آژانس دیجیتال مارکتینگ سایبریشو
آژانس دیجیتال مارکتینگ سایبریشو

آموزش نصب وردپرس روی لوکال هاست با wamp

نصب وردپرس روی لوکال هاست با wamp
دسته بندی: مقالات توسعه وب
تاریخ نوشته: ۱۴۰۱/۰۲/۰۹
نویسنده: مدیر سایت
مدت زمان مطالعه: 8 دقیقه
بازدید : 786
دیدگاه: 0

چند روز پیش داشتم درباره آموزش نصب وردپرس روی لوکال هاست مطلبی جالب می‌خواندم. در آن مطلب گفته بود: «طبق آمار حدود 67 درصد از افرادی که بدون داشتن یک سایت در فضای هاست محلی، صفحه‌شان را مستقیم در فضای مجازی منتشر می‌کنند، شکست می‌خورند.» درهمان زمان به‌یاد دوستم افتادم؛ او چند هفته پیش به من گفته بود که قصد راه‌اندازی سایتی برای فروش آنلاین لوازم خانگی دارد.

سریع با او تماس گرفتم و درباره فواید تاسیس سایت در فضای لوکال هاست به او گفتم. دوستم باتعجب گفت: «اولین بار نام لوکال هاست را از تو می‌شنوم!» بعد از اتمام تماس با دوستم، به‌فکر فرو رفتم. حتما افراد زیادی مثل او چیزی درباره هاست محلی نمی‌دانند! شما چطور؟!

هاست محلی فضایی برای تست اولیه سایت و یافتن خطاهای آن است. اگر صفحه‌تان را بدون هیچ‌گونه سنجش، یک‌باره در فضای اینترنت منتشر کنید، روند پیشرفت‌تان به‌شدت کند می‌شود. یکی از بهترین پلتفرم‌های سایت‌ساز، وردپرس است. هر روز بیش از 500 سایت با استفاده از این پلتفرم ساخته می‌شود! اگر می‌خواهید آموزش ساخت وردپرس روی لوکال هاست را بدانید، تا انتهای این مقاله با ما باشید. در ابتدا برویم تا با معنای هاست محلی آشنا شویم!

لوکال هاست چیست؟

لوکال هاست (Localhost) به رایانه شخصی که یک برنامه روی آن اجرا می‌شود، اشاره دارد. برای مثال، هنگام اجرای یک مرورگر روی رایانه‌تان، کامپیوتر شما به‌عنوان یک لوکال هاست عمل می‌کند. در زمان استفاده از یک کامپیوتر نیازی به تعیین لوکال هاست نیست، اما این موضوع باید در هنگام اجرای برنامه‌ها از چندین رایانه تعریف شود.

برای مثال، یک مدیر شبکه ممکن است از رایانه شخصی‌ خود برای راه‌اندازی یک وب‌سرور در یک سیستم و از یک برنامه دسترسی از راه دور در سیستم دیگر استفاده کند. این برنامه‌ها از رایانه‌هایی غیر از رایانه اصلی لوکال هاست اجرا می‌شوند.

دو کامپیوتر غیر محلی در مثال بالا باید با آدرس IP آن‌ها شناخته شوند. ماشین محلی به‌عنوان لوکال هاست با آدرس آی‌پی  127.0.0.1 تعریف می‌شود. لوکال هاست اغلب در زبان‌های برنامه‌نویسی وب مانند PHP و ASP برای تعیین سرور اجرای کدها یا محل قرارگیری پایگاه داده استفاده می‌شود.

روزانه افراد زیادی سایت وردپرسی‌شان را با استفاده از لوکال هاست در فضای کامپیوترهای شخصی‌شان، راه‌اندازی می‌کنند. آیا علت این موضوع را می‌دانید؟!

دلیل نصب وردپرس روی لوکال هاست چیست؟

همان‌طور که می‌دانید، شما برای برقراری ارتباط در اینترنت به پهنای باند خاصی نیاز دارید. طراحان سایت، و مهندسان شبکه برای آزمایش و بررسی سایت‌های مختلف ابتدا آن را با کمک لوکال هاست روی رایانه خودشان می‌سازند و پس از خطاگیری اولیه آن را روی سرور اصلی یا اینترنت منتقل می‌کنند.

فرض کنید یک سایت جدید ساخته‌اید و قصد بارگذاری یک قالب جدید روی آن را دارید. قبل از پخش زنده، باید از صحت عملکرد همه قابلیت‌های آن (مثل درگاه پرداخت، دانلود فایل، ساختار محتوا و …) مطمئن شوید. برای بررسی این نکات باید از لوکال هاست استفاده کنید؛ یعنی کامپیوتر خودتان را به‌عنوان سرور قرار دهید و عملکردهای تم جدید را آزمایش کنید. برای نصب سایت روی فضای لوکال هاست در کامپیوتر سه راه وجود دارد:

  •  نصب وردپرس روی لوکال هاست با wamp
  • استفاده از XAMPP
  • استفاده از MAMP (در رایانه‌های مک)

در این مقاله ما به بررسی برنامه wamp می‌پردازیم؛ برای آموزش نصب وردپرس روی لوکال هاست با  wamp و آشنایی با روش رفع خطای رایج آن تا پایان با ما همراه باشید. (برای مطالعه سایر روش‌ها، روی نام آن‌ها در بخش بالا کلیک کنید)

آموزش نصب وردپرس روی لوکال هاست با wamp

وردپرس با استفاده از PHP نوشته شده است. PHP یک زبان منبع باز برنامه‌نویسی پرکاربرد برای ایجاد وب‌سایت‌های پویا و تعاملی است. برای اطمینان از عملکرد صحیح سایت وردپرس خود، به یک پایگاه داده نیاز دارید. پایگاه داده هر چیزی که در سایت‌تان می‌بینید (مثل نمایه‌های کاربر، مقالات وبلاگ، جزئیات محصول و…) را در خود ذخیره می‌کند. وردپرس از پایگاه داده MySQL استفاده می‌کند. درست مانند وردپرس و PHP، پایگاه داده MySQL نیز منبع‌باز است.

شما برای اجرای PHP و MySQL (که برای اجرای سایت وردپرسی‌تان ضروری‌ هستند) به یک وب‌سرور نیاز دارید. بله، درست حدس زده‌اید! شما برای ایجاد یک سرور محلی در کامپیوتر شخصی‌تان، باید WAMP را نصب کنید.

ومپ (WAMP) به شما امکان نصب وردپرس روی رایانه‌تان را می‌دهد. این نرم‌‌افزار کاملا رایگان است و سایت شما را روی کامپیوترتان دقیقا مانند فضای واقعی اینترنت شبیه‌سازی می‌کند. در ادامه به سراغ مراحل نصب ومپ و استفاده از آن می‌رویم.

WAMP را دانلود و نصب کنید

در ابتدا به سایت اصلی ومپ بروید. هنگام دانلود با دو نسخه متفاوت از برنامه روبه‌رو می‌شوید: WAMPSERVER 64 BITS (X64) 3.2.0′ و ‘WAMPSERVER 32 BITS (X64) 3.2.0’

خب حالا کدام نسخه مناسب شماست؟! برای یافتن پاسخ این سوال در رایانه‌تان به کنترل پنل (Control Panel) و سپس به قسمت سیستم و امنیت (System and Security) بروید. حالا وارد بخش سیستم (System) شوید.

خب حالا می‌توانید تمام اطلاعات مربوط به سیستم‌تان را در این قسمت ببینید. در عکس زیر سیستم 64 بیتی است، بنابراین ما باید نسخه  WAMPSERVER 64 BITS (X64) 3.2.0 را در سایت ومپ دانلود کنیم.

بعد از انتخاب نسخه مورد نظرتان صفحه‌ای مشابه عکس زیر برایتان باز می‌شود. می‌توانید اطلاعات خواسته شده را کامل کنید یا با کلیک روی نوشته زرد رنگ (you can download it directly) مستقیم به صفحه دانلود هدایت شوید.

در این مرحله صفحه یک سایت خارجی برای شما باز می‌شود. باید روی دکمه سبزرنگ برای دانلود آخرین ورژن ومپ کلیک کنید.

پس از اتمام فرایند دانلود، روی فایل EXE دوبار بزنید. صفحه‌ای مانند عکس زیر برای انتخاب زبان باز می‌شود. زبان خود را انتخاب و به مراحل بعدی بروید.

در این مرحله باید با شرایط و قوانین برنامه ومپ موافقت کنید، بنابراین گزینهI accept the agreement  را تیک بزنید و به مرحله بعدی بروید.

همانطور که در عکس زیر می‌بینید، WAMP در درایو C و پوشه پیش فرض WAMP64 نصب می‌شود. (اگر نرم‌افزار 32 بیتی را دانلود کرده‌اید، مسیر پوشه شما C:\WAMP32 است). اگر خواستید می‌توانید در این مرحله محل ذخیره‌سازی ومپ را تغییر دهید.

خب در این قسمت پنجره‌ای مطابق شکل زیر برایتان باز می‌شود. ما به این قسمت کاری نداریم و به مرحله بعدی می‌رویم.

در مرحله بعدی با پنجره‌ای برای ساخت یک نسخه کوچک (شورت‌کات) روبه‌رو می‌شوید. محل ذخیره‌سازی از پیش تعیین شده است اما اگر خواستید می‌توانید آن را تغییر دهید.

اگر خواستید هر گونه تغییری در تنظیمات خود ایجاد کنید (مثلا پوشه مقصد را تغییر دهید، یا اجزایی را انتخاب یا حذف کنید) می‌توانید در این مرحله با کلیک روی دکمه بازگشت (Back) این کار را انجام دهید. اگر همه تنظیمات خوب بود، روی دکمه نصب (Install) کلیک و تا اتمام کار صبر کنید.

زمانی‌که نوار پیشرفت کاملا سبز شد، مرحله نصب درحال اتمام است. اگر در این قسمت، از نصب نرم‌افزار منصرف شدید، روی دکمه لغو در پایین صفحه کلیک کنید. دقت کنید با زدن این دکمه، تمامی مراحل بالا لغو می‌شوند.

در این مرحله دو پنجره درمقابل‌تان باز می‌شود. شما باید مرورگر پیش‌فرض برای نمایش لوکال هاست و ویرایش‌گر مورد‌نظرتان را انتخاب کنید. می‌توانید نوت‌پد (یا هر برنامه‌ای که دارید) را برگزینید و سپس روی دکمه Yes بزنید.

پس از نصب موفقیت‌آمیز ومپ، پنجره زیر را می‌بینید. برای اتمام عملیات حتما روی پایان کلیک کنید.

خب حالا سوالی که پیش می‌آید این است: «چگونه متوجه نصب موفق WAMP شوم؟» اگر در گوشه سمت راست پایین دسکتاپ نماد WAMP را دیدید، تبریک می‌گوییم! شما با موفقیت این نرم‌افزار را روی رایانه‌تان نصب کرده‌اید.

اگر رنگ نماد نرم‌افزار ومپ مثل تصویر بالا نارنجی بود، یعنی سرور تا حدی در حال اجراست ولی احتمالا یکی از سرویس‌های شما قطع است. اگر رنگ نماد قرمز باشد، سرورتان درحال اجرا نیست (آفلاین است). سبز بهترین رنگ برای ومپ است! اگر رنگ نماد ومپ سبز بود، یعنی سرور شما به‌خوبی کار می‌کند.

آیا می‌دانید روش خاموش و روشن کردن WAMP چیست؟! در همین قسمت روی نماد این نرم‌افزار کلیک کنید تا صفحه‌ای مطابق عکس زیر برایتان باز شود.

در این صفحه سرویس‌های مختلف مانند Apache، PHP، MySQL را بررسی کنید. باید از اجرای صحیح آن‌ها مطمئن شوید. سه گزینه متفاوت برای کنترل نرم‌افزار ومپ در این قسمت برای شما وجود دارد: شروع همه سرویس‌ها (Start All Services)، توقف همه سرویس‌ها (Stop All Services) و راه‌اندازی مجدد همه سرویس‌ها (Restart All Services).

 با کمک این سه دکمه شما می‌توانید ومپ را خاموش و روشن کنید. هنگامی که نماد WAMP سبز شد، آدرس https://localhost را در مرورگر خود بنویسید. اگر صفحه زیر برایتان باز شد، عالی است! شما با موفقیت WAMP را روی ویندوز خود نصب کرده‌اید؛ گام بعدی نصب وردپرس است.

وردپرس را دانلود و نصب کنید

خب حالا نوبت به قسمت مهم ماجرا، یعنی دانلود وردپرس می‌رسد. برای این کار به سایت رسمی وردپرس بروید و روی دکمه دانلود وردپرس (Download WordPress) در پایین صفحه کلیک کنید.

پس از اتمام مراحل یک فایل زیپ حاوی محتویات مهم برای نصب، دانلود می‌شود. درابتدا تمام محتویات پوشه را از حالت زیپ خارج و آن‌ها را کپی کنید. سپس به پوشه WAMP بروید و فولدر www را پیدا و پوشه وردپرس را در آن کپی کنید. حالا می‌توانید نام پوشه وردپرس را به‌دلخواه خودتان تغییر دهید. به‌طور معمول، باید نام آن را مشابه اسم وب‌سایت‌تان قرار دهید. برای مثال، همان‌طور که در تصویر زیر می‌بینید، ما نام پوشه را به wpastra تغییر دادیم.

•       نام پایگاه داده (A database Name)

•       نام کاربری (A user name)

•       رمز عبور (A password)

•       میزبان پایگاه داده (a database host)

برای ادامه روی دکمه بزن بریم (lets go) کلیک کنید.

یک پایگاه داده MySQL بسازید

برای ایجاد یک پایگاه داده درابتدا باید به phpMyAdmin دسترسی داشته باشید. برای این کار دو راه وجود دارد. اولین راه کلیک روی نماد WAMP و یافتن گزینه phpMyAdmin و گزینه دیگر تایپ عبارت https://localhost/phpmyadmin در مرورگرتان است. در راه اول با تصویری مشابه زیر روبه‌رو می‌شود.

خب حالا که موفق شدید وردپرس را با کمک برنامه wamp روی لوکال هاست نصب کنید، به بررسی تعدادی از خطاهای رایج در مراحل مختلف این برنامه و روش‌های رفع آن می‌پردازیم.

رفع خطاهای مختلف هنگام نصب وردپرس روی لوکال هاست با wamp

دو خطای خیلی رایج هنگام کار با نرم‌افزار ومپ رخ می‌دهد. در ادامه به این دو ارور، علت وقوع و روش رفع آن‌ها می‌پردازیم.

روشن نشدن چراغ سبز نماد wamp هنگام نصب وردپرس روی لوکال هاست

یکی از رایج‌ترین مشکلات کاربران با برنامه ومپ روشن نشدن چراغ سبز آن است. وقتی چراغ سبز روشن نشود، یعنی ارتباط شما به آپاچی و دیتابیس وصل نیست. یکی از دلایل این موضوع، وجود یک برنامه دیگر (مثل اسکایپ) و اشغال بودن پورت 80 است. شما باید این پورت را برای ومپ باز کنید یا یک پورت دیگر به آن اختصاص دهید.

در ابتدا شما باید اشغال بودن پورت 80 را چک کنید. برای این کار روی آیکون wamp بزنید و به منو Apache بروید. گزینه Service را انتخاب و روی test port 80 کلیک کنید. اگر پیغام Your port 80 is actually used را دیدید، یعنی پورت 80 اشغال است. اگر می‌خواهید این پورت را آزاد کنید در ابتدا به کنترل پنل کامپیوترتان بروید و سپس گزینه Administrative Tools را انتخاب کنید.

حالا به بخش Services بروید و گزینه automatic را به manual تغییر دهید. تنظیمات شما در حالت اتوماتیک همیشه پورت 80 را اشغال می‌کند، اما شما با تغییر آن به حالت دستی (manual) جلوی این کار را می‌گیرید. اگر شما برنامه استفاده‌کننده را باز کنید این پورت اشغال می‌شود.

راه حل بهتر دوم، تغییر پورت نرم‌افزار wamp است. برای این کار روی نماد ومپ کلیک و گزینه آپاچی (Apache) را انتخاب کنید. حالا در فایل httpd.conf عبارت Listen 80 را بیابید. عدد 80 موجود در این کد را به 8080 یا 81 تغییر دهید و آن را ذخیره کنید. با این‌کار احتمالا مشکل شما حل می‌شود. فراموش نکنید حالا که پورت خود را تغییر داده‌اید، باید برای دسترسی به سایت‌تان از آدرس localhost:8080 استفاده کنید.

روش رفع اِرور  msvcr dll هنگام نصب وردپرس روی لوکال هاست

اگر هنگام نصب ومپ، فایل‌های موردنیاز در کامپیوتر شما موجود نباشد این خطا رخ می‌دهد. پس برای حل آن باید فایل‌های لازم را نصب کنید. سرور Apache برای اجرا نیازمند فایل‌هایی با فرمت dll است. اگر این فایل‌ها در رایانه شما وجود نداشته باشد، این خطا دست از سر شما برنمی‌دارد! فایل‌های MSVCR110 و MSVCR100 از مهم‌ترین گزینه‌های موردنیاز آپاچی هستند. برای حل این مشکل به ترتیب زیر عمل کنید:

در ابتدا به سایت رسمی ماکروسافت آفیس بروید و نرم‌افزار ++Microsoft Visual C را مخصوص سیستم‌تان دانلود کنید. این نرم‌افزار برای اجرای صحیح آپاچی در لوکال هاست wamp ضروری است. مشکل شما بعد از نصب این نرم‌افزار حل می‌شود.

خب همان‌طور که در ابتدای مقاله گفتیم، سه روش برای نصب وردپرس روی لوکال هاست وجود دارد: استفاده از XAMPP، نصب با کمک wamp و نصب وردپرس روی رایانه مک (mac) با کمک نرم‌افزار MAMP. خب ما در این قسمت کاری به بحث رایانه‌های مک نداریم، به‌نظر شما کدام یک از نرم‌افزارهای XAMPP و wamp برای نصب وردپرس روی هاست محلی کامپیوترها مناسب‌تر هستند؟! اگر نمی‌دانید، پس قسمت بعدی را با‌دقت مطالعه کنید.

نصب وردپرس روی لوکال هاست: XAMPP بهتر است یا wamp؟!

تمام کسانی که به‌دنبال ساخت یک سایت وردپرسی در فضای لوکال هاست هستند، می‌پرسند: «XAMPP بهتر است یا wamp؟! کدام یک برای من مناسب‌تر است؟ محیط کاربری کدام‌یک آسان‌تر است؟» این‌گونه سوالات برای هرکسی پیش می‌آید.

 باید بگویم هردو این برنامه‌ها، تمامی کارهای ضروری یک لوکال هاست (مثل ارائه پایگاه داده mysql، سرور آپاچی و php) را انجام می‌دهند؛ آن‌چه اهمیت دارد، سیستم پردازش شماست! نرم‌افزار Wamp فقط از سیستم عامل ویندوز پشتیبانی می‌کند و برای لینوکس و مک در دسترس نیست.

نرم‌افزار xampp علاوه‌بر ویندوز از لینوکس و مک هم پشتیبانی و همچنین به‌صورت مداوم سرورهای آپاچی و پایگاه داده‌اش را به‌روز می‌‌کند. اگر می‌خواهید یکی از این دو گزینه را روی سیستم عامل ویندوز نصب کنید، Wamp سبک‌تر و احتمال هنگی کامپیوترتان هنگام استفاده از این برنامه کمتر است. درمقابل اگر به‌روز بودن سرورها بریتان اولویت دارد، از xampp استفاده کنید.

آنچه تا اینجا درباره آموزش نصب وردپرس روی لوکال هاست با wamp خواندید

اگر از من بپرسید: «اولین قدم برای موفقیت در دنیای مجازی چیست؟» می‌گویم: «ساخت سایت با استفاده از روش نصب وردپرس روی لوکال هاست!» بله درست است! اگر بدون کسب هیچ‌گونه اطلاعاتی از سایت‌تان و تست اولیه، آن را در فضای مجازی منتشر کنید، چه می‌شود؟! یا شکست می‌خورید یا راه‌تان برای رسیدن به موفقیت طولانی‌تر و سخت‌تر می‌شود.

بهترین راه برای تضمین موفقیت‌تان، تست اولیه سایت برای شناخت نقاط قوت و ضعف آن و سپس انتشارش در فضای مجازی است. باوجود آموزش کامل این مقاله، اگر هنوز هم با ساخت سایت در فضای لوکال هاست مشکلی دارید، سایبری شو کنار شماست. سایبری شو از ابتدایی‌ترین مراحل تا راه‌اندازی کامل سایت را برای شما برنامه‌ریزی و اجرا می‌‌کند؛ بنابراین بدون هیج‌گونه نگرانی با ما باشید.

به‌نظرتان ساخت سایت در فضای هاست محلی دیگر چه مزایایی برای صاحبان کسب‌وکارها دارد؟ مشتاقانه منتظر شنیدن نظرات و پیشنهادهای شما هستیم. فراموش نکنید این مقاله مفید و خواندنی را برای همه دوستان و آشنایان‌تان که به‌فکر راه‌اندازی سایت هستند، بفرستید.

کپی لینک
مفید بود؟

مقالات مرتبط

آموزش طراحی قالب برای وردپرس
ما در این مقاله از سایبری شو، دو روش متداول ساخت قالب برای وردپرس را به‌صورت تصویری و گام‌به‌گام به…
۱۴۰۱/۰۴/۰۹
713 مشاهده
وبمستر کیست؟
ما در این مقاله قصد داریم تا به بررسی جواب این سوالات بپردازیم. وبمستر کیست…
۱۴۰۱/۰۴/۰۴
634 مشاهده
آموزش نصب وردپرس روی لوکال هاست با XAMPP
سیستم عامل‌تان چه ویندوز و چه لینوکس باشد، می‌توانید یک سایت کامل را در فضای هاست محلی بسازید. راست…
۱۴۰۱/۰۲/۱۹
979 مشاهده
دیدگاه کاربران
هنوز دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است. شما اولین نفر باشید.
دیدگاه خود را بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.