و چالشهای آن به انتخابی آگاهانه دست بزنید. به همین دلیل در ادامه این مقاله با مزایا و معایب وبمسترشدن آشنا میشوید.
1. علاقه، تنها چالش روبروی وبمسترشدن است
اگر علاقهای به حرفه وبمستری ندارید، لطفاً بههیچعنوان وارد این شغل نشوید! این حرفه بسیار استرسزا و پرهیجان است. ممکن است یک مشکل کوچک در سایت یا یک موضوع جزئی روزها و ساعتها شما را درگیر کند. علاوهبر این شاید لازم باشد تا روزهای تعطیل و شبهای متوالی به کار بپردازید. اگر علاقهای در میان نباشد، قطعاً از شغل خود خسته میشوید.
در مقابل این عیب در حرفه وبمسترشدن، مزایای زیادی نیز وجود دارد. با این مزایا نیز آشنا شوید.
2. مزایای منحصربهفرد برای حرفه وبمستری
قطعاً اگر شما به کار خود علاقه داشته باشید، بهراحتی مسیر شغلی خود را هموار میکنید. از مزایای وبمسترشدن میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
• شما بهعنوان یک وبمستر عالی و حرفهای بهراحتی میتوانید درآمد بسیار خوب و عالی داشته باشید.
• میتوانید کسبوکارتان را بهصورت آنلاین راهاندازی و از آن کسب درآمد کنید.
• در مسیر تبدیلشدن به یک وبمستر حرفهای، شما مهارتها و توانمندیهای بسیار زیادی کسب میکنید.
• در هر کسبوکاری قطعاً وجود شما بهعنوان وبمستر (راهنمای ارشد و مدیر سایت) ضروری است.
در این مقاله تلاش کردیم که از صفر تا صد مسیر و وظایف یک وبمستر در هر کسبوکاری صحبت کنیم. امیدواریم که از اطلاعات آن نهایت استفاده را برده باشید. قطعاً مطالعه دقیق این مقاله شما را به جواب دقیق این سوال میرساند: «وبمستر کیست؟»
شما در این رقابت تنگاتنگ پیروز میدان شوید!
قطعاً تبدیلشدن به یک وبمستر موفق و حرفهای مستلزم تلاش و کار بسیار زیاد است. افراد زیادی وارد این عرصه شدهاند و تعداد آنها نیز روزبهروز افزایش مییابد. اما فقط علاقه و پشتکار شما میتواند ضامن موفقیتتان در این مسیر باشد. این مقاله را بهدقت مطالعه و مسیر شغلی خود را مشخص کنید. در نهایت فقط تصمیم شما باقی میماند. آیا تصمیم خود را گرفتهاید؟ شما هم علاقه دارید تا به یک وبمستر حرفهای تبدیل شوید؟!
اگر در این مورد اطلاعات بیشتری احتیاج دارید، حتماً سوالات خود را با ما در قسمت نظرات به اشتراک بگذارید. ما مشتاقانه پاسخگوی سوالات شما خواهیم بود. به ما بگویید آیا علاقهای به شغل وبمستری دارید؟! وبمستر حرفهای ما در تیم سایبریشو داستانهای بسیار جالبی از مسیر شغلی خود برای ما تعریف میکند. در نهایت به یاد داشته باشید که این مقاله را برای دوستان خود ارسال کنید. شاید یکی از آنها به دنبال تبدیلشدن به یک وبمستر حرفهای است!