آژانس دیجیتال مارکتینگ سایبریشو
آژانس دیجیتال مارکتینگ سایبریشو

راهنمای جامع الگوریتم پنگوئن گوگل

معرفی الگوریتم پنگوئن و روش کار آن
دسته بندی: مقالات سئو
تاریخ نوشته: ۱۴۰۲/۰۳/۰۵
نویسنده: مدیر سایت
مدت زمان مطالعه: 1 دقیقه
بازدید : 419
دیدگاه: 0

موتور جستجوی گوگل با هدف نمایش بهترین صفحات وب به کاربران، از الگوریتم‌های مختلفی استفاده می‌کند. الگوریتم پنگوئن (Penguin Algorithm) یکی از این موارد است که در آوریل سال 2012 منتشر شد. هدف اصلی این الگوریتم، کاهش هرزنامه‌های وب و تنبیه وب‌سایت‌هایی است که دستورالعمل‌های مدیریت وب گوگل را با استفاده از تکنیک‌های سئو کلاه سیاه نقض کرده‌اند. روش کار الگوریتم پنگوئن در طول زمان با اعمال به‌روزرسانی‌های متعدد، تغییر کرده؛ اما امروزه بخشی از الگوریتم اصلی گوگل به شمار می‌آید و نادیده‌گیری آن، عواقب گوناگونی به همراه دارد!

تا پیش از الگوریتم پنگوئن، حجم یا تعداد لینک‌ها نقش بیشتری در تعیین امتیازات صفحه وب داشتند. درواقع موتور جستجوی گوگل در هنگام خزیدن، ایندکس‌سازی و تجزیه‌وتحلیل محتوای صفحات، به تعداد لینک‌ها بیشتر از کیفیت و اعتبار آن‌ها اهمیت می‌داد. این شیوه نادرست رتبه‌بندی باعث شده بود که برخی از وب‌سایت‌ها و محتواهایی که کیفیت بسیار پایینی داشتند، در صفحه نتایج موتور جستجو (SERP) نمایش داده شوند.

در حال ‌حاضر ورق برگشته و دیگر شاهد چنین اشتباهات فاحشی از سوی گوگل نیستیم! استفاده از لینک‌های بی‌کیفیت و اسپم نه‌تنها تأثیری در روند بهبود رتبه سایت ندارند، بلکه مجازاتی را هم از سوی گوگل به همراه دارد. به‌عنوان صاحب وب‌سایت یا متخصص سئو، باید بدانید که الگوریتم پنگوئن چیست و به چه شیوه‌ای کار می‌کند. در ادامه علاوه بر پرداختن به این موارد، در مورد تأثیر این الگوریتم گوگل بر سئو و راه‌های سازگاری با آن نیز صحبت خواهیم کرد.

الگوریتم پنگوئن چیست؟

درباره الگوریتم پنگوئن گوگل

الگوریتم پنگوئن در سال 2012 و با نام اولیه WebSpam توسط گوگل راه‌اندازی شد. این الگوریتم به‌طور اختصاصی شیوه‌های اسپم و دست‌کاری لینک‌ها را هدف قرار داد. پس‌ازاین به‌روزرسانی، گوگل بسیاری از لینک‌های بی‌کیفیت را نادیده گرفت و وب‌سایت‌هایی که از این طریق رتبه صفحات خود را افزایش داده بودند، از نتایج SERP حذف شوند. آخرین به‌روزرسانی مهم در روش کار الگوریتم پنگوئن به سال 2016 برمی‌گردد. حالا پنگوئن در زمان واقعی (Real-Time) اجرا می‌شود تا پس از انجام اصلاحات لازم بر روی صفحات وب، تغییرات بلافاصله اعمال شوند.

قبل از رونمایی از الگوریتم Penguin، پاندا (Panda) الگوریتم مسئول درک و شناخت کیفیت محتوا و لینک‌های سایت بود. پاندا در سال 2011 نتایج وب‌سایت‌ها را به‌طور گسترده هدف قرار داد و با شکایات فراوانی روبه‌رو شد. البته شایان‌ذکر است که الگوریتم پنگوئن هم در سال‌های اولیه، موردنقد و شکایت صاحبان وب‌سایت‌ها و کارشناسان دیجیتال مارکتینگ قرار گرفت. قبل از اینکه پنگوئن در زمان واقعی عمل کند، سایت‌ها باید منتظر به‌روزرسانی بعدی می‌ماندند تا هرگونه تأثیر منفی نظیر از بین رفتن ترافیک و بازدید را کاهش دهند. خوشبختانه امروزه دیگر شاهد چنین مشکلاتی نیستیم.

الگوریتم پنگوئن برای رفع چه مشکلاتی ایجاد شد؟

اهداف و کاربرد های الگوریتم پنگوئن گوگل

مانند بسیاری از تکنیک‌های مؤثر سئو، ساخت لینک یا (Link Building) هم در طول به دلیل استفاده بیش‌ازحد و نادرست، به حاشیه رانده شد. درواقع لینک ‌بیلدینگ این مفهوم را گسترش داد که اگر وب‌سایت‌های زیادی به یک صفحه بخصوص وب لینک بدهند، به این معناست که آن صفحه دارای محتوای کاربردی و باکیفیت است.

این شیوه تخمین ارزش تا پیش از آنکه متخصصان سئو شروع به ایجاد تعداد زیادی لینک با استفاده از تکنیک‌های مشکوک کردند، بسیار کارساز بود. اما با دست‌کاری الگوریتم و ایجاد انکرتکست (Anchor Text) لینک‌ها با استفاده از کلمات کلیدی مشابه، این شیوه رتبه‌بندی در عمل بی‌ارزش شده بود. الگوریتم پنگوئن با حضور خود، چنین مشکلاتی را برطرف کرد:

  • در ابتدا وب‌سایت‌های بی‌کیفیت «مزرعه لینک» (Link Farm) بسیار پررونق بودند. تنها هدف این وب‌سایت‌ها، قرار دادن لینک‌ها یا درواقع فروش لینک‌ها بود. لینک‌ها به‌جای اینکه ابزاری طبیعی برای رتبه‌بندی وب‌سایت‌ها باشند، تبدیل به یک هدف مستقل شده بودند.
  • لینک‌ها توسط ربات‌ها یا دیگر ابزارها ساخته می‌شدند. بنابراین در صفحات بیشتر وب‌سایت‌ها هیچ نشانه‌ای از محتوای مفید و کاربردی برای مخاطبان پیدا نمی‌شد.
  • به‌جای اینکه لینک‌ها به‌طور طبیعی در طول زمان توسعه پیدا کنند، گوگل به طرز عجیبی شاهد افزایش لینک‌ها بود. این موضوع نشانه بارز استفاده از سئوی کلاه سیاه و دست‌کاری در نتایج بود.
  • بسیاری از شرکت‌ها تنها محتوای غیرکاربردی و بی‌ربط را با سرعت بالا تولید می‌کردند تا صرفاً لینک‌هایی را بر اساس آن به دست بیاورند. بیشتر این محتواها هیچ فایده و ارزش‌افزوده‌ای برای کاربران نداشتند.
  • تا پیش از الگوریتم پنگوئن، وب‌سایت‌ها وارد برنامه‌های تبادل لینک متقابل یا گروهی می‌شدند. این برنامه‌ها هم فقط برای افزایش حجم لینک‌های یک سایت طراحی‌شده بودند.
  • اقدامات گوناگون سئوی داخلی، از کنترل خارج‌شده بودند! واضح‌ترین مشکل، روند راه‌اندازی لینک‌های پاورقی برای همه یا بیشتر صفحات داخلی سایت بود. این اقدام موجب ایجاد لینک‌های بسیار زیادی شد، اما تجربه کاربری را به‌شدت کاهش داد.

حالا ساده‌تر می‌توانید متوجه شوید که الگوریتم پنگوئن چیست. درواقع این الگوریتم از راه رسید تا شیوه‌های غیراصولی لینک‌سازی را شناسایی، و دریافت پاداش وب‌سایت‌هایی که از این روش‌ها استفاده می‌کردند را متوقف کند. توجه به این نکته بسیار مهم است که در ابتدا الگوریتم Penguin وب‌سایت شما را جریمه می‌کرد؛ در حال حاضر صفحات وب‌سایت به‌سادگی توسط این الگوریتم نادیده گرفته می‌شوند یا در محاسبات رتبه‌بندی گوگل پایین می‌آیند. درنهایت بی‌توجهی به استانداردهای این الگوریتم، موجب افول وب‌سایت شما خواهد شد.

روش کار الگوریتم پنگوئن گوگل

شیوه کار الگوریتم پنگوئن گوگل

آشنایی با شیوه کار الگوریتم Penguin به شما کمک می‌کند راحت‌تر با آن سازگار شوید و از شر جریمه‌های آن در امان بمانید. این الگوریتم با خزیدن در بک‌لینک‌های صفحات وب و اختصاص دادن امتیاز مشخص به هر بک‌لینک کار می‌کند. بر این اساس، الگوریتم پنگوئن دارای دسته‌بندی‌های مشخصی است و هر لینک را بر اساس آن‌ها می‌سنجد. برخی از این دسته‌بندی‌ها شامل موارد زیر هستند:

  • لینک‌هایی که خریداری‌شده‌اند
  • بک‌لینک‌هایی از منابع غیرقابل‌اعتماد و نامعتبر
  • بک‌لینک‌هایی با انکرتکست مشابه

  • بک‌لینک‌های ساخته‌شده توسط ربات‌ها
  • بک‌لینک‌هایی از سایت‌های نامرتبط

به‌طورکلی می‌توانید با نگاه کردن به نتایج ابزار Google Webmaster و نظارت بر ترافیک خود، متوجه شوید که آیا وب‌سایت شما توسط آپدیت پنگوئن ضربه خورده است یا خیر. ازآنجایی‌که پنگوئن یک الگوریتم مخصوص صفحه است، به‌سادگی متوجه افت شدید رتبه خود بر روی کلمات کلیدی خواهید شد.

درنهایت همه‌چیز بسیار ساده است! روش کار الگوریتم پنگوئن بر اساس جلوگیری از سئوی کلاه سیاه و شیوه‌های نادرست ایجاد لینک‌های خارجی بی‌معنی و فاقد اعتبار بناشده است. از چنین شیوه‌هایی دوری‌کنید تا پنگوئن تبدیل به بهترین دوست شما شود و در رتبه‌بندی‌ها هوای‌تان را داشته باشد.

آپدیت های کلیدی الگوریتم پنگوئن گوگل

آپدیت های الگوریتم پنگوئن گوگل

از زمانی که الگوریتم Penguin در سال 2012 راه‌اندازی شد، به‌روزرسانی‌های متعددی روی آن اعمال‌شده‌اند. برخی از این ارتقاها بسیار کلیدی بودند و منجر به تکامل نمونه‌ اولیه شده‌اند که در اینجا آن‌ها را بررسی می‌کنیم.

1) Google Penguin 1.1: مارس 2012

این ارتقا تغییری در خود الگوریتم نبود، بلکه اولین به‌روزرسانی داده‌های درون آن بود. در این نمونه، وب‌سایت‌هایی که در ابتدا تحت تأثیر پنگوئن قرار گرفتند –اما در پاک‌سازی لینک‎‌های زائد فعال بودند- مقداری بهبود یافتند. همچنین سایر وب‌سایت‌هایی که در ابتدا توسط الگوریتم پنگوئن شناسایی نشدند، به نحوی دستگیر و با عواقب لینک‌سازی غیراصولی خود مواجه شدند.

2) Google Penguin 1.2: اکتبر 2012

این مورد نیز یک به‌روزرسانی دیگر در اطلاعات و داده‌های پنگوئن بود. این ارتقا به‌طور مستقیم بر درخواست‌های زبان انگلیسی و پرس‌وجوهای بین‌المللی گوگل تأثیر گذاشت.

3) Google Penguin 2.0: مه 2013

این نسخه ازنظر فنی یک از ارتقاهای پیشرفته الگوریتم پنگوئن به شمار می‌آید و نحوه تأثیر الگوریتم بر نتایج گوگل را تغییر داد. پنگوئن 2.0 حدود 2.3% از جستجوهای زبان انگلیسی، و متناسب با آن سایر زبان‌ها را تحت تأثیر قرار داد.

این اولین به‌روزرسانی پنگوئن گوگل بود که فراتر از صفحه اصلی وب‌سایت و صفحات دسته‌بندی سطح بالا رفت تا اسپم‌ها و لینک‌های غیراصولی سایر صفحات را تشخیص دهد.

4) Google Penguin 2.1: اکتبر 2013

به‌روزرسانی پنگوئن 2.0 در همان سال 2013 با نام پنگوئن 2.1 ارائه شد. این به‌روزرسانی توانست حدود 1% از درخواست‌های کاربران را تحت تأثیر قرار دهد. گوگل هیچ‌گونه توضیح رسمی در مورد این به‌روزرسانی الگوریتم پنگوئن ارائه نکرد. بااین‌حال شواهد نشان می‌دهند که این نسخه نیز بر نگاه عمیق‌تر به صفحات گوناگون سایت تأکید دارد تا بتواند لینک‌های غیراستاندارد در تمام صفحات اصلی و فرعی را بهتر و سریع‌تر شناسایی کند.

5) Google Penguin 3.0: اکتبر 2014

پنگوئن 3.0 که با لقب به‌روزرسانی بزرگ شناخته می‌شود، درواقع یک ارتقا دیگر در داده‌ها بود. این نسخه پنگوئن به تمام وب‌سایت‌هایی که تحت تأثیر به‌روزرسانی‌های قبلی قرارگرفته بودند، اجازه بازسازی و ریکاوری داد. در عوض افرادی که متوجه شدند الگوریتم پنگوئن چیست و با‌این‌حال به آن بی‌اعتنایی کردند و به ایجاد لینک‌های غیراصولی ادامه دادند، تأثیرات محسوسی را در افت رتبه وب‌سایت خود مشاهده کردند.

پیر فار (Pierre Far) –کارمند گوگل- این موضوع را از طریق پستی در نمایه Google+ خود تأیید کرد و گفت که این به‌روزرسانی حدود چند هفته ادامه دارد تا کامل شود. او همچنین اظهار داشت که این به‌روزرسانی کمتر از 1% جستجوهای انگلیسی را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

6) Google Penguin 4.0: سپتامبر 2016

تقریباً دو سال بعد از به‌روزرسانی نسخه 3.0، آخرین به‌روزرسانی الگوریتم پنگوئن پیاده‌سازی شد. بزرگ‌ترین تغییر پس‌ازاین نسخه، تبدیل‌شدن پنگوئن به بخشی از الگوریتم اصلی گوگل بود!

هنگامی‌که یک الگوریتم پیشرفت کرده و به بخشی از هسته الگوریتم گوگل تبدیل می‌شود، به معنی تغییر عملکرد الگوریتم یا اعمال تغییرات شدید در آینده نیست؛ بلکه بدان معناست که درک گوگل از این الگوریتم تغییر کرده است (نه خود الگوریتم).

در حال ‌حاضر پنگوئن صفحات و لینک‌ها را در زمان حقیقی ارزیابی می‌کند. درواقع شما می‌توانید تأثیرات آنی لینک‌سازی یا اقدامات اصلاحی خود را مشاهده کنید. پنگوئن 4.0 همچنان توانایی اعمال جریمه‌های مبتنی بر لینک‌سازی اسپم را دارد؛ اما برخلاف نسخه‌های قبلی، نسخه جدید لینک‌های اسپم شما را بی‌ارزش می‌کند تا هیچ دستاوردی نداشته باشید.

الگوریتم پنگوئن گوگل بارها و بارها به‌روزرسانی شد تا درنهایت توانست به‌طور مؤثر با ایجاد محتوای بی‌کیفیت و لینک‌سازی‌های غیراصولی مقابله کند. پس از سال 2016، این الگوریتم به اوج پتانسیل حقیقی خود رسید و توانست به الگوریتم اصلی گوگل بپیوندد. روش کار الگوریتم پنگوئن به این شکل است که لینک‌های مرتبط به صفحات سایت شما را بررسی کرده و مطمئن می‌شود که از کیفیت و اعتبار کافی برخوردار باشند.

الگوریتم پنگوئن چه تأثیری بر سئو سایت دارد؟

تأثیر الگوریتم پنگوئن بر سئو

علیرغم اینکه پنگوئن یکی از مهم‌ترین الگوریتم‌های دهه اخیر گوگل است، روند بهینه‌سازی سایت تا حد زیادی ثابت باقی مانده و تغییرات چشم‌گیری نداشته است. بااین‌حال چندین مورد در روش کار الگوریتم پنگوئن وجود دارند که باید به‌دقت توسط کارشناسان سئو موردتوجه قرار بگیرند:

1) جریمه های فوری

ما امیدواریم که شما خود را درگیر لینک‌سازی با روش‌های سئوی کلاه سیاه نکنید و اکیداً توصیه می‌کنیم از این شیوه‌ها پرهیز کنید. بااین‌حال اگر از این شیوه‌های غیراصولی لینک‌سازی استفاده می‌کنید، تقریباً بلافاصله با جریمه و بی‌اعتباری لینک‌های خود توسط گوگل مواجه خواهید شد. اگر همین حالا هم تصمیم به اعمال اصلاحات بگیرید، مطمئن باشید که وضعیت وب‌سایت شما ظرف مدت کوتاهی بهبود پیدا می‌کند.

2) نوسانات رتبه

ازآنجایی‌که Penguin 4.0 نمایه‌های لینک را در زمان حقیقی مجدداً ارزیابی می‌کند، به‌احتمال‌زیاد نوسانات بیشتری در رتبه‌بندی رخ خواهد داد. بااین‌حال یک متخصص سئو باید آگاه باشد که الگوریتم پنگوئن تنها یکی از دلایل احتمالی برای تغییر رتبه‌بندی است. اگر صاحب یک وب‌سایت هستید، آژانس‌های دیجیتال مارکتینگ و سئو می‌توانند در تشخیص اینکه رتبه‌بندی شما تحت تأثیر پنگوئن تغییر کرده یا خیر، کمک کنند.

3) ارزیابی لینک ها

هیچ نشانه‌ای مبنی بر اینکه گوگل روش ارزیابی کیفیت لینک‌ها با استفاده از پنگوئن 4.0 را تغییر داده است، وجود ندارد. بااین‌وجود، این فرصت خوبی برای ارزیابی لینک‌ها است تا اطمینان حاصل کنید که هیچ سیگنالی مبنی بر وجود لینک‌های اسپم، از سوی شما برای گوگل ارسال نمی‌شود. درصورتی‌که نگران این مورد هستید، از یک فرد متخصص یا آژانس سئو بخواهید یک ممیزی لینک برایتان انجام دهد تا لینک‌های مشکوک و مشکل‌ساز را شناسایی کنید.

4) توزیع محتوای باکیفیت

در گذشته بسیاری از صاحبان وب‌سایت‌ها به بخش یا صفحه خاصی از وب‌سایت خود اتکا می‌کردند تا در رتبه‌های بالای موتور جستجوی گوگل قرار بگیرند. روش کار الگوریتم پنگوئن به این صورت است که علاوه بر صفحات اصلی، به دیگر صفحات سایت هم اهمیت می‌دهد. بنابراین داشتن محتوای باکیفیت و لینک‌هایی که به‌طور مساوی در بین صفحات سایت توزیع‌شده‌اند، اهمیت بالایی دارد. اگر کیفیت محتوا و لینک‌های تمام صفحات را بررسی کرده‌اید، قطعاً مشکلی از این نظر نخواهید داشت.

چگونه متوجه شویم که الگوریتم پنگوئن ما را جریمه کرده؟

تشخیص جریمه شدن توسط الگوریتم پنگوئن

ابتدا لازم است که بین پنگوئن و جریمه دستی برای لینک‌سازی غیرطبیعی تفاوت قائل شویم. به بیان ساده، پنگوئن یک فیلتر ایندکس گوگل است که می‌تواند بر روی تمام سایت‌ها اعمال شود؛ درصورتی‌که جریمه دستی مختص یک وب‌سایت واحد است که گوگل تشخیص داده که هرزنامه است. جریمه دستی می‌تواند به دلیل گزارش کاربران اینترنت، مبنی بر اسپم بودن یک وب‌سایت بخصوص باشد. همچنین این باور وجود دارد که نظارت دستی گوگل بر برخی صنایع (مانند شرکت‌های پرداخت وام)، بیشتر از سایرین (نظیر فروشگاه کیک خانگی) است.

پس از اطمینان از این مورد، حالا باید با ابزارهای گوناگون سئو و دیجیتال مارکتینگ، دلیل کاهش رتبه یا جریمه‌های خود را متوجه شوید. اگر در نزدیکی تاریخ‌های به‌روزرسانی الگوریتم پنگوئن دچار افت رتبه یا ترافیک شده‌اید، این موضوع می‌تواند نوعی جریمه از سوی گوگل باشد.

همواره مطمئن شوید که نوسانات ترافیکی مورد انتظار از پدیده‌هایی نظیر فصلی بودن را رد کرده‌اید. به‌دقت بررسی کنید که آیا شیوه بهینه‌سازی کلمات کلیدی یا شیوه‌های لینک‌سازی شما توسط گوگل هرزنامه تلقی می‌شود یا خیر. عدم قطعیت موجب می‌شود که وب‌سایت شما در مواجهه به الگوریتم پنگوئن آسیب‌پذیر باشد.

سازگاری وب سایت با روش کار الگوریتم پنگوئن

سازگاری سایت با الگوریتم پنگوئن

شما احتیاجی به ارائه درخواست بازنگری برای لغو جریمه‌هایی که توسط پنگوئن گوگل اعمال‌شده‌اند، ندارید. ربات‌های خزنده گوگل به‌صورت مداوم صفحات سایت شما را بررسی می‌کنند و هر زمان که متوجه اصلاح ایرادات صفحات سایت شما شوند، توسط گوگل بخشیده می‌شوید. حالا باید ببینیم که روش رهایی از شر پنالتی الگوریتم پنگوئن گوگل چیست! درواقع چند راهکار وجود دارند که در ادامه معرفی‌شده‌اند:

  • حذف هرگونه لینک غیرطبیعی که بر روی آن‌ها کنترل دارید. دراین‌بین می‌توان به لینک‌هایی اشاره کرد که خودتان ایجاد کرده‌اید یا باعث شده‌اید در وب‌سایت‌های شخص ثالث قرار بگیرند.
  • رد لینک‌های هرزنامه‌ای که کنترلی روی آن‌ها ندارید.
  • محتوای صفحات وب‌سایت خود را بررسی کنید تا بیش‌ازحد بهینه‌سازی نشده باشند. اطمینان حاصل کنید که کلمات کلیدی به‌صورت طبیعی –نه ماشینی- استفاده‌شده باشند. تکرار زیاد کلمات درصورتی‌که هیچ سنخیتی با موضوع پاراگرف‌ها و تیترهای شما ندارد، جریمه الگوریتم پنگوئن را در پی دارد.

درمجموع، پنگوئن برای پر کردن یک خلأ بزرگ و رفع مشکلی جدی در الگوریتم اصلی گوگل ایجاد شد. تا پیش از پنگوئن، گوگل قادر به شناسایی لینک‌های بی‌کیفیت و بهینه‌سازی بیش‌ازحد کلمات کلیدی نبود. برای سازگاری با روش کار الگوریتم پنگوئن، محتوای خود را با زبان طبیعی (انسانی) منتشر کنید و ممئن شوید که شیوه‌های لینک‌سازی شما اصولی و ایمن هستند.

آینده وب سایت ها با الگوریتم پنگوئن گوگل

آینده وب سایت ها با الگوریتم پنگوئن گوگل

امروزه بازاریابی مقاله و پست‌های وبلاگ مهمان عموماً به‌عنوان اجزای یک «کمپین بازاریابی محتوایی» شناخته می‌شوند که ممکن است با هدف سئو یا فارغ از آن انجام شوند. پست‌های مهمان، بیانیه‌های مطبوعاتی و سایر محتواهای خارج از سایت، هنوز در کمپین‌های سئو نقش دارند؛ اما حالا به کیفیت و ارزشمندی این متون برای خواننده، توجه بیشتری می‌شود.

تا آنجایی که به بهترین شیوه‌های بهینه‌سازی سایت مربوط است، انکرتکست‌ها بسیار متنوع هستند. گاهی اوقات می‌توان برای این بخش از کلمات کلیدی، و گاهی نیز از URL، آدرس وب یا سایر متون استفاده کرد. این ایده که هرگز نباید از متن غنی از کلمات کلیدی برای انکرتکست استفاده کرد، کماکان پابرجا است؛ اما داده‌های تحلیلی نشان می‌دهند که اگر از کلمات کلیدی به‌اندازه درون انکرتکست استفاده شود، نتایج خوبی به همراه دارد.

اینکه همواره لینک‌های ورودی مشکوک را برای پیروی از الگوریتم پنگوئن پاک‌کنید، منطقی است؛ اما توجه داشته باشید که در بسیاری از مواقع صحبت مرگ و زندگی نیست! اگر تعداد لینک‌های مشکوک در مقایسه با تعداد لینک‌های ورودی باکیفیت انگشت‌شمار باشند، موجب افت رتبه شما نمی‌شود.

اینکه مجموعه لینک‌های وب‌سایت شما کاملاً استاندارد و باکیفیت باشند، دستاوردی عالی است؛ اما گوگل از شما انتظار کمال ندارد و می‌داند که برخی تکنیک‌های لینک‌سازی قبل از پنگوئن قابل‌قبول بوده‌اند و از آن‌ها در مقیاس گسترده استفاده‌شده است. از طرفی گوگل می‌داند که تمام بک‌لینک‌ها به یک وب‌سایت، تحت کنترل صاحب وب‌سایت نیستند. لینک‌ها را می‌توان بدون اطلاع صاحب وب‌سایت ایجاد کرد که گاهی اوقات توسط رقبا و با هدف کاهش رتبه و ترافیک انجام می‌شود!

جمع بندی

با در نظر گرفتن تمام این موارد، بررسی مداوم لینک‌های خارجی به‌منظور اطمینان از سازگاری با روش کار الگوریتم پنگوئن، بهترین گزینه است. همواره تلاش کنید مشکلات شدید را در سریع‌ترین زمان رفع کنید و مشکلات کم‌اهمیت‌تر را در مرحله بعدی قرار دهید. بودجه سئو سایت شما تعیین‌کننده این موضوع است که ابتدا باید به چه مواردی پرداخته شود.

حالا که به‌طور دقیق می‌دانید الگوریتم پنگوئن چیست و چه اهدافی را دنبال می‌کند، سازگاری با آن برایتان آسان‌تر است. اگر یک وب‌سایت قدیمی دارید و تعدادی از لینک‌های شما با شیوه‌های قدیمی و غیراستاندارد ایجادشده‌اند، نگران نباشید. گوگل این موضوع را درک می‌کند و اگر لینک‌سازی‌های جدید شما به شکل استاندارد باشد، رتبه سایت شما درخطر نخواهد بود. اما نمی‌توان چنین قولی را با صاحبان وب‌سایت‌های جدید داد!

الگوریتم پنگوئن گوگل با ارائه نسخه 4.0 در سال 2016، وارد هسته گوگل شده و بهینه‌سازی برای آن ضروری است. با توجه به پیشرفت چشم‌گیر الگوریتم اصلی گوگل در سال‌های اخیر، بهتر است سمت سئوی کلاه سیاه و روش‌ها متقلبانه نروید! همواره محتوای باکیفیتی تولید کنید که برای کاربران اینترنت مفید باشد و بر این اساس از وب‌سایت‌های معتبر لینک دریافت کنید.

سوالات متداول

  • به‌روزرسانی پنگوئن گوگل چیست؟

  • الگوریتم پنگوئن گوگل چه کرد؟

  • آیا به‌روزرسانی پنگوئن بر رتبه و ترافیک سایت من تأثیر دارد؟

کپی لینک
مفید بود؟

مقالات مرتبط

راهنمای جامع سئو خارجی
بیشتر کسب‌وکارها و بازاریابان اینترنتی می‌دانند که بهینه‌سازی سایت برای موتورهای جستجو از چند بخش تشکیل می‌شود. دراین‌بین، سئو خارجی (Off …
۱۴۰۲/۰۳/۱۳
410 مشاهده
آشنایی با الگوریتم های گوگل
به بیان ساده، الگوریتم های گوگل شامل یک سیستم پیچیده است که به گوگل اجازه می‌دهد صفحات مرتبط با یک جستجوی خاص را پیدا و رتبه‌بندی کند. به‌طو…
۱۴۰۲/۰۳/۱۰
426 مشاهده
تفاوت دیجیتال مارکتینگ و سئو
بهینه‌سازی موتورهای جستجو (سئو) و بازاریابی دیجیتال دو مفهوم مجزا و درعین‌حال مرتبط هستند که توسط خیلی‌ها یکسان در نظر گرفته می‌شوند. پس ا…
۱۴۰۲/۰۳/۰۲
413 مشاهده
بررسی جامع سئو تکنیکال سایت
تسلط بر اصول اولیه سئو تنها آغاز راه بهینه‌سازی وب‌سایت برای موتورهای جستجو است. اگر واقعاً قصد دارید که از رقبای خود سبقت بگیرید، باید پای …
۱۴۰۲/۰۳/۰۱
439 مشاهده
الگوریتم مرغ مگس خوار چیست؟
گوگل در سپتامبر 2023 اعلام کرد که یک ماه قبل، آپدیتی کاملاً جدید با نام الگوریتم مرغ مگس خوار (Hummingbird Algorithm) را ارائه کرده است. نام این ا…
۱۴۰۲/۰۲/۲۷
462 مشاهده
دیدگاه کاربران
هنوز دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است. شما اولین نفر باشید.
دیدگاه خود را بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.